Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

wiggen

Látom te is nemrég fejezted be a 12. részt Prof  :appl:

Lokids

Prof neked agyadra ment a hőség! De szerintem is jó tész volt. Remélem K1 majd valami gyilkos(mármint zsarukat meg lolikat gyilkoló) formát vesz fel. :D

Dreamcleaver

Bézbólütő alakú fénykard? Olyanom még nincs, bizti egyedi gyártású a lencséje. Tudnám Keiichi hol szerezte.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Cobra

Hmm, mit találtam (a találtam kicsit túlzás, egy blogoldalról van a llink)   :D
http://i83.photobucket.com/albums/j298/jmiao/Anime/higurashi1.jpg
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Lokids

Lol! Soin hiányzik róla. De akkor is lolkabolka. Ez vlami loli-hmanga?
Ezen a képen tök úgy tűnik, mintha Rika Rena seggét bámulná, Satoko meg a melleit méregetné és az arckifejezés alapján vmi nem tetszik neki. :D

Prof. William

Nem csak úgy túnik, hanem szerintem pont ez van. :)  :Kiraly:

Rika és Satoko rájön hogy még sokat kell nőnikük (és közben persze elkerülni hogy felkoncolják őket) amíg ilyen szép mellméretet építenek ki.

Shiont én is hiányoltam. De mivel Mion rajta van ezért nem baj. (Ikrek ugyebár. Csak simán lépzeld oda lebonttt hajjal.)

Lythis

Nekem is tetszett, kellően elvont volt Keichi szemszögéből nézve... Ráadásul a korábbi fejezetekben Keny ilyenkorra már halott volt, szóval már csak a változatosáág kedvéért is :D
A végén még kiderül, hogy ő kívángatja halálba a népet, vagy ő a démon vagy valami hasonló.. És a fesztiválon meg azért látták, mert Satoshi visszajött.
Innen már csak a nagybácsi dolog nem tiszta, mert elvben halott, gyakorlatilag viszont Rika szerint este csesztette... ez akkor vagy még a fesztivál előtt volt közvetlenül, vagy akkor tényleg nem halt meg, de akkor mi a fene? vagy a fotós csaj profi gyorsásásban, és kiásta a hullát, aztán felgyújtotta magát...
Na mindegy, elvben ma jött ki az új rész, szal nemsokára abból is megvan a sub...

Prof. William, neked meg +1, mert hülye vagy :D

Prof. William

Én mondjuk el tudom képzelniu hoghy K1 gyilkos alkat. Kicsit mintha könnyen ölt volna. Lehet hogy már máshol is van a rovásán elég sok. Még a végén kiderül hogy valami retteget sorozatgyilkos. :whoah:
És hogy ot volt a rendezvényen? Emlékeztek hogy az előző végigjátszásban is mondta Oishi, hogy amikor Takanóval találkoztak már az egy napja halott volt. Szóval az valaki más lehetett. Ezzel az erővel a démon felölthette K1 alakját és ott lehetett a bálon. Barátunk már rég lebukott volna, de úgy túnik Oyashiro-sama most eléggé segíti a srácot. Lehet hogy most ő lessz a megszálott és macskaszemmel basaballütőt lengetve megkergeti a lányokat.

kikuchiyo

Külföldi fórumokon - a racionális magyarázatban hívők körében - elterjedt vélemény szerint a lányok tudtak arról, hogy K1 megölte a nagybácsit, és megpróbáltak neki alibit biztosítani azzal, hogy egyöntetűen igazolják a W-fesztiválon való jelenlétét. Hiszen mint tudjuk, a tökéletes bűntény az, ami meg sem történt:  Takano is erre utal, amikor azt ismételgeti, hogy "ma este nem találkoztunk". Ő egyébként már megölte Kennyt, mielőtt találkozott K1-vel.
Failure is the default option

Dreamcleaver

Én is arra tippeltem, hoyg a lányok alibit akarnak biutosítani Keiichinek, de akkor miértnem mondták meg neki, mikor Keiichi rákérdezett? Mind azt állították neki, hogy találkoztak vele a fesztiválon, és ettől kezdett Keiichi bekattani. Plusz ki vitte el a testet (ha valóban halott a nagybácsi), ha Takano halott.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Azért nem gondolom, hogy a lányok összebeszéltek, mert:
- Ahhoz túl spontán volt a dolog, és ezt pl Rena-ból nem nézném ki, habár ki tudja..
- Az túl egyszerű lenne :D

Prof. William

Egyértelműen Oyashiro-sama kavarja a dolgokat. Az előző "végigjátszásbeli" Takano-effektussal simán magyarázható, miért látták K1-et a fesztiválon is. 

Rage

Az ending szovegevel kapcsolatban, itt a hivatalos lyrics.
Azt hittem, a MELL-fele Red Fraction utan mar nem tudnak meglepni az angol kiejtesukkel / engrish-sel, de tevedtem. Ez mindent felulmul. :D
痛みを感じる方向に、出口がある!

Cobra

Hmm, ez biztos, hogy az outro szövege?  :wtf:

Lokids

És itt van maga a dal is:
[Nipponsei] Higurashi no Naku Koro ni ED Single - why, or why not [Oshima Hiroyuki feat.​ Katakiri Rekka].​zip

Elégé meglepődtem amúgy a lyric-en. De szerintem még a fordító csapatok is. miért nem tudják kiadni akkor, mikor a sorozat elindul????

Prof. William

Ep 13.

Érdekes volt.

Az első 2 "végigjátszás" természetfeletti vonulata után ez inkább amolyan bűngyi-miszikus végigjátszás volt.
De tetszett. :)

K1 most már tényleg ne menj sehova, ipari aknavető nélkül. :)

Lokids

Vaze ti megtanultatok japánul időközbe? Már csak nekem van szükségem az angol feliratra?
Vagy a blog elolvasása után vagy ilyen véleménnyle róla?
Kell bele ilyen végigjátszás is, mikor nincs démon, hanem 1xű őrület irányít valakit. Satoko nagybátyját én mondjuk nem kinyírtam volna, hanem inkább terrorizáltam volna. Hatásosabb.

És miután meghallgattam párszor az ED-et a felirattal arra a következtetésre jutottam, hogy ha valaki nem tud angolul(<-kiejtés), akkor ne énekeljen angolul!!!

Prof. William

A blog+raw-ból vntam le ezt a következtetést.

Ebben egyetértek. Bizti a gameban is van olyan végigjátszás, amikor inkább a megőrülés/bűnügyre megy a dolog. Mindent öszevetve az első 2 után ez nyugisabb saga volt. :)

Prof. William

Spoiler

Végre egy végigjátszás amiben K1 nem hal meg. Már ráfért. A köv ben ezt kéne továbbvinnie, hogy ráadásul még a rejtélyhez is közelebb jut.

Spiler end. :)

Lythis

Quote from: Prof. William on 2006-06-29, 23:58:30
Spoiler

Végre egy végigjátszás amiben K1 nem hal meg. Már ráfért. A köv ben ezt kéne továbbvinnie, hogy ráadásul még a rejtélyhez is közelebb jut.

Spiler end. :)
ezt nektek :D nem megmondtam h nem hal meg? :D

kikuchiyo

Megnéztem tegnap.

Kész. Ötletem sincs. Csak nézek ki a fejemből.

Megoldott ez a rész bármit is, vagy csak tovább hízlalta a Tatarigoroshi-hen amúgy sem rövid kérdéslistáját?

Prof. William

Talán az egyetlen pozitívum hogy K1 végre élve fejezte be ezt a részt. Mostmár talán koncentrálhat a rejtélyre.

Rika meg felveheti a Kenny nevet. 3-végigjátszásból 2-ben brutálisan elhalálozot.  :ejj: Úgy tűnik ő is az a mellékszínész aki meghal, hogy lássuk menyire komoly a helyzet.

De abban egyetértek hogy a homály az nőtt tovább de piszkosul. Mennyi is van még hátra?

Darkstar

13. rész by WinD
(És most megint majdnem 1 hétig se Higurashi, se Strawberry Panic.  :frown: Kell keresni még sorozatokat. Valaki javaslat? :))
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Lokids

Na ez a rész dúrva volt. Több mint 1000 halott. Valszeg az egész falu ki lett írtva. A legnagyobb poén, hogy Satoko mentette meg K1 életét. :D

Prof. William

Mivel nekem már az is good end ha főhős nem hal meg, ezért ez good end volt. :)

Draconire

Quote from: Lokids on 2006-07-01, 10:41:46
Na ez a rész dúrva volt. Több mint 1000 halott. Valszeg az egész falu ki lett írtva. A legnagyobb poén, hogy Satoko mentette meg K1 életét. :D
Ahogy én értelmeztem, inkább Satoko lökése után, esés közben Keiichi már úgy gondolta hogy legyen vége az egész falunak.
Szóval Satoko nem mentette meg, hanem közvetve megölt mindenkit.

Quote from: Gmer on 2006-06-25, 22:41:03
Remélem mindenki lassú, látványos és fájdalmas halált hal...
Na ez majdnem teljesen bejött.
Kezdek aggódni a kívánságaimat illetően...

Cobra

Érdekes "arc" volt ez a mostani. Satoko most se igazán úgy viselkedett, mint egy 10 éves kislány :)  És ez volt a very bad ending, bár főhősünk életben maradt (többé-kevésbé).
Már nagyon várom a következő részt, remélem megint lesznek killer lolik  :angyali:

kikuchiyo

Olvastam egy érdekes felvetést az Animesukin:
[spoiler]Nem lehet, hogy a 12. részben, a gödör alján látott piros csőnek köze van a gázmérgezéshez?[/spoiler]

Draconire

Quote from: kikuchiyo on 2006-07-01, 22:55:39
Olvastam egy érdekes felvetést az Animesukin:
[spoiler]Nem lehet, hogy a 12. részben, a gödör alján látott piros csőnek köze van a gázmérgezéshez?[/spoiler]
A szerint aki kiásta az csak egy régi szennyvíz vezeték volt.
De ha nem is szennyvíz akkor is túl régi volt ahhoz hogy legyen benne még bármi.

Prof. William

"De ha nem is szennyvíz akkor is túl régi volt ahhoz hogy legyen benne még bármi."

Egy olyan faluban, ahol egy gonosz démon szálogat meg mindenkit, és kedves kis killer lolik ölik meg azt aki túl sokat kérdezősködik, miközben a halottak járkálnak, én erre nem vennék mérget...  :szemuveges: