>>7824
>Amúgy meg akkor miért van minőség ellenőrzés, ha telibe szarják az eredményt?
Azért mert nem azt ellenőrzik, ugyanolyan-e mint a németországi, hanem hogy megfelel-e az egészségügyi/minőségi előírásoknak. Ha igen, mehet forgalomba.
Ezt egyébként én is megfigyeltem, elsősorban az édességek meg a sörök terén. Azokból tényleg kb. minden szomszédos országban jobbat kapni (na jó, horvátoknál románoknál rég jártam már nem emlékszem, szerbeknél meg sose még). Konkrétan még az ukránoknak is jobb a sörük mint az a hugy amit Magyarországon lögybölnek. A vicces hogy a nagyobb nevű külföldi sörök is szarok nálunk, mert vagy itt gyártják és csak a címke az ami rajta van, vagy a gagyit hozzák be. A gumicukor, csoki, sötöbö meg össze sem hasonlítható azzal amit az osztrákoknál, németeknél vagy svájcban kapni.
Cserébe viszont (mielőtt hurrdurrzsidókkibasznakamagyarral) a hústermékeink, pékáruink kifejezetten jók. Akárhol is jártam, valahogy a "magyar kenyér" az mindig hiányzott. Jellemzően ízetlen, száraz, tömör volt amiket kint ettem.