Menu

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Show posts Menu

Messages - Beldynas

#1
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2008-03-27, 01:47:33
Quote from: Fazék on 2008-03-26, 22:39:50
tudtok vmi módszert, hogy (OpenOffice nélkül) hogyan lehet doc-ból pdf file-t csinálni, úgy, hogy ne képként mentse?
csak mert eddig olyan converter programokat találtam, amik "nyomtatóként" üzemelnek, vagyis képként mentik el a dokumentumot, ami azért jelentősen meg tudja dobni a méretet és később abból a szövegvisszanyerés is macerásabb... (vagyis kvázi lehetetlen)

szerk: és nem árt, ha ingyenes, de végülis túlélem, ha törni kell, csak könnyű legyen kezelni

Csatlakozom a többiekhez. Van, de jó pénzért. Én is kerestem ilyen progit, de csak az adobe volt, de az nem fizetős?????
Nekem nem engedte....
#2
Help / Re: Help Topic Hardver/Szoftver
2008-03-22, 02:53:11
Quote from: Próféta on 2008-03-22, 02:15:14
Quote from: Beldynas on 2008-03-22, 02:07:08Nem szeretem a parancssorozást.
Meg lehet úszni, ha használsz valami grafikus felületet, pl. MPF.

Köszönöm! A lejátszás meg van oldva. Megy a szöveg is, a hang a kép tökéletes. A szöveggel a probléma változatlanul fenn áll. Több részt is megnéztem próbából. Az első rész kivételével mindenhol rossz a szövegezés. El van csúszva. Nem valószínű, hogy a géppel van a gond (akkor az első rész szövege is elcsúszna.), hanem magával a szöveggel.
Köszönöm a segítséget mindenkinek. Ezzel a problémával nem lenne etikus itt tárgyalnom.
Hol tudnám ezt megbeszélni?
#3
Help / Re: MPlayer
2008-03-22, 02:07:08
[[/quote]Nem kell feltenni, többmilliárd ember remekül megél nélküle.

Az a célom hogy beletartozzam ezekbe, de míg nem tudom, hogy miért csak a film 1/4nél kezdi el a feliratozást és a lényeg, hogy az elejét feliratozza, addig nem tudok mit csinálni. Feljebb leírtam a gépem adatait, cccp-t és Win media P.-t hasznánék szívesebben. Nem szeretem a parancssorozást. Lusta vagyok gépelni. :D
Újra végig olvasva a tehendőket, nem kívánom feltenni. Ezért a fentebb írt kombival szeretném végre, hogy tökéletesen menjen a film (Inuyasa).
Tudom ettől fogva már nem aktuális ebbe a topicba írni.
Ha van még valami javaslatotok akkor azt szívesen veszem, de nem szeretnék a cccp - win Mp-vel ide írogatni a továbbiakban.
#4
Help / Re: MPlayer
2008-03-21, 21:54:30
Mplayer konfigurálásához ill egyéltalán hogy kell feltenni...ehhhez kértem a segítséget, mert a honlapon lsd fentebb. Nem értettem a windowsos leírását. Nem tudok programozni.
Bocsi, ha nem volt érthető.
#5
Help / Re: MPlayer
2008-03-21, 19:39:30
Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2008-03-21, 17:39:15

bár nem látom hogy hol van szó arról, hogy elcsúszna a felirat, Cobra, az "elcsúsznak a szövegek a reagomban" részre gondolsz? :D

Te értetted félre. Még nincs mplayerem, csupán cccp codec és MEgia player classic ill a legujjabb Win MP. Amit írtál " jelbe azt a reagomra érted? akkor neked is igazad lehet....nem tudom.
#6
Help / Re: MPlayer
2008-03-21, 13:30:14
Quote from: Cobra on 2008-03-21, 11:51:46
720p-s ASS feliratos filmnél lehet már kevés a gép, de pont az Inuyasa-ból tudtommal nincs ilyen, szóval ott valami más gond lesz, valószínűleg másik videóhoz készült a file, azért megy máshol a felirat.

Lehetséges. A magyar szöveget ugyanonnan szedtem le, de nem ssa formátumu, hanem srt. Lehet az a baj? Próbáltam variáni, pl árítom a végződést Tolal Comban, de nem jön be.
Az első rész simán megy. A hang is jó a szöveg is megfelelő helyen van, de az utánna levő részeknél kavar be valamii. Nem tudom miért. A szövegek az első 60részhez vannak. Nem hinném hogy ha az egyik jó a másik nem jó. Ugyan azon ember csinálta, feltehetőleg ugyanazzal a módszerre.
Még valami: alapból van angol felirat hozzácsatolva a video fájl nevével azonos ssa formátumú , ami működik. Én japán hanggal magyal felirattal szeretném.....jó lenne. A magyar szöveg más formátum, más kiterjesztés. LEhet hogy ez a baj?
#7
Help / Re: MPlayer
2008-03-21, 03:26:03
PArdon!

Kicsit elcsúsztak a szövegek a reagomban.
1. A mindent elolvastam az a belinkelt oldalon találhato hosszú leírásra értettem. A win alatt hogyan futtasd részt nem értettem. : http://www.mplayerhq.hu/DOCS/HTML/hu/windows.html
2.A szöveg elcsúszás a cccp és a media playernél okoz gondot. Feltelepítettem, sőt rá is jöttem arra, hogy mi mire való....ehez van elég gógyim (PRóféta).
Én nem vagyok programozó, anno még Pascaloznom kellet szakközépben, de az már rég volt. Azért kérdeztem. Ma már késő van, délután megnézem, h müxik-e, amit tanácsoltatok.
gépem: amd turion 64 Mobile tec MK36 (2.0 GHz, 512kb L2 cache) 512 DDR. A többi nem lényeges. Eddig minden apróság elindult rajta. (Jó egy WOW vagy L2 döcögve.....) nem az a lényeg.


Köszönöm az eddigi segítségeket.

Beldy

#8
Help / Re: MPlayer
2008-03-21, 01:24:42
Quote from: zsozso on 2004-01-13, 23:31:20
Ezt a topicot azert hozom letre hogy legyen mit belinkelni ha vkinek kerdese van (Faq szeruseg szal nyugodtan irjatok bele 5leteket amiket esetleg kihagyok).

Ez itt maga az MPlayer win32es valtozata:
http://www.mplayerhq.hu/MPlayer/releases/win32-beta/
majd ezt a filet masoljatok be az mplayer\mplayer\ konyvtarba:
http://usteam.uw.hu/stuff/config


Van itt 1 "fantasztikus" magyarnyelvu leiras hozza:
http://mplayerhq.hu/DOCS/man/hu/mplayer.1.html

Vki irjon meg hozza par alap dolgot ne csak en szenvedjek(pl hogyan lehet lejatszani/ hangsavot valtani/stb).  :D



Hali!

Én még új vagyok itt. Elolvastam mindent ,amit bellinkeltél letöltöttem, de én nekem Windowsom van és nem Linux.
Volt a leírásban, hogy Win-het is lehet használni a lejátszót, de nem értem. Azokat a parancsokat hova írjam be?
A lejátszót elindítom és csak egy plllanatra felvillan egy parancssor és ennyi. A problémám ugyan az mint ssa topicban lévő embernek, elcsúszik a felirat. A film negyedénél kezdi el feliratozni a magyar változatot az elejét.
Ati xpress 1100asom van 512 memoriával egy accer laptopban. A sulihoz használom a gépet, néha filmet is néznék, főleg Animet. Speciel az Inuyasha c. animet nézem. Az első rész megy tökéletesen, de a 2. résztől van a gubanc.
Letöltöttem a cccp codekket és media player classicot.

Kérlek segítsetek

Beldy