Main Menu

Magyar nyelvű mangák

Started by Ramiz, 2006-11-23, 20:51:27

Previous topic - Next topic

Ramiz

És igen! Alig akarom elhinni, de kezd beindulni a magyar nyelvű képregénykiadás! :hopp: :cool:
Mangák is megjelennek a könyvesboltokban, a bejárat mellett, ahogy Ausztriában, szinte alig lehet megállni, hogy ne vegyen az ember. :D És még olcsók is (1500-2500)! Igaz, ezeket a címeket én nem igazán ismerem. De szinte már látom, ahogy a One Piece és Dragon Ball mangák közt turkálok hamarosan, mondjuk egy vonatút előtt, csak úgy az utazás alá egy kis könnyed olvasmány, olcsón... :cool:

De ezt viszont már tényleg nem hiszem el...
http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/htmlos.cgi/60250.1.540517253919365256
Itt bele is lehet pillantani:
http://www.kepregeny.info/galeria.php?spgmGal=RozsomakSnikt&spgmFilters=
Komolyan mondom, nem hiszem el, pedig már a kezemben is volt belőle egy példány egy boltban, és tényleg gyönyörű, és tényleg marha olcsó... :hail:

Nem mangák terén pedig ami nagyon megfogott, a Sin City és a Lucky Luke képregények, no meg persze az Usagi Yojimbo (1100.-ért vettem meg ez utóbbit bookline-os rendeléssel a kétféle akciót egyszerre kihasználva :Kiraly: ). Okos fordítások, néhány eredeti szó benne hagyva. Igényes kiadás. Repes a szívem. :haha: Reméljük, hogy sok hasonló jön még! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Na, te topicnyitó bajnok, ez már valóban hiányzott. ;)
Szerintem az eddig megjelent magyar mangák közül az Árnybíró viszi a pálmát, mégha nem is japán, hanem koreai az alkotó banda. Én biztos végig meg fogom venni vagy ameddig kiadják. Reméljük nem hagyják abba a kiadását!

Edit: A Snikt!-et még nem láttam, de tuti megveszem. :D

Ramiz

Quote from: Yakumo on 2006-11-23, 20:57:07
Na, te topicnyitó bajnok, ez már valóban hiányzott. ;)
:lazza:

Quote from: Yakumo on 2006-11-23, 20:57:07Edit: A Snikt!-et még nem láttam, de tuti megveszem. :D
Csinálhatunk tömeges Usagi Yojimbo & Snikt!-rendelést a bookline.hu-n, három (új) könyvtől van a plusz kedvezmény a netes rendelés mellé. Meg milyen poén már venni egyszerre tíz Snikt!-et. :D (Jó, lehet, hogy annyi embert nem érdekel itt, de akkor is. :D )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Eberinu

Jah, poén hogy végre van magyarul is manga :D Én megvettem az Ai-t, az Árnybírónak szép a grafikája,de valahogy nemhiszem hogy lekötne.

Raggie

Árnybíró 1-2 megvan az öcsémnek és mindkét kötet nagyon igényes és szép. A történet is javul ahogy tesómtól hallom(én még csak az elsőt olvastam).

Én most "A szörny ébredése" című Enki Bilal képregényt vettem meg. Hihetetlen grafikája van. Lenyűgöző. És bár már egyszer olvastam a francia változatát az első két kötetének tuti megveszem végig ha kiadják. :cool:
http://www.titkosfiok.hu/BILAL/html/bilal01.htm (a honlap elég gagyi de maga a könyv jó... nagyon jó! ;) )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Eberinu

Azóta én is megvettem az első két kötetetét az árnybírónak,de már kinn van a 3. és 4. is, elolvastam,és nemtom letenni :D

Fubenalvo

Én még várok amig 1-2 ismerterbb mangát is elkezdenek. Olyan vastag sajna nem vagyok, hogy bármit megvehessek. Bár a Rozsomák tetszik, X-Men-t mindig is szerettem. Bár a képekből sima képregénynek tűnik.. bár lehet csak a rajzsítlus miatt.

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-02-01, 11:15:01
Én még várok amig 1-2 ismerterbb mangát is elkezdenek. Olyan vastag sajna nem vagyok, hogy bármit megvehessek. Bár a Rozsomák tetszik, X-Men-t mindig is szerettem. Bár a képekből sima képregénynek tűnik.. bár lehet csak a rajzsítlus miatt.
sztem az X-Men kiadvány nem a legjobb és drága is (vszleg azért mert végig színes és jó minőségű lapra van nyomva). maga a történet/kinézet stb Tsutomu Nihei kedvelőinek be fog jönni, de sima X-Men kedvelőnek nem ajánlom, Nakedape se volt különösebben elragadtatva, amikor átfutotta a képregényt.
én azért örülök, hogy meg tudtam venni, ilyen egyszeri kiadásnak elment karácsonyra, de sztem nem nélkülözhetetlen :)

Fubenalvo

Quote from: Fazék on 2007-02-01, 11:49:48
Quote from: Fubenalvo on 2007-02-01, 11:15:01
sztem az X-Men kiadvány nem a legjobb és drága is (vszleg azért mert végig színes és jó minőségű lapra van nyomva). maga a történet/kinézet stb Tsutomu Nihei kedvelőinek be fog jönni, de sima X-Men kedvelőnek nem ajánlom, Nakedape se volt különösebben elragadtatva, amikor átfutotta a képregényt.
én azért örülök, hogy meg tudtam venni, ilyen egyszeri kiadásnak elment karácsonyra, de sztem nem nélkülözhetetlen :)

Hány oldalas? Nagy macera lenne lefotóznod minden oldalt és feltölteni? Azért elolvasgatnám mert tudom, hogy nem X-men... de attól még Rozsomák. mindíg ő volt a best az Xmen regényekben mikor apróságként bújtam őket. :)

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-02-01, 15:03:29Hány oldalas? Nagy macera lenne lefotóznod minden oldalt és feltölteni?
ilyet azért nincs pofám csinálni, az még belefér, hogy kritikámmal elriasszak esetleges potenciális vásárláóit a képregénynek, de hogy még közzé is tegyem, az azért már sok lenne ;)
de nem is kell, mert sztem lazán le lehet tölteni torrent-ről az angol nyelvű változatot :)
'wolverine snikt' kulcsszavakra keress rá

Eberinu

Japán szülemény lenne az X-menes farkas aka. Rozsomák?  :oops: Nekem mindig az amcsi képregények jutnak eszembe az ilyen fajta hősökről, valaki világosítson fel!!! :merci: De az árnybíró...valami eszméletlen :D Oda-meg vissza vok a főhősért,akkora fazon!

Yakumo

Quote from: Eberinu on 2007-02-01, 19:55:17
Japán szülemény lenne az X-menes farkas aka. Rozsomák?  :oops: Nekem mindig az amcsi képregények jutnak eszembe az ilyen fajta hősökről, valaki világosítson fel!!! :merci:
Nem, csak Nihei felhasználta ebben a mangájában a Marvel karakterét, Rozsomákot. Vagyis inkább felkérték rá, gondolom.
Persze Nihei jól át is formálta a saját elképzelése szerint (a stílusa azért a régi;)  :Kiraly: ) és a Snikt!-ben úgy néz ki, mint egy Cyberpunk, kicsit sci-fi karakter kb.
Megjegyzem nekem tetszik így is. :jee:

Szacsi

Princess Ai: Nem az én műfajom ^^ Ezt előre sejtettem, de azért megvettem, ennyivel is támogatom a hazai manga kiadást.

Warcraft
: A rajzok szépek, de egyébként semmi különöset nem véltem fölfedezni  benne.

Árnybíró: Ez tetszik a legjobban a három közül. Az eddigiek alapján azt mondom, hogy nem a legeslegjobb cucc, amit valaha olvastam, de szórakoztató, és a rajzolása is nagyon szép, szóval bőven megéri az árát.

A további kiadásokhoz pedig csak annyit mondok, hogy hajrá  :szemuveges:

Fubenalvo

Warcraft mangában? Ez a Blizzard féle világ?
Mondjuk más nem nagyon hiszem, hogy lehetne, mert a név tuti le van védetve...
Hol tudok erről néhány mintaoldalt találni?

Prof. William

Van Warcraftz manga. És ha egy közeli 576-ba elméssz meg is veheted. A Debreceniben én pl láttam...

Nekem eddig az Árnybíró a No.1

Eberinu

Bakker! Valakinek megvan már az Árnybíró 4? Már olyan izgatott vok, hogy Munszu találkozik e Adzsitével :D Vajjon mi lesz...Szando legyőzi Vonszul?Awww,nem tud valaki valami linket,ahonnan ingyér letudom szedni? Megköszönném...

Prof. William

Inkább vedd meg. Nem olyan drága + még támogatod is a mangákat. :)

egy kis egészséges izgalom meg nem árt meg senkinek. :) Valószínűleg napokon belül jönni fog...

Kvikveg

Szoljatok, ha kijon!!!
Hol lehet venni Moszkva ter-Nyugati vonalon?
Csak azert kerdezem, mert Mester utcaaa... attol Nyugati fele a 4-6 vonalan a Sarkanylang (vagy mi) scifi konyvesboltban vettem a multkor, de az nekem kiesik az utvonalambol.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

én pl bookline.hu-n szeretném megrendelni, de valamiért nincsen a 3. kötetből... :confused: :(

Eberinu

Az első 3 kötet megvan, a 4. is kinnt van már, pl én a Duna Plaza egyik könyvesboltjában láttam kitéve :P Meg is veszem vagy a héten,vagy jövöhéten.

Fazék

Quote from: Eberinu on 2007-02-12, 18:10:03
Az első 3 kötet megvan, a 4. is kinnt van már, pl én a Duna Plaza egyik könyvesboltjában láttam kitéve :P Meg is veszem vagy a héten,vagy jövöhéten.
lehet hogy nem mindenki olyan garasoskodó mint én, de szóval sztem érdemes bookline.hu -n megrendelned és személyes átvétellel a blaha és astoria között átvenni a boltjukban :) mert így jár 15% kedvezmény rá.
SŐT ilyenkor még a boltjukban nézelődhetsz és amit a rendelés mellé ott helyben kiválasztasz, ha emlékezetem nem csal, akkor arra 20%-os kedvezményt adnak. (amennyiben 3 vagy több könyvet rendelsz online, akkor a 15% is fölugrik 25%-ra)

ez itt a reklám helye volt  :angyali:

Eberinu

VAnnak egyéb mangák is ott? O_O Mer akkor megyek bakker :D

Fazék

Quote from: Eberinu on 2007-02-12, 18:36:37
VAnnak egyéb mangák is ott? O_O Mer akkor megyek bakker :D
nézd át az online kínálatukat, ugyan nincs ott minden, de egy általános képet kaphatsz róla, hogy miket találsz meg ott, ami azt jelenti, hogy főleg csak a magyar kiadású mangákat. talán vannak az idegen nyelvű könyvek között elvétve mangák is, de én a múltkor nem láttam (igaz nem is nagyon kerestem :redface:)

Szacsi

Eberinu

Hát érdekes....bár a történetükről egy szót sem ír,csak hogy melyik csoportnak javallott....Nekem most tökéletes az Árnybíró:D Már várom az 5. kötetet.....ollyan izgatott vok  :comp:

Kvikveg

Quote from: Eberinu on 2007-02-12, 18:10:03
HOL?
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Eberinu

Mi hol? Az 5. kötet? Az sajna még nincs,de a 4.et én egy könyvesboltban vettem meg a Duna Plazaban...ki volt rakva a polcra, lehet a kirakatban is látni, és még Yugi kártyákat is árulnak :D

Kvikveg

Melyik konyvesboltban? Duna Pla... francba, a Westendre gondoltam. Akkor mindegy, DPig nem maszok el.

Muzeum krt Bookline-nal van helyben?

Eberinu

Te tudod, de rohadt izgalmas volt a 4.,te el sem tod képzelni :D

Kvikveg

Quote from: Eberinu on 2007-02-15, 15:32:07
Te tudod, de rohadt izgalmas volt a 4.,te el sem tod képzelni :D
Ne szivass...  :mad: :haha: