Melyik mangát olvastad legutóbb? Hogy tetszett?

Started by Shiroi., 2004-08-23, 23:43:31

Previous topic - Next topic

Manitu

Shinshi Doumei Cross

Shoujoról már úgyis régen volt szó a topic hasábjain :)
Szóval tegnap végeztem vele, csak hajnali kettőkor nem nagyon tudtam értelmesen összeszedni a gondolataimat.

Az alapsztori viszonylag egyszerű,: adott egy szerelmes leányzó, egy szőke herceg, egy dusgazdag családok csemetéit összegyűjtő elitiskola, meg egy diáktanács. Ennyiből nagyjából sejthető, mire lehet számítani. Részben az is lesz, mert a történet ugyan a papírforma szerint halad, de azért legalább száz oldalanként bedob egy olyan csavart, hogy hübazmeg :eek: Remekül meg van szerkesztve a sztori. Bár egyeseknél lehet, hogy kivágja majd a biztosítékot :D
Nagyon nem akarom ezt most tovább ragozni, mert ennél több már erősen spoiler lenne. Erről tényleg lehet spoilerezni ;)

Nagyon tetszettek még a karakterek is, mind jellemre, mind a dizájn tekintetében (erősen elgondolkodtam azon, hogy Tsukasát lecseréljem Ushiora   :hopp:). A shoujo mangák általában is gyönyörűek, ez meg aztán különösen... legalábbis amíg voltak tanko-scanek, sajnos a vége csak crapy magazin scanek formájában elérhető :(

Aki szereti a műfajt, annak nagyon tudom ajánlani :jee:

Dreamcleaver

Kicsit el vannak túlozva a "bociszem" méretek, szal a karidizájn nem tetszik, de lehet a sztori miatt belenézek. Mindenesetre kösz.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

VAN ÚJ HOLYLAND!!!! végre... http://www.onemanga.com/Holyland/27/

repost: jó nap ez a mai, van új Mirai Nikki http://www.onemanga.com/Mirai_Nikki/28/

SaiyaGin

Detective Conan 653.
Kíváncsi vagyok, hogy ezt hogyan fogják megoldni. :lazza: Ha a rejtélyre nem is jöttem rá, azt sejtem, hogy mivel fog végződni a következő fejezet. :redface: ::)

Liquid Snake

Ludwig Kakumei

Hmm Chillip ajánlására olvastam bele ebbe a mangába és eléggé bejövős :D Igaz nem jönnek be a necrofilikus dolgok de sztem ez a manga sokkal többről szól és érdekes a története is. Különösen jó volt látni mikor hófehérke meghalt  :jee:
Bár a csipkerózsikás részt nem teljesen értem. Azaz értem csak nem vagyok benne biztos hogy úgy van ahogy gondolom...

Bishop

Code Breaker a.k.a Death Note
Igen ez is egy "öljük meg a gonoszt mert a rendszer elavult és nincs igazság" történet. A történet két főszereplője Sakurakouji és Ogami. Sakura(legyen csak ennyi nincs kedvem a teljes nevét leírni :angyali: ) Egyszer egy kegyetlen tömeggyilkosságnak lesz tanuja a parkban, de nem is akármilyennek. A gyilkos rejtélyes kék lángot bocsát ki a kezéből amivel bárkit pillanatok alat porrá éget. Sakura később ezen sokat rágódik aféle nyomozó jelleme miatt, plusz az is kiderül hogy nagyon erős. Iskolába másnap egy új diák érkezik Ogami, Sakura egyből meggyanúsítja Ogamit a gyilkossággal de az könnyen kimagyarázza magát. Ám aznap a parkba megint balhé van, egy gyilkos szervezet a G-Falcons öli az othontalanokat. Sakura közbe is avatkozik ám nem sok sikerrel. Mikor aztán megjelenik Ogami és a kék tűzzel megöl mindnekit. Másnap Sakura Ogamival megy haza ahol kiderül hogy Ogami egy Code Breaker, egy olyan szervezet tagja akik azokat ölik meg akik bünt követtek el, fogat fogért szemet szemért gonosz ellen gonosszal alapon. Ám Sakura már tartva hogy Ogami most megöli, kiderül hogy Sakurat nem lehet elégetni, és Ogami is érdeklődik Sakura iránt. Hogy miért nem hat Sakurara a kék tűz és Ogaminak honna ez az erő illetve hogy kik azok a Code Breakerek? Egy érdekes manga ami ugyan ég csak 3 chapter-t tartalmaz one mangan de mindenkép érdemes belekezdeni. A rajzstílús nem kiemelkedő néhol elég durva és realista de azért meg vannak a shounen műfajra jellemző egyszerűsége is. 8/10 Eddig.

chilip

Quote from: Bishop on 2008-06-27, 16:13:15
Code Breaker a.k.a Death Note
Igen ez is egy "öljük meg a gonoszt mert a rendszer elavult és nincs igazság" történet. A történet két főszereplője Sakurakouji és Ogami. Sakura(legyen csak ennyi nincs kedvem a teljes nevét leírni :angyali: ) Egyszer egy kegyetlen tömeggyilkosságnak lesz tanuja a parkban, de nem is akármilyennek. A gyilkos rejtélyes kék lángot bocsát ki a kezéből amivel bárkit pillanatok alat porrá éget. Sakura később ezen sokat rágódik aféle nyomozó jelleme miatt, plusz az is kiderül hogy nagyon erős. Iskolába másnap egy új diák érkezik Ogami, Sakura egyből meggyanúsítja Ogamit a gyilkossággal de az könnyen kimagyarázza magát. Ám aznap a parkba megint balhé van, egy gyilkos szervezet a G-Falcons öli az othontalanokat. Sakura közbe is avatkozik ám nem sok sikerrel. Mikor aztán megjelenik Ogami és a kék tűzzel megöl mindnekit. Másnap Sakura Ogamival megy haza ahol kiderül hogy Ogami egy Code Breaker, egy olyan szervezet tagja akik azokat ölik meg akik bünt követtek el, fogat fogért szemet szemért gonosz ellen gonosszal alapon. Ám Sakura már tartva hogy Ogami most megöli, kiderül hogy Sakurat nem lehet elégetni, és Ogami is érdeklődik Sakura iránt. Hogy miért nem hat Sakurara a kék tűz és Ogaminak honna ez az erő illetve hogy kik azok a Code Breakerek? Egy érdekes manga ami ugyan ég csak 3 chapter-t tartalmaz one mangan de mindenkép érdemes belekezdeni. A rajzstílús nem kiemelkedő néhol elég durva és realista de azért meg vannak a shounen műfajra jellemző egyszerűsége is. 8/10 Eddig.

átemelve a manga ismertetőkbe

minuszmiki

Quote from: chilip on 2008-06-27, 13:30:58
<< Ludwig Kakumei >>
Ludwig herceg, a necrofil, aki halott királylányokat gyűjt. Áldozatai közt: Hófehérke, Piroska, Hamupipőke és sokan mások. De mielőtt valaki azt hinné ártatlan királylányok ezek, az nagyon téved. Eggyik bosszúéhes, másik őrült, kurva esetleg mégrosszabb. És a herceg begyüjti a trófeákat hűséges szolgája segítségével. :D nos nem mindennapi manga az biztos, rajzolása szép, a poénok nekem nagyon átjöttek eddig, jókat nevettem eddig rajta. Ajánlom annak aki szereti a morbid fekete humort. ;)
No mindjárt neki is állok.

LuckyDingo

Quote from: minuszmiki on 2008-06-27, 19:27:14
Quote from: chilip on 2008-06-27, 13:30:58
<< Ludwig Kakumei >>
Ludwig herceg, a necrofil, aki halott királylányokat gyűjt. Áldozatai közt: Hófehérke, Piroska, Hamupipőke és sokan mások. De mielőtt valaki azt hinné ártatlan királylányok ezek, az nagyon téved. Eggyik bosszúéhes, másik őrült, kurva esetleg mégrosszabb. És a herceg begyüjti a trófeákat hűséges szolgája segítségével. :D nos nem mindennapi manga az biztos, rajzolása szép, a poénok nekem nagyon átjöttek eddig, jókat nevettem eddig rajta. Ajánlom annak aki szereti a morbid fekete humort. ;)
No mindjárt neki is állok.
Én is én is :D Rohadtjóóóó :XD Hókef...fehérke történet ütött és még van  :D Muhaha XD

chilip

van új holyland ;) jó dolgok készülődnek

Darkstar

KissxSis.
Még mindíg a egy tetves cocktease, de attól még jó  :D
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Bishop

Újabb chapter és még mindig él, könyörgöm valaki ölje már meg vagy, akkor a 100 pontos nyírjon már ki mindenkit csak leygen vége, kezdem unni ezt az arcot  :morci: :comp: :falba:

Prof. William

Ráadásul kb 8 oldal a 20 -ból arra ment el hogy izmos csávó és az ufó egymásra néztek nagy keményen...

És ha most lesniperezik akkor mi van?  Majd max megint összerakja magát... Azt hiszem végre a rajzoló feltalálta a never ending battle -t és még 20 kötet múlva is ezt csépelik majd...

LuckyDingo

Jah és még time limit sincs.. a dög kinyírhatatlan, és nem akarja befejezni ő se a fájtot.. asszem így télleg sokáig tart :D kövi Chapter.. 20 év múlva.. már mindenki öreg és felváltva sakkoznak a monstával XD

chilip

Árnybíró BEFEJEZVE OneMangán!!!!!!!!!!!!! szép vége volt, bár kiszámítható :)

Alkyra

Quote from: chilip on 2008-06-30, 16:15:53
Árnybíró BEFEJEZVE OneMangán!!!!!!!!!!!!! szép vége volt, bár kiszámítható :)

Vége? Remek, akkor mindjárt nekiállok folytatni.^^

School Rumble: GO GO ERI ENDING!! Én nagyon szurkolok Neki.:)

Prof. William

Kafa kis vége van. Meg is veszem magyarul végig... Hány kötetes lett végül?

Kérdés....

A legvégén...

[spoiler] Ki az a vigyorgó csávó a pecséttel? Munszira emlékeztet nem kicsit...  [/spoiler]

chilip

Quote from: Prof. William on 2008-06-30, 17:26:45
Kafa kis vége van. Meg is veszem magyarul végig... Hány kötetes lett végül?

Kérdés....

A legvégén...

[spoiler] Ki az a vigyorgó csávó a pecséttel? Munszira emlékeztet nem kicsit...  [/spoiler]

passz, sztem ezt az olvasó képzeletére lett bízva, azért reméltem, hogy az angol kiscsajnak több szerepe lesz ennél, meg sando is lenyomhatott volna valami epic fightot, de így lett poén a vége :D

ed.: nos 4 kötettel voltam elmaradozva eddig :D így gyorsan most meg is vettem, most már 10ig megvan mind magyarul ^^

ed.2.: megnéztem OneMangán, a mostani magyar 10. kötet végén van a 45. chapter és most a 74es chapterrel zárult az egész, tehát kicsivel a közepén vagyunk túl magyar kiadásban (18-19 kötet lesz össz sztem)

Prof. William

Az Árnybíró végén...

[spoiler] Munszu végső vigyora hatalmas. :) Adjite már azt hitte meghalt erre még megereszt egy vigyort és ezt látja utoljára. :) De lehet hogy fáradtan olvastam de hogy ölte meg? Rálépett a köppenyére és így nem tudott elugrani Sando elől? Bírom amikor olyanon buknak el a rosszak amire nem számítanak .:) [/spoiler]

chilip

Quote from: Prof. William on 2008-07-01, 10:55:03
Az Árnybíró végén...

[spoiler] Munszu végső vigyora hatalmas. :) Adjite már azt hitte meghalt erre még megereszt egy vigyort és ezt látja utoljára. :) De lehet hogy fáradtan olvastam de hogy ölte meg? Rálépett a köppenyére és így nem tudott elugrani Sando elől? Bírom amikor olyanon buknak el a rosszak amire nem számítanak .:) [/spoiler]

[spoiler]elugrani el tudott volna, de annyira félt munszu-tól, hogy beparázott és elkezdett azon agyalni hogy hogy élhet még, meg ez lehetetlen. épeszű katona oldalra vetődött volna vagy valami, mégha a köpenye beakadt volna, akkor is. szóval jó vége volt :D annyira tartott munszutól hogy az lett a veszte[/spoiler]

Prof. William

De Munszu szerintem...

[spoiler] Nem volt még halott ( direkt megnéztem ) akkor mert előtte olyan sima fejjel állt  ott de mielőtt Adjite meghalt még rávigyorgott. :)  Sztem még látta az ellensége halálát. :) Így kell meghalni. :) [/spoiler]

chilip

Quote from: Prof. William on 2008-07-02, 00:08:57
De Munszu szerintem...

[spoiler] Nem volt még halott ( direkt megnéztem ) akkor mert előtte olyan sima fejjel állt  ott de mielőtt Adjite meghalt még rávigyorgott. :)  Sztem még látta az ellensége halálát. :) Így kell meghalni. :) [/spoiler]

[spoiler]ja, utána és is megnéztem még1x, télleg élt még és elvigyorodott :D és adzsite előbb halt meg mint munszu[/spoiler]

Prof. William

Így még jobb a vége. Nagyon cool volt Munszu. :)

Most már tuti megveszem végig a mangát magyarul. :) 10-ig van meg. :)

chilip

Kurozakuro felkerült Onemangára, shounenes cucc szuperpowerrel, de sztem bejövős (főleg a sötétebb világ miatt az átlagosnál), majd később írok hozzá ismertetőt.

ed.: jah borítója senkit ne rettentsen el :D ocsmány az szent, de a manga normálisan van rajzolva ;)

Bishop

Én is olvasgattam tegnap kb 7ik chapterig, hát anynira kiemelkedő sem mint mondjuk a soul eater, de azért igéretes, ha befejeztem majd én is mondok róla pár mondatot

Dreamcleaver

Quote from: chilip on 2008-07-02, 14:18:06
Kurozakuro felkerült Onemangára, shounenes cucc szuperpowerrel, de sztem bejövős (főleg a sötétebb világ miatt az átlagosnál), majd később írok hozzá ismertetőt.

ed.: jah borítója senkit ne rettentsen el :D ocsmány az szent, de a manga normálisan van rajzolva ;)

http://www.onemanga.com/Kurozakuro/4/09/

Where r my panties? lolfail  :D Amúgy így elsőre elég tucat cuccnak tűnik, majd meglátjuk. Mondjuk gagyi a rajz.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

hát a világot nem váltja meg, de a tucatok közül a jobbik fajta ;)

Bishop

Mostmár én is a fail felé kezdek hajlani, de azért elolvasom. Nincs echi :D ráadásul ez a Himeha annyira idióta hogy az hihetetlen a karaktere már biztos hogy Fail. Az ogrek is borzasztóan néznek ki. Hát mostmár ha belekeztem befejezem de eddig 6/10, najó legyen 7

chilip

van új Soul Eater, BS és Mifune harca eddig kurva jó :D

Quote from: Bishop on 2008-07-02, 15:23:39
Mostmár én is a fail felé kezdek hajlani, de azért elolvasom. Nincs echi :D ráadásul ez a Himeha annyira idióta hogy az hihetetlen a karaktere már biztos hogy Fail. Az ogrek is borzasztóan néznek ki. Hát mostmár ha belekeztem befejezem de eddig 6/10, najó legyen 7

mé kell mindenbe echi?????? az ogrék meg kinéznek úgy ahogy, sok vizet nem zavarnak már, kicsit elmaradoztak a mangába, mint a bleachbe a kis hollowok :D

Bishop

Új? mármint menynire? az amit tegnap láttam félig flashbackel, vagy már van ÚJ?  :hopp: Csak mert az a chapter télleg jó volt de ha van ÚJ, meek és nézem is :whoah: