Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

minuszmiki

Quote from: Manitu on 2008-05-24, 02:03:44
Vége a Hatsukoinak :bruhuhu: Oké, egy nagyobb szakasz valóban lezárult a történetben, de én azért még elviseltem volna a folytatást :redface:

Szomorú vagyok, ezt könnyen lehetett volna folytatni a végtelenségig. Kicsit lezáratlannak érzem így.

SaiyaGin

Detective Conan 651.
10/10
A manga és az anime jelenlegi kombinációja visszaállította a fanboy-státuszomat a régi, magas szintre.  :lazza:

Alkyra

Egyszerű a sztori. Egy démonlánnyka akinek az a feladatot adták, hogy a pokolból megszökött démonokat rúgdossa vissza a helyükre.
A gond csak az, hogy a démonok a lányok "szívében" bújnak meg s arra a pillanatra várnak, amikor a lány meg fogja szülni első gyerekét.

Így hát megkeresi a föld legnagyobb playboyát aki minden nő szívét meg tudja hódítani. S itt történik egy kis baki. Főhősünk igenis playboy s hódítja a nőket...csak a épp a virtuális lányokkal ennyire mesteri.
Valódi barátnője még soha nem volt. Ám a szerződés már létrejött s ha akármelyikük visszalép meg fognak halni mind a ketten.(Battle Royal féle nyakörv van rajtuk)

Így hát a 100%os otaku s az ügyetle démonlány közös erővel próbálják a lányok szívét meghódítani akikben démonok rejtőztek el.

Kellemes manga. Tipikus romantikus manga egy kis ecchivel. Ezt majd olvasni fogom. Egyenlőre csak három rész jött ki, de szépen lassan csinálja a Noisy scansub team.

LuckyDingo

Quote from: Alkyra on 2008-05-25, 22:54:21
Kellemes manga. Tipikus romantikus manga egy kis ecchivel. Ezt majd olvasni fogom. Egyenlőre csak három rész jött ki, de szépen lassan csinálja a Noisy scansub team.
Jah :D Noizy Scanlatorként tudom, hogy már az 5.en dolgozunk XDDD És Noizy Scanlations :D

Manitu

Akkor rugdosd meg a QC bandát, mert a helyesírás kiábrándítóan borzalmas ^^"
Egyébként a manga az zsír :D

LuckyDingo

Quote from: Manitu on 2008-05-26, 02:12:57
Akkor rugdosd meg a QC bandát, mert a helyesírás kiábrándítóan borzalmas ^^"
Egyébként a manga az zsír :D
QC banda egy ember, akinél én is jobban vágom az angolt :XD Nah jó nem.. de tényleg egy csávóra szakad a javarésze a melónak :(

Manitu

Ti tudjátok, de kissé gáz, hogy már az első oldalon annyi hiba van, hogy összeszámolni sincs kedvem.

minuszmiki

Elolvastam az első három részt én is, egész fincsi. :D

LuckyDingo

Ai Kora 65 :D Nah végre van valami biztos pont :D Csak most mi lesz a maradék nővel.. azaz a "Bullettrain boobz", bekeményít :D

chilip

Gacha Gacha - Secret

újjabb love comedy. Sztori nem nagy szám: srác beül egy gépbe, az meghibásodik. Ezután mikor tüsszent, lánnyá változik. Ezután pure slice of life+love comedy, supernatural része is csak a tüsszentés. Vannak benne jó poénok is. Nekem tetszik. 53 chapter van kinn.

ed.: fix'd  :lazza: nos elolvastam, kellemes olvasmány volt  :szemuveges: azért rendesen mutatnak benne meztelen női testet  ^^

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2008-05-28, 13:58:45
Gacha Gacha - Secret

újjabb love comedy. Sztori nem nagy szám: srác beül egy gépbe, az meghibásodik. Ezután mikor tüsszent, lánnyá változik. Ezután pure slice of life+love comedy, supernatural része is csak a tüsszentés. Vannak benne jó poénok is. Nekem tetszik. 53 chapter van kinn.

ed.: fix'd  :lazza: nos elolvastam, kellemes olvasmány volt  :szemuveges: azért rendesen mutatnak benne meztelen női testet  ^^
Egy az egyben lenyúlták Ren-t a tu-LOVE-ruból lol XD Erről ennyit :D

chilip

Alkyra

School Rumble: csak én lettem szomorú amikor olvastam az utóbbi részeket? Nem vagyok egy érzelgős típus, de azért ez mégis csak meghatott.Úgytűnik, hogy a történet is lassan végetér ezekszerint. (eri ending eri ending!!)

LuckyDingo

Van új The World God Only Knows fejezet :) Sőt az 5. is készül :D Most hogy ezen dolgozom, megtetszett a manga :D Erushi, vagy Elsie a legjobb kari /a lényeg hogy ő a démoncsaj/ a 2. chapterben a fürdős jeleneten röhögtem sokat :D A főhős meg valamiért emlékeztet Itoshiki-senseire a SZS-ből :D
Mindenesetre nézzétek :D Elvileg minden héten jön mostmár egy fejezet ;)

SaiyaGin

Felütöttem egy random fejezetet a Spiral mangából, a 43.-at kezdtem el olvasni, eljutottam az 51.-ig, annak az eseménynek a végére, amiről szóltak a fejezetek, holnap elolvasom a 43 előtti fejezeteket is. :jee:  Kanone-t még kevésbé kedvelem, mint az animében.

Én

A Spiral manga jó, az anime viszont akkora agyfasz, hogy az már mesébe illő (es benne is van). Btw még mindig nem olvastam végig, de állítólag jobb a vége (ez magától értetődik, ugyanis szarabb nem lehetne). Ajánlom én is. :cool:

Chronus

Skyhigh:
http://www.onemanga.com/Skyhigh/

"Humans are like the Earth's dust. One life is as swift as a dream..."

11/10

SaiyaGin

Quote from: Én on 2008-05-30, 23:38:32
A Spiral manga jó, az anime viszont akkora agyfasz, hogy az már mesébe illő (es benne is van). Btw még mindig nem olvastam végig, de állítólag jobb a vége (ez magától értetődik, ugyanis szarabb nem lehetne). Ajánlom én is. :cool:

A Mangaupdates szerint még nincs is felszkennelve az egész a netre.

Draconire

Fuan no Tane

A linkelt oldal leírása elmond mindent: rövid történetek amiktől kiráz a hideg. Javasolt az éjszakai olvasás, miközben valami hozzáillő zene megy a háttérben. Én a Thief 3 ost-jét hallgattam, ajánlom mindenkinek, ehhez hasonló olvasmányokhoz tökéletes.

link a mangához: http://rs.4chan.org/?s=Fuan+no+Tane

Chronus

Spiral mangát én is olvasom, szerintem is nagyon jó.

Én

Ai Kora 65-68.:
Csak most vettem észre hogy már ennyi van :w00t:
65.: tenmakus szál, kicsit fárasztó, delegalább biztató a vége
66-67.: Sajnálom csóri lányt és ürgét is :frown:
68.: That's what I'm talkin' about! :lol: There are only a few Ootori chapters, but those PWN ASS.

Manitu

Yokohama Kaidashi Kikou

Igazándiból már évek óta el akartam olvasni, de valahogy sosem került sorra. Most végre bepótoltam, gyakorlatilag együltő helyemben a 14 kötetet.

Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor az a "szép" lenne, a szó minden lehetséges aspektusában. Gyönyörű artwork, letisztult tollrajzok részletesen és nagyon szépen kidolgozott hátterekel, tájakal, és rengeteg ízléses, szines oldallal.
A történet csupán néhány kiragadott, egyszerű életkép az emberiség alkonyáról, egy generáció sorsát követi végig egy, az időn kívül álló szemlélő nézőpontjából.
Ne egy hangos, látványos katasztófa utáni agonizáló világot képzeljetek el, hanem egy nyugodt, szép csendben lepihenő civilizációt. Nagyonis érezni, hogy már nincs jövő az emberiség előtt, mégis az ember szinte odavágyik ebbe a lassan pusztuló, mégis gyönyörű világba. Elsüllyedt városokkal meg vízből kiálló, romos házakkal engem mindig meg lehet fogni, ez a manga pedig ezt tökélyre viszi. Omladozó városok, gazos, töredező aszfaltcsíkok, régi utak mementójaként a vízből kiálló villanyoszlopok sorai, amik gyakorlati céljukat elvesztve már pusztán önmagukért világítanak az éjszakába... eszméletlenül hangulatos az egész.
Viszonylag kevés a párbeszéd a mangában, sokszor több tíz oldalon keresztül egy árva betű sincsen, a történetet a képek, a szereplők gesztusai és a  tekintetük meséli el, rengeteg teret adva az olvasó fantáziájának. Hagulatokat, érzéseket próbál átadni, és nagyonis jól csinálja azt. Igazándiból 20 perc alatt végig lehetne pörgetni egy-egy kötetet, de úgyis leragad az ember a képeknél, nemegyszer percekig "olvastam" olyan oldalakat, amiken még szöveg sem volt.

Ezt biztos, hogy beszerzem a könyvespolcomra.

Rounin

Quote from: Manitu on 2008-06-02, 02:44:44
Yokohama Kaidashi Kikou

Az emberábrázolás nem éppen a legszebb. :confused: Illetve kicsit ront így első látásra az általad lefestett hangulaton. Azért kösz, felkerül listára (még 100 rész OP és mehet^^)

Én

WTH 141 chapteres mangából 2 részes OAV? Bár... Ott is vannak leragadások, de ott mégse lehet addig húzni valamit, mint a mangában. Az OAV szépnek szép volt, csak nekem kicsit eseménytelen... Ebbe majd belenézek, mennyiben más?

Manitu

Az OVAk úgy kábé 5-10 kiragadott fejezetet dolgoznak föl az, az első és a 8. kötet környékéről. Azokat elég jól visszaadták. (egyébként 2x2 rész OVA van ;))

Quote from: Rounin on 2008-06-02, 02:52:40
Az emberábrázolás nem éppen a legszebb. :confused:
Nekem az is tetszett. A robotok mondjuk kicsit sablonosak, mindnek nagyon hasonló az arca, de a személyiségük egyedi. Az emberekből pedig nincs két egyforma, és nagyon jól érzékelteti az idő múlását, ahogy öregednek, komolyodnak.

Rounin

Quote from: Manitu on 2008-06-02, 10:21:49
Nekem az is tetszett. A robotok mondjuk kicsit sablonosak, mindnek nagyon hasonló az arca, de a személyiségük egyedi. Az emberekből pedig nincs két egyforma, és nagyon jól érzékelteti az idő múlását, ahogy öregednek, komolyodnak.

Úgy értem, amit láttam, azok arca két görbéből, meg elnagyoltan odakent szem/száj/orrból állt. :3x3: Na majd jobban belemerülök.

Alkyra

Most olvastam bele egy mangába csak azért, mert a Mahou-X s Franky House fordította.
Még a nevét se érdemes említeni. Szokásos stuff amit már kilenc millió változatban láttunk.
-Vegyél egy főhőst aki életében mégcsak egy nőt sem látott/ismert vagy esetleg a lányok kerülték erősen. Továbbá a főhős egyik tulajdonsága, hogy  véletlen "balesetek" folytán mindig megmarkolja a főhősnők mellét vagy egyéb testrészeit s azok jól megverik érte.
-Adj hozzá négy főhősnőt akik a szokásos receptek alapján vannak "összerakva". A tsundere, a háziasszony, a loli s a "tapasztalt" erőszakos vagy esetleg a réglátottgyerekkoribarát jellemek indulnak versenyért a hőn áhított férfi/fiú után.
-Rakd őket egy fedél alá vagy nagyon közel egymáshoz
-Rakj szapanokat, csúszos kavicsokat, pocsályát s egyéb dolgokat a főhős útvonalába s várd a fejleményeket
-Rakj bele rengeteg félreérthető mondatot, poziciókat s eseményeket amiket még véletlenül se tudjon kimagyarázni a szerencsétlen főhősünk

A történet innen már megy magától mint a hegy tetejéről elindított focilabda.Semmi újdonság, érdekesség vagy változatosság....Miért foglalkozik FH s MX ilyen gyenge stuffokkal amikor van rengeteg más jobb project is amit felkaphatnának....

Én

Lehet tippelni címre leírás alapján?
[spoiler]Love Hina[/spoiler]
Csak az nem passzol, hogy az jó volt :angyali:

LuckyDingo

Quote from: Alkyra on 2008-06-02, 21:18:20
A történet innen már megy magától mint a hegy tetejéről elindított focilabda.Semmi újdonság, érdekesség vagy változatosság....Miért foglalkozik FH s MX ilyen gyenge stuffokkal amikor van rengeteg más jobb project is amit felkaphatnának....

Merrt.. nem lehet meguunni.. ahogy a reklámdal is mondja XD
Amúgy csak érdekel..  mi ez a manga, aminek a nevét meg se említed? :D

Onemangára felkerült a Crows című manga :D
Hát elolvastam a kiadott 3 fejezetet.. maga a story nem lenne rossz, de a rajzolása pocsék és bugyuta :D Egy olyan suliban játszódik a történet, ahol csak delikvens fiúk vannak és bandaharcok folynak stb és aztán jön a Szőke Idétlen balfék, aki valójában, ha bepipul, akkor szuperman erejével bír és mindenkit elver.. köbö ennyi :D Laza kikapcsolódás, de nem epic stuff :D

Amúgy csak érdekel..  mi ez a manga, aminek a nevét meg se említed? :D

Alkyra

Quote from: Én on 2008-06-02, 22:02:04
Lehet tippelni címre leírás alapján?
[spoiler]Love Hina[/spoiler]
Csak az nem passzol, hogy az jó volt :angyali:

A Love Hina volt az egyik legjobb manga amit életemben olvastam. Egyébként nem erre gondoltam.:) Tessék tovább tippelni. Elég információt adtam ki.:P
[spoiler]Most olvastam bele egy mangába csak azért, mert a Mahou-X s Franky House fordította.[/spoiler]

Ez alapján a nemrég kiadott union grp release-eket átnézed s rögtön megtalálod amit keresel.