Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

kikuchiyo

De ahogy bekattan utána, az nem semmi.

Ugye az egyik értelmezési lehetőség az egésszel kapcs., hogy [spoiler]az egészet csak Keiichi képzeli, és ahogy súlyosbodik a betegésge, úgy lát egyre rémisztőbb dolgokat - erre utal, hogy a 4. részben, amikor már igen bunkó módon kiabál a lányokkal, azok jól el is sírják magukat.[/spoiler]
Failure is the default option

Prof. William

Lokids

Igen, a 4. részben már... DE ne feledjük, hogy van még 22 rész. :D Szal van még mit bonyolítani a dolgokon. :)
Kiadhatnák már teljesbe az OP/ED számokat, mert teccenek. :)

death_scythe

Quote from: Cobra on 2006-04-26, 20:50:04

edit: The Triad is elkezdte a subbolást, az ő minőségükről tud valaki valamit?

Nem nézem a sorozatot de a kérdésre hadd reagájak. Szóval a Triad a neten mint az egyik legminőségibb sub csapat ismert úgyhogy velük nem lehet gond. Kivéve akkor ha az OP-nál és ED-nél ugráló karaoke-t akarsz látni mert ők csak feliratozzák a dal szövegét és nem szaroznak karaoke-val,ha tudni akarod miért nézz el a honlapjukra. Egyetlen hátrányuk hogy mivel a mínőségi munkához idő kell nem valami nagy sebességgel adják ki a részeket.

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Lokids

http://a.scarywater.net/wind/%5Bwind%5D%20Higurashi%20no%20Naku%20Koro%20ni%2004%20v2%20%5Bxvid%5D%5B2CCE7FBE%5D.avi.torrent [wind] Higurashi no Naku Koro ni 04 [xvid][2CCE7FBE].avi
Hamar kint van...
Na jó, itt hogy kell linket beszúrni?

Később: Komolyan mondom, ez eddig a best anime amit eddig láttam, és még csak 4 rész van kint. Ez ütősre sikerült nagyon. (A szó mind2 értelmében. :) ) Ennyire jól megcsinálni. Már várom a következő részeket de nagyon. Rena fergeteges alakítása a bárdal, meg a nevetésével...

Cobra

Wow, már itt is a 4. rész?  Délelőtt még nem volt kint  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lazzaret

Úristen ez nagyon elmebeteg :eek: Most akkor a két kis csaj is benne volt a gyilkosságokban mi? Kiváncsi lettem volna arra is hogy az ütős jelenet helyet beadják neki azt a szart mi lesz.

Valószinü egyszer végig nézem és annyi. Nem kedvelem ezeket az animekat. Néha nagyon hasonlítanak némelyik Francia vagy amcsi filmre. Kiváncsi leszek mi lesz a vége, de nem fog tudni átcsábítani az Elfen Lied kis táborából :)

www.arkangyalok.uw.hu

Cobra

Szerintem beadták, azért csinálta, amit csinált. Kíváncsi vagyok ezután hogy megy tovább a történet.

kikuchiyo

BUMP, mivelhogy van 5. rész, egyelőre felirat nélkül.

Ahogy az előzetes információk alapján tudni lehetett, új történetszál kezdődött. Állítólag 4 "rejtély" és 2 "magyarázat" fejezetből fog összeállni a sorozat.
Azt mondják, hogy az első adag, az Onikakushi-hen tartalmazza a legrosszabb végkifejletet, de az ötödik rész nyitó képsorai ezt erősen kétségbe vonják. Egyébként visszatértünk az első rész ökörködéséhez, a kelleténél több SD-vel és nyafogással. Egyetlenegy jelenetet kivéve még semmi sem utal a közelgő apokalipszisra.
A többit majd akkor, ha ti is megnéztétek ^^

Prof. William

Szóval hőseink megint élnek?

Kíváncsi leszek a másik végre.

Reméllem azért lessz Good Endig is. :)

Prof. William

Wiszont a Wind-es verziót kicsit sötétnek találom. Az első rész elején lévő bézbólütős testápolásból pl semmit sem lehet látni. Vagyis alig valamit. A RAW sokkal jobb minőségű volt.

Huhh nem szoktam animén beparázni, de amikor a harmadik részben már zárul az ajtó és Mion egyszercsak benéz a résen, hát ugrottam eggyet.

Cobra

Elég komoly pszicho támadások vannak a sorozatban, ezt igen jól összehozták idáig :)
Aoianime-s blogban elolvastam az 5. rész leírását, már nagyon várom az érthető verziót :)

Lokids

Ezzel nem csak te vagy így! Jó lenne, ha holnapra már kihoznák. :) Végülis a 4. részhez is csak 2 nap kellett, és nem volt rossz a minősége. Jó lenne, ha tudnák tartani ezt az ütemet, és nem kéne egy hetet várni a köv részre. Főleg így. :) Már nagyon várom vazeeeee. Ha ez így megy tovább meg kell tanulnom japánul. :P

Cobra

Ha szerencsénk van, akkor vasárnap kijön, de szerintem inkább csak kedden.

Relunx

Nah végre egy Horror-Thriller-Psyho anime. Már régóta várok egy ilyenre. És a Higurashi no Naku Koro ni most végre vissza tudta adni a parázós feelinget amire mindig is vágytam egy animétől. Pl amikor a 3.dik részben amikor Mion visszanéz a résen az para volt...meg amikor a 2.dik részben a asszem Mionnal együtt vannak vmi réten, és Keiichi őt kérdezi a gyilkosságokról majd hirtelen megforul Mion és megváltozik a szeme...ááá az kira volt...be is paráztam egy kisit. Eddig csak az első 3x részt láttam és már nagyon megtetszett. Azonkívűl jónak tartom (a spoilerek alapján) ezt a Good/Bad endinges dolgot...tetszik hogy egy történetet többféleképp mutatnak be...mint egy Hentai játék...:D. (mint mondtátok ez az anime is egy játék alapján készült)

Más:
Vki eltudná magyarázni hogy a csajokkal most mi van. Most két éjnük van? Mert egyik percben kedvesek - és látszólag semmiről sem tudnak - máskor meg megváltozik a szemük és ilyen démoni feeling kezd kerülgetni... Lehet hogy az a démon szálta meg őket aki gyilkolgat azon a bizonyos évente megrendezendő fesztiválon? Vki lécci magyarázza el. Tnx.

Relunx

Lokids

Ők tulajdonképpen azok a kedves kis lányok, de megölik azt akit oyashiro-sama kiszemelt. :P Szal kedves killer lolik. :)

Prof. William

Nagyon jó! Mivel ez egy Hentai nyomozós gameból készült termszetes a sok vég. De még nem láttam eddig egyszer se hogy 1-nél többet beraktak egy animéba. (Pedig mekkora lett volna ha Suffleban Kaede legyilkolja egy késsel Rint+Asa-t, majd a köv héten megnézhetjük az Asa Good Endinget.)

Reméllem ebből lessz egy trend. :)

A 4r ész egyértelműen a Wery Bad Ending volt.  :uzi:

Kíváncsi vagyok mi lessz a legjobb ending! (De azért reméllem nem egy Keichi, Rena,Mion gruppenel fog végződni.  :ejnye:)

kikuchiyo

Relunx:

Jelen pillanatban nem lehet tudni, hogy mi is történt valójában.
Az intarweb nagy részén az a domináns nézet, hogy Keiichi volt őrült, az események nagy részét csak ő képzelte.
A legerősebb bizonyíték, ami erre mutat, hogy bár amikor megtalálta a tűt az ajándék-kajában, akkor az egész konyhát beterítette a cuccal, de később a falak tiszták voltak, és a tű sem volt meg.

Egy másik elmélet, ami személy szerint nekem tetszik: az egész falu valamiféle titkos kormányzati kísérleti telep, és a lakókat gyógyszerekkel tartják irányítás alatt. A doktor bácsi lenne a kísérlet helyi felügyelője, ő az a "főnök", akit Mionék hívtak, mielőtt Keiichi... khm, bántotta őket.

Prof. William

Én inkább annak örülnék, ha valami misztikusabb magyarázat lenne a dologra.

Keichi le is törölhette a foltokat, miután kissé lecsillapodott. A tűt meg kivágta a francba. Én sem szeretném ha egy ilyen emlék után a közelembe lenne. És amúgy sem bizonyíthatnék vele semmit.
Szinte hallom a rendőröket. "Ez egy tű. bármely boltban lehet venni. Szerinted ez bizonyíték? Vehetted te is."

Bár az összehúzódott pupillát be lehet tudni démoni befolyásnak, de ugyanakkor gyógyszereknek is. Bár nem tudom milyen gyógyszer okoz vágott hüllőpupillát.  :lol:

Cobra

Szerintem inkább a misztikus ágra megy rá a történet, bár ha ismernénk a játékot, akkor nem kellene találgatni. (bár az elvenné pont a lényegét a sorozatnak).

Cobra

Nagyon belehúztak WinD-ék, nem gondoltam volna, hogy már délelőtt kint lesz, thx az infot  :jee:

Lokids

Jah és az tényleg egy pisztoly! Most testközelböl is mutatták. De az eleje (azaz valszeg a vége) az valami dúrva. Egyszerűen nem bírok heteket váni mire befejezik, annyira jó ez a sorozat!!!!!!!!!

Cobra

5. rész =  :eek:
Ez a fejezet még durvább lesz, mint az első.
Nekem kezd úgy tűnni, hogy az első fejezet mutatja be a történet legelejét és legvégét, a többi meg a köztes eseményeket mutatja be. De nem biztos, ez egyelőre feltevés.

Lokids

Nos igen az is lehet. Én eddig spe úgy gondolom, hogy mindegyik fejezet más és más perspektíva. De a te általad elmondott is előfordulhat, hogy az első 4 rész a sorozat eleje és vége volt egyben. De remélem nem, mert akkor már előre lelőtték a főpoént, meg akkor a happy end kizárva.

Relunx

QuoteOriginally Posted by Lokids
Ők tulajdonképpen azok a kedves kis lányok, de megölik azt akit oyashiro-sama kiszemelt. Tongue Szal kedves killer lolik.
Ezekszerint a lányok ismerik a démont? Most őt szolgálják, vagy a démon megszállta őket?

Hipotézisek:
1. egy démon van, aki megszállja az embereket és gyilkolászik, nekik parancsolva
2. egy katonai kisértel, melyben gyógyszerekkel kezelik a falu lakóit
3. Keiichi képzeli az egészet (ezkszerint vmi skió-képzelt betegségben szemved)

Relunx

Prof. William

Nem azt hiszem a főoldalon is leírják hogy a különbözőő befejezéseket csinálták meg. (Nem tudok japánul de angol oldalakon olvastam) Az első amit láttatok a az a legroszabb vég volt. Bár úgy tűnik a következő sem lessz az a harmatos Happy End de talán többet tudunk meg mi és Keichi a dolgokról. Az első 4 egyértelműen ez volt hpgy alig tudtunk meg valamit (Úgymond végigrohantunk a sztorin.) Képletesen szólva nem kérdeztünk végig senkit, nem mentünk el más helyekre stb. Kei itt pl úgy dönt hogy meglátogat egy éttermet és ezzel új szálat visz a sztoriba. :)
Sztem a 4 fejezet alat egyre többet tud meg Keichi (és mi is) a történetről és így a legeslegvégén talán képes lessz megmenteni a lányokat. Vagy legalább magát.

Bár most úgy tűnik nem ő halt meg hanem a kis kékhajú vágta el a torkát.

Kei itt most sajna nem kelt időben mint az első részben. A többi már csak ennek a fejleménye.

Szóval hajrá Keichi! A szemdüllesztésről meg szokj le mert nem tesz jót az arcbőrödnek.  :hopp:

kikuchiyo

Kijött a 6. rész...

...és máris kezdődik a para.
Előkerült Tomitake, a fényképész is, a sorsa kitalálható. Óishi, a rendőr is megjelent. Valamint volt némi Shion/Mion pwnage, és szerencsétlen K1-t meg jól beijesztették... többször is.

Nagyon jó rész volt ez. Többet nem írok, majd ha megnéztétek.

Prof. William

Ja a fényképész az a karakter aki meghal, hogy láthassuk komoly a helyzet. :)

Lokids

Kis érdekességre hívták fel a figyelmem a wikipédia oldalán:
http://en.wikipedia.org/wiki/Higurashi_no_Naku_Koro_ni

Az aoi-s blogban idézem: "a fotós lesz úgy néz ki ennek a sorozatnak a Kennyje" Kezd tetszeni a sorozat, de kegyetlenül. :D Eddig is top10 esélyes volt, de mostmár tuti bekerül. (Persze ha nem adnak a színvonal alá)