Full Metal Alchemist Spoiler (bár nem nagyon kéne...)

Started by Didico, 2006-04-28, 17:41:06

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: Cobra on 2006-05-12, 17:43:40
Elkezdtem nézni a sorozatot, idáig azon a véleményen vagyok, hogy az alapötlet jó, a kivitelezés már kevésbé. Nagyon úgy néz ki, hogy a 12-16 éves korosztály számára készült, bár 3 rész után még nem nagyon tudok véleményt alkotni.
Eléggé későn indul be, nekem a 7.-8.-ban esett le először az állam, aztán lelankadás, de Scar visszahozza a fílinget.

Didico

Hát én nem tudom... bírtam az első részeket is... de nekem korábban elkezdett tecceni... már a 3. résznél. És már az első kettőnél tudtam, hogy jó sorozat lesz. És elég sokat tudtam róla egy klipp után. :) :hehe:

Aki szereti az FMA-t látogassa meg az oldalam.^^

Araki

Akkor bemutatom a BBI-t:
A Bluebird's Illusion egy fanjáték, melyet a Fullmetal Alchemist manga ötleteiből (és karaktereiből) merítve kínai doujinshi-rajzolók készítettek összesen 100 példányban, és csak Honkongban volt kapható. Így aztán a beszerzése teljességgel lehetetlen.
Az intrója és a zenéje egyszerűen lenyűgöző, miatta azt lehet hinni, hogy Ed a történet során meghal, és egy Pride nevű Homunculus lesz végül belőle.
Itt van az egész történet bőven leírva:
A történet menete
Én csak a Pride endinget olvastam el, mert a többi nem érdekel... de le voltam akadva. Tulajdonképpen 7 nap eseményeit kell végigjátszanunk, az első 6 napon semmi nem történik, és a 7.-en gyorsan lezavarják az egészet: ugyebár a konfliktusok közepette Envy begurul, és kinyírja Roy-t és Alphonse-t, aztán Ed még végez King Bradley-val (Homunculus, de bűn-neve nincs) és végül Hohenheim közli Envy-vel, hogy "Ed-nek nagyszerű képességei vannak, méltó a Pride névre, hozd ide, lesz egy testvéred". Aztán az a következő képkocka, hogy Pride és Envy állnak és néznek ki a fejükből, beszélnek pár sort, és THE END.
Innentől kezdve nem értem, hogy az introba Pride mi a rákért került bele, hisz valószínüleg a 3 (vagy 4?) befejezés közül csak ebben van benne, és itt se csinál semmit...
Egyszóval, nekem sikerült kiábrándulnom a Kékmadár Illúzióiból... bár lehet, hogyha játszanék vele, akkor megkedvelném... éppen azért még meg próbáljuk szerezni. Bár úgyse fog sikerülni...

Didico

Azt mondod hogy... Al meghal...? Remek... akkor már inlább maradok annál a másik játéknál... de találtam még egyet... viszont annak semmilyen bemutatója nincs...

A rózsaszín hajó kiscsajos... én megnézném... de jáccani vele... hát az más dolog... annyira nem teccik... http://www.sonymusic.co.jp/Animation/hagaren/

Member

Csak a "Pride" befejezésben, a másik 3-ban vígan él tovább. Szerintem egy ilyen Pride-os Sad End jót tett volna a sorozatnak.

Araki

Quote from: Member on 2006-05-14, 11:44:11
Szerintem egy ilyen Pride-os Sad End jót tett volna a sorozatnak.
Igazad van. Ahogy mondtad, Ed-nek már a sorozatban eleve Homivá kellett volna válnia. (mindkét értelemben, haha :hehe:)

Didico

Quote from: Araki on 2006-05-14, 11:47:37
Igazad van. Ahogy mondtad, Ed-nek már a sorozatban eleve Homivá kellett volna válnia. (mindkét értelemben, haha :hehe:)

Mert ez aztán marha vicces... :__devil:

Didico

Gondolkodtam... és rájöttem arra, hogy nem elég 3x megnézni az FMA-t... hogy megértsem... ezért nyáron újra kezdem...
Tulajdonképpen emléxem Envy egoista világszemléletére.. illetve a homonculusokéra... és nem teccik. De ez van...  jah és igen... akkor most Al és Ed kibe szerelmesek? Roséba? Sztem nem kéne... Ed-nek Winry-be kéne szerelmesnek lennie, és Al-nak meg senkibe se... :mad:

Member

Ne általánosítsd Envy alapján az egész brigádot.
Envy, Pride és Greed azok, akiket néha le kéne lőni, Wrath, Lust és Sloth csak az álmát kergeti, míg Gluttony primitív ösztönlény.
Én örültem neki, hogy akkora klisében nem mentek bele, mint Ed és Winry összemelegedése.

Didico

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-16, 19:38:56
Gondolkodtam... és rájöttem arra, hogy nem elég 3x megnézni az FMA-t... hogy megértsem... ezért nyáron újra kezdem...
Mi is! :Kiraly:
QuoteTulajdonképpen emléxem Envy egoista világszemléletére...
Én is. Ezért szeretem! De szerintem igaza van.
Quoteilletve a homonculusokéra... és nem teccik. De ez van...
Right Said Member. :hehe:
Quotejah és igen... akkor most Al és Ed kibe szerelmesek? Roséba? Sztem nem kéne... Ed-nek Winry-be kéne szerelmesnek lennie, és Al-nak meg senkibe se... :mad:
Szerintem az Ed x Rose páros szebb, mint az Ed x Winry. Nade gondolj bele, mi lenne, ha Ed összejönne vkivel? Az Ed fanlányok szíve szilánkokra törne...
Al meg szerintem a bátyjába szerelmes. :hehe:

Didico

Bemosok egy nagyot... neked annyi.. egyáltalán nem szerelmes a bátyába... egyébként... te jobban ismered Envy érzelmeit...( nincsenek is neki... :hehe:), én meg Al érzéseit!

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-16, 19:49:59
Bemosok egy nagyot... neked annyi.. egyáltalán nem szerelmes a bátyába... egyébként... te jobban ismered Envy érzelmeit...( nincsenek is neki... :hehe:), én meg Al érzéseit!
Hagyjuk már a pálmát, neki ehhez semmi köze. Al szerintem az esetek többségében úgy viselkedik, mint aki bele van esve Edbe. Pl. "szeretném újra érezni a tested melegét", meg a rinyálásai. Jó, tudom, nehéz lehet neki is, de pl hasonló helyzetben én se zúgnék bele Memberbe...

Didico

Szívtelen... én sem az öcsémbe... de nem zúgott bele..
Na de... mind1.. FMA-s téma? Úgy is állandóan ide jutunk ki...

Cobra

22. résznél tartok és azért már jobb a történet, de zavaró klisék vannak benne, pl hogy egyik főszereplőt 2 méterről nem sikerült még csak el se találni a lőfegyverekkel. Szerintem sokban hasonlít a sorozat a Chrno Crusade-re, csak itt a több rész miatt jobban el tudják nyújtani a dolgokat.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Didico

lehet, hogy van benne vmi... de idegesít a vége...

Araki

Hát igen FMA-s barátaink időnként Neoékat megalázva térnek ki a golyók elől. Engem az jobban idegesít, amikor Ed előkapja a "konyhakést" és kiáll a "vérszomjas monstrumok" ellen.

Member

Hát igen, Ed és az ázsánázóbecska... Én azt jobban csíptem, hogy ha vki kicsit is fölöslegesnek láccik, az meghal aztán még el is várták, hogy megsirassuk. A fene sem fogja pl. Lust volt "szeretője" miatt eltörni a mécsest.

Didico

Scar és Nina, meg Hughes miatt bőgtem... meg Ed miatt is! :frown:

Member

Nina: "Hűha, mit műveltek ezek, tudnak vmit!"
Hughes: "Jó, akkor most van értelme tovább néznem?"
Scar: "Ez is? Még ilyet..."
Ed: "Visszajön és megdöglik. Szép..."

Didico

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-16, 21:39:07
Hova tűntek az emberi érzések...? :confused:
Én az 51. rész elején röhögtem egy jót. Úgy kellett neki! Szerintem ami történt, az csakis Ed hibája volt, ő volt a hülye.

Member

Quote from: Didico on 2006-05-16, 21:39:07
Hova tűntek az emberi érzések...? :confused:
Eladtam őket és vettem rajta sört... (Ramiz mode on :hehe: )
Amúgy az FMA annyira sokszor eljátszotta a műdráma esetét, hogy képtelenség komolyan venni. Többen halnak meg 3 rész alatt, mint a két világháború alatt összesen.

Didico

Quote from: Member on 2006-05-16, 21:44:23
Eladtam őket és vettem rajta sört... (Ramiz mode on :hehe: )
Amúgy az FMA annyira sokszor eljátszotta a műdráma esetét, hogy képtelenség komolyan venni. Többen halnak meg 3 rész alatt, mint a két világháború alatt összesen.

Lehet... de ez hülyeség...

Araki

Quote from: Didico on 2006-05-16, 21:42:48
http://quizilla.com/users/Shichahn/quizzes/Hagaren%20Love%20Compatibility%20Test%20(for%20those%20who%20like%20guys)/

http://quizilla.com/users/hitokirininie/quizzes/Who%20are%20you%20in%20the%20Hagaren%20world%3F/

lettem! http://quizilla.com/users/Trinity323c7/quizzes/Full%20Metal%20Alchemist%20Character%20Quiz/ ez az egyik a másikat még keresem...
Nah igen, a kedvenc tesztjeim... az egyikre Hughes, a másikra Roy Mustang jött ki, a randizósra meg Edward. :Eztneked: Ez utóbbival tudod, mennyit szenvedtem, mire ez jött ki?
[spoiler]

You are most compatible with...
Envy! One of the older homunculi, Envy prefers instead a youthful body. He is energetic and quick-witted, but slightly evil.. and proud of it!
[/spoiler]
Egyfolytában Scar-t kaptam, akármit válaszoltam, meg egyszer Greed-et...

Didico

Hát ez remek... Én már nem is emléxem... csak annyira, hogy Ed-re hasonlítok, az egyikben Al-ra... aztán voltam Envy is... egy homonculusoban... és Al-lal megyek randizni... és azt hiszem ennyi...

Member

De jó, én is járhatok Edward-dal! :hopp: Micsoda férfi!!! :lazza:

Még jó, hogy nem vagyok

Didico

Szegénykém...  :D Csak b...zi-e vagy-ot ne... kérlek... annyira fáj az a szám...

Didico

Rájöttem egy dologra. Romi Paku hangja nagyon jó... és edward dalai is... de amiket énekel más karaktereknél szörszál hasogatóak. És Envy-nek illetve mayumi Yamaguchinak marha jó hangja van. de akkor már Kugimiya rie-t sem hagyom ki (Al). És még a koruk is érdekes. Jó nagyonkat néztem amikor megláttam, hogy Romi paku 37, Rie Kugimya 24, Shun Oguri (Alphonse Heidrich)24 és azt hiszem, hogy Megumi toyoguchi is 27 vagy 31... de ebben már nem vok biztos. Na de beszélgessünk FMA-ról.
[spoiler]Van még pár dolog amit nem értek illetve nem találok rá választ.. megfelelő megoldást...
Hughes meghalt... és a másik világban volt hasonmása vagy milye... de... jah... Winry-nek is volt... vagy neki nem csináltak...? Mert Alphonse-nak is ott volt Heidrich... és Envy-nek miért nem volt... Meg ha Al-nak is volt, Hughes-nek is akkor Ed-nek is kellett lennie vhol... vagy tévedek?[/spoiler]