Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

Lythis

Quote from: Lokids on 2006-06-12, 23:14:41
Hallelújaaaaa!!!!!!!!!!!
És pusztulj meg keményen jön 5 K-val. igaz ma már úgyse nézném meg, holnapra tartogatom. :D
örülj neki vazz, én örülnék, ha nem 2,3 és 3 környékén ugrálna.... végülis így is lennvan olyan 14 óra alatt...

Prof. William

Abban a lökésben nem semmi erő volt. Talán ebben a végigjátszásban Satoko lessz a szerencsés nyertes? Reméllem először a kedves nagybácsijának magyarázza el hogy mennyire frusztrálja, hogy így bánt vele. :__devil:

Cobra

Nem semmi rész volt. Takano-val se találkoznék szívesen egyedül a sötétben (még világosban sem :) )
A végéből ítélve meg szerintem is [spoiler] nagyon is jól tudja Satoko mi történt a bátyjával, de csak a mostani események hozták elő az elfojtott emléket [/spoiler]
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Relunx

Nekem is mákom van, 50Kb-al szedi a Higurashi 10.dik részét!!! 1 óra 30 perc és lent lesz!!!
Már alig várom hogy megnézhessem!!!

Relunx

kikuchiyo

Na, ezzel a wind beérte a sorozatot. Gratula nekik.

Azt olvasom egyébként mindenfelé, hogy a játékhoz képest nagyon sok mindent kihagytak a Tatarigoroshi-hen megfilmesítésekor. A kihagyott részekből valószínűleg körvonalazódna, hogy több van Satokoban, mint első pillantásra látszik... ha jól sejtem, a Black Lagoonban látott harci meidoval lehet egy szinten a kiscsaj.
Failure is the default option

Lokids

De tegyük hozzá azt is, hogy a játékba nem 4x 20 percnyi tartalom van a fejezetre. :D
Amúgy ez a rész kemény volt. Még ha vissza is fognak, hogy nekimenjek a manusznak, a mociját szilánkokra törtem volna. (gondolom az övé volt) hogy eleht egy ilyen fact hagyni. Beutaltattam volna a korháza úgy 6 hónapra.
Mellesleg Satoko-tól mi volt az a kirohanás? Azt értem, hogy a katalizátor az az volt, hogy K1 megsimizte, mint annó a nii-nii-je.

kikuchiyo

QuoteMellesleg Satoko-tól mi volt az a kirohanás? Azt értem, hogy a katalizátor az az volt, hogy K1 megsimizte, mint annó a nii-nii-je.

Ebben a pillanatban nem tudni, vagy kezdi megszállni Oyashiro-sama, vagy kezd megőrülni, vagy
[spoiler]nem arról van szó, hogy a kis édes Satoko bizony meggyilkolta a bátyját? Az elején láthattuk, ahogy a kissé rossz állapotban lévő hulláját megtalálják a csatornában. (Nem Satoshi hullája volt) Szóval a tündibündi szőke kislány bélkiontós-szögelős eljárással megölte a tesókáját, majd az emléket mélyen elfojtotta magában. Amikor K1 kedves volt hozzá, simogatta a fejét, a lányban egyre erősödött a bűntudat, az emlék egyre közelebb került a felszínhez. Aztán a tanteremben K1 újabb buksisimogatásának hatására minden előtört, Satoko szembesült tettének súlyával. Ezért volt a hányás, ezért volt a lökdösődés, és ezért volt a gomennászáj. A többiek is tudják vagy legalább sejtik, sőt, talán tevékenyen közreműködtek a dologban, ezért kerüli mindenki a témát, és ezért köntörfalaznak, hogy "elment" meg "elszökött" meg "tenkou shichatta". Satoshi vsz. népszerű lehetett Hinamizawa 0-18 közötti női népességének körében, tehát holmi féltékenységi dráma húzódhat a gyilkosság hátterében. Mindesetre most Rena és Shion is érzékenyen reagál a név említésére.[/spoiler]

Draconire

Elkészült a hátterem! :lazza:
Megszenvedtem vele, de azért sikerült valami jót alkotnom, legalábbis remélem, hogy nem csak nekem tetszik :smile:

Cobra

Nem rossz, bár kicsit homályos.
A fesztivál utáni gyilkosság/eltűnés ügyében kezd nálam egy felvetés körvonalazódni [spoiler] jelenleg úgy gondolom, hogy az ember, aki eltűnik, az öli meg a megtalált halottat, majd saját magával is végez valamilyen módon egy elhagyatott helyen, esetleg a falusiak az elkövetőt feláldozzák, de mindenesetre szerintem tudnak már előre a beavatottak arról, hogy ki fog kit megölni. És Satoko nagynénjét szerintem Satoshi ölte meg és ezért tűnt el [/spoiler]
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Draconire

Quote from: Cobra on 2006-06-13, 22:44:36
Nem rossz, bár kicsit homályos.
Direkt olyan, csak a bárd meg a vér meg a felirat nem, mert hát azok a lényegek, a háttér csak hangulatot ad  :smile:

Ja, és kijött a 11. rész rawban úgyhogy WinD-ék nem tudnak pihenni  :D

Lokids

Próbáljanak meg pihenni. :D
Bár az áldozatnak hála beérték a sorozatot, de nem kéne több embernek meghalnia... :D :D

Prof. William

Szóval akkor a fordítójuk feláldozása Oyashio-samának kifizetődő volt.  :whoah:

Most már csak a szigorlatoztatókat kéne elvinnie és teljes lenne a napom.  :szemuveges:

Member

Quote from: Gmer on 2006-06-14, 15:14:17
Higurashi-ban minden arckifejezés megtalálható, rémület, csodálkozás, hidegvér, elmebaj, düh, stb...
Ha ezeket nekem kéne ábrázolnom (másból nemigen tudok kiindulni):
Rémület: Nagy szemterület, nagy szem, kicsi szemgolyó, nincsenek kawaii fények, nyitott száj apró fogakkal.
Csodálkozás: Ez lehet, hogy inkább karikatúra lenne. :D
Hidegvér: Lesütött szemek, nincsenek fények, féloldali cápás mosoly
Elmebaj: Nagy szemterület, semmi dühre utaló jel, viszont a szem apró, van egy-két barázda és kétoldali cápa.
Düh: Teljesen lesütött szemek, a szem normális, annyi barázda, amennyi csak lehet, nyitott száj egyszerű fogazattal.
KB. ilyenek?
QuoteA legjobb az benne hogy nagyon jól tudják adagolni az ilyen váltásokat, de szóban ezt nehéz leírni, nézd meg az első két részt és tudni fogod miről van szó;)
El tudom képzelni, nyugi. :)
Quote/figyelmeztetés: ne ítélj az első rész alapján, az direkt megtévesztő, viszont a másodikban már.... :jee: /
Azt szeretem a legjobban, ha egy vidám sztoriból lesz valami hihetetlenük depresszív elmebetegség. Talán húzhatták volna még egy kicsit az idillkedést. Jut eszembe, FTP-n fenn van?
Quote/ja és ha erre még reagálsz akkor azt már a Higurashi topicban tedd, mert még lelőnek engem,
hogy mit offolom it szét ezt a topicot amikor van neki külön is :D/
Szóval őt üssétek ezért. :D

Lokids

Prof: Miért, mit hittél, mi lett az előző fordítóval? :D
Ha hihetünk a blognak, akkor mostantól jóvilág lesz. :)

Draconire

Quote from: Member on 2006-06-14, 15:24:18
Ha ezeket nekem kéne ábrázolnom (másból nemigen tudok kiindulni):
Rémület: Nagy szemterület, nagy szem, kicsi szemgolyó, nincsenek kawaii fények, nyitott száj apró fogakkal.
Csodálkozás: Ez lehet, hogy inkább karikatúra lenne. :D
A kettőt kombinálják elég sűrűn, majd meglátod főhősünk milyen arcokat vág :D
QuoteHidegvér: Lesütött szemek, nincsenek fények, féloldali cápás mosoly
Ezt képzeld el megbolondítva egy kis macskaszem vagy egyébb extra efekttel és képben vagy ;)
QuoteElmebaj: Nagy szemterület, semmi dühre utaló jel, viszont a szem apró, van egy-két barázda és kétoldali cápa.
Düh: Teljesen lesütött szemek, a szem normális, annyi barázda, amennyi csak lehet, nyitott száj egyszerű fogazattal.
Ezt a kettőt kombinálva képzeld el mert az lesz egy párszor XD
QuoteTalán húzhatták volna még egy kicsit az idillkedést. Jut eszembe, FTP-n fenn van?
Ne aggódj még 2. részben is van nyugalom, meg happy feeling, csak ahogy derülnek ki dolgok úgy durvul  :jee: És fennt van 9. részig.
Szóval őt üssétek ezért. :D
Szerintem tetszeni fog nekik hogy újabb (M)embernek okozok álmatlan éjszakákat  :szemuveges:

Member

Quote from: Gmer on 2006-06-14, 15:58:22
A kettőt kombinálják elég sűrűn, majd meglátod főhősünk milyen arcokat vág :D
QuoteEzt képzeld el megbolondítva egy kis macskaszem vagy egyébb extra efekttel és képben vagy ;)
Ezeket még el tudom képzelni.
QuoteEzt a kettőt kombinálva képzeld el mert az lesz egy párszor XD
Ezek viszont pont egymás ellentétei, szóval furcsa lenne kombinálni őket. :)
QuoteNe aggódj még 2. részben is van nyugalom, meg happy feeling, csak ahogy derülnek ki dolgok úgy durvul  :jee:
:D :D :D
Szerintem tetszeni fog nekik hogy újabb (M)embernek okozok álmatlan éjszakákat  :szemuveges:
Éjszaka feliratozok, úgyhogy eleve álmatlan vagyok. Másrészt meg 3 gigám van egy hónapban, így eltart egy darabig...

Draconire

Nem is szabad ezt gyors egymásutánban nézni, még beleőrülsz XD
De azért majd próbáld meg este nézni, hidd el jól fog esni  :szemuveges:

Quote from: Member on 2006-06-14, 16:15:41
Quote from: Gmer on 2006-06-14, 15:58:22
Ezt a kettőt kombinálva képzeld el mert az lesz egy párszor XD
Ezek viszont pont egymás ellentétei, szóval furcsa lenne kombinálni őket. :)
Pedig vannak ám elmebeteg és dühös emberek  :D
Még jó hogy eggyel se találkoztam még  :smile:

Member

Quote from: Gmer on 2006-06-14, 16:26:13
Nem is szabad ezt gyors egymásutánban nézni, még beleőrülsz XD
De azért majd próbáld meg este nézni, hidd el jól fog esni  :szemuveges:
Nem hiszem, hogy beleőrülnék, szeretem a lelki terror eszközét (nem alkalmazni!!!).
Pedig vannak ám elmebeteg és dühös emberek  :D
Még jó hogy eggyel se találkoztam még  :smile:
Mármint grafikailag. Én pont egymás ellentétének tudom elképzelni a kettőt. Mert a dühös még tud gondolkozni, habár korlátozott, míg az elmebajos már a semmibe néz és nincsenek érelmek az arcán egy idegesítő mosolyt leszámítva.

Draconire

összefoglalva: A Higurashi-ban remekül alkallmazzák az érzelmeken alapuló arctorzítást /és lesz majd elmebaj+düh hidd el XD/ és ez még csak hab a tortán! Remek történet, király alaphangulat amit az opening olyan szinten megalapoz, hogy olyat ritkán látni.

Azt a beleőrülést meg gondolt át :D

Dreamcleaver

Oké tényleg érdekes színfolt az anime világban ,de azért nem okoz katarzist lmao. Én az első 8 részt egyben néztem meg, és valóban kellemes kikapcsolódás volt.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Draconire

Nekem azért tetszik ennyire mert képes volt megijeszteni  :smile:
Persze ez lehet hogy csak nekem okoz ekkora örömöt XD

Prof. William

Ep11 Raw Keichi végre a sarkára áll. Lehet hogy én is ezt tenném a helyében.

De mit olvasok a blog-ban? Ez 5 részes lessz? Akkor felborul a ritmus 24=6 rész.

Na mindegy. Csak nem szurják el. Eddig is olyan jó.

kikuchiyo

Cobra: úgy néz ki, igazad van (amit a spoilerben írtál). Legalábbis a Mion/K1 telefonbeszélgetésből ez szűrhető le.

De nekem továbbra is az az érzésem, hogy [spoiler]bár lehet, hogy ez a fickó tényleg egy semmirekellő f*szk*l*p volt, de lényegében ártatlan, nem érdemelte meg a halált... inkább a kis cukorfalat Satokoban kell keresni Oyashiro-samát, és K1 olyasmibe keverte magát, amit nem gondolt át teljesen. Meg fogja még ezt szívni a kiscsávó.[/spoiler]

Draconire

Az Aoi Anime-n igencsak dícsérik a 11. részt, és a képek alapján úgy látom hogy nem is alaptalanul  :jee:
K1 úgy tűnik kicsit ki fog borulni :uzi:
Edit: Ezt nem hiszem el, kijött a 11. rész!!!  :cool:

Lokids

Ezt nem hiszem el, pont előttem postolod :D :D
mikor írtam még ne mvolt ott :D

Darkstar

A képek nagyon hangulatosak, mindjárt kezdem is tölteni. :) WinDék megtáltosodtak. :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Tényleg jó lehet a fordítójuk, ha ilyen gyorsan kihozták. (Egyébként ha jól tudom, az a csaávó, aki most fordítja a wind-nek, nem más, mint az, aki az animesuki vonatkozó fórumain a moderátor és legfőbb információforrás... na meg a wikipediás szócikket is nagyrészt ő írta, szóval ért egy kicsit a sorozathoz.)

Lythis

Gmer: kép jó lett, de szerintem a baltát kicsit jobban illeszd bele a háttérbe, vagy Rena-t is emeld ki jobban. És nem lehetne a Higurashi no Naku Koro ni felirat a sarokbana  can you believe it helyett?

wtf? a 11 subolva van kinn? (err.. ezt sem tudom meg, mivel halott a link... ehh)

Darkstar

小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

kikuchiyo

Bizony. Gmer linkjére kattints, vagy ide:

Higurashi no naku koro ni: The awakening of K1ll3r K1

Szegény K1, annyira amatőr... hiába, [spoiler]ne menjen gyilkosnak, akinek nincs hozzá meg a lelkialkata. Legalább hazudni tanult volna meg előtte.[/spoiler]