Main Menu

Strawberry Panic

Started by Lazzaret, 2006-06-25, 23:08:17

Previous topic - Next topic

Manitu

Quote from: Lokids on 2006-07-20, 11:02:12
Ha más subber csapatot választanék, melyik legyen Doremi vagy Siren?

És még utoljára: ha ez a sorozat tetszik, akkor ajánlott megnéznem a Maria-sama-t?
Részemről Serin, bár Doremi is jó subokat csinál.

Marimite meg... hát nem teljesen ugyanez a kategória, de a maga nemében mindenképpen alapmű. Nekem egyik nagy kedvencem, de előre szólok, a Marimite NAGYON shoujo.

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lazzaret

Egész érdekes volt ez a 18.ik rész. Kiderült valami Etoile-sama múltjáról és a másik Etoile-sama kiléte is kiderült. Szegény Nagisa a történtek után ami a villában megesett korán reggel elmenekült és amikor hazaért összeeset.

www.arkangyalok.uw.hu

Darkstar

Szerintem inkább féltékeny lett kissé + valamennyire megbántódott. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lazzaret

Ha jól emlékszem az esőben említet valami olyat Nagisa hogy ő ezt nem tudja megtenni. Hát igen szegény biztos jól összezavarodot.

www.arkangyalok.uw.hu

Darkstar

Nembaj, még 8 résznyi ideje van, hogy rendezze a gondolatait. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lokids

Szerintem ti is eléggé megbántódnátok, ha a barátnőtök/barátotok másvalaki nevét mondaná, miközben veletek van.
Egyetlen bajom ezzel (és szinte minden love) a sorozattal, hogy mindenki másba szeret bele, mint akibe kéne.
Pl Yaya+Hikari közti keverés. Nagisa+Etoale+Tamao. Tudom, hogy reménytelen, de én akkor is Tamaonak szurkolok. :D

Lazzaret

Végre megtutunk valami fontos dolgot Shizumáról és a másik Etoile csajról. Ez egy nagyon szomorú rész volt.Megtudtuk mi is történt Shizuma és a másik Etoile között. Jó rész volt.

www.arkangyalok.uw.hu

Lokids

Igen. Szegény csaj. De legalább még Etoile lehetett belőle. Biztos akkor kezdett el drasztikusan romlani az állapota, mikor kettesben mentek az erdőbe, és 'véletlen' elhagytak pár ruhadarabot. :) Biztos hideg volt, vagy valami. De mostmár biztosan megtudhattuk, hogy Nagisa és Kaori hasonlósága miatt kezdte el érdekelni Nagisa.

Lazzaret

Biztos hideg lehetet az este mert nagyon össze voltak ölelkezve :D De azért nagyon sajnáltam a kis csajt. Shizuma is milyen sírást levágott a végén a szomoruságtól :( Nagisa is jól kiborult a hallottaktól.

www.arkangyalok.uw.hu

Lokids

Te nem lennél kiborulva, ha a lány akit szeretsz ilyne módon hal meg? (na nem mintha a többi halálnak nem ugyanaz lenne a vége). Tudja, hogy meg fog halni, azt is, hogy kb mikor, és mégsem ejt egyetlen egy könycseppet sem. Ilyenkor valahogy a Chrno Crusade jut az eszembe. (aki látta tudja miről beszélek)

Lazzaret

www.arkangyalok.uw.hu

Fubi

Húú látom ide is jó régen írtatok . Na akkor megpróbálom feléleszteni a topikot (hátha).

Azt hiszem ez a második fele a sorozatnak kicsit laposabb hangulatura sikeredett, a kezdeti jópofizáshoz képest ez nagyon lehangoló, és amúgy sem értem mi  a jó abban, ha egy szereplő 3-4 részen keresztül csak szenved (főleg egy 26 részes animben , amibe biztos mással is ki tudnák tölteni az időt).

Az elején írtátok páran meg máshol is olvastam, hogy ennek tuti nem lesz happy endje de sztem még simán lehet, végülis a sorozat érzelmi mélypontján  már túl vagyunk.

A legújabb részekről:

20: Hát igen , sztem se sok minden történt de már kezdem unni ezt a melankólikus hangulatot ami  a 17 résztől masszívan körbelengte az animét.
21: Húú! Shizumát még nem láttam ilyen gonosznak, mint most, kicsit az az érzésem van mintha direkt tartogatna pár beszólást mindenkinek arra az estre ha rossz kedve lenne  :uzi: :grrr:
22: Háát! Engem vmiér nem hozott olyan lázba ez a 'teniszpárbaj"  :frown: mint azokat a lányokat akik körülállták a pályát, de az ilyen jelenetek amúgy se tetszenek (valószínűleg mert fiú vagyok ), és úgy általában  az ilyen részeket szoktam én egy filmben túljátszásnak hívni...

Darkstar

Igen, valószínüleg azért ült a topik is, mert mostanában laposabb a sorozat. De azért reméljük lesz még jobb, mindenesetre és nézem tovább, de ezt a nyomott hangulatot és határozatlanságot nem szeretem . És LEGYEN happy end. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Manitu

Quote from: Fubi on 2006-09-06, 00:34:21
Az elején írtátok páran meg máshol is olvastam, hogy ennek tuti nem lesz happy endje de sztem még simán lehet, végülis a sorozat érzelmi mélypontján  már túl vagyunk.
Én ebben nem lennék olyan biztos. Shoujou-airól van szó, ebben a műfajban happy-endet még nem láttam. Az a méylpont meg szvsz fog még mélyebbre is süllyedni, lesz ez még ennél is depressziósab. Az utóbbi pár részben megint erősödött a Marimite feeling, az a teniszpárbajos lelkendezés is rátett erre még egy lapáttal. A Hikari-Amane páros az rendeződni látszik, szerintem nem lesz velük már gáz, szép csendben elvesztik a választásokat és kész. Viszont Shizuma szvsz nem fog belenyugodni abba, hogy Tamao csak úgy elhappolja Nagissát, ebből még biztos lesz egy kis balhé... De hogy a végén Nagissa egyikkel sem fog boldogan élni amíg meg nem halnak abban majdnem biztos vagyok.

Lokids

Nos én is várnék valami happy end félét, de erre elég kicsi az esély. Mivel én még nem láttam a Marie-sama-t ezért nem tudom, milyen feelingek vannak. A sorozat tetszik, az egyetlen ami elrontja nálam a hangulatot, az a mindenki mást szret mint kéne. De ezt már egy fenti kommentbe leírtam. Egy biztos Nagisa Shizuma-val nem lehet eggyütt az biztos, mert ő koccol a suliból. Tamao... meghát elvileg össze lehetne hozni, mert pár hét Shizuma nélkül és Nagisa simán beleszerethet Tamao-ba. De valszeg ez az ami nem fog megtörténni. Szal Nagisa megcopta, de nagyon. Már csak arra leszek kíváncsi, hogy hozzák össze, hogy ő nyerje a választásokat. Közel sem olyan népszerű mint Amane.

Fubi

Na ezekre a kérdésekre asszem a 23-as részben fogtok választ kapni , de mivel még nem jött ki subosan ezért inkább nem lövöm le a poént, csak annyit mondok hogy ezt részt meg kel néznetek!

Happy Endről csak annyit hogy nem éppen olyannak reklámozták a sorozatot mint amilyen most, és én eléggé gyengének találnám Shizuma-t ha nem lenne képes továbblépni(és őt eddig nem  ilyen ismertem meg), de az is lehet hogy ő amolyan kívűlről betonkemény jelleműnek látszik belülről meg még Nagisánál is érzékenyebb.
Sajnos azonban Nagisának sincs könnyű dolga ,  mert nem igen tud harcba szállni Kaori ellen aki már halott.

Azt is írta valaki asszem hogy Kaori meg Nagisa nagyon hasonlóak de ez legfeljebb külsőre érvényes (Nagisa vidám jellemét nem is lehet hasonlítani Kaori melankólikus életfelfogásához)

Fubi

Hát ennek is vége.
És happy end!!!! Nem is hittem volna az elmúlt 4-5 rész alapján (talán csak a 25 -ös rész után lehetett sejteni).

Lazzaret

már szedem de még pótólni valóm is va :( Sose fogok a végére érni semminek :bruhuhu:

www.arkangyalok.uw.hu

Darkstar

Énis meglepődtem a happy enden, de azért jó volt.  Megdőlt a shoujo-ai szabály, amit korábban Manitu említett. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Fubi

Örülök hogy jó vége lett, valahogy az Elfen Lied óta nem nagyon vagyok kibékülve a bad endingekkel...
Ja igen: a Raw-os változatban (már ha azt látta valaki) beharangoztak egy új animét Happiness! néven( az anidb-s képpel ellentétben ebben nemcsak lányok lesznek), kiváncsi leszek rá.

Darkstar

Quote from: Fubi on 2006-09-29, 00:58:21
Ja igen: a Raw-os változatban (már ha azt látta valaki) beharangoztak egy új animét Happiness! néven( az anidb-s képpel ellentétben ebben nemcsak lányok lesznek), kiváncsi leszek rá.
Ez nekem lassan fél éve be van téve notify-ra, hogy tudjam, ha jön az első rész. Ergo engem is érdekel. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Mop18

Hi!
Tudja vki, mikortól lesz fent ez az anime az FTP-n?
Torrentről elég körülményes össze szedegetni. :)

Dreamcleaver

Quote from: Mop18 on 2006-10-04, 02:38:55
Hi!

Nem tudom, de sztem torrentról sem nehéz beszerezni.

http://www.tokyotosho.com/search.php

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Manitu

Quote from: Mop18 on 2006-10-04, 02:38:55
Hi!
Szerintem soha. Ha akarta volna zsozso, már rég  fent lenne. Szerintem nem igazán rajong a műfajért.

Fubi

Ha torrent nagyon halódik akkor irc-t tudom ajánlani, ott ált elég gyorsan jön.

Mop18

Hi!
Kösz mindenkinek!
Torrentről pont azért nem akarom szedni, mert teljesen kaotikusan hozza ki a találatokat.
De ez a kisseb gond, ez csak szorgalom kérdése, amiben éppen nem jeleskedem.  :haha:
A nagyobb gond viszont az, hogy általában marha lassan jön és egyik-másik részt talán be tudom szerezni, de a többit már nem seed-eli senki.
Kicsit még várok, hátha felrakja vki egy pakkba az egészet, azzal általában nincs gond.

Viszont azt hiszem erre az IRC-re, vagy mire, rá fogok nézni.  :D

Kösz a tippeket.

Bye

Lokids

Na jó aki látta a sorozatot és tud angolul (bár valszeg aki végignézte az tud) az olvassa el ezt is. :D :D
Mi történt a Strawberry panic után

Darkstar

Quote from: Lokids on 2006-10-04, 20:33:54
Na jó aki látta a sorozatot és tud angolul (bár valszeg aki végignézte az tud) az olvassa el ezt is. :D :D
Mi történt a Strawberry panic után
Hohóó. Még nem jutottam a végéig, de eddig  :cool: :D

Ed.: ZOMG!!111!  :eek: Bár a szóhasználat néhány helyen nem a legtökéletesebb, de  :hail:. Moar pplz!! :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Member

Sajnálom, hogy fórumon ennyire el lett hanyagolva ez az anime, pedig kezd egyre inkább feltörni a kedvenceim közé. :cool:
(Most vhogy ilyen érzelmi töltetem van)
A 13.-on vagyok túl, az előzővel együtt nagyon ütnek. Valahogy sajnos olyan érzésem van, hogy már megint nem azok jönnek össze, akiket szeretnék, de miért lenne kegyes az élet? :(

(Btw. az a két Spica-s qrva véletlenül nem hal meg? :mad: )