Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Mattanja

Quote from: ShadowolfA fórummotor. Szóval nem a te böngészõddel van a gond, hanem az oldal adminja cseszett el valamit.
Lehet, hogy ez  :lame: , de akkor nálam miért nincs vele semmi gond?
Egyébként nekem a bastard által linkelt upload checker nem akar semmit csinálni. Elõször azt hittem én nem állítottam be valamit, de megkérdeztem õt, hogy mit lehet a baj, kibpróbáltam úgy, és továbbra sem mûködik. Teljesen mindegy, mit állítok át, a submit után mindíg visszadobja az alap ablakot.  :wtf:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

DarkDreemer

Valaki tudja, hogy hogy lehet isot csinálni? Meg azt, hogy ez tulképpen hoyg is mûködik? CASk mert nekem minden cdírás után megkérdezi, hogy akarom menteni az iso1-et? De úgy kellene, hogy ne csak cd írás után tudjak isot csinálni. Elõre is köszi.

Isi101

Hát ez az. Másnak megy az animeinfo.
Már ujrainstalláltam az operát is, de az explorerrel sem megy :(
Szerintem az angol XpSp2 vel lehet a gondom :(

Isokészítés :
Mivel egy szabvány lemezképformátumról van szó, jónéhány cdíró program tud készíteni, anélkül is, hogy elõtte ki kéne írnod cdre.
Azonban létezik egy Ultraiso nevû programocska, ami direkte illen feladatokra lett kitalálva.Segítségével egyszerûen készíthetsz, módosíthatsz, bele, és kiszedhetsz az isokból fájlokat.
Ultraiso
Bár, regisztrálni kell
Sok sikert hozzá

Karma XXL

Quote from: DarkDreemerValaki tudja, hogy hogy lehet isot csinálni? Meg azt, hogy ez tulképpen hoyg is mûködik? CASk mert nekem minden cdírás után megkérdezi, hogy akarom menteni az iso1-et? De úgy kellene, hogy ne csak cd írás után tudjak isot csinálni. Elõre is köszi.

Amit a Nero kérdez, hogy az ISO1-et mentse-e, az nem az ISO mentése. Az csak azt a fájllistát menti el, amit a CDre írtál.
Neroval ISO-t úgy tudsz csinálni, hogy az Image Recorder-t választod írás elõtt.

Ha esetleg játékot meg egyéb cuccot akarsz ISOba lementeni, arra sokkal jobb az Alcohol 120% nevû progi. Még virtuális CD meghajtót is csinál neked, azonkívül szinte minden formátumot megeszik :)

Moha

Quote from: SysOP XXLHa esetleg játékot meg egyéb cuccot akarsz ISOba lementeni, arra sokkal jobb az Alcohol 120% nevû progi. Még virtuális CD meghajtót is csinál neked, azonkívül szinte minden formátumot megeszik :)
Igen, szerintem is. Az összes ismertebb cd image formátumban tud menteni és olvasni. Ezzel még írás elõtt ki lehet próbálni egy ISO-s játékot, másolni, kiírni vagy lementeni tudsz CD-ket, sõt, az írható CD-rõl is tud részletes infót adni (pl médiakód és gyártó infó, ami néha jól jöhet)

sirtomi

Hogy tudok az ftp-re feltölteni?
Már láttam valahol a forumon, de mosem találom. Bocs ha rossz helyre írtam :)

Shadowolf

Quote from: sirtomiHogy tudok az ftp-re feltölteni?
Már láttam valahol a forumon, de mosem találom. Bocs ha rossz helyre írtam :)

Kérj zsozsótól egy acc-ot.

Isi101

#1447
Feltöltésre egy külön port van.
Privizzél Zsozsónak, Õ majd elmondja a módját, illetve tõle kérhetsz jelszót is a feltöltéshez.

Edit : Gyorsabb voltál :)
(Korlátos Chello rulez, kb 5 perce próbáltam elküldeni ezt a pár sort.)

sirtomi

Quote from: Isi101Feltöltésre egy külön port van.
Privizzél Zsozsónak, Õ majd elmondja a módját, illetve tõle kérhetsz jelszót is a feltöltéshez.

Edit : Gyorsabb voltál :)
(Korlátos Chello rulez, kb 5 perce próbáltam elküldeni ezt a pár sort.)
Köszi a gyors segítséget. :)
Akkor írok zsozso-nak.

Marfy

Ha a Chello-nak betelik a korlátja akkor mi történik?

Feldin

Quote from: NokiHa a Chello-nak betelik a korlátja akkor mi történik?
Asszem akkor megszívod...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Marfy

Most még nincs Chello-m de valószínû hogy az lesz ha elköltözök, mert a dsl-hez kell telefonvonal és azt is nem akarom fizetni.

Isi101

Quote from: NokiHa a Chello-nak betelik a korlátja akkor mi történik?
Hát elõször ha a 15 gigának eléred a 80% át kapsz egy levelet, hogy ejjnye bejnye,stb...
majd 90% nál ugyanaz,
Végül, ha elérted a 15 gigát, akkor kapsz egy levelet, hogy felhasználtad a rendelkezésedre álló keretet, és elsejéig lecsökkentik a fel, és letöltési sebességed. (768/256 ról 128/64 re)
Azon kívül semmi más bajod nem történik, minthogy lelassul a neted.

A levél valahogy így néz ki :
tárgy:    Fair Use Policy
Tisztelt Elöfizetönk!    Tájékoztatjuk, hogy chello szolgáltatásunk használata során az Ön adatforgalma   ebben a hónapban meghaladta az elöfizetett csomaghoz rendelt sávszélességen   átvihetö teljes adatmennyiséget. Ennek következtében, ahogy azt korábban már   jeleztük, Általános Szerzödési Feltételeink (ÁSZF) 10.1. pontja értelmében a   következö hónap elsö napjáig, le- és feltöltési irányban egyaránt maximum 90%-  os mértékben lassítjuk a rendelkezésre álló adatátviteli sebességet.  A következö hónap elsö napjától az adatátviteli sebességet visszaállítjuk az   eredeti szintre és adatforgalmának mérését újrakezdjük.

Egyébként létezik programok amikkel ki lehet játszani a korlátot, ill. a sebességet lehet feljebb tornázni. De ezek használata nem nagyon javasolt.
(Én próbáltam, szép is jó is, de amikor meg próbáltam a limites proggit, ugy megcsinálta a netem, hogy windows install kellett a visszaállításához.A sebességgel meg csak azt érni el, hogy nem 4, hanem 3 nap alatt éred el a 15 gigát...)
Egy biztos módszer van, ha többet szeretnél tölteni, mint 15 giga, ha másik chellostól töltessz, ua is a hálózaton belüli forgalmat nem számolja az upc.
(megoldás :chellos dc hub:)  )
Remélem, ezzel a sok szöveggel nem zavartalak nagyon össze :)

Moha

Én ált. úgy szoktam csinálni, hogy kihúzom hónap végéig, hogy ne érjem el a korlátot, aztán utolsó 1-2 napban hajrá! Ugyanis, mikor eléred a 15GB-os korlátot, nem pakol át a lassab sávba azonnal, hanem kell neki egy kis idõ. Így még kb 2-3 GB pluszt tudok leszedni teljes sávszéllel. :D

Damnatus

Hali!

A bejáratott, rutinos módszer, mi? ;)

Isi101

A nem azonnal nálam másnap reggel szokott lenni, kivéve a hétvégét, mert akkor csak hétfõn korlátoz :)
Illetve ua ez vonatkozik a korlát megszûnésére is, elõfordult már, hogy hó végén szünt meg, nem kellett elsejéig várni.

zsolti123

#1456
lenne egy nagy problémám...
nem tudom otthonról elérni a szervert (most suliból írok)...
se web, se ftp.
a tracert nem megy végig :comp:
próbáltam sulis shellen keresztül hazafxpzni, de a szerver meg az
én gépemet nem látja.
a címem ok3r.hopto.org
jaés szegedi axelero kábelnetem van

ha valaki tud valamit segíteni akkor dobjon egy emailt
zsolti123@freeweb.hu

Feldin

Lenne egy nagy problémám!
Nem értem az Azu kiadását.
Van a 6 DVD. Az stimmel.
De van még 2 Animini meg az Azumanga: The Animation.
Azok mik????????
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Suszi

Quote from: NokiMost még nincs Chello-m de valószínû hogy az lesz ha elköltözök, mert a dsl-hez kell telefonvonal és azt is nem akarom fizetni.
Jótanács: ha teheted, ne chellotra fizess elõ. Nagyon rossz híre van. (bár jobb a semminél)  :)

Isi101

Tulajdonképpen két segítségkérésem is lenne:

Melyik szerintetek a legjobb ingyenes táthely szolgáltató?(Ahol elég nagy a rendelkezésre álló hely, és nem törlik pár naponta a feltöltött mp3, video, stb fájlokat)

A második kicsit problémásabb:
Olyan dos alól futó ghost proggit keresek, amivel ntfs fájlrendszert is lehet ghostolni.(Munkahelyi NAGYON speckó gép, semmit nem tudok rá telepíteni minden install lehetõség tiltott)
ráadásul csak 1 partició van, megoldható egyáltalán a mentett particióra való ghostolás?(illetve van hálózati lehetõség10/100 as, de le is lõnek, ha észreveszik, hogy másik gépre mentek)

Fazék

zx.tenchi-universe ogm-ekben nem tudok az mplayer-rel pörgetni, amikor megpróbálom kicsit elmossa a képet, és a köv. hibaüzenetet írja ki a háttérben lévõ ablakba: [mpeg4 @ 00B12FC0]warning: first frame is no keyframe
van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt a hibát kiküszöbölni? elõre is köszi

Laura

#1461
Szintén ftp-elérési gondom van, kb 3 napja próbálom változatos idõpontokban, de nem tudok kapcsolódni a szerverhez, a total commander beállításai ugyanazok, mint amivel múlthéten leszedtem több gigányit, nem nyúltam semmihez, így nem értem. Le lennék tiltva? Van még egyáltalán a tiltás? Ezer éve nem jártam erre, valaki homályosítson fel, plz.

(a hibaüzenet: No response(Timeout)!)

Dragon

Quote from: Isi101Melyik szerintetek a legjobb ingyenes táthely szolgáltató?(Ahol elég nagy a rendelkezésre álló hely, és nem törlik pár naponta a feltöltött mp3, video, stb fájlokat)
RAR-ral tömörítsd be, jelszóval, és ENCRYPT FILE NAMES akkor nem fogják egy napon belül törölni (jó bika géppel pár év, mire rájönnek mi van a fileban, ha elég frankó jelszót adsz)
szolgáltatót nem tudok javasolni

Quote from: Isi101Olyan dos alól futó ghost proggit keresek, amivel ntfs fájlrendszert is lehet ghostolni.(Munkahelyi NAGYON speckó gép, semmit nem tudok rá telepíteni minden install lehetõség tiltott)
ráadásul csak 1 partició van, megoldható egyáltalán a mentett particióra való ghostolás?(illetve van hálózati lehetõség10/100 as, de le is lõnek, ha észreveszik, hogy másik gépre mentek)
Nem vagyok 100% ebben, de a Norton Ghost -nak van olyan verziója, ami egyetlen floppy, és arról bootolva lehet ghostolni (az biztos, hogy van, mert nekem is az van, de nem tudom, hogy csak le, csak fel vagy mindkét irányba ghostol)


Quote from: Blimpzx.tenchi-universe ogm-ekben nem tudok az mplayer-rel pörgetni, amikor megpróbálom kicsit elmossa a képet, és a köv. hibaüzenetet írja ki a háttérben lévõ ablakba: [mpeg4 @ 00B12FC0]warning: first frame is no keyframe
van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt a hibát kiküszöbölni? elõre is köszi
ha nem számít sokat a minõség, szerintem kódold újra VirtualDub-bal, annak ezt kellen tudnia
vagy valami másik pléjer esetleg, ami nem akadékoskodik ilyenen?
(megincsak nem vagyok biztos, de a BSplayer le tud játszani szerintem damaged fileokat is, legalábbis néhányat)
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Shadowolf

Quote from: LauraSzintén ftp-elérési gondom van, kb 3 napja próbálom változatos idõpontokban, de nem tudok kapcsolódni a szerverhez, a total commander beállításai ugyanazok, mint amivel múlthéten leszedtem több gigányit, nem nyúltam semmihez, így nem értem. Le lennék tiltva? Van még egyáltalán a tiltás? Ezer éve nem jártam erre, valaki homályosítson fel, plz.

(a hibaüzenet: No response(Timeout)!)

Hacsak nem több szálon töltöttél egyszerre, akkor kétlem hogy le lennél tiltva. Én spéci akkor kapom ezt az üzenetet amikor nincs ftp, de az sem lehet mivel én pár napja folyamatosan töltök. Szóval passz.

Isi: ha nem túl nagyok a fájlok, akkor esetleg az atw-t tudom javasolni.

Laura

Quote from: ShadowolfHacsak nem több szálon töltöttél egyszerre, akkor kétlem hogy le lennél tiltva. Én spéci akkor kapom ezt az üzenetet amikor nincs ftp, de az sem lehet mivel én pár napja folyamatosan töltök. Szóval passz.

Isi: ha nem túl nagyok a fájlok, akkor esetleg az atw-t tudom javasolni.

Erre gyanakszom én is, de fogalmam sincs, mennyi szálon töltöttem, hol tudom megnézni? Mondjuk azért használom a total commandert a megszokott flashget helyett, mert állítólag ez egy szálon tölt alapból....

Dragon

Quote from: LauraErre gyanakszom én is, de fogalmam sincs, mennyi szálon töltöttem, hol tudom megnézni? Mondjuk azért használom a total commandert a megszokott flashget helyett, mert állítólag ez egy szálon tölt alapból....
Flasget:
 Tools-> Options
 Site Manager fül
itt hozzáadsz egy új site-ot, pl. az USTEAM-et, és megmondhatod max. hány szálon töltsön
így sosem fog több szálon tölteni
megadhatsz user/pass kombinációt is, ami például az AnimeHQ-hoz jó
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Shadowolf

Quote from: LauraErre gyanakszom én is, de fogalmam sincs, mennyi szálon töltöttem, hol tudom megnézni? Mondjuk azért használom a total commandert a megszokott flashget helyett, mert állítólag ez egy szálon tölt alapból....

Sajnos TC-t még életemben nem használtam úgyhogy ebben nemtok segíteni, de ha tényleg csak 1 szálon tölt, akkor kizárt hogy bannolva vagy.

Dragon

Quote from: ShadowolfSajnos TC-t még életemben nem használtam úgyhogy ebben nemtok segíteni, de ha tényleg csak 1 szálon tölt, akkor kizárt hogy bannolva vagy.
:eeek:  :eeek:  :eeek: Sohaaa?
Egyébként két szálon szabad tölteni, ez pl. azért jó, hogy míg böngészel az egyiken a TC-vel, a FlashGet húzhat a másikon.

TC-ben a cm_CopyFullNamesToClip parancsot ha beteszed egy gombra a Button Bar-ban, akkor a kurzorral insert vagy space segítségével kijelölt fileok teljes elérési útvonala felmegy a vágólapra ---végre valami aminek tudom a magyar nevét--- és ha a háttérben nyitva a FlashGet, automatice rá is cuppan, és már csak egy OK, és töltheted is. Közben böngészhetsz tovább TC-ben. Csodálatos nem?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Laura

Köszi a gyors válaszokat. A Flashget-tel azért nem megy a dolog, mert ahhoz tudnom kellene a letölteni szánt file pontos url-jét, vagy nem? a Total Commander meg továbbra se javult meg, várom a további tippeket.

Mattanja

#1469
Kaptam egy ImageDupeless nevû programot, ami felismeri az azonos képeket más mérettel, felbontással, színnel is. Érdekel valakit? Vagy esetleg töltsem fel azt a kemény 2,5 megát?

Laura: próbáld ki FAR manager-rel is.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((