Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - asrael

#1
Hírek,információk / Re: Támogatás
2009-06-15, 19:03:45
Najó, akkor had legyek radikál.
Tegyük fel hogy mind jogvédett tartalom. Vegyük fel a kapcsolatot a copyright tulajdonosával és fizessünk általánydijat :D
Mindenesetre egy próbát lehet hogy megér... Viszont a végén csak annyi fog kiderülni talán, amit most is tudunk: Magyarországon nincs tulaja ezeknek a jogoknak, aki ránk mutogathatna hogy ők bizony tőlünk lopnak. Ahol mégis lenne, azok az animek már nincsenek fent a szerverek - lásd Naruto vagy Death Note
#2
Hírek,információk / Re: Támogatás
2009-06-15, 12:59:29
Akár egy egyesületet is lehet csinálni, amelyik havi díjat fizet a cégednek a szerver fenntartásáért, a tagsági díj pedig fedezni a költségeket... A tagsági díj kötelező hogy elérd a tagok számára fenntartott tartalmat... Mint ilyen, legálisan működhetne egy nonprofit szervezet, a könyvelés alapot biztosítana az átláthatóságra, ami kimutatná hogy nem keletkezik jövedelem...
Mondjuk hogy van havi 25e szerver fenntartás ami gigabit vonal 300mbit átlag forgalommal, 5e könyvelő (ennyire kevés bizonylatnál tlaán még kevesebb), 10e papírok és fejlesztési alap képzés, 40e havonta és mondjuk csak 100 ember fizet az havi 400 Ft. Működhet? Szerintem igen. Fentiek valóságban működő számok, üzemeltetek szervereket, családom cége könyveléssel is foglalkozik.
Javaslok egy személyes találkozót, mondjuk sörözéssel egybekötve? :D
#3
Hírek,információk / Re: Támogatás
2009-06-15, 00:43:26
Akkor warez, ha illegális dolgokról beszélünk. De ez nem jogvédett tartalom magyarországon. Ennyi erővel most is warezszerver.
#4
Hírek,információk / Re: Támogatás
2009-06-14, 22:56:21
Köszönöm én elég figyelmesen olvastam.
Amit én javasoltam az az, hogy minden felhasználó köteles egy előfizetést fenntartani, legyen akármilyen minimális.
#5
Hírek,információk / Re: Támogatás
2009-06-14, 20:48:47
Hi,
Először írok ide a fórumra...
Egy ideje gondolkoztam már, hogyan lehetne az usteamet támogatni rendesen, illetve felfuttani úgy hogy az mindenkinek jó legyen, de így hogy az ftps üzenet alapján komolyan problémába került a szervezet fennmaradása, tényleg jöttem hátha tudok segíteni ;)
Szóval... néhány korábbi postra reagálva...
Paypal működhet, a saját cégemben is van egy paypal account, amit ugyanúgy tartunk nyilván mint a bankszámlát (a paypal megadja hozzá az összes szükséges információt). Viszont, 90ft+3,5%ot lenyúlnak.
SMS - nagyon drága, kb 50%át behúzzák a díjaknak
Személy szerint a paypalt támogatnám, mert a cél az hogy minél több felhasználótól akármilyen kis összegeket lehessen összeszedni, aminek egyik alapja, hogy minél egyszerűbben tehesse. Van egyszerűbb annál mint a honlapon egy donate gomb és kész? Najó, leegyszerűsítem, de én pl útálok neten utalni, sőt, a személyes bankszámlámnak nem is tudom a belépőjét :D Ez az egyik ok, amiért nem is utaltam eddig pénzt ide.

Aztán... a szerverek leselejtezése szerintem egyszerűen történhet, a legtöbb esetben 1-3 év amortizációt számolunk ilyen eszközökre, a harmadik év végén 0 forinttal leírva, mehet a kukába számviteli szempontból.

De amúgy van egy alapvető kérdésem... ugye volt régebben (és még most is néhány) privát fizetős ftp. Miért nem lehet arra a mintára megcsinálni? Ugye ott sem azért fizetett az ember hogy "töccs illegális tartalmat" hanem tárhelyszolgáltatás. A különbség csak az, hogy ez a sok anime nem jogvédett. Legalábbis még nem, Magyarországon nem, így kvázi ugyanannyira tudna legálisan működni tovább a dolog mint most.

Még egy dolog... torrent tényleg nem működne, seed szervereket üzemeltettem korábban és ekkora tartalomra kb 100 vinyó kéne a nagy iops miatt. Illetve működne, ha hirtelen előkerülne mondjuk 200 lelkes ember, aki seedelne is, összeadnák a teljes meglévő tartalmat. Természetesen csakis privát torrentként.

Lesz még agyömleny később...