Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

shizuka

Végre kijött a wind féle 9. rész!!!

http://a.scarywater.net/wind

Lokids

A fordítást spec  angolról magyarra értettem. :) Nem kell egyből japánról.

Ebben a köv rész 1-2 napon belüll nem reménykedek. De jó lenne.
Ez a rész amúgy kész. Egyre többet megtudunk az első részben felbukkant Satoshiról. (felbukkant alatt a bézbólütőt értem). Szal vajon mé bézbólozik olyan jól Satoko? És ahogy egyre több részt nézek a sorozatból, úgy egyre teljesebb bennem az az érzés, hogy K1-nek a telefont arra kéne használnia, hogy felhívja Scooby-Doo-t és bandáját, mert ők tuti kinyomoznák. :)

Prof. William

A magyar fordítást már tervezi az animeaddicton egy csapat. égetett felirat, vagy mkv fomájában fog kikerülni. Most épp raw vadászat folyik. Már csak a 5 rész l33t-féle ravjához hiányzik egy kevés. Akinek a meglenne pls seeelje. :)

Cobra

Na megtaláltam az OP linkjét, remélem még él Intro zene
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lokids

Nem az op kell :P Az megvan. Az ending. :D De mind1, majd holnap, vagy már ma??? megkeresem.

Dreamcleaver

Egész jól kezdődik ez a fejezet. Imádom az őrült Rena-t!  :D Még mindig az a kedvenc jelenetem mikor Keiichi odazárta a megszállt Rena kezét, mikor az beakart törni a házba, Rena meg egyre csak hajtogatta, hogy "Gomenasai, gomenasai..." baromi hangulatos volt.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Quote from: Gmer on 2006-06-10, 22:14:26
Úgy tűnik hogy minden végigjátszással egyre rövidül az első rész poénos jellege, kíváncsi vagyok milyen lesz az utolsó ::)

szerintem azért van, mert ez a fejezet rövidebb, mint a többi, ezért felteszem az anime verzióban hamarabb indulnak be benne a cselekmények, és gondolom azokat fogják benne nyújtani. Végülis ebben a sorozatban ezeken van a hangsúly szerintem, nem a happy-happy, joy-joy részen.

Rounin

Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-11, 02:34:53
Egész jól kezdődik ez a fejezet. Imádom az őrült Rena-t!  :D Még mindig az a kedvenc jelenetem mikor Keiichi odazárta a megszállt Rena kezét, mikor az beakart törni a házba, Rena meg egyre csak hajtogatta, hogy "Gomenasai, gomenasai..." baromi hangulatos volt.  :D

Ah igen, az valóban nagyon hangulatos volt. Ott döntöttem el végleg, hogy végig kell nézzem a sorozatot :__devil:

Lokids

Nem tom, de én már az első rész végén,a kislány a hentesbárdal c. résznél tudtam, hogy "most wanted". :D

Cobra

Azért az se volt semmi a 2. részben, amikor Rena "finoman" megkéri Keiichi-t, hogy ne hazudjon neki  :D

Lokids

Eddig szerintem a macskaszem volt a legjobb megoldás, maradhattak volna annál, azt nem kellett volna váltogatni.
Bár lehet, hogy később még nagy jelentősége lesz, kinek mikor melyen szeme volt. :)

Mellesleg rájöttem miért nem találom az endinget. :) mert csak 28-án jön ki.

Jah és összehasolítottam az ayu és a wind által "elfordított" endinget. Nos az ending az angolul van. És azt nem bírják helyesen leírni. :P Vicces. Va namit az ayu írt el, és van amit a wind. ahhoz, hogy teljes képet kapunk, hogy mit is énekel, a 2 feliratból kell összehozni. Viccs. Vagy ezek a feliratozók nem angolok(/amcsik)?

Ayu:
To get my hapiness i found out everything
But had i nothing to be blamed or accused of
The sound of footsteps are getting louder everyday
Then i wanted to fly, there was no time
I want to be river in life, to be myself always
Iwas asking but i will be alive
Give me a reason why now, do i act in this way
Oh judge me, to be guilty, tonight in through all those scenes
Tell me why, why now do i fly anywhere to live
Maybe i hope and innocense feel, let it so be.

Wind:
To get my hapiness i have done everything
But had done nothing to be blamed and accused of
The sound of footsteps are getting louder every day
Then i noted the fact, there was no time
I was a beliver in life, to be myself always
Iwas asking whether i will be alive
Give me a reason why i loved, who i left in dismay
Or judge me, to be guilty of so many incurable sins
Tell me why or why not come play anyway, to live
Maybe my hapiness set sail waiting for me.

Saját:
To get my hapiness i have done everything
But had i nothing to be blamed and accused of
The sound of footsteps are getting louder every day
Then i noted the fact, there was no time
I want a beliver in life, to be myself always  //nem hallom pontosan, hogy be river  v beliver.
I was asking but i will be alive
Give me a reason why now, do i act in this way
Or judge me, to be guilty of so many incurable sins
Tell me why or why not
//come play anyway, to live // -ezt nem bírom eldönteni. Tuti, hogy a wind-é áll közelebb.
Maybe i hope and innocense feel, let it so be. //itt sem, de a vége tuti let it so be.

kikuchiyo

OMG te végig bírtad hallgatni?
nekem 3 másodperc is sok volt abból a rettenetes engrishből...
Failure is the default option

kikuchiyo

Draconire

Quote from: Dreamcleaver on 2006-06-11, 02:34:53
Nekem eddig az volt a top amikor a 8. rész végén Mion megjelent az ágy mellet.  :smile:
Lehet hogy nem volt egy eredeti ötlet, de mivel este néztem, sötétben meg fülhallgatóval, ezért rendesen megdobbant a sziven  :szemuveges:
De az a jelentet amit te modasz az se volt semmi, utána is még ott állt kint az esőben + másnap is megemlítette.
Huhh... imádom ezt az animet :jee:

Ui:Az Aoi Anime-n van egy hangulatos kis háttérkép Rena-val, érdemes megtekinteni ;)

Rage

Quote from: Lokids on 2006-06-11, 11:47:37
Maybe i hope and innocense feel, let it so be. //itt sem, de a vége tuti let it so be.
A te verziod a helyes, egy kisebb korrekcioval:
"Maybe my happiness is here, waiting for me."
Szerintem.

Gmer: paTKany (o blogolja a sorozatot) adta az otletet, hogy ezt tegyem be POTW-nek, vegulis nem is olyan rossz. :p
痛みを感じる方向に、出口がある!

Lokids

Lehet, hogy az a helyes, de az utolsó sor vége 100%, hogy let it so be.

Rage

Quote from: Lokids on 2006-06-11, 19:22:23
Lehet, hogy az a helyes, de az utolsó sor vége 100%, hogy let it so be.
Hivatalos forrast mutass akkor, mert ennyire suket azert nem vagyok. ;]
痛みを感じる方向に、出口がある!

kikuchiyo

Quote from: Gmer on 2006-06-11, 13:46:22
Ui:Az Aoi Anime-n van egy hangulatos kis háttérkép Rena-val, érdemes megtekinteni ;)

Mit gondolsz, mi van a desktopomon? ;)

Draconire

Quote from: kikuchiyo on 2006-06-11, 22:09:35
Quote from: Gmer on 2006-06-11, 13:46:22

Mit gondolsz, mi van a desktopomon? ;)
:smile:
Már csinálom a sajátot, egy-két nap és felrakom ide :)

Lokids

Tudod mit, hivatalos forrás alapján döntsünk. :) Hátha egyikünknek sincs igaza. :P

Rounin

Érdekes... O_o Hallás után az lehet akár "waiting for" vagy "let it so" is.. de az utolsó szótag inkább "be", mint "me" ^^""""
(de én süket vagyok bevallottan ^^)

kikuchiyo

Hm.

Amit kora délután linkeltem, tényleg érdekes dolgokat tartalmaz...
Kiderül pl., ki volt a hulla a csatornában.
[spoiler]Biztos meg akarod tudni? Jelöld ki...
A hulla egy nőé, aki az egyik Sonozaki érdekeltségű bárban dolgozott. A stricije belekeveredett egy ügybe, aminek során nagy összeget nyúltak le a Sonozaki családtól. Azok meg elrettentésképpen kinyírták a nőt.
Na és ki volt a strici? Az a pasas, aki most Satoko nevelőapja.
[/spoiler]

Dreamcleaver

Don't...don't lisssten to the muuusiiickk...it's...it's eeevil...it's cursssed...the voices...the voices...no pleeease...I don't want bloood anymore...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Outro-nál WinD-ék javítgattak az első 4 résznél, azóta nem tűnt fel változás, de mindjárt belenézek. Ayu-soknál az intro fordítása jobban tetszett, de már a 2. részben olyan hibákat követtek el, amit nem bírtam ki, inkább áttértem a WinD-re.
Na WinD 9. rész outro szöveg:
To get my happiness, I have done everything.
But had done nothing to be blamed and accused of.
(ezt én pl alig értem, de kb ezt énekelheti)
The sound of footsteps became louder, every day.
Then I, noted the fact, there was no time...
I was a believer in life, to be myself always.
I was asking whether I will be alive...
Give me a reason, why I loved, Who
(itt szerintem though van) I left in dismay...
Or judge me to be guilty of so many incurable sins.
Tell me why, or why not...
Come play anyway
(talán comply everywhere van??), to live...
Maybe my happiness set sail waiting for me...
(nagyon engrishül van, szerintem is is here akar lenni, annak van értelme)

Prof. William

Akkor nem jósolok nagy jövőt egy bizonyos embernek...

Szerintem meg (de ezt már hangoztattam) a 8. rész legszánalmasabb jelenete volt a Mion belépője. Jó jó hatásos volt meg minden, de akkor is inkább illett valami szánalmas amcsi B-film alkotásba mint ebbe. Az a tipikus meghalt a gyilkos de mégse. :)

Én másra tippeletem a hullával kapcsolatban. Szerintem...

[spoiler] Satoko tesója volt Satoshi. Bár lehet hogy akkor mégis a másik verzió az igazi. A kedves kis nagybácsi, meg reméllem hamarosan valami rendkívül undorító halálnemet hal. [/spoiler]

Rage

Hmm, meg csak az enekes hivatalos sitejat sem talaltam meg, szal ebbol egy ideig nem lesz hivatalos lyrics... :wtf:
痛みを感じる方向に、出口がある!

Draconire

És a WinD-nek hála mégsem kellet sokat várni az új részre!
Higurashi 10. rész
:whoah: :whoah: :whoah: :whoah:

Szerk: És igen-igen-igen  :whoah:
         100K-val jön, ha így fojtatódik még ma este megnézem  :szemuveges:
         huhh...érzem hogy rosszat fogok álmodni  :ejj:

Lokids

Hallelújaaaaa!!!!!!!!!!!
És pusztulj meg keményen jön 5 K-val. igaz ma már úgyse nézném meg, holnapra tartogatom. :D

Cobra

Remélem nem lesz összedobott a fordítás.
Nekem valamiért csak 40k körül jön  :(

Draconire

HahHAAAHHAAAA már meg is néztem !!  :hehe:
A WinD szépen talpra állt, gratula nekik  :appl:

Rövid tapasztalatok:
A rendőr bácsi kisebb jellemváltozáson esett át, kezd ő is gyanús lenni.

Az a Satoko-s jelenet a végén, az nagyon ott volt :jee: [spoiler]de hogy tudott Keiichi-n ekkorákat lökni? ::)
Amikor meg elkezdett sírni, tisztára megsajnáltam, aztán a gomenasai, gomenasai eszembejutatta egy korábbi rész jelenetét, és újból elkezdtem gyanakodni :senkibennembízózoomolószemű:[/spoiler]