Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Topics - Manu

#1
Anime / Macross Zero OVA
2006-04-17, 17:00:16
Az utóbbi hetekben ellenállhatalan vágyat éreztem, hogy valami sci-fit nézzek, de nem igazán találtam megfelelő filmet. Emellé társult még az a gyermekkorból visszamaradt atavisztikus tünet, ami néha arra késztet, hogy megnézzek egy mechás animét, mivel azokban nagy örömömet leltem annak idején (Saber Rider, Voltron, Robotech rulez!!!). Sajna általában csalódnom kellet, most azonban nem!
Bár a történet még az épp nézhető kategóriába tartozik, klissékkel és bugyuta dolgokkal teli, de hál' istennek nem is erre gyúrtak, meg legalább van ritmusa, leköti a figyelmet. Az akcók azonban nagyon zúznak, egy-az-egyben totáljó CG, ami szépen beleilleszkedik a 2D-s környezetbe. Nem is kevés van belőle, rendesen osztják egymást a népek.  A mechák sem töltenek be igazából közponi szerepet, inkább légiharc vadászgépekkel, amik max. félig alakulnak át robottá, és az is jól van megcsinálva. Ezzel az 5 részével a sci-fi rajongóknak biztosan szerez egy kellemes estét, szvsz jól sikerült akciódús, pörgős anime.