Higurashi no Naku Koro ni - Spoilerek

Started by Prof. William, 2006-04-16, 23:55:36

Previous topic - Next topic

Solid Snake

minuszmiki

Minor fail only. :) Egyébként tényleg nagyszerű, bár továbbra is jobban szeretem az ED-t.

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-08-21, 20:40:58
Minor fail only. :) Egyébként tényleg nagyszerű, bár továbbra is jobban szeretem az ED-t.

Az ED-et már én is gyakrabban hallgatom. Kezdetben az OP-nál is jobban utáltam, de mára már más a helyzet.
Ha értékelni kellene, akkor OP 9/10, ED 8/10 lenne (mindenesetre az első évados 'engris'-től fényévekkel jobb).

Kuroi Tenshi

Quote from: Solid Snake on 2007-08-17, 18:55:29

Mai napon megnéztem az 5. részt és igazat nyert korábbi állításom:

[spoiler]
Satoko itt gyakorlatilag egyenlő Keiichivel a "védjük meg Satoko-t"-fejezetből (a fejezet nevét így hirtelen nem tudom  :hehe:). Ő fedezi fel Rika holttestét, ő zuhan le a hídról, aminek köszönhetően ő lesz az egyetlen túlélő, majd a kórházban a doktorok által kijelentett diágnózisban, "szívrohamban" hal meg. És valóban szívroham, akármit is képzel Oishi. Vessük is össze, miért.

Keiichi: meghal szívrohamban, mert a bekattant Mion-t hallucinálja a kórházban (egyértelműen hallucináció, Mion ugye abban a fejezetben a veremben végezte Keiichi elektromos pisztollyal való elkábítása után Shion keze által, Shion pedig lezuhant az erkélyről, miután hasba szúrta Keiichit).

Satoko: meghal szívrohamban, mert a titokzatos követőt hallucinálja a kórházban (a fickó csakugyan Satoko hallucinációja, mivel rajta kívül senki sem látta).

Plusz megfigyelhető, hogy az áldozatokon semmiféle fizikai elváltozás nem keletkezik. Keiichi kezében nincsenek szögek, Satoko sincsen megfojtva/torokmetszve/stb.

Ezek szerint: az a személy, aki rátalál Rika holttestére, túléli a katasztrófát, majd meghal a kórházban szívrohamban egy személyre szabott félelem manifesztációjának köszönhetően (Keiichi -- bekattant Mion ; Satoko -- titokzatos követő).

Megjegyzés: a nővérke azért eléggé gyanús volt, így lehetséges, hogy a kórház is be van avatva a dologba, és ők maguk okozzák az áldozatnak a hallucinációs sokkot, ami kiváltja a szívrohamot.
[/spoiler]

Nem :hehe:

[spoiler]
Kevered a részeket. Amikor Keiichi Miont hallucinálja a kórházba (biztos? végülis,
Tanako (?) már eleve halott volt Watanagashi éjszakáján; és utána nem volt
Keiichiről kép, hogy tényleg nem voltak szögek a kezében...), az egy másik eset
volt, mint amikor Satoko lelöki a hídról és ő lesz az egyetlen túlélő - ott nincs
szó a haláláról, akár túl is élhette - ld Renát, aki a Kai eleje szerint egyedül élte
túl az egészet, és még x év után is élt, pedig sokáig kórházban volt.

Tehát itt már bukott az elméleted :hehe:

Satoko nem csak halucinálta - hiszen vkik tényleg megölték Rikát. Azt a pasast
a kórházban ő nem is látta; és a vészjelzésére se mentek oda, pedig a nővér
látta.

Az, hogy nem látszik fizikai elváltozás - ha a nővér ad neki mégegy injekciót,
az már fel se tűnne, hiszen így is kapott már párat és infúzión volt, igaz?

Sztem ebben a történetben, ha kifejtik, ezeknek az embereknek a vezetője
mozgatja a háttérben a szálakat, itt ő lesz a gyilkos; hogy miért, azt viszont
(még) nem tudjuk.
[/spoiler]

Solid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-24, 06:57:48
Kevered a részeket. Amikor Keiichi Miont hallucinálja a kórházba (biztos? végülis,
Keiichiről kép, hogy tényleg nem voltak szögek a kezében...)

Biztos, hogy hallucináció. Miont Shion ledobja a verembe, miután Keiichit elkábítja. Shion pedig lezuhan az erkélyről, miközben hazafelé igyekszik közvetlenül azután, hogy hasbaszúrta Keiichit. És mivel mindkét Sonozaki lány halott, ezért 100%, hogy Keiichi hallucinál a kórházban.

az egy másik eset volt, mint amikor Satoko lelöki a hídról és ő lesz az egyetlen túlélő - ott nincs
szó a haláláról, akár túl is élhette - ld Renát, aki a Kai eleje szerint egyedül élte

Az valóban egy másik fejezet volt, azonban mivel Satoko is látta Rika holttestét, Satoko is lezuhant a hídról, Satoko is túlélte, Satoko is kórházba került, Satoko is meghalt -- ezért teljesen egyértelmű a párhuzam. Keiichi is meghalt abban a bizonyos fejezetben.

ld Renát, aki a Kai eleje szerint egyedül élte

Rena azonban nem látta Rika holttestét, nem zuhant le a hídról, mivel az tetőn történt események után hosszú időre bezárták egy kórházba. Ezért élte túl a katasztrófát, a gyanús doktoroknak (vagy annak, aki az egész mögött állt) pedig nem volt semmi okuk végezni a lánnyal, hiszen ő csupán egy félőrült kislány, aki Takano hülyeségeitől kattant be. Ráadásul nem is biztos, hogy Rena ugyanabba a kórházba került az incidens után, mint a hídról lezuhant Keiichi és Satoko. Meglehet, hogy elmegyógyintézetbe zárták.

Satoko nem csak halucinálta - hiszen vkik tényleg megölték Rikát. Azt a pasast
a kórházban ő nem is látta; és a vészjelzésére se mentek oda, pedig a nővér
látta.

Azt valóban nem mutatják, hogy pontosan hogyan hal meg Satoko, azonban a Keiichivel való párhuzam és a doktorok állítólagok diagnózisának köszönhetően lehet hallucinációs sokk által kiváltott szívrohamra tippelni.

Kevered a részeket.

Nem keverem, csupán a látottak alapján próbálom összerakni a puzzle darabkáit (az összes darabka természetesen még nincs meg, a hiányzókat lehet találgatásokkal és elméletekkel kifilózni, aztán vagy igaz lesz, vagy nem), valamint külföldi blogokat és fórumokat is olvasgatok.

Te vagy az, aki kukacoskodik.  :__devil: :hehe:

Kuroi Tenshi

Sztem most te kezdesz a saját meggyőződéseid foglya lenni.
Hidd el, az csak egy filctoll a kezemben...

:D
[spoiler]
1. Még mindig nem tudom, hogy honnan veszed, hogy Keiichi a 3. történetben
(amikor leesik a hídról) utána meghal a kórházban. Erről egyetlen szó sincs az
animében.
2. Azt se tudod megmagyarázni, hogy hogy lehetett Takano már halott, amikor
beosont a szentélybe.
És ha már egy járkáló hulla van, akkor az akár Shion is lehet, nem csak egy
halucináció. Pár résszel később volt a legelején egy jelenet, hogy egy nő egy
csatorna partján piszkál egy zsákot, és abban a zsákban egy kibelezett, szögekkel
dekorált hulla volt; de nem derül ki, hogy ki volt az... akár Keiichi is lehet...

Na most nézd meg jobban az egészet. Van benne járkáló halott (Takano); szellem
(Hanyuu); egy lány, aki 100+ éve ugyanabban a pár hétben él; stb. Keiichi szív-
rohama egy logikus magyarázatnak tűnhet, de ezt csak valaki mondta valahol, nincs
rá semmi bizonyíték az animében; és mivel az anime egy kissé elrugaszkodott a való-
ságtól, lehet, hogy nem is ez történt valójában. [/spoiler]

Solid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-24, 20:11:08
Sztem most te kezdesz a saját meggyőződéseid foglya lenni.
Hidd el, az csak egy filctoll a kezemben...

Az az istenverte szívinjekció neked filctoll??!  :morci:

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-24, 20:11:08
1. Még mindig nem tudom, hogy honnan veszed, hogy Keiichi a 3. történetben
(amikor leesik a hídról) utána meghal a kórházban. Erről egyetlen szó sincs az
animében.

http://www.designchronicle.com/memento/archives/higurashinonaku_tatarigoroshi4_5.html

Ezen a blogon minden ki van vesézve a 3. fejezetről, viszont valóban elnéztem a halálnemet: Keiichi nem szívrohamban, hanem lázban hal meg ebben a fejezetben.

[spoiler]July 07, 2006 | cally wrote:

SPOILERS FOR THE MANGA

The manga adds an epilogue to this arc. Keiichi is taken to a hospital and interviewed. But the interviewer doesn't take him seriously when he says he fell from the bridge and woke up there, because apparently that spot was the origin of the gas leak. Keiichi also tells the interviewer he hears another set of foot steps following him if he stops walking suddenly. The interviewer just laughs and patronizes him, so Keiichi, remembering how the Director treated him, decides "Why don't I see if the power I have still works... you'll die by drowning!" The interview ends with Keiichi screaming crazily: "I'm the relayer of the killing curse!!"

And then he dies of a fever a few days later. No notes on what happened to the interviewer... but it's heavily implied the 'footsteps' are Oyashiro-sama.[/spoiler]

http://www.designchronicle.com/memento/archives/higurashinonaku_watanagashihen4.html

A 2. fejezetben viszont Keiichi valóban hallucinációs sokk által kiváltott szívrohamban hal meg.

[spoiler]
September 04, 2006 | FubaredByAnime wrote:

Some of the game chapters end with a death list during the credit roll and are hence definitive facts of how characters died. The Meakashi-hen chapter specifically establishes that Keiichi died of a "chronic and acute heart failure."

But with that said, I also don't think they establish how Keiichi died in Watanagshi-hen, so you can decide what clues there are to believe.
[/spoiler]

Kuroi Tenshi

De az a játék és a manga, nem pedig az anime :hehe:
Nem biztos, hogy itt is ugyanazt fogják kihozni.

Solid Snake

Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-08-24, 20:52:25
De az a játék és a manga, nem pedig az anime :hehe:
Nem biztos, hogy itt is ugyanazt fogják kihozni.

Persze, változtatások előfordulhatnak. De akkor is, egy szívroham stlíusosabb.  :__devil:

Prof. William

Rika nem ugyanabban a hétben hanem inkább ugyanabban a pár évben. Hisz a Keichiszerű nyomnoót még pár évvel fiatalabb kiadásban figyelmeztette.

Hogy most így alakult az azért volt mert Hanyu nem tudta meszebb visszarántani...

Kuroi Tenshi

Quote from: Prof. William on 2007-08-24, 21:46:43
Rika nem ugyanabban a hétben hanem inkább ugyanabban a pár évben. Hisz a Keichiszerű nyomnoót még pár évvel fiatalabb kiadásban figyelmeztette.
Ez egy fura pont.
A nyomozóval még a gyilkosságok előtt, azaz 5 évvel azelőtt beszélt.
Azt is mondta, hogy már több száz éve megy ez, és hogy már csak egyre rövidebb
időtávot tud visszamenni; viszont ez a negyedik történetben volt, tehát ha kettővel
később már csak két hétre tud visszamenni, akkor kétlem, hogy akkor annyit tudott
volna visszaugrani. Valószínűbbnek tartom azt, hogy Hanyuutól már az elejétől fogva
tudta, hogy mi fog történni, csak kiskorában nem tudott mit tenni ellene. Vagy nem...
Sztem csak a készítők tudják :D

minuszmiki

Nem vagyok biztos benne, hogy az nem történt valóban sokkal korábban. Rika elmondja, hogy már számtalanszor került vissza az alaphelyzetbe, nekünk meg csak azokat a történeteket mutatják meg a készítők, amelyek érdekesek.

Prof. William

Eggyetértek. 100 alatt ha csak öt évet megy vissza akkor is min. 20-szor ismétlődött már a dolog. Mi meg ebből csak pár kiragadott eseméynt láttunk... Lehet hogy a Shion arc az monjuk 80 éve volt...  A Keichi bézbólütős gyilkossága 40 éve a Nyomozós fiuygelmeztetős meg 34...

Mi csak pár lehetőséget láttunk meg persze most amikor már van lehetőség  hogy véget ér az egész... Ha most is véresmészárlás lessz... ( és a cím sokat sejtető .:)  ) akkor sztem már nem ugerunk éveket hanem a az ezutáni világ/időugrás lessz a nyerő...

Manitu

Quote from: Solid Snake on 2007-08-24, 19:21:27
Keiichiről kép, hogy tényleg nem voltak szögek a kezében...)

Biztos, hogy hallucináció. Miont Shion ledobja a verembe, miután Keiichit elkábítja. Shion pedig lezuhan az erkélyről, miközben hazafelé igyekszik közvetlenül azután, hogy hasbaszúrta Keiichit. És mivel mindkét Sonozaki lány halott, ezért 100%, hogy Keiichi hallucinál a kórházban.
Mondta valaki, hogy csak két Sonozaki lány van? Foggal-körömmel ragaszkodsz a te verziódhoz, pedig semmivel sincs több alapja, mint bármelyik másiknak. Átkok, istenek, szellemek, meg tudjistenmik rohangálnak az animében, mért hátráltatná ezek után SMiont az az aprócska tény, hogy halott? :__devil:

Az időugrásokra meg: Az sem biztos, hogy sorrendben láttuk őket ;) Különben sem sok értelme van időrendről beszélni egy időhurokban.

Kuroi Tenshi

Ha 26 részes lesz a Kai is, akkor kétlem, hogy ez lenne a nyerő ;)
Sztem még két-három kör biztos lesz; azokról az overálos fickókról sem
tudunk még semmit, sztem az egyik történet pont róluk fog még szólni.

Solid Snake

Én még mindig olyan elvetemült vagyok, hogy a párhuzamos világ-elméletet részesítem előnyben.
Rika ugyanis a legújabb világban (ahol most tart jelenleg az anime, ahová Hanyu legutóbb vitte) bár két héttel a Watanagashi elejére kerül, mégis egy olyan világban van, ahol már szólt Akasakának néhány évvel ezelőtt. Ebben a világban ugyanis Akasaka megfogadta a figyelmeztetést, így megmenekült a felesége.

Ezek szerint akkor a párhuzamos világokban eleve elrendelt szabályok uralkodnak, Rika az összes világban jelen van, a valódi tudata (amely már több világot is megjárt) pedig Hanyu minden egyes beleavatkozása után az adott világ Rikájába kerül bele. Tehát: a beavatkozás után az adott világ Rikájába belekerülnek olyan emlékek, amiket a Hanyu által megszállt Rika tudata tartalmaz. Ezt úgy kell elképzelni, mint pl. a Death Note-nál Light emlékeinek visszatérése, csak DN nélkül. Hirtelen olyan emlékek kerülnek az agyadba, amiket addig nem is tudtál. És pont ezért lehetséges talán az, hogy Hanyu a beavatkozás során akarva vagy akaratlanul a többiek párhuzamos világokban lévő tudatát is átvitte a jelenlegi világban lévő szereplők agyába, ezért képesek emlékezni. Az első évadban Hanyu kisebb errort követett el: ott csupán Keiichi Onikakushi-hen-es tudatát vitte át a "Rena bekattan"-világba.

Ez így érdekes lenne.  :smile:

Quote from: Manitu on 2007-08-25, 00:08:08
Az időugrásokra meg: Az sem biztos, hogy sorrendben láttuk őket ;) Különben sem sok értelme van időrendről beszélni egy időhurokban.

Ebben egyetértünk. Az első évad fejezetei talán valóban nem időrendben vannak. A második évad történései azonban eddig szigorúan, időrendben követik egymást (legalábbis ahogyan Rika szemszögéből láthatjuk).

minuszmiki

Quote from: Solid Snake on 2007-08-25, 00:17:41
Én még mindig olyan elvetemült vagyok, hogy a párhuzamos világ-elméletet részesítem előnyben.
Rika ugyanis a legújabb világban (ahol most tart jelenleg az anime, ahová Hanyu legutóbb vitte) bár két héttel a Watanagashi elejére kerül, mégis egy olyan világban van, ahol már szólt Akasakának néhány évvel ezelőtt. Ebben a világban ugyanis Akasaka megfogadta a figyelmeztetést, így megmenekült a felesége.

Ez nem támasztja alá, amit mondasz, ugyanis Rika sokkal korábban figyelmezteti Akasakát. Mivel most csak kevés időt tudtak visszamenni a múltban, egy olyan állapotba, ahol Akasaka figyelmeztetve van. Itt épp megfogadta.
Egyébként is annyira nem egyértelmű ez a párhuzamos valóság / időugrálgatós dolog, hogy szerintem fölösleges részletekbe menő magyarázatot keresni egyelőre.

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-08-25, 00:42:50
Rika sokkal korábban figyelmezteti Akasakát. Mivel most csak kevés időt tudtak visszamenni a múltban, egy olyan állapotba, ahol Akasaka figyelmeztetve van. Itt épp megfogadta.

Mindketten ugyanazt mondjuk.  :smile:

Quote from: minuszmiki on 2007-08-25, 00:42:50
Egyébként is annyira nem egyértelmű ez a párhuzamos valóság / időugrálgatós dolog, hogy szerintem fölösleges részletekbe menő magyarázatot keresni egyelőre.

Nem baj, én már csak ilyen L-es jellem vagyok.  :szemuveges:

minuszmiki

Új információ nem nagyon derült ki a nyolcadik részből, viszont eddig sikerült elkerülni a vérontást. A lehetőség mindenesetre már látszik. :D

Facek

elég gagyesz de ez a kedvenc pillanatom  :hopp:
http://image-upload.biz/files/f7b84a409d9a0f56573bdf8b8.gif

szerk. 1:
[Philanthropy] Higurashi no Naku Koro ni Kai 08 (XviD SD)

szerk. 2:
Hajnalban kijött a 8 résznek a Shinsen subja,  szerintem sokkal jobb és érthetőbb volt mint a Philanthropy-é , több helyen is jobb volt (szerintem). A WinD még csak a 7. résznél tart(nemrég adták ki) abból néztem az első 6 részt azé is jó szerintem.

Prof. William

Szépen összefoglalja a lényeget....  :D

http://orz.gurochan.net/req/src/1188346715999.jpg

edit: ilyen méretű képeket ne img-ként postolj, részletek a szabályzatban -Gmer

Solid Snake

Áhh, a galamblelkem ezt nem bírja...  :bruhuhu: :eek:

Solid Snake

8. rész bebizonyította, hogy a vég még messze van és ez a világ sem tökéletes, azonban itt már lehetséges a sorsok alakítgatása (gondolok itt a megkattant Shion megfékezésére vagy a srácok próbálkozására a gyermekügyiseknél). Ebben pedig szerintem Hanyunak is benne van a keze (100%, hogy az a cuki-muki viselkedés csak álca  :ejnye:) azáltal, hogy a többiek tudatába is áthelyezte a Rika által eddig megjárt világtudatokat randomszerűen (igen, még mindig görcsösen ragaszkodom a saját elméletemhez :P) Helyenként azért lehetett érezni, hogy valóban csupán két fejezet van már hátra, vagyis kicsit időhúzás-szaga volt ennek a résznek.

Facek

Yaaaaaaaaaaaay
Kinntvan a windnek a 8. része is aztis meglessük.

[Philanthropy] Higurashi no Naku Koro ni Kai 09 (h264 SD)]

0 seeder 1057 leecher  :D :D :D

Edina-chan

Noh, gondolom ide is "bereklámozom" őszi conos Higurashi performanceunk videóját, ami nem lett túúl jó,de poénnak okés. :3
http://youtube.com/watch?v=x_N5rSiCqOE
Hanyuu én leszek XD bár most a videóban Renát hangját is én adom :3 usoda~
Lesz 11 éves moe Rikánk (szegényt tanítottuk a japán szövegre,nyeh XD ).. tessék megnézni minket ^^

Kai 9.részét még nem merem szedni,túl sok a leech,és hát seedből eléggé hiány van.. :D

Kuroi Tenshi

When cosplayers cry?
A füleim is sírnak :hehe: (bár ha a voice-acting nem lesz a performansz
része, akkor még van esélyetek :hehe: :D )
Hajrá  :whoah:

Solid Snake