Manhwa, avagy koreai mangákról mindent.

Started by Bishop, 2008-06-23, 18:20:58

Previous topic - Next topic

Bishop

Már egy ideje gondolkodom hogy nyissak e ilyen topicot. Ami a manhwakat illeti lehet nem ép olyan jók mint japán társaik. De azért vannak egész élvezetes darabok, nem váltják meg a világot de nem is mondhatni szemétnek. Sok klisé és sablon át lett véve a japán mangakból de pl echi jelenetek már mondhatni majdnem egy szinten vannak a japánéval  :D Legalábbis hatás szempontjából.

Onemangam még nem sok manhwa van de van egy kettő amit szoktam olvasni pl:
Immortal regis
Ez mondhatni egész jó, tetszik a történet, és valamilyen szempontból egyedi is. A rajzolás is érdekes. Shounen lévén nem egy komoly darab de nem is olyan rosz.
A főhős Jae Hyuk nagyon kapzsi embernek látszik elsőre, minden fogadást megnyer ha péncfeldobásról van szó, de ezenkivül több állása is van. De nem sokan tudják hogy kisöcse nagyon beteg és korházi ápolást kell fizetnie mert szülei már nem élnek. Egy nap érdekes harcnak lesz tanúja amiben Serin a nagy nemesi családba való zseni necromancer diáklány harcol egy szörnnyel ám Hyuk nagy balszerencséjére sérülést kap és már halálán van mikor Serin feltámasztja mint élőhalott szolgája. Ám ekkor jön a sokkoló igazság, nem maradhat kisöcsével mert nem tudja irányítani az erejét ami folyamatosan emberek életenergiáját szívja, első sorban kisöcséjének életét. Ezenkivül Serin vére nélkül nem is tud életben maradni. Ezér nincs más elmegy a demon világba hogy megtanulhassa az ereje irányítását és megszerezze a Spirit of Firet ami kulcs vissza az emberi világba. Ám ennek megszerzéséhez egy rendszer van kidolgozva ami az erőt méri. Nos érdekes de Hyuk bejut a legelitem iskolába úgy hogy nincs több mint 5 ilyen kreditje/ereje. Ahoz hogy megszerezze valaki a kulcsot több mint 100 000 kell, ezzel Hyuk nagy küzdelemek elé néz de öccse élete mindennél fontosabb neki.
Ezután még talál két csapattársat és egy tanárt aki tanítja őket, elég érdekes módszerekkel. Plusz a démon szövetség is meg akarja ölni mert legendák terjednek arról hogy egyszer egy ember élőhalott majdnem elpusztította az egész démon világot, azóta is taboo az ember élőhalottá alakítása. E felett még más erők is hatalomhoz akarnak jutni. Hogy mi lesz a vége? Nos elég ritkán jön ki új chapter de ha már ott az új chapter igazán megéri elolvasni.

A másik ilyen manhwa a Witch Hunter
Ebből még alig jött ki rész és kicsit D-Gray man koppintásnak tűnik de attól még egész jó. Főleg a főhős harcmodora, egyszerre van egy pisztoly neki ami már önmagába erős és egy pumpkin bábúja aki él és beszél ráadásul két yin és yang karddal harcol, így együtt vadászák a boszorkányokat. Ezenkivül még van két társa az egyik ökölharcot részesíti előnyben de nem is akráhogy villám ökölnek is becézik. A másik pedig egy földet manipulálni tudó srác.
Ebből elég kevés rész jött ki de az nagyon jó.

Na erről ennyit, van még pár one mangan de azokat már nem tartom olyan jónak, de ha valaki tud olyat ami télleg jó vagy csak neki tetszik vagy valamelyik manhwa-ről akar beszélni nyugottan írjon ide.


chilip

simán mehetett volna ez a 2 leírás a manga ismertetők-be...  ::)

Bishop

Hát az manga ez manhwa, szerintem talán másoknak nem tetszett volna hogy koreai képregényeket írok oda. Meg amugy is ha van nem japán képregények topic ilyne sem árt. De ha moderátor vagy admin úgy látja jónak törölheti. Én adok neki egy esélyt :angyali:

chilip

Kekkaishi meg az Angyo Onshi (aka. Árnybíró) is manhwa, nem?

Bishop

A Kekkaishi? nem tudom, Az Árnybirónak külön topicja is van

Manitu

Az.
Meg ha körülnézel a mit olvastál topicban, legalább 4-5 manhwát találsz az utolsó 5-6 oldalon ::)

Quote from: Bishop on 2008-06-23, 18:20:58Ami a manhwakat illeti lehet nem ép olyan jók mint japán társaik. De azért vannak egész élvezetes darabok...
Ebbe nem lehet nem belekötni :__devil: Mi köze annak, hogy valami jó-e, ahhoz, hogy milyen nemzetiségű? Olvastam én már szemétbevaló mangát meg mestermű szintű más nemzetiségű képregényt is, és vica verza.

Egyébként nincs baj ezzel a topiccal, csak én például sokszor meg sem nézem ki írta/rajzolta az adott mangát, amit virtuálisan kézbe veszek, és angol fordításban nem biztos, hogy feltűnik, hogy ez most kóreai, kínai vagy éppen japán. (arról már ne is beszéljünk, amikor a scanlator a kóreai kiadás alapján fordít egy mangát angolra, és még a nevek is kóreaiul maradnak benne ::))


Bishop

Nos én észreveszem mert máshonnan olvasom. Ami meg a képregényt illeti, sose fikáznám mert az egy másik műfaj és imádom. De a manhwa az egy az egymben mangaból jött át és azért mégis ott van ennek igazi kurlturája, de az is beletartozik hogy onemangan 10 manhwa van szal nincs alapja annak sem amit mondom, ez egy szubjektív saját vélemény. Mindenki írhat ide ha lát vagy tud jó mahwat ha hozzá tok jutni el is olvasom ha télleg olyan jó. És ez nem egyu tákjuk a manhwa topic egyszerűen egy külön téma neki.

motifator

Quote from: Bishop on 2008-06-23, 20:19:52
Nos én észreveszem mert máshonnan olvasom. Ami meg a képregényt illeti, sose fikáznám mert az egy másik műfaj és imádom. De a manhwa az egy az egymben mangaból jött át és azért mégis ott van ennek igazi kurlturája, de az is beletartozik hogy onemangan 10 manhwa van szal nincs alapja annak sem amit mondom, ez egy szubjektív saját vélemény. Mindenki írhat ide ha lát vagy tud jó mahwat ha hozzá tok jutni el is olvasom ha télleg olyan jó. És ez nem egyu tákjuk a manhwa topic egyszerűen egy külön téma neki.
:wtf:

Mindenesetre én még csak az Árnybírót olvastam, de azon is látszott, hogy feltűnően részletesen van rajzolva a mangákhoz képest.
Ez amúgy általános a manwhák között, vagy csak az Árnybíró ilyen különösen szép? (Olyantól kérdezem, aki már több manwhát is olvasott)

OK, közben lassan megértem, hogy Bishop mit is akart itt írni :) Attól még :lol:
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Manitu

Quote from: motifator on 2008-06-23, 20:46:00Mindenesetre én még csak az Árnybírót olvastam, de azon is látszott, hogy feltűnően részletesen van rajzolva a mangákhoz képest.
Ez amúgy általános a manwhák között, vagy csak az Árnybíró ilyen különösen szép? (Olyantól kérdezem, aki már több manwhát is olvasott)
Nem mondanám, hogy nagy expert lennék a témában, csak egy-kettőbe belenéztem már, azokról szintén el lehetett ugyanezt mondani.


chilip

http://www.onemanga.com/Id/  -  ez a manhwa marhára bejön nekem ;) leírást később majd eszközölök

Draconire

Nem, abszolút nem néznek ki jobban, csak ugye kevesebb manhwa kerül fordításra, így jobban vannak szűrve. Egyébként meg nincs értelme imho a külön topicnak, neveken meg helyszíneken kívül kb semmi különbség nincs a manga meg a manhwa között.

Dreamcleaver

Imho meg jó ez a topic. Senkit sem zavar és van értelme. Van 1001 másik értelmetlen topic, amit lehet törölni, ha arra van vágyásotok.  :szemuveges:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Bishop

Magical JxR

Még csak egy chapter van kint de az nagyon élvezetesdre sikerült. A történet egyszerű van két varázslótanonc kisfiú akiknek együtt kell csapatott alkotniuk habár mindig vitatkoznak és sosem ismernék be hogy kedvelik egymást. Az egyik J egy tűz mágus aki elég hiperaktív és kicsit szégyellős srác, még R a víz mágus sokkal nyugodtam de közbe sokkal agresszívabb is, elöbb varázsól aztán kérdez :D Az az egyik vizsgájuk hogy együt kell élniük egy emberrel, ez az ember nem más mint Cho-Ah egy olyan 16-17 év körüli lány. Az első chapterbe még nem sok minden történt de pár jó poén azért volt :) A kategóriája shoujo és pár kép utal rá hogy a két srác idősebb mint aminek látszik, szal biztos lesz későbbiekben szerelmi 3szög.

Alkyra

Én a Breaker-t kezdtem el olvasni. Egyszerű srácról szól akit állandóan bántalmaznak ám egyszer a szeretett nője is belekeveredik a dologba s akkor úgydönt, hogy a suliba frissen jött tanár, akit látott elbánni jópár rosszfiúval puszta kézzel s valójában a világ egyik legjobb bérgyilkosa s harcművésze megkér, hogy tanítsa meg harcolni. A történet idáig már nem fejlődött, de várhatóan ez lesz.:)

Bishop

Aszem abba én is belekezdtem de nem volt kint sok chapter abból se, mindjárt megnézem van e új, a tanár karaktere elég jóra sikerült :)