Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

Draconire

Quote from: Prof. William on 2006-06-17, 21:04:38
http://usteam.hu/pictures/b/pics/1150567432142.jpg
Ez nagyon nagy  :D
Egy ilyen befejezésen meghalnék :lul:
Ehhez már csak az kéne hogy a Mortal Kombat zenéjét benyomják :D
/jujj, ezt hirtelen elképzeltem és  :lol: /

Cobra

Olvasgatom a Blogsuki-s linkeket, és van egy nagyon jó Higurashi-s blog (nem abból a szempontból jó, hogy pontos, hanem hogy vicces). http://anime.miao.us/archives/2006/06/17/785/
Higurashi mangából van néhány kép, elég más a manga, mint a sorozat. És a mangában Tomitake még ijesztőbb  :eek:
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

És Rena már épp vesztésre áll, amikor beveti az Ultimate Blade Works-t.  :whoah:
K1 meglepődik de ekkor felébred benne az ősi démonvadász Onimushák ereje és :grrr: majd  :uzi:  :morci:
Rena  :Eztneked: majd  :oops: és a  :__devil: meghal.

ÉS végül mindenki  :tezsvir:
Kenny meg  :angyali:

Mi meg :appl:

Lythis

Rena és UBW :lol: (érdekes crossover :D)

Amúgy a cangák szerintem is a fotósé, meg a csajé. A csomagtartó engem is izgat mondjuk. Nem lehet, hogy a hulla van benne, amit közben kiszedtek? Meg az is elgondolkodtató, hogy esetleg nem örökítették e meg a dolgot, mivel folyton fényképezőgépekkel lógtak eddig. Ráadásul honnan tud a csaj a dologról, mióta követték K1-t, ha követték egyáltalán (az lenne logikus, mivel valakiknek el kellett tüntetniük az elősző gödröt). Azon is gondolkodtam, hogy mivan, ha a fotós muki van a csomagtartóban, de nem látom, hogy neki miért kellett volna meghalnia.

Lokids

Végül is, amikor lapátolta el a hullát, akkor pont elhúzott ott egy kocsi. Lehet, hogy az a szöszi kocsija volt?
Fotósnak miért kell meghalina? South Parkba miért halt meg mindíg Kenny? Kb ugyanaz. :D

Draconire

Quote from: Lokids on 2006-06-19, 10:13:22
Végül is, amikor lapátolta el a hullát, akkor pont elhúzott ott egy kocsi. Lehet, hogy az a szöszi kocsija volt?
100% hogy az ő kocsija volt, meg is néztem és egyértelűen ugyanaz.
Ebből meg az következik hogy Tomitake bizony végignézhette K1 mesteri gyilkosságát, és az a kérdés a végén is ezt támasztja alá,
hisz a kocsi elhúzásából következik hogy magát a temetést már nem nézte meg.

Szerk.: bizonyíték hogy ugyanaz volt a két kocsi: 01
                                                                   02

Dreamcleaver

Hát ez az arc most kezd elég gagyi lenni. Keiichi se normális, démon sehol ő meg csak úgy felhentel egy ürgét. Simán hideg fejjel kidolgozza a részleteket, aztán tökéletesen végre is hajtja, sehol egy gigszer. Ha ilyen egy átlag japcsi, akkor oda se utazom el az bizti, vagy legalábbis tuti nem nézek senkire úgy, hogy belémköthessen.

Tomitake viszont érdekel, bizti ő is killer loli volt fiatalabb korában.  :smile:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Darkstar

A sorozatban is szó van róla, hogy átlagon felül inteligens a srác. Meg gikszer is volt az első gödörrel meg a lebukással is. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lokids

Hideg fejjel??? Egy hideg fej mindenhogy kinéz, csak így nem. De jah, értelmes K1. Legalábbis a bézbólütőt használati útmutató nélkül is tudja alkalmazni a "másik célra". Az első rész alapján az eredeti rendeltetésével még gondjai vannak. :P

Rounin

Az is gikszer, hogy nem számított rá: az áldozat elfut :p

Prof. William

"Az első rész alapján az eredeti rendeltetésével még gondjai vannak."

A Aoianime le is írja, hogy úgy látszik Keichi csak élőcélpont elleni basaballban jó. :)

Relunx

Ha lekéne fordítani a Higurashni no Naku Koro ni-t akkor ez így jó lenne:
Amikor a Vörös Erdő Kabócái Sírnak (When Cicadas Crying in the Red Forest)

Relunx

Lokids

A Higurashi no Naku Koro ni az nem cska azt jelenti, hogy "Mikor a kabócák sírnak"? (Fingom sincs, ne mtok japánul, de az angol feliratokba, csak ennyire fordítják. Pl mikor gödör ásás után K1 is elmondja ezt, és ott is cska ennyire fordítják.
Meg ha jól tudom az erdő az 'mori' vagy valami hasonló. Na jó, ne mkukacoskodok, csak én híve vagyok a tükörfordításnak, mégha az magyartalan is. :)

Rage

痛みを感じる方向に、出口がある!

Cobra

Lythis

even more proof that the characterdesign in the game is inferior to that of the anime and/or manga.... a shame really...

edit: 2 napja jött ki a 12... nem kéne windéknek igyekezniük? Mármint 27-én adják le a 13-at... szerintem addigra ők is kész akarnak lenni a dologgal....

Rounin

Quote from: Relunx on 2006-06-21, 01:06:52
Ha lekéne fordítani a Higurashni no Naku Koro ni-t akkor ez így jó lenne:
Amikor a Vörös Erdő Kabócái Sírnak (When Cicadas Crying in the Red Forest)

Relunx

És hol van itt az erdő? Vagy a vörös erdő?

Higurashi kabóca, naku sírás(dal), koro az valaminek az ideje ugye.. O_o

Rage: lawl :angyali:

Cobra

Lythis ne türelmetlenkedj, szombaton vagy vasárnap lesz kint a subos rész.

Relunx

Rounin-nak:
Higurashi no Naku Koro ni
no: erdő
ni: vörös

Relunx

Dreamcleaver

Hát az én japán tudásom nagyon kezdetleges, de megnézted Kanjival leírva is? Csak mert a no sztem legtöbbször birtokos rag, amit "valaminek a valamilye" vagy "valamilyen valami" módon lehetne fordítani.

EDIT: Ettől függetlenül az eredeti fordítás lehet jó, csak most láttam.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Rage

Quote from: Relunx on 2006-06-23, 00:25:17
Rounin-nak:

Relunx
Mindketto partikula, szal nc, inkabb nem is mondok semmit. :p
(Termeszetesen nem azt jelenti, mint ahogy te forditottad.)

A higurashi egy kabocafele, a cim jelentese pedig: "(az az ido,) amikor a higurashik sirnak".
JONAPOT KIVANOK.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Lokids

A vörös az úg tudtam hogy " Akai " az erdő meg " Mori ". (Még a szótár szerint is.)
Relnux szerintem a fordításnál angol szöveget vegyetek figyelembe, mert nem hiszem, hogy a címet így elfordították volna.
A Higurashi no Naku Koro ni amúgy tényleg csak annyit jelent : " When the cicades cry"

Rounin

Quote from: Relunx on 2006-06-23, 00:25:17
Rounin-nak:

Relunx

Lol.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Cobra

Ez a 12. rész elég gyenge volt. Keiichi egyre szánalmasabb, Oishi meg egyre bunkóbb.

Dreamcleaver

Oishi személyisége ebben az arcban teljesen más. Amúgy nekem se nagyon jön be ez a Keiichis történetvezetés, de azért kiváncsi vagyok a lolik produkálnak e valamit.  :smile:

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Draconire

Keiichi szegény úgy tűnik megőrül, mondjuk nem is csodálom.
Rena meg valószinűleg a következő részben bedurvul, legalábbis amikor mondta Keiichinek, hogy a receptet vagy mit hozza majd el akkor kicsit komolyabb képet vágott (ami hatásosabb lett volna az első végigjátszás stílusában).
Kíváncsi leszek hogy mi lesz ennek a vége.

kikuchiyo

Szerintem jó rész volt ez is. El tudta érni, hogy miközben nézem, ugyanúgy érezzek mint maga a főhős, azaz K1: először kib@szottul nem értettem, hogy mi történik, aztán kezdtem kételkedni a saját szellemi épségemben és felfogóképességemben. Azt hittem először, hogy magát a szöveget értem félre, de aztán utánaolvasva kiderült, hogy jól értettem, tehát már értem, hogy miért nem értem. :)  :muhahah:

A következő részről meg azt mondják a szakértők, hogy fenekestől felforgatja mindazt, amit eddig képzeltünk a sorozatról.
Failure is the default option

Draconire

Egyetértek kikuchiyo-val szerintem is jó rész volt ^^

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-25, 22:24:55
A következő részről meg azt mondják a szakértők, hogy fenekestől felforgatja mindazt, amit eddig képzeltünk a sorozatról.
Most már méginkább kíváncsi vagyok hogy mi lesz a vége  :smile:
Remélem mindenki lassú, látványos és fájdalmas halált hal...

Prof. William

Esetleg  Sears katonák megrohanják a várost, mert a szervezetnek Oyashiro-sama erejére fáj a foga. K1 felkapja a ütőt, Mion előhúzza a Berettát, Rena előveszi a baltát és együt végighentelnek egy raklapnyi katonát, majd megkűzdenek Oishi -val aki valójában a Sears főnöke.  :uzi:

Ekkor feltűnik a fotós, és leveszi a szemüvegét és kiderül hogy ő K1 rég eltűnt apja. És feltárja a titktot hogy ez nem a valóság, hanem csak egy az Oyashiro sama által létrehozott illúzióvilág. Ennek tudatában K1 lessz a The One és egy 15 részen át tartó (a la DBZ) csatába keveredik Oisival + Takanóval. Végül győz, és barátaival kijut a való világba, ami a Chobits világa. Itt Mion hirtelen gonoszul nevetni kezd de elüti egy Dél-Afrikai Katonai Rezsim. Mindenki Heppy és mivel ebben a világban divat a többnejűség K1 elveszi Shiont és Renát és boldogan élnek.

The End.

És a következő végigjtátszás előzetesében K1 épp a nagy Cthulhut öli meg egy bézbolütő alakú fénykardal, a Vulkán bolygón, miközben a többiek örmény népdalokat énekelnek a szegény lányról, akinek leszegzték a kezét és ezért inkább asztalnak ált a gonosz Don Pedró birtokán, aki a szépséges dunatarhonyai lápban éldegél egy csapatnyi Aliennel.