Egy japán recept, holnap kerül kipróbálásra. Nem éppen a tradicionálisak közé tartozik, de megér egy próbát.
Ritka Sajttorta (Rare cheesecake)
(egy kis segítség a méréshez, 1 csésze az amcsiknál egy 236ml-es csészének felel meg)
* 3/4 csésze mascarpone
* 3/4 + 2 ek natúr joghurt
* 43 g cukor
* 2 ek citromlé
* 1 ek zselatinpor
* 0,5l víz
* Crust (torta alja tészta, nem tom magyarítani sorry): 1csésze kekszdara, 3ek vaj, 1 ek cukor, csipet só
Elkészítés:
A zseléport és a vizet keverjük össze egy csészében és tegyük félre. A darált kekszet, olvasztott vajat és a cukrot keverjük össze egy edényben. Az így kapott kekszmorzsalékot egy 20cm átmérőjű (magyarországon 24 a standard ha jól emlékszem) tortaforma alján egyenletesen terítsük el és döngöljük meg egy kicsit, h jól össze és odatapadjon
. A szobahőmérsékletű mascarpone-t öntsük egy edénybe. A zseltinos vizet tegyük mikróba és 1 percig melegítsük. Adjuk hozzá a mascarponéhoz a joghurtot, citromlevet és a zselatint és jól keverjük össze és öntsük bele a tortaformába. Hütőben hűtsük legalább 3 órát. Tálaljuk kedvenc gyümölcsünkkel, lekvárunkkal, vagy öntettünkkel.
Ritka Sajttorta (Rare cheesecake)
(egy kis segítség a méréshez, 1 csésze az amcsiknál egy 236ml-es csészének felel meg)
* 3/4 csésze mascarpone
* 3/4 + 2 ek natúr joghurt
* 43 g cukor
* 2 ek citromlé
* 1 ek zselatinpor
* 0,5l víz
* Crust (torta alja tészta, nem tom magyarítani sorry): 1csésze kekszdara, 3ek vaj, 1 ek cukor, csipet só
Elkészítés:
A zseléport és a vizet keverjük össze egy csészében és tegyük félre. A darált kekszet, olvasztott vajat és a cukrot keverjük össze egy edényben. Az így kapott kekszmorzsalékot egy 20cm átmérőjű (magyarországon 24 a standard ha jól emlékszem) tortaforma alján egyenletesen terítsük el és döngöljük meg egy kicsit, h jól össze és odatapadjon

