Párkapcsolatok, avagy "Értsük meg az ellenkező nemet!"

Started by Ramiz, 2006-04-26, 23:27:17

Previous topic - Next topic

Kuroi Tenshi

Quote from: .Attila on 2007-06-16, 13:41:50
Ki is olvasta el legalább az első néhány oldalt rendesen? K_T és Member legalábbis nem, az látszik.
Az oldal nem azt állítja, hogy [blablabla]
Asszed engem érdekel az az oldal? Van jobb dolgom is, mint akkora failt olvasni.
De úgy látom elsiklottál a lényeg mellett :angyali:

Quote from: .Attila on 2007-06-16, 13:41:50
Quote"Barátnőtlen férfiak fikázzák a nőket"
Ezt már jó néhány oldal alapján megtehetnénk ;) (kezdve a "lányok a bunkókra buknak" témával)
Igen, ezt örülök, hogy te is látod - az utóbbi pár oldal eléggé röhelyes/szánalmas...

.Attila

Honnan tudod, hogy fail, ha azt sem tudod, mi a tartalma? A cím alapján? Na ez a valódi fail.
Ezek a megjegyzéseid meglehetősen nagyzolósak.

Baggio

a multkor olvastam valami csajozós tanácsadás oldalon, hogy hogy kell a legjobb csajokat felszedni. a szerző elmélete szerint az ilyeneket olyasmi szövegekkel kell megszólítani, hogy: valami megfogott benned, de nem a szépséged; meg hogy: nem is vagy olyan szép, de van benned valami különleges. (és most szó szerint idéztem)
na ha valaki, akkor ez a faszi  MEGA fail  :lol:

Member

Szerintem a szülei érdekházasságra kényszerítették egy a magasság : testsúly 1:1 arányú leánnyal, akit 15 évesen köteles volt feleségül venni, azért hisz még mindig ebben.
A negatív részeket fognák csak fel, meg azt hinnék, hogy csak unatkozol és ezért szórakozol, ha ezeket benyögöd.

.Attila

Quote from: Baggio on 2007-06-16, 19:23:18
na ha valaki, akkor ez a faszi  MEGA fail  :lol:

Ebben asszem mindenki egyetért. :)

noriko

a következőkre lennék kíváncsi:

1. Mik azok a jelzések, amik azok számára is érzékelhetőek, akik általában nem veszik észre a jelzéseket?  (Ami azért még jelzés, és nem nyílt érzelem kinyilatkoztatás. :P )

2. Aki ált. nem veszi észre a jelzéseket, annak a jelzésadás sem megy jól?
"I wish I could, but I don't want to."

Selmo

1. kimondod, leírod, esetleg ha 2 órán keresztül célozgatsz rá, talán felfogomja.
2. igen.

A tökéletesség unalmas.

.Attila

Csak saját esetemben tudok nyilatkozni:
1. kérem a közönség segítségét :D
2. igen. Bár egy fiú nem szokott jelzéseket adni, úgyhogy erre szerintem igazából csak lányok tudnának válaszolni.

noriko

Quote from: .Attila on 2007-06-17, 17:22:18
Bár egy fiú nem szokott jelzéseket adni, úgyhogy erre szerintem igazából csak lányok tudnának válaszolni.
ez nem igaz. ha egy fiúnak tetszik valaki, de még nem mondta meg neki, ugyanúgy küld felé jelzéseket általában. mondjuk én néha azt is annak veszem, ami nem is az, de pl. olyasmire gondolok, hogy keresi a társaságát, többet beszélget vele, többször néz rá, stb. vagyis a viselkedéséből érezhető, hogy tetszik neki az illető, még mielőtt kimondta volna. én ilysmire gondoltam jelzés alatt.

Baggio

1. ha sokáig rajtahagyod vkin a tekintetedet, mindig röhögsz a poénjain,... vagy ha hagyod hogy "taperáljon" (nem alpári értelemben) - vagyis hogy átöleljen, vagy te is többször hozzáérsz, csak úgy a vállára teszed a kezed, blabla
az a baj amúgy ezekkel, hogy valaki pont ezeket használja hogy felhivja magára a figylemet, még mások csak mert olyanjuk van, és ez sok félreértésre adhat okot. így szokták sokan megszivni, amikor a csaj benyögi hogy: jajj nem úgy gondoltam, meg én csak barátkoztam.... na ez az amivel ki lehet kergetni a világból. de a probléma nyílt megfogalmazása sokkal egyszerűbb, és a félreértések is elkerülhetők  :D

2.szerintem ez nem kell hogy igaz legyen. ha nagyon megerőlteti magát az illető, akkor valszeg menni fog. és a fiú is adhat jeleket szerintem.

.Attila

Ja értem, én másképp értelmeztem. Azt hittem, arról van szó, amikor a lány jelzi, hogy "ok, tegyél lépéseket, nálam sikered lehet".
Én általában zavarodott leszek, kicsit összefüggéstelen, nem tudok rendesen fogalmazni (még annyira se, mint általában). Gyakorlatilag egyértelmű jelzésnek lehet venni :) De asszem a bénák egy jó része így van vele.
Ilyen szempontból nagyon "jól" tudok jeleket sugározni, viszont a jelzések észrevételében ritka béna vagyok, ugyanis ha vmit jelzésként érzékelek először, azt azonnal megmagyarázom magamnak, hogy csak félreértés. (önbizalomhiány rulz) Bár ugye ebben sem lehetek biztos, lehet, hogy igazam volt, ugyanis sosem derült egyetlen esetről sem, hogy jelzés volt-e vagy sem.

Member

Saját példák:
1. Mindig igyekszel kedvesnek lenni, tőle egyedül megkérded, hogy ugye nem voltál bunkó, csak vele vagy hajlandó általánosságokról beszélni vagy minden beszédet elnyújtani, hogy minél tovább tartson.

2. Egy srác is adhat jelzéseket, én is szoktam. Aki viszont nem veszi őket, az vagy nem ad, vagy olyanokat ad, amelyek csak általa érzékelhetőek, úgy meg már nem is jelzés. :)

Baggio

ja és még az 1.-hez: remek jelzés a szivatás. mondjuk ehhez már egy kicsit ismerni kell a másikat. néha úgy oda-oda kell szólni, és abból már alakulhat valami  :D

Cobra

Én csak a negatív, de nem egyenes visszajelzésekről tudok nyilatkozni :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2007-06-17, 17:43:28
Én csak a negatív, de nem egyenes visszajelzésekről tudok nyilatkozni :)
Ugysmint "Miert taperalod a nomet? *HORR*"?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Nem, úgymint ha el akarod hívni a másikat valahova akkor annak 2 napig ki van kapcsolva a telefonja :)
Szerintem ez elég egyértelmű visszautásítás :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Selmo

Nonverbális kommunikációból általában félreértés lesz nő és férfi között.

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Quote from: Selmo on 2007-06-17, 17:56:09
Verbálisból meg sértődés... ::)

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Zsiga

Fazék

Baggio

Quote from: Zsiga on 2007-06-17, 17:58:45
Quote from: Selmo on 2007-06-17, 17:56:09
Verbálisból meg sértődés... ::)
még mindig jobb mint a félreértések sorozata...

noriko

Viszont verbálisból is lehet...
Pl. ha a lány csak barátságra gondolt, és nem biztos abban, hogy a fiú is így látja-e a dolgot, hogy veszi ki magát, ha az elején egyből rávágja, hogy hé figyi, amúgy én csak barátkozni akarok?
Mert ha valójában a srác is, akkor lehet, hogy meglesz a lányról a véleménye ezek után, hogy na ő is azt hiszi, hogy mindenki csak rá startol...
vagy valami ilyesmi... bár most nem tudok értelmesen fogalmazi. :P
Vagy az a megoldás, hogy ezt tényleg mondja ki rögtön az elején, minden alakalommal, ha egy fiúval beszél meg valamit? thats just weird...

Akkor az előző kérdéseimre a válaszok összefoglalva:
1. 2 óra célozgatás, elmondani a közönségnek, szivatás, elnyújtott beszélgetés.
2. nem tudnak jól jelezni.

oké, köszi! :)
válaszok később is jöhetnek még! :)

Még valami. Mi a véleményetek arról, ha a lány kezdeményez?
(Animékben furcsa mód mindig a lányok írják a ravuretteru-t :D
Viszont ott sem azok a lányok, akik igazából a főhősnek tetszenek... Bár lehet, hogy csak azért, mert akkor vége is lenne a történetnek!  :lul: )

(szerk: 5 new posts?? wow..felpörgött a topik  :haha: )

Member

Egyáltalán létezik kommunikáció a két nem között?!

Lány kezdeményez? Általában ritka, akkor fordul elő, amikor megtetszik neki egy focista bunkó. :D

Darkstar

Quote from: Member on 2007-06-17, 18:13:04
Egyáltalán létezik kommunikáció a két nem között?!
:wtf: gb2/life/

Quote from: noriko on 2007-06-17, 18:12:18
ravuretteru-t
Ez most eltartott egy darabig, mire leesett. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Selmo

Tudod a lányok legnagyobb hibája a túlkombinálás. Ha elfelejtenétek a mi lesz a ha... mondatokat sokkal egyszerűbb lenne az élet.
A kezdeményezéssel meg mi a baj? Ha felháborodik, kiakad, akkor talán nem vagytok egy hullámhosszon, ha meg nem, akkor valami lehet belőle. Egy tetszel nekem, vagy kedvellek mondat sokat segít a viszonyok tisztázásában. Persze lehet helyette 2 hétig tépelődni és minden kis mozdulatából következtetéseket levonni és magadat őrületbe kergetni is. Mert nálatok ez a módi. Tudom csúnya általánosítás, de nem véletlenül.

A tökéletesség unalmas.

Baggio

szerintem ha egy lány kezdeményez az csak a "rövid" távú dolgoknál jó (pl egy egyéjszakás kapcsolat). de nálam amikor egy lány kezdeményezett, és nagyon nyomult, utánna nem tudtam értékelni a kapcsolatot, és hamar elküldtem. pedig jó is lehetett volna, de a fiúnak nem szabad az elején éreznie, hogy már bármit megtehet. persze ez csak én vagyok, másoknál működhet

Zanador

Gyorsan kötök egy fogadást, hogy mire ezt beirom, már 3an megelőznek. :)

noriko: furcsa mód, sokkal inkább szokás dühösnek lenni azokra a lányokra, akik nem mondják, hogy csak barátkozni akarnak (de alighanem ebben a threadben is már előkerült ez prászor, na mindegy). És kicsit konkrétabban.. személy szerint engem egyáltalán nem zavarna egy ilyen komment kapásból, onnantól legalább nem kell azon törnöm a fejem, hogy akkor ő most mit akart, nekem mit kéne csinálni (úgyse csinálnám, max utólag furdalna a lelkiismeret), csak mehetek arra, hogy jól érezzem magam.
Lány kezdeményez: egyenlőség van, nem? Ha elég magabiztos, hát rajta.
Following the tracks of an angel.
Csak az életét hosszabbitja meg az aki ébren tölti az éjszakáit.
A pohár lehet félig tele, de a tár mindig félig üres...

.Attila

Quote from: noriko on 2007-06-17, 18:12:18
Még valami. Mi a véleményetek arról, ha a lány kezdeményez?
(Animékben furcsa mód mindig a lányok írják a ravuretteru-t :D
Viszont ott sem azok a lányok, akik igazából a főhősnek tetszenek... Bár lehet, hogy csak azért, mert akkor vége is lenne a történetenk!  :lul: )

(szerk: 5 new posts?? wow..felpörgött a topik  :haha: )

A raburetteru-ről: japán lánytól tudom, hogy általában mindkét irányban a levelezés megy, személyesen ritkán mennek oda. A dolog nem összekeverendő a nanpa-val (vagy annak fordítottjával, asszem azt gyakunan-nak hívják).

Quote from: Baggiopersze ez csak én vagyok, másoknál működhet

Szerintem maradjunk is ebben.

Nakedape

hát én ha nem tartanék ettől a már ide belinkelt videótól, s nem lennék papucs elmondanám, hogy a női kezdeményezés véleményem szerint jó dolog :D :D

persze Nőknek se mindeig jöhet azért be, de legalább átérzik a mi dolgunkat :)

plussz jó hír, hogy a nők szűrnek alaposabban, tehát férfinál több esetben lehet sikeres a próbálkozás:D

1-es: nyertem két jegyet  ...-ra nem jöszz el velem? :)
2- es: igen, a férfiak egy részének a metakomunikációnál még a padlizsán főzésről é s a bézs színről is több tudása van, és ez sokat elmond :D

ja és persze hogy felpörög a Topic.. mert itt csupa lovag van aki segít:) meg ugye senki sem ért a jelekhez és most mindenki reménykedhet , hogy talán ő nem veszi a jeleket :D :D :D

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution