Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Westy

#1
Quote(mért te nem aggódtál érte amikor mutatták hogyan töri össze magát az aktiválási teszten?)

Én aggódtam de azoknál a részeknél még nem igazán derül ki hogy Ayanami gyakorlatilag sorozatgyártott modell..:)
#2
Üdv.
A héten ismertem meg a NGE-ot, eddig rajtam kívüli okok miatt még csak a sorozatot láttam.
A fórumot átnéztem az elejétől kezdve, pár meg nem válaszolt kérdés után kutattam.

Elég sok és szerteágazó értelmezés van itt az animeról, de úgy érzem sokan a végletekbe esnek. Pár magyarázat már kényszeres és logikátlan elméletekkel jön elő mert az írója nem igazán tudja megfogni a történetet. Persze nagyon sok ujdonságot olvastam, és rengeteg értelmezést végig sem gondoltam adidg..

Pár számomra igazán fontos dolgot még sem láttam eddig itt, gondoltam leírom őket.

Talán a 18.rész környékén történik, hogy Shinji gyakorlatilag "felébreszti" az Evat, aki így átalakul. Itt szerintem Shinji erőfeszítése legalább annyira fontos mint a tény, hogy mi is az Eva valójában. Ebben a témában inkább azon gondolkodnék el hogy hogyan jutott Shinji abba az állapotba hogy végigmenjen egy ilyen embertelen próbán. Az előző részek szerintem adnak is magyarázatot erre.

Más. Szerintem nem is annyira a _magány_ mint a _tehetetlenség_ tükröződik nagyon sok helyen a filmben. Az az állapot amikor valaki szembetalálkozik egy problémával ami kívüláll az ő hatáskörén és egyszerűen képtelen hatni rá. Ez kissé össze is függ azzal amit az előbb is leírtam.

Ayanami léte is egy elég izgalmas kérdést vet fel, talán az ő karaktere a legérdekesebb szerintem a filmben. 

Első szuszra ennyi jutott eszembe amit nem láttam itt sehol, valószínű írok még ár dolgot de szorít az idő.:)

Valaki azt mondta hogy nem érti miért kiváncsi mindenki annyira a történetre itt nem az a lényeg. Ezzel nem értek egyet. Nem hiába Ez a történet született meg, ez nem az a tipusu alkotás amiben bármit is hasraütés szerűleg oldottak volna meg. MAgában a sztoriban is nagyon sok olyan dolog van ami  szót érdemelne.

Az egyetlen bajom vele hogy az első pár rész nem mutatja meg milyen az anime valójában. Ha csak az első részt néztem volna meg, elég valószínü hogy nem folytattam volna..

Erre is azt mondtátok hogy szerintetek nem érdekes de azért velteszem a kérdést: Ki ölhette meg Kajit? Egyesek szerint Misato volt az de én ezzel nem értek egyet.

A vallásos utalások szerintem nem lényegtelenek. Az egész történet úgy bontakozik ki mint egy esetleges büntetés magától Istentől, aki az angyalok segítségével visszaveszi azt ami az övé, és újra helyreállítja a teremtés eredeti állapotát. Nem vagyok vallásos, de én valahogy végig ezt éreztem a film alatt..

Hozzáértők véleményét várom :D


edit.:
Még valami amit elfelejtettem. Gendo miért félti annyira Ayanamit hogy a saját testi éppségét is kockára teszi? Tudja hogy uj testet kap ha meghal..