Main Menu

Akame ga Kill!

Started by Isley, 2014-10-25, 11:40:35

Previous topic - Next topic

Isley

Akame ga Kill!



A két ellenséges csapat: Night Raid és Jaeger



Esdeath-sama és követői

A sorozatról

Az Akame ga Kill! egy japán shounen manga, amely 2010 március 20. óta fut és a Square Enix adja ki. Jelenleg, 10 kötetnél jár. A mangán egy páros dolgozik, a történetet Takahiro írja, a rajzolásért pedig Tetsuya Tashiro a felelős. Később, 2013 október 25-én elindult egy, a manga történetének egy fontos mellékszállát feldolgozó spin-off sorozat is, amely Akame ga Kill! Zero néven fut, s eddig egy kötet jött ki. A White Foy stúdió 2014. július 6-án elindította a manga alapján készített anime sorozatot is. A sorozat jelenleg a 16. résznél jár, jól és fillermentesen követi a manga eseményeit. 24 részes lesz.

A mangának két főszereplője van. Az egyik Akame, egy Night Raid nevű bérgyilkos csapat tagja, aki korábban a birodalom elsőszámú asszaszinja volt. Életének ezt a szakaszát dolgozza fel a már említett Akame ga Kill! Zero sorozat.
A másik főszereplő, Tatsumi, egy vidéki kardforgató srác, aki azért érkezett a birodalom fővárosába, hogy változtasson a kegyetlen állapotokon, amelyek birodalom-szerte uralkodnak. Útja hamarosan Akame csapatához, a Night Raid-hez vezet. Tatsumi idővel a csapat fontos része lesz. Hamarosan világossá válik számára, hogy ez a csapat a forradalmi hadsereg leghatékonyabb speciális alakulata, és jó ügyet szolgálnak, egy új, virágzó birodalom felépítésének szándéka mozgatja őket. Soraikban barátokra lel, és erős harcossá válik.

A sorozat főellenfele a birodalom legerősebb harcosa, Esdeath tábornok, és az ő elitgárdája, a Jaeger. Ők védelmezik a status quot, a birodalmat.

A sorozat legerősebb harcosai mind emberfeletti képességekkel bírnak. Ugyanis ők Teigu használók. A Birodalmat ezer éve megalapító király rendelte el 48 olyan tárgy elkészítését, melyekbe benne van a régi nagy emberek összes tudása és ereje. Bármilyen alakot felvehetnek a Teiguk, lehetnek eszközalapúak, de lehetnek organikusak is. Két Teigu használó harca elkerülhetetlenül legalább az egyik fél halálához vezet. A Teiguk fogják a birodalom sorsát is eldönteni.

Junchi

#1
Yeeey, AgK thread!

Mielőtt bármit is írnék róla, azért azt tudni kell, hogy nem feltétlenül tartom ezt a mangát kiemelkedőnek. A "jó" határait is éppen csak súrolja, köszönhetően a sokszor kissé furcsa és/vagy átgondolatlan helyzeteknek, sztorinak, karaktereknek, akárminek, ahogy klisékben is bőven tobzódik.

Ugyanakkor vannak érdemei is, amik viszont elegendőek ahhoz, hogy ismét shounen mangával foglalkozzak. Például az artwork egészen jó, legyen szó akár a garness-ség ábrázolásáról, akár a szolidabb, visszafogottabb SoL scene-ekről, akár a karakterdesignról, vagy a harcok "megvalósításáról" (vagy éppen az elborult, pszichopata fejekről, mínusz Seryu, mert ő csak szimplán gáz).

A másik, amiért komálom ezt a mangát, az az, hogy végre a női karakterek nem csak lolsupportingnak vagy healernek vannak ott, hanem tényleg táposak, sokszor a fiúkat is szénné alázva, és még sem megy át überfeminista reklámba az egész.

További pozitívum a "gonosz" banda, akik simán a legkedvelhetőbb ellenlábas-bagázs, akiket shounenben valaha is láttam. Seryu-t és Stylisht leszámítva kimondottan sokrétűek, nem feltétlenül azt a képet adják magukról, amit elsőre gondolna az ember, de ami abszolút szerethetővé teszi őket, az az, ahogy törődnek egymással. Senki nem áskálódik senki ellen, kimondottan odafigyelnek, mit tesz a másik, és ha el is hullik egy társuk, az keményen megviseli őket. Én sáunenben ilyet eddig még nem láttam. Ott rendszerint szarnak a másik fejére nagy ívben. Mindezek elegendőek ahhoz, hogy sokkal jobban kedveljem őket, mint a Night Raides bandát, akik nekem túlságosan is egy-dimenziósak. Komolyan, néha az az érzésem, hogy a Jaegerekbe több erőt fektetett a mangaka, mint az NR bagázsba, amit csak megerősít, hogy még a hivatalos guidebook is többet foglalkozik velük, mint Akaméékkel. :D

Amit még szintén bírok ebben a cuccban, hogy nem 500 karakterrel operál, hanem egy kisebb, de jóval konzisztensebb gárdával. Mások még szokták emlegetni a halálokat is, ami ugyan szintén nem egy rossz dolog, I mean, hogy a plot armor tényleg nagyon limitáltan van csak jelen, de sokszor inkább érzem olcsó fansokkolásnak őket, semmint lényeges dramaturgiai elemnek.

Szóval jah, szórakoztató cucc ez és lassan el is kezdek spoilerezni, de látom, Isley, még nem hoztad be a cuccot teljesen, a poént meg nem akarom előre legyilkolni. :3

Megmurdel

A spoilerekkel egyenlőre még várjatok, mert nem fogom tudni kibírni. :D

Amúgy hallottam olyat is, hogy elvileg már a vége fele járunk a mangának, ebben mennyire lehet hinni?

Junchi

Quote from: Megmurdel on 2014-10-25, 12:27:33Amúgy hallottam olyat is, hogy elvileg már a vége fele járunk a mangának, ebben mennyire lehet hinni?

Elképzelhető. Amennyire lefogyatkozott a társaság MEGASPOILER: (5 Night Raides, 3 Jaeger), szerintem az lesz, hogy most decemberben vége lesz a kurrens arc-nak, aztán lesz még egy hosszabb, mint finálé. Bár azért van még nem is egy sub-plot/konfliktus, ami nincs még igazán lezárva, szal... (Btw addig, amíg a magazin meg nem erősíti, hogy közeleg a vége, addig én nem vagyok hajlandó a fanpletykáknak hinni.)

Megmurdel

Nah, ennek örülök, akkor legalább nem úgy fogom utolérni a mangát ,hogy pár fejezet és vége. :D
:merci:

edit:
már most nagyon csábít az a MEGASPOILER

Isley

Gondoltam megcsinálom hamar a topicot, és az majd ösztönöz, hogy hamarabb beérjem. Most a 43. fejezetnél járok.

Egyébként én is gondolkoztam rajta, hogy amilyen gyorsan halad, és amennyire sok minden történik egy fejezet alatt, talán nincs is olyan messzi a zárás. Nos, remélem még azért megy egy jó ideig, bár amikor időszerű a zárás, zárják is le. Az indokolatlan elhúzás általában minőségromláshoz vezet.

Véleményem a sorozatról eddig:

Némiképp Junchihoz hasonlóan, én poénból kezdtem el nézni az anime sorozatot. Nagyon átlagos, könnyed szórakozásnak szántam. Eleinte elég középszerűnek is gondoltam. Igazából nem gondoltam, hogy a sztoriból valami nagyot ki tudnának hozni és Tatsumiba semmi potenciált nem láttam. Aztán, ahogy megszerezte bro Teigu-ját, Tatsumi is erősebb és ígéretesebb karakterré vált, valamint a történet is elkezdett érdekelni. Egy forradalmi csapat küzdelme a gonosz birodalom ellen, ez hasonlít a Code Geass-hez. Eszközalapú és organikus, fantasztikus erőt adó fegyverek, ez meg a D.Gray-man-féle Innocence-hez. Szóval semmiképp sem eredeti a dolog, de a sok klisé között van annyi egyedi, vagy egyszerűen csak megkapó dolog, hogy élvezetessé tegye a sorozatot nekem.

A női karakterek kapcsán teljesen egyetértek. A lányok nagyon kemények, miközben semmi feminista maszlag nincs benne, vagy csak humorszinten. Az ilyen erős nők egyrészt az Elfen Lied-et, másrészt a Claymore-t juttatja eszembe. Inkább utóbbit, ami amúgy is nagy kedvenc volt, tehát ez jó. Az ilyen sorozatok élvezeti értékét számomra nagyban meghatározza, hogy mennyire tudom megkedvelni a karaktereket. Esdeath-t már talán túlságosan is, emellett Akame-t is kedvelem, szóval a karaktereket nézve ugyancsak erős a sorozat.

Az elmúlt fejezetek meg igencsak királyok voltak...

[spoiler]Tetszik ez, hogy mindkét oldalról halnak meg. Van dráma, és a karakterek halála számít. Susano harca Esdeath-szel nagyon kemény volt. Esdeath képessége pedig enyhén durva. Megfagyasztja a teret és az időt. És nem háromszor összesen, hanem naponta tudja használni. [/spoiler]

Ezt a tíz fejezetet már hamar le akarom nyomni. Kíváncsi vagyok, hogy állunk most. A megaspoilert pedig még véletlenül sem olvasom el. : D

Junchi

Nálam Kurome és Wave toronymagasan az elsők, már csak azért is, mert eddig imho ők kapták a legtöbb character developmentet.

Junchi

Na, felrántom kicsit a topicot...

Isley, Megmurdel, merre jártok? (Persze ez most ilyen költői kérdés, lévén lenéztem a MyMangaListetekről, de azért adjuk meg a módját. : P)

Isley

A 49. fejezetnél járok. Úgy tervezem, hogy még ma este elolvasom a maradék négyet. Most örülök, hogy Esdeath végre ,,jön haza".

Most már értem, hogy miért kedveled annyira Wave-t és Kurome-t, Junchi.

[spoiler]Wave nagyon kemény volt, ahogy elverte annak az idióta Shura-nak a száját, miután inzultálni merte Kurome-t. Ezzel együtt érezhetően megindult a Jaeger tagok árnyékolása, a Wild Hunt az igazi gonosz. Ez így rendben is lenne, csak egyre többen halnak meg. Öröm volt nézni, ahogy Ran bosszút állt azon az undorító szodomita bohócon, de sajnálom, hogy meghalt. Egyre kevesebben maradunk. A leginkább vérlázító dolog Bors feleségének és lányának a legyilkolása volt. Esdeath-samának köszönhetően szépen élhettek volna, erre fel Shura mit tett velük... Nem tudom, hogy ki fogja megölni azért a miniszterelnök fiát, de még biztosan fizetni fog.[/spoiler]

Majd írok még ennél részletesebben, miután beértem. Addig te is leírhatnád, hogy mit gondolsz az eddigiekről, Junchi.

Ja és én is megnéztem, hogy hol jár, Megmurdel, hát, aki ennyi mangát olvas, annak nem egyszerű. : D

Junchi

#9
Nekem ez a WH-s arc inkább a character development miatt jön be, maga a sztori része viszont nem egy nagy etwas (kivéve talán a legutóbbi fejezet egyes eseményeit).

Ennek főleg az az oka, hogy míg a Jaegers egy szimpatikus, nem szénfekete banda volt, a morális dolgokat tekintve, addig a faggot Shura és bandája rettenetesen egysíkú, OMGGONOSZ bagázs, akik ráadásul még irritálóak is. Tényleg viszket az ember tenyere tőlük, még jobban, mint a dagadt minisztertől. Még szerencsére, hogy hullik a férgese rendesen.

Az 53-as (legújabb) fejezethez mondjuk nem tudom, mit szólsz majd; nekem egy kisebb rage-et okozott, szal Takahirónak sikerült egy olyan dolgot ellőni benne, ami már-már a Kubo-i mélységeket juttatta az eszembe, mikor még olvastam a Bleach mangát. Nagyon remélem, a havi ch-ban kompenzálja ezt valamivel...

-ETA-

Ja, mielőtt elfelejtem: A Tatsumi×Mein dologhoz mit szólsz? :D Nálam MEHH, nem csak azért, mert egyikőjüket sem bírom, hanem, mint couple is nagyon gázosak...

Az ő kapcsolatuk sokkal természetesebb és jobban kidolgozott - imho. Kár, hogy hivatalosan még nem kánon-couple. :(

Megmurdel

Igyekszem  :D Még csak a 40. fejezeten vagyok túl, de akkor ma ha sikerült befejezni a melót akkor belehúzok.  (Nanatsu no Taizai-t nyomtam le nemrég, de az is 100 fejezet volt)

Isley

Quote from: Junchi on 2014-11-03, 19:43:24
Az 53-as (legújabb) fejezethez mondjuk nem tudom, mit szólsz majd; nekem egy kisebb rage-et okozott, szal Takahirónak sikerült egy olyan dolgot ellőni benne, ami már-már a Kubo-i mélységeket juttatta az eszembe, mikor még olvastam a Bleach mangát. Nagyon remélem, a havi ch-ban kompenzálja ezt valamivel...

Arra gondolsz, hogy Mine egymaga ment Budo és Esdeath ellen? Nos, teljesen nevetséges ötlet. Ez nekem sem tetszett. Mine számomra közömbös, de azért ez most egy olyan szituáció, amelyben a Night Raid nem mehet csak úgy el győztesen. Ez túl durva helyzet most.

[spoiler]Ha Lubbock meghalt egy valamivel könnyebb helyzetben, akkor itt is logikus lenne, hogy nem lesz happy end nekik.[/spoiler]

Quote from: Junchi on 2014-11-03, 19:43:24Ja, mielőtt elfelejtem: A Tatsumi×Mein dologhoz mit szólsz? :D Nálam MEHH, nem csak azért, mert egyikőjüket sem bírom, hanem, mint couple is nagyon gázosak...

Az ő kapcsolatuk sokkal természetesebb és jobban kidolgozott - imho. Kár, hogy hivatalosan még nem kánon-couple. :(

Tatsumi X Mine az egyik leggázabb dolog, amit kitalálhattak. Fogtam is a fejem nem kicsit. Kurome és Wave alapján egyértelműen adja magát a Tatsumi X Akame, erre összejön a kis óvodással. Felfoghatatlan, mert Leone is rá van akadva, és ha valaki bejön Esdeath-nek, és helyette összejön egy legjobb esetben is kisiskolással, annak valami súlyos problémája lehet.
Érdekes, hogy Wave-t én is jobban kedvelem Tatsumi-nál, pedig hát ő valami hasonmás volt csak az elején, hasonlóképp néz ki és hasonló erővel is rendelkezik, de Kurome iránti érzelmei, meg ahogy kiállt érte, számomra azzal egy csapásra a kedvencekké közé került. Szóval, Kurome X Wave szerintem is jó pár, lehet canon lesz, bár ahogy hullnak az emberek, várjuk ki, hogy mi lesz velük.

Esdeath pedig remélem a 54. fejezetben rendet tesz. Ezt a Tatsumi iránti szeretetét mindig a sorozat egy vicces dolgának tartottam, de most már épp eleget láttunk ebből.

Amúgy nekem nagyon bejön ez az arc ezt az egy-két dolgot leszámítva, amit a fentiekben leírtam.

Megmurdel

Végre sikerült utolérnem nekem is a story-t.

A WH pontosan annyit ér amennyi ideig tartott kiirtani a fél csapatot. Ők azok a tipikus töltelék karakterek akikből az egyetlen akire még talán egy kicsit kíváncsi vagyok az a vámpír alkimista csaj, mert elvileg ő még valami "nagyot" fog alkotni. Azt az egy dolgot amúgy még most sem értem, hogy mi a francnak kellett Bols családját is ilyen módon meggyalázni? Run-nak már volt elegendő oka, hogy ellenül vonuljon, Kurome csak neki akart segíteni "megtisztítani a birodalmat", Wave pedig (szerintem legalább is) az ő haláluk nélkül is nekiment volna a Scar fickónak(Shurry v minek hívták) mikor el akarta vinni Kurome-t.

A TatsumixMein dologról inkább nem beszélek, mert mind tudjuk, hogy gáz, ráadásul nagyon jól ki is fejtettétek, hogy miért.
WavexKurome páros nekem is a jobban bejön, persze ha lehet ezt így mondani.

Lub-ot viszont sajnáltam, azt hittem mikor megszerezte a teleportáló cuccot, hogy talán meg fog tudni lépni. :(

Az 53. fejezet meg egyszerűen röhejesre sikerült, de már most várom mi lesz ebből a rescue mission-ből. :D

Junchi

Quote from: Isley on 2014-11-04, 20:41:12Arra gondolsz, hogy Mine egymaga ment Budo és Esdeath ellen?

Arra. Főleg az "tetszett" nagyon, ahogy Budouval elbánt, aki zseniális reakcióidőt mutatott, mikor száguldott feléje az a lövés és ahelyett, hogy félrelépett volna, állt egy helyben, mint a hülyék... És hogy Mine hogy nem hullott ki Esdeath ellen -2 másodperc alatt, az is egy jó kérdés.

Quote from: Isley on 2014-11-04, 20:41:12Esdeath pedig remélem a 54. fejezetben rendet tesz. Ezt a Tatsumi iránti szeretetét mindig a sorozat egy vicces dolgának tartottam, de most már épp eleget láttunk ebből.

Ja, ez a Tatsumi-fangirl oldala szerintem is nagyon fárasztó már egy ideje, úgyhogy pont jókor lépte meg Takahiro azt, hogy végre felhagy vele. Mondjuk így meg a Tatsumi × Mein lett a vége, szal... >__>

Isley

Új fejezetről van már valami hír? Az 53. fejezet épp olyan volt, ami miatt kár, hogy havi manga az Akame.

Megmurdel

Én most csak valami special ch-t olvastam de 54-ről nem tok semmit.

Junchi

(Elméletileg) lesz 54-es ch a héten, legalábbis az előző végén ott van, hogy 11/22 (azaz november 22) a köv. fejezet időpontja.

Isley

Ha minden jól megy, akkor tehát ma jön ki. RAW már egyébként van.

http://www.mangabird.com/akame-ga-kill-54

Engem már nagyon zavar Mine feje, remélem nem sokáig kell látnunk már.

Junchi

Quote from: Isley on 2014-11-22, 09:32:38
Engem már nagyon zavar Mine feje, remélem nem sokáig kell látnunk már.

Sajnos nem szabadulunk meg tőle valsz soha. Ő Takahiro kis kedvence, szóval ziher, hogy nem öli meg. Leone vagy Najenda esélyesebb.

Engem most inkább az érdekel, hogy mégis mit fog tenni a Night Raid a birodalom két legerősebbje ellen.

Megmurdel

A józan ész most az diktálja, hogy valaki itt most meg fog halni Nigth Raid-ből.

Isley

Quote from: Junchi on 2014-11-22, 09:35:17
Quote from: Isley on 2014-11-22, 09:32:38
Engem már nagyon zavar Mine feje, remélem nem sokáig kell látnunk már.

Sajnos nem szabadulunk meg tőle valsz soha. Ő Takahiro kis kedvence, szóval ziher, hogy nem öli meg. Leone vagy Najenda esélyesebb.

Engem most inkább az érdekel, hogy mégis mit fog tenni a Night Raid a birodalom két legerősebbje ellen.

Ezt nem tudtam. Szóval ő az AgK Hitsugaya-ja. : D Minden mangaka kedvence a legidiótább karakter? : D

Nos, belenéztem és úgy láttam, hogy...

[spoiler]Esdeath-nek elég sok ellenféllel kell szembenéznie. Elég kemény csaták elé nézünk. Én azt remélem, hogy Wave is hamar megjelenik. Kurome nem tudom, hogy fog-e még harcolnia. A párharcok lennének a legjobbak. Jobb, mintha mindenki ellen Esdeath-nek kellene mennie. Annak viszont örülök, hogy Budo-nak semmi baja.[/spoiler]

Yuuki

#21
Sikerült beérnem a mangát és meg kell, hogy mondjam ez egy olyan történet, ami nagyon megéri elolvasni. A történet nagyon jó és tele van drámával. A karakterek nagyon mélyek és szerethetőek. Különösen furcsa, mert velem még nem volt ilyen, azonban a kedvencem egy, a "negatív oldal" karakterei közül került ki. Ez is mutatja, hogy milyen sok teret kapnak a másik fél szereplői is. Igazi kedvencek és valódi férgek is felbukkanak. Surya az egyik legunsziptikusabb szereplője a történetnek.

Voltak benne nagyon hősies pillanatok is, engem nagyon meghatott Lubbock története. Igazi hőssé vált a szemeben, pedig nem hittem volna az elején, hogy ennyire szerethető és tisztelhető karakter lesz. A Lubbock iránt érzett drámáat azonban teljesen beárnyékolta a Tatsumi Mine szál erőltetése. Számomra Mine mindig is a legkevésbé szimpatikus  Nigt Raid tag volt és nagyon zavar, hogy ennyi teret kap. Tatsumiban is csalódtam, amikor őt válaszotta Esdeath helyett.

A kedvenceim, Esdeath, Akame, Najenda, Wave. Mindent egybevetve, szerintem egy nagyon érdekes történet amit megéri figyelemmel követni, ellentétben az animeadaptáció legújabb részeivel, Nah de ezt nem itt.


,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Szia Yuuki! ;)

Hát igen, Tatsumi egy idióta, Mine-nal ezért összeillenek.  : D De ez már lerágott csont. Lubbock története nagyon kemény volt, annyi szent. A többivel is egyetértek, amit írtál.

Amit nem értek, hogy miért nincs már végre fordítás? Itt lehet olvasni a raw-ot, de ez már három napja kint van.

http://www.mangabird.com/akame-ga-kill-54

Elolvastam már, de akkor akartam csak írni róla, ha kijött a fordítás, de azt látszólag nem sietik el.

chilip

Quote from: Yuuki on 2014-11-25, 21:15:21
Tatsumiban is csalódtam, amikor őt válaszotta Esdeath helyett.

lol igen, miért nem azt választotta aki a jövőben jó esélyjel az összes barátod halálba kínozza és fenntartja azt az állapotot ami a legjobb régi barátaidat a halálba küldték. sztem is csalódás hogy nem esdeathet választotta. [spoiler]amúgy mine télleg szar választás, MIÉRT NEM AKAME HA MÁR A NEVE IS SZEREPEL A MANGA NEVÉBEN! végig azt hittem ő lesz tats-al mivel.. hát... a MÁSIK FŐBB FŐSZEREPLŐ VOLT jó sokáig, aztán háttérbe szorult  :frown:[/spoiler]

Isley

#24
Yuuki egyébként inkább a külsőre célzott szerintem. Mert abban Esdeath és Mine össezhasonlíthatatlan. Plusz Esdeath eddig vele végig kedves volt, olyan dolgokat bocsátott meg neki, amiket már nem kellett volna. Mine meg végül is mindig szemét módon viselkedett Tatsumival.

De aláírom, amit mondasz. Tatsumi és Esdeath mint pár marhaság volt a kezdetektől. Amilyen idétlen, hogy Mine-t választotta Tatsumi, annyira volt idétlen ez Esdeath-től is. Olyan mintha a kis öccse volna.

Akame x Tatsumi az elején nagyon adta magát, és lehet az is lesz belőle, ha Mine meghal. Mivel az animében meghalt, talán itt is megtörténhet.

Az egyetlen pár, ami nekem szimpatikus lett az a Kurome x Wave. Ezalatt azt értem, hogy ez az egyetlen olyan pár, ahol mindkét felet bírom. : D

EDIT: Egyébként Akame tényleg kevesebbet szerepelt mostanában, de a 54. fejezetben elég durván tért vissza. Mivel ő a főszereplő, elég furcsa is lenne, ha kimaradna a jóból. : D

gerey

Az anime mennyire manga hű? Kérdem ezt az utóbbi pár rész fényében? Pár chp-t elolvastam de eddig szinte ua.

Megmurdel

Az anime vége teljesen original lesz. Meg már jó pár résszel ezelőtt eltértek a mangától.

gerey

Quote from: Megmurdel on 2014-11-28, 08:59:51
Az anime vége teljesen original lesz. Meg már jó pár résszel ezelőtt eltértek a mangától.
Akkor jól éreztem, hogy itt valami gyanús.  :szemuveges:

Isley

Most az aktuális anime rész kapcsán elgondolkoztam azon, hogy az Akame Kurome harc, hogy fog lezajlani a mangában. Egyáltalán lesz-e, ez is kérdéses, Kurome állapota miatt. Igazából szerintem az anime ebből már nem tudott többet kihozni, így hogy összesen három rossz volt hátra, de még ott is benne volt a harcukban, hogy esetleg elkerülhető lenne, hogy valamelyikük meghaljon.

(1) Kurome mintha már nem tűnne olyannak, akinek ez a harc feltétlenül szükséges.
(2) Wave talán nem is hagyná. Az animében is próbált közbelépni, de túlságosan könnyen leszerelték néhány mondattal. Wave szerintem nem ennyire könnyen meggyőzhető, ha egy társa életéről van szó. Főleg, ha az Kurome.
(3) A harc szerintem akkor érhetne csak végett úgy, hogy mindketten életben maradnak, ha Akame meg tudná győzni Kurome-t igazáról.
Az utóbbi eset azt eredményezné, hogy Wave és Kurome is átállna. Vagy Runhoz hasonlóan ők is belülről segítenének megváltoztatni a birodalmat.

A legfőbb kérdés persze továbbra is az, hogy Kurome állapota mennyire súlyos. Ha nagyon, akkor hasonlóan fog végbemenni mint az animében. Ez lenne a legrosszabb.

danika230

Most, hogy az anime a vége fele jár, én is gyorsan felzárkoztam a manga story-val, sok újat nem tudok mondani, minden lényegeset leírtatok.
Az nekem is különösen tetszik, hogy mindkét oldallal foglalkoznak, és nem csak a NR van előtérbe.
A WH pontosan arra volt jó, hogy felbasszák az agyam és hogy megszerettessék velem Wave-t. A Tacumi x Májn témát már eleget ütlegeltétek, de azért én is elmondom, hogy röhejes. :D
[spoiler]én Tatsumi x Akame oldalt képviselem[/spoiler]
Lubback-t nagyon sajnáltam , és úgy gondolom méltatlanul gyorsan lezavarták az ő harcát. :(