Alapmûvek, amiket mindenképp látni kell

Started by Xaga, 2004-08-07, 22:11:42

Previous topic - Next topic

Titkos

Quote from: RamizAz, hogy elmondta a véleményét, miért "hülyeségek terjesztése"?

Amúgy én abszolút demokratikus vagyok: a ***** ****** az RTL Klubnak is meg az ORTT-nek is!  :lazza:

Nem a véleménye hülyeség, hanem eleve hülyeség olyat írni bárkinek, hogy az "ORTT betiltja", mert olyat még soha nem tett. (Tudom, elsõre nekem is nehéz volt elhinni, de valóban így van. :) )  A Sailor Moon-al meg mi lett volna? Semmi nem lett, egyszerûen az RTL klub nem adta le a Sailor Stars-t, de ez nem az ORTT hibája. Meg szerintem elég szomorú, hogy mi rajongók is úgy állunk hozzá, hogy "minden anime magyar verziója szar, ha meg esetleg jó, az ORTT úgy is betiltja". Ezek után nem is lehet csodálkozni, ha a "nem anime fanok" is kiröhögik a frissen látott magyar animéket. Inkább örülnünk kellene, hogy végre évek után nem Pokémont adnak, hanem elég színvonalas animéket (GITS, Inu Yasha, Slayers) és egész jó szinkronnal. Az USA-ban is úgy kezdõdött a dolog, hogy elõször hülyére cenzúrázták a Sailor Moon-t is, ahhoz képest ma egész jól állnak anime ügyben. :)  Én csak egy kis optimizmust kérnék!
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


lynx655

Quote from: TitkosÉn csak egy kis optimizmust kérnék!

Én beérném pár jó animével fõmûsoridõben...

Fazék

akkor én is bedobnám a véleményem alapmûveket illetõen:
Lain tényleg nem mindenkinek. eleinte én is unalmasnak találtam, de éreztem, hogy tetszeni fog a végére (már csak ezért se szoktam anime-t a felénél abbahagyni). aki szeret annyit gondolkodni, hogy a fülén folyik már ki az agya, annak ajánlom :)
NGE - kb 1 éve hogy láttam, de úgy érzem rám nem volt akkora hatással, mint amennyire mások istenítik... a fõszereplõ és cselekedetei annyira idegesített, hogy tényleg csak az mentette meg elõttem a sorozatot, hogy minden más jól sikerült benne, de tényleg alapmû, már csak azért is, hogy tudd kritizálni azokat, akik istenítik. :D ha már mecha+lelkizés, akkor sztem egyértelmûen inkább RahXephon! nekem ezerszer jobban bejött (ja és nem mondanám rá, hogy NGE klón...).
az X filmet most terveztem újranézni, de 20. perc után meguntam, inkább nézze meg mindenki az sorozatot, sztem nagyon jól sikerült.
Vision of Escaflowne ha nem is alapmû, de egy a kedvenceim közül. a filmet kapásból a sorozat után néztem meg, és úgy nem tetszett, de hogy hagytam egy kicsit lenyugodni a sorozat élményét, újraértékelve a filmet, egyértelmûen a jobb "sorozat-tömörítések" közül való! (a RahXephon film pl meglepõen vacakra sikerült személyes meglátásom szerint) a VoE-ben legalább mertek újítani, teljesen más rajzolási stílussal, egy jóval sötétebb megvalósításban láthatjuk nagyjából ugyanazt a történetet. sztem érdemes megnézni, csak ne kapásból a sorozat után (bár nekem is mondták ezt, úgyse fogadtam meg :D)
Miyazaki filmek természetesen kötelezõek! amit eddig láttam tõle, mind teljesen magával ragadott.
Rurouni Kenshin sorozat sztem, ha egy kicsit hosszú is, de végig szórakoztató, és (általában) izgalmas is, de nem mondanám alapmûnek
Rurouni Kenshin: Reminiscence ezt külön kell kiemelnem, mert na ez például nálam AZ ALAPMÛ! akárhányszor visszagondolok rá, azonnal újra átélem a végét. ez volt az az anime, ami talán a legnagyobb érzelmi hatással volt rám eddig.
Azumanga Daioh - kötelezõ alapmû! a legaranyosabb sorozat, amit eddig láttam, szinte 100%-osan erõszak- és fan-service-mentes, ezt nyugodtan lehetne (és kéne is) adni fõmûsoridõben :)
Trigun - sztem alapmû. egy az abszolút kedvenceim közül. "Love and Peace!!!"
Berserk - "kicsit" "férfi-anime", de mindenképpen a jobbak közül, talán alapmûnek vehetõ, annak aki kedveli a stílust...
Golden Boy ugyan 18 éven felülieknek, de sztem kötelezõ, rég nevettem ekkorákat :D (Ecchi "male fantasy" comedy)
Ninja Scroll ninnyás/akciós/romantikus/kötelezõ
Vampire Princess Miyu kicsit sötétebb hangulatot kedvelû horror-rajongóknak kötelezõ, néhány monster-of-the-day rész kivételével izgalmas történetû, kellõ misztikummal átszõtt sorozat.
és természetesen Cowboy Bebop!

ja és azért nem írtam mindenféle stílus/történet ismertetõket, mert azokra úgyis megvannak a megfelelõ oldalak, itt csak címeket szerettem volna ajánlani (de ha csak a korábbi pár post-tal vetjük is össze, már vannak komoly eltérések - hiába ez a szubjektív vélemények hátránya :)).

DarkstaAaR^.^

Quote from: BlimpAzumanga Daioh - kötelezõ alapmû! a legaranyosabb sorozat, amit eddig láttam, szinte 100%-osan erõszak- és fan-service-mentes, ezt nyugodtan lehetne (és kéne is) adni fõmûsoridõben :)

hmm elképzeltem a tsukkorimashou-t magyar hanggal  :)  "kicsit" fura lenne. bár talán megtudnák oldani, hogy vissza adja az eredeti hangulatot


Which character are you test by Naruto - Kun.com

Fazék

Quote from: DarkstaAaR^.^hmm elképzeltem a tsukkorimashou-t magyar hanggal  :)  "kicsit" fura lenne. bár talán megtudnák oldani, hogy vissza adja az eredeti hangulatot
telibetaláltad, amin én is elgondolkodtam a post írásakor, hogy hogyan hangzana magyarul... gondoltam is rá, hogy odaírom a post-om elejére, hogy én szinte mindenbõl a feliratos változatot támogatom, mert nagyon nehéz jól visszaadni a japán szinkront, csak hát akkor meg pont az ifjabb célkorosztály esne ki... hiába, nehéz dolgok ezek...

Moha

Quote from: DarkstaAaR^.^hmm elképzeltem a tsukkorimashou-t magyar hanggal  :)  "kicsit" fura lenne. bár talán megtudnák oldani, hogy vissza adja az eredeti hangulatot
Na hát azt vétek volna szinkronizálni. Szvsz a legaranyosabb jelenet az egész Aznumanga-ban. Elsõ körben: hogy fordítanák, hogy még versikének is hangozzon? Másodszor: Szerintem azt a hangszínt és hanglejtést lehetetlen visszaadni.

Feldin

Szinkronnal kell leadni! áltiskben már tudnak olvasni a kölykök!
Egyébként van egy Azus képem ahol Osaka kezében a kés ki van cserélve egy lézerkardra! LOL! Majd emlékeztessetek és felrakom.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moha

Quote from: FeldinSzinkronnal kell leadni!
Várom a javaslatodat a "tsukurimashou" fordítására! :hehe:

Ja, amúgy az Osaka kép engem is érdekel, tessék felrakni a galériába! Amúgy akkor is Osaka a legjobb kari az Azuban. :p

.Attila

Szvsz a ROLW messze nem alapmû. Milyen gondolatot hordoz magában? És még csak különösöbben izgalmasnak sem mondható, szerintem unalmas volt.
Trigun egyértelmûen az, bár csak a 12. résztõl kb. Az az elõttiek inkább csak ökörködések (jó ökörködések ugyan :), de ettõl nem lesz alapmû).

Azumanga Daioh: na ezt le kéne adni, ha vmire illik az a szó, hogy kawaii, akkor ez az. Ez a sorozat a kawaii-ság (új szó :)) megtestesítõje. Csak sajnos olyan humora, poénai vannak, amihez a magyarok nincsenek hozzászokva, és nem is akarnak hozzászokni. De azért pár emberrel hatással lehetne :) Továbbá ezt is elkönyvelnék gyerekfilmnek, minket, akik kicsit idõsebbek, meg infantilisnek. Szép országban élünk...

Totya

GTO
Berserk
Azumanga (Feldin ezért megérdemlek egy szóbeli hátba veregetést  :hopp: )
NGE
Chobits

Egyelõre más nem jut eszembe  :)
Teacher Banzai!!!

Marfy

Quote from: TotyaGTO
Berserk
Azumanga (Feldin ezért megérdemlek egy szóbeli hátba veregetést  :hopp: )
NGE
Chobits

Egyelõre más nem jut eszembe  :)

Teljesen egyetértek de azé egy kicsit kibõvítem.
Love Hina
A Love Hina és a Chobits a két kedvencem.

Totya

Quote from: NokiTeljesen egyetértek de azé egy kicsit kibõvítem.
Love Hina
A Love Hina és a Chobits a két kedvencem.

Teljes mértékben igazad van :rotflol:
Teacher Banzai!!!

Drótmalac

A klasszikusokról + mindenki + feledkezik...
pl.: A Macross az smafu?

Damnatus

Hali!

A Chobitsot én is nagyon imádom.

.Attila

Nem láttam a Macrosst, de (és ez most egy erõs elõítélet, tehát tulajdonképpen semmit nem jelent) így ismeretlenül is az az érzésem, hogy alapmûnek nem nevezhetõ (és itt most tessék mégegyszer elolvasni az elõzõ zárójelet).

Kilteh

Quote from: DamnatusA Chobitsot én is nagyon imádom.
Én is csak megerõsíteni tudom :D
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Drótmalac

Quote from: TriviNem láttam a Macrosst, de (és ez most egy erõs elõítélet, tehát tulajdonképpen semmit nem jelent) így ismeretlenül is az az érzésem, hogy alapmûnek nem nevezhetõ (és itt most tessék mégegyszer elolvasni az elõzõ zárójelet).
Egy klasszikusról maradtál le (szószerint az, ugyanis a Macross Saga elsõ epizódját 1982-ben mutatták be: http://www.macross.co.jp/ )
Szerintem alapmû, mert nagyot lendített az anime világszintû elterjedésében. Ez volt az elsõ anime, amely igazán meghódította amerikát.
Alapmû, mert sok anime épít a Macrossban lefektetett alapokra, bár ehez látni kell magát a Macross-t.
Persze már csak koránál fogva sem veheti fel a versenyt grafikailag az újabb animékkel, kicsit talán csöpögõsnek tûnik (már-már túlsok romantika, zene, stb) De a részleteit megfigyelve kiderül, hogy olyan alapelemeket (karakter alaptípusok, stb) és látványvilágot vonultatott fel, aminek a mai napig érezhetõ a hatása.

Totya

Quote from: DrótmalacEgy klasszikusról maradtál le (szószerint az, ugyanis a Macross Saga elsõ epizódját 1982-ben mutatták be: http://www.macross.co.jp/ )
Szerintem alapmû, mert nagyot lendített az anime világszintû elterjedésében. Ez volt az elsõ anime, amely igazán meghódította amerikát.
Alapmû, mert sok anime épít a Macrossban lefektetett alapokra, bár ehez látni kell magát a Macross-t.
Persze már csak koránál fogva sem veheti fel a versenyt grafikailag az újabb animékkel, kicsit talán csöpögõsnek tûnik (már-már túlsok romantika, zene, stb) De a részleteit megfigyelve kiderül, hogy olyan alapelemeket (karakter alaptípusok, stb) és látványvilágot vonultatott fel, aminek a mai napig érezhetõ a hatása.

Láttam én egy-két Macross-t

Macross: Do you remember love
Macross 2
Macross Plus
és részben a Macross 7-et is  :)

Meg kell, hogy mondjam tetszettek. Ahhoz hogy jó legyen egy anime nem feltetlen kell felvunultatnia a legkorszerûbb technikákat. A Macross Pluss szerintem eszméletlen szépen van rajzolva. És én speciel szeretem a romantikus animeket is.
Teacher Banzai!!!

Manu

Quote from: DrótmalacEgy klasszikusról maradtál le (szószerint az, ugyanis a Macross Saga elsõ epizódját 1982-ben mutatták be: http://www.macross.co.jp/ )
Szerintem alapmû, mert nagyot lendített az anime világszintû elterjedésében. Ez volt az elsõ anime, amely igazán meghódította amerikát.
Alapmû, mert sok anime épít a Macrossban lefektetett alapokra, bár ehez látni kell magát a Macross-t.
Persze már csak koránál fogva sem veheti fel a versenyt grafikailag az újabb animékkel, kicsit talán csöpögõsnek tûnik (már-már túlsok romantika, zene, stb) De a részleteit megfigyelve kiderül, hogy olyan alapelemeket (karakter alaptípusok, stb) és látványvilágot vonultatott fel, aminek a mai napig érezhetõ a hatása.


Hát én a mechákról meg az alapmûvekrõl meg a '80-as évekrõl ezt olvastam, de hangsúlyozom csak olvastam, nem pedig láttam!

Moha

Quote from: TriviAzumanga Daioh: na ezt le kéne adni, ha vmire illik az a szó, hogy kawaii, akkor ez az. Ez a sorozat a kawaii-ság (új szó :)) megtestesítõje. Csak sajnos olyan humora, poénai vannak, amihez a magyarok nincsenek hozzászokva, és nem is akarnak hozzászokni. De azért pár emberrel hatással lehetne :) Továbbá ezt is elkönyvelnék gyerekfilmnek, minket, akik kicsit idõsebbek, meg infantilisnek. Szép országban élünk...
Igen, szerintem is eléggé alapmû. Aranyos és egyedülálló. Tényleg leadhatnák itthon is, de szvsz ez csak felirattal jó. Eleve tele van olyan poénokkal, szóviccekkel, amit nem lehet lefordítani, másrészt meg biztos szörnyû szinkronhangokat tudnának csak keríteni.

Drótmalac

Quote from: ManuHát én a mechákról meg az alapmûvekrõl meg a '80-as évekrõl ezt olvastam, de hangsúlyozom csak olvastam, nem pedig láttam!
A Gundam, az ami hasonló témát dolgoz fel. '79-es sorozat: http://www.gundamofficial.com/features/introduction.html
A Gundam a mecha anime alpmûvei közé tartozik, hasonlóan a Macross-hoz. A Gundam és a Macross összehasonlításának mégsincsen értelme, mivel a két sorozat másképpen közelíti meg a kérdést. Csak 1 példa: a Gundamban egyedi, spec képességekkel rendelkezõ pilóta+mecha kombináció van, a Macross esetén elõfordulnak ugyan prototípusok (amiket késõbb rendeszeresítenek), de lényegében minden földi pilóta ugyananazokkal a mechákkal repül. A Gundam sokkal inkább mecha alapmû, míg a Macross bizonyos elemei általánosan "kerültek felhasználásra" (romantikus anime, bizonyos alapkarakterek, stb).
Egyébként mindkettõt érdemes végignézni. (ez igazán a Gundam esetén nehéz eset, mert a Gundam Wing tõl a Gundam Seed-ig elég termékeny 25 év áll mögötte)

Feldin

Quote from: MohaVárom a javaslatodat a "tsukurimashou" fordítására! :hehe:

Ja, amúgy az Osaka kép engem is érdekel, tessék felrakni a galériába! Amúgy akkor is Osaka a legjobb kari az Azuban. :p

Gomen. Mint ahogy szövegem további részébõl már kiderült csak magyarul nem tudok. Watashi wa baka desu.
Szóval, FELIRATTAL kell leadni.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: TriviSzvsz a ROLW messze nem alapmû. Milyen gondolatot hordoz magában? És még csak különösöbben izgalmasnak sem mondható, szerintem unalmas volt.
Trigun egyértelmûen az, bár csak a 12. résztõl kb. Az az elõttiek inkább csak ökörködések (jó ökörködések ugyan :), de ettõl nem lesz alapmû).

Azumanga Daioh: na ezt le kéne adni, ha vmire illik az a szó, hogy kawaii, akkor ez az. Ez a sorozat a kawaii-ság (új szó :)) megtestesítõje. Csak sajnos olyan humora, poénai vannak, amihez a magyarok nincsenek hozzászokva, és nem is akarnak hozzászokni. De azért pár emberrel hatással lehetne :) Továbbá ezt is elkönyvelnék gyerekfilmnek, minket, akik kicsit idõsebbek, meg infantilisnek. Szép országban élünk...

Hai hai!!! Adjuk le az Azu-t!!!!!!!!!!!!!!

Azumanga :hail:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: TotyaAzumanga (Feldin ezért megérdemlek egy szóbeli hátba veregetést  :hopp: )

Hai hai! Úgy van! :tezsvir: :jee:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

#114
Quote from: ManuHát én a mechákról meg az alapmûvekrõl meg a '80-as évekrõl ezt olvastam, de hangsúlyozom csak olvastam, nem pedig láttam!
Errõl jut eszembe! Lupin filmek vkinek? Mert nekem még csak asszem 3 van meg és kéne a többi is!
( Ha már Tomo chan kedvence :D)

:D Tömegpost!!!! :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manu

Quote from: DrótmalacA Gundam, az ami hasonló témát dolgoz fel. '79-es sorozat: http://www.gundamofficial.com/features/introduction.html
A Gundam a mecha anime alpmûvei közé tartozik, hasonlóan a Macross-hoz. A Gundam és a Macross összehasonlításának mégsincsen értelme, mivel a két sorozat másképpen közelíti meg a kérdést. Csak 1 példa: a Gundamban egyedi, spec képességekkel rendelkezõ pilóta+mecha kombináció van, a Macross esetén elõfordulnak ugyan prototípusok (amiket késõbb rendeszeresítenek), de lényegében minden földi pilóta ugyananazokkal a mechákkal repül. A Gundam sokkal inkább mecha alapmû, míg a Macross bizonyos elemei általánosan "kerültek felhasználásra" (romantikus anime, bizonyos alapkarakterek, stb).
Egyébként mindkettõt érdemes végignézni. (ez igazán a Gundam esetén nehéz eset, mert a Gundam Wing tõl a Gundam Seed-ig elég termékeny 25 év áll mögötte)

Hopp, látom igazi szakértõvel találkoztam, kedvet is kaptam hozzájuk... Úgy nézem a Super Dimensional Fortress Macross az elsõ sorozat, azt érdemes megnézni (a '82-es dátum, meg hogy nincs fenn a serveren egy kicsit rémísztõ) vagy lehet ugrani?

Cobra

Fent van a szerveren, de mai szemmel tényleg nem a legjobb.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Manu

Quote from: CobraFent van a szerveren, de mai szemmel tényleg nem a legjobb.

Hopp, tényleg.. Elvakoskodtam, kösz!

Moha

Quote from: FeldinGomen. Mint ahogy szövegem további részébõl már kiderült csak magyarul nem tudok. Watashi wa baka desu.
Szóval, FELIRATTAL kell leadni.
Sou desu ka? Így már értem. Igen, felirattal kellene, de szvsz ha ide áthoznak valamit, mindig szinkronizálják. Max DVD-n jelentetnék meg eredeti hanggal, de arra meg lehet, hogy a Chihiro-hoz hasonlóan nem tennének felíratot.
Bár mentségükre szolgáljon, hogy a Chihiro-nak jó lett a szinkronja. (Apropó: az is alapmû)

(És egy apró korrekció: Watashi no baka desu - a wa csak fõnevek esetén használatos, a baka viszont melléknév - de azért ezt ne vedd 100%-nak  :rolleyes: )

Totya

#119
Quote from: Moha(És egy apró korrekció: Watashi no baka desu - a wa csak fõnevek esetén használatos, a baka viszont melléknév - de azért ezt ne vedd 100%-nak  :rolleyes: )

 :_off:  A melléknevek -i vagy -na típusúak, szótári alakban az i típusú -ire végzõdik a na típusúnak nincs végzõdése. Vagyis a baka tényleg melléknév  :rotflol: , de így azt jelenti, hogy Az enyém ostoba, még innen is hiányzik egy wa, ha még nem volt szó a te valamidrõl  :rotflol:  stb. stb.

A no partikula a birtokviszonyt fejezi ki.

Jó az a wa szerintem.  :rotflol:
Teacher Banzai!!!