Támogatás

Started by zsozso, 2004-04-18, 18:37:56

Previous topic - Next topic

asrael

Akár egy egyesületet is lehet csinálni, amelyik havi díjat fizet a cégednek a szerver fenntartásáért, a tagsági díj pedig fedezni a költségeket... A tagsági díj kötelező hogy elérd a tagok számára fenntartott tartalmat... Mint ilyen, legálisan működhetne egy nonprofit szervezet, a könyvelés alapot biztosítana az átláthatóságra, ami kimutatná hogy nem keletkezik jövedelem...
Mondjuk hogy van havi 25e szerver fenntartás ami gigabit vonal 300mbit átlag forgalommal, 5e könyvelő (ennyire kevés bizonylatnál tlaán még kevesebb), 10e papírok és fejlesztési alap képzés, 40e havonta és mondjuk csak 100 ember fizet az havi 400 Ft. Működhet? Szerintem igen. Fentiek valóságban működő számok, üzemeltetek szervereket, családom cége könyveléssel is foglalkozik.
Javaslok egy személyes találkozót, mondjuk sörözéssel egybekötve? :D

Member

A nonprofitoknak elég vadul kell pályázgatnia, nem igazán a tagoktól szedik a pénzt.

Scythe1985

Tudtommal szedhetik tagoktól és nemkötelesek pályázni. Tudtommal.

zsozso

Quote from: asrael on 2009-06-15, 12:59:29
Akár egy egyesületet is lehet csinálni, amelyik havi díjat fizet a cégednek a szerver fenntartásáért, a tagsági díj pedig fedezni a költségeket... A tagsági díj kötelező hogy elérd a tagok számára fenntartott tartalmat... Mint ilyen, legálisan működhetne egy nonprofit szervezet, a könyvelés alapot biztosítana az átláthatóságra, ami kimutatná hogy nem keletkezik jövedelem...
Mondjuk hogy van havi 25e szerver fenntartás ami gigabit vonal 300mbit átlag forgalommal, 5e könyvelő (ennyire kevés bizonylatnál tlaán még kevesebb), 10e papírok és fejlesztési alap képzés, 40e havonta és mondjuk csak 100 ember fizet az havi 400 Ft. Működhet? Szerintem igen. Fentiek valóságban működő számok, üzemeltetek szervereket, családom cége könyveléssel is foglalkozik.
Javaslok egy személyes találkozót, mondjuk sörözéssel egybekötve? :D

A gond az, hogy elfelejtitek, hogy erosen nem legalis a tartalom ami fentvan, egy alapitvanynak pedig ha akar kicsit is szurke dolgokkal foglalkozni akkor fogalmazzunk, ugy hogy csunya vege lesz igen gyorsan. Arrol nemis beszelve, hogy a mostani 600mbitet ha leszamitjuk a coloc os gepet es az interhostot akkor kb 48k/ho ert kapom.
Death is the only redemption

Kain_

Köszi a gyors választ zsozso! Még nézegetem lesz-e valami fejlemény, de ha nem, akkor alighanem még hónap vége előtt én is igénybe veszem a cég szolgáltatásait:)

Kuroi Tenshi

Quote from: zsozso on 2009-06-15, 13:21:52
600mbitet

400Mbit a kasszát és a winyókat is kímélné, vagy nem? :)
A régi sebességkorlátozást is érdemes lenne bekapcsolni,
avval a többi szolgáltatás nem érintené annyira (volt régen
266kbps letöltési korlát, ha jól emlékszem? Szvsz az teljesen
vállalható sebesség).

Member

Főleg, hogy már Naruto/Death Note/Bleach/FMA nincs fent.

zsozso

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-15, 14:05:43
Quote from: zsozso on 2009-06-15, 13:21:52
600mbitet

400Mbit a kasszát és a winyókat is kímélné, vagy nem? :)
A régi sebességkorlátozást is érdemes lenne bekapcsolni,
avval a többi szolgáltatás nem érintené annyira (volt régen
266kbps letöltési korlát, ha jól emlékszem? Szvsz az teljesen
vállalható sebesség).

A savszelesseg nem kerul annyiba, hogy ne erje meg. Azon csak minimalisan lehetne csokkenteni, es ar ertek aranyban ugy mar nem eri meg.
Death is the only redemption

Vivchii

én személy szerint segíteni akarok Zsozso-nak, hogy továbbra is tudja üzemeltetni az oldalt. Havi 400 ft-ba senki nem fog belehalni...jó persze én magamból indulok ki. Én is kicsit kutatok, kérdezősködök, hogy találjunk egy "relatív legális" szponzorálási lehetőséget. Szóval...Rajta vagyok!  ;)

Jut eszembe....a MAT (Magyar Anime Társaság) nem tudna valahogy esetleg segíteni?? Mert lehet hogy benne lennének mivel szerintem a MAT tagok zöme is innen tölt le!! Egy próbát megér, nem?! :confused:
Iindesuka, iindesuka, konna ni hito wo suki ni natteiindesuka?
Iindesuka, iindesuka, konna ni hito wo shinjitemo iindesuka?

Lagon

Ahogy Zsozso is mondta, a tartalom nem egeszen legalis. Olyasmit kellene kitalalni, amibol nem szarmazik baja. Nem lehetne esetleg kozvetlenul a tagokkal kapcsolatba lepni? Van vagy 5000 hasznaloja a servernek. Ha csak a 50%t ra lehetne venni, h havi nehany szaz forinttal tamogasson, mar joval elorebb lennenk. A tobbseg gondolom ugy van vele, h nem az o dolga, amig mukodik. Foleg ha vannak azok a nagylelku tamogatok, akik vegig segitettek. De hogy most mar nem tudnak tobbet segiteni, bajban van a server. Az ftp elejen kiirt szoveget a tobbseg lehet, hogy nem fogja elolvasni. Vlmi agresszivabb esetleg?
Mas: h megy a tamogatas? Ugy ertem: ha nehany tucat ember kuldi el neked a penzt havonta az nem tul feltuno (gondolom), de ha ezt 3-4 ezer ember csinalja, arra mar felkapjak a fejuket. Beled kotnenek ha ilyen nagyszamu tamogato bazisod lenne? Ha nem, akkor nem szegyen kerni. Azt, h tovabb tudj mukodni, mindenki szeretne.

Lagon

Quote from: Vivchii on 2009-06-15, 18:03:11
Jut eszembe....a MAT (Magyar Anime Társaság) nem tudna valahogy esetleg segíteni?? Mert lehet hogy benne lennének mivel szerintem a MAT tagok zöme is innen tölt le!! Egy próbát megér, nem?! :confused:

nem rossz:D

Nakedape

Quote from: Lagon on 2009-06-15, 18:12:53
Ahogy Zsozso is mondta, a tartalom nem egeszen legalis. Olyasmit kellene kitalalni, amibol nem szarmazik baja. Nem lehetne esetleg kozvetlenul a tagokkal kapcsolatba lepni? Van vagy 5000 hasznaloja a servernek. Ha csak a 50%t ra lehetne venni, h havi nehany szaz forinttal tamogasson, mar joval elorebb lennenk. A tobbseg gondolom ugy van vele, h nem az o dolga, amig mukodik. Foleg ha vannak azok a nagylelku tamogatok, akik vegig segitettek. De hogy most mar nem tudnak tobbet segiteni, bajban van a server. Az ftp elejen kiirt szoveget a tobbseg lehet, hogy nem fogja elolvasni. Vlmi agresszivabb esetleg?
Mas: h megy a tamogatas? Ugy ertem: ha nehany tucat ember kuldi el neked a penzt havonta az nem tul feltuno (gondolom), de ha ezt 3-4 ezer ember csinalja, arra mar felkapjak a fejuket. Beled kotnenek ha ilyen nagyszamu tamogato bazisod lenne? Ha nem, akkor nem szegyen kerni. Azt, h tovabb tudj mukodni, mindenki szeretne.
bele, read back, csak pénzt nem kaphat, szolgáltatnia kell.
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Quote from: Vivchii on 2009-06-15, 18:03:11
Béreljenek 8-9 aranycsomagot, mást nemigen tudnának.

Az a baj, hogy mindenki elfelejti: Nem elég csak támogatni akarni és pénzt gyűjteni, mert a szolgáltatás abból nem fizethető.

NLZ

Össze kéne írni minden infót az első postba, mert így minden oldalon elő fog jönni ugyanaz.
[reserved]

Darkstar

Egy próbát megér, de nem igazán szokott működni.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

SaiyaGin

Quote from: NLZ on 2009-06-15, 18:25:33
Össze kéne írni minden infót az első postba, mert így minden oldalon elő fog jönni ugyanaz.

Egyetértek.

KeLa

Quote from: NLZ on 2009-06-15, 18:25:33
Az nem sokat ér ha az illetőnek be van állítva ez: "Show most recent posts at the top"

Nakedape

lezárt, elsőre stickyzett támogatás_alap vagy támogatás_FAQ topic kéne  sztem
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Member

Nem az a default.
De így sem fog érni semmit, én pl. az utolsó oldalra megyek, ha egy fórumon szűz topicban járok.

NLZ

De mégis egyszerűbb mondani, hogy olvassa el az illető az első postot, mint huszadjára is leírni ugyanazt. :)  De tényleg jobb lenne egy külön lezárt topic, arra mutatna az ftp-n a link és az infók végén erre a topicra mutatna egy link, hogy itt lehet megbeszélni a dolgokat.
[reserved]

asrael

Najó, akkor had legyek radikál.
Tegyük fel hogy mind jogvédett tartalom. Vegyük fel a kapcsolatot a copyright tulajdonosával és fizessünk általánydijat :D
Mindenesetre egy próbát lehet hogy megér... Viszont a végén csak annyi fog kiderülni talán, amit most is tudunk: Magyarországon nincs tulaja ezeknek a jogoknak, aki ránk mutogathatna hogy ők bizony tőlünk lopnak. Ahol mégis lenne, azok az animek már nincsenek fent a szerverek - lásd Naruto vagy Death Note

Moha

Quote from: asrael on 2009-06-15, 19:03:45
Tegyük fel hogy mind jogvédett tartalom. Vegyük fel a kapcsolatot a copyright tulajdonosával és fizessünk általánydijat :D
Hogyne... majd biztos csak úgy megadják a licencjogot, hogy korlátlanul elérhetővé tehessük az animék fansub release-eit.  ::)
QuoteMagyarországon nincs tulaja ezeknek a jogoknak, aki ránk mutogathatna hogy ők bizony tőlünk lopnak.
És szerinted mégis mit fognak csinálni a szerverrel és zsozsoval, ha a legkisebb gyanú is felmerül az ellenkezőjére?

Flaser

Quote from: asrael on 2009-06-15, 19:03:45
Najó, akkor had legyek radikál.
Mindenesetre egy próbát lehet hogy megér... Viszont a végén csak annyi fog kiderülni talán, amit most is tudunk: Magyarországon nincs tulaja ezeknek a jogoknak, aki ránk mutogathatna hogy ők bizony tőlünk lopnak. Ahol mégis lenne, azok az animek már nincsenek fent a szerverek - lásd Naruto vagy Death Note

Na ezt villámgyorsan felejtsd el!
Az artisjus-os szemét társaság csak heccből is úgy seggbe basz, hogy nincs az a sebész aki megment az életen át tartó pelenka viselettől.

Ha csak ez kell, hidd el, hogy perre viszik ők a dolgot és a Japán kiadóknak sem fűződik semmi érdekük a mi "legalizálásunkhoz". Amerikában a fansub-ok a semmiből egy óriási piacot teremtettek, de nálunk ez a piac csak egy csöpp a kávéscsészében. Legalizálni semmiképp sem fognak minket, ahogy ez Amerikában sem történet meg.

Attól még, hogy nincs belőle profit, és nincs itthoni joggazda, a magyar "általános" jogvédőknek igenis érdeke *minden* ellenőrizetlen tartalom betiltatása, mert neki abból van haszna, ha *kénytelen* vagy terjesztő/sugárzási jogot *vásárolni*.
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Theon

Úgy látom még mindig nem jutottunk semmire sem, úgyhogy felvetek egy régi-új ötletet:
Vannak itt megbízható őstagok, akik elég idősek ahhoz, hogy saját bankszámlát nyissanak. Kuroi_Tenshi módszerének alkalmazására gondoltam nagyban. Tegyük fel, hogy létezik 3-4 ember saját bankszámlával, melyek számlaszámát elérhetővé tesszük itt a fórumon. Ide bárki utalhat bármekkora összeget, amivel támogatni szeretné az ftp-t. Ez a 3-4 számlatulajdonos pl. havonta megnézné, hogy mennyi lé gyűlt össze, és kötne szerződést tárhelyszolgáltatásra az Interhosttal a pénzből. A módszer gyenge pontja a bizalom, hogy adott emberke nem csórja el a többiek pénzét, de szerintem lehet találni itt olyanokat, akik szívükön viselik az ftp sorsát, és nem vetemednének ilyesmire.
A kockázat ezenkívül minimális, a számlák havi fenntartási költsége kijön a beérkező adományokból, ha mégse, akkor pedig tényleg le kell húzni a rolót, mert senkit se érdedkel annyira az egész, hogy fizessen is érte.
"Chaos is the score upon which reality is written."
"I don't need a scabbard to sheath my mind."
"One foot in the grave and the other in hell."

Fazék

Quote from: Theon on 2009-06-15, 20:04:33
Úgy látom még mindig nem jutottunk semmire sem, úgyhogy felvetek egy régi-új ötletet:
Vannak itt megbízható őstagok, akik elég idősek ahhoz, hogy saját bankszámlát nyissanak. Kuroi_Tenshi módszerének alkalmazására gondoltam nagyban. Tegyük fel, hogy létezik 3-4 ember saját bankszámlával, melyek számlaszámát elérhetővé tesszük itt a fórumon. Ide bárki utalhat bármekkora összeget, amivel támogatni szeretné az ftp-t. Ez a 3-4 számlatulajdonos pl. havonta megnézné, hogy mennyi lé gyűlt össze, és kötne szerződést tárhelyszolgáltatásra az Interhosttal a pénzből. A módszer gyenge pontja a bizalom, hogy adott emberke nem csórja el a többiek pénzét, de szerintem lehet találni itt olyanokat, akik szívükön viselik az ftp sorsát, és nem vetemednének ilyesmire.
A kockázat ezenkívül minimális, a számlák havi fenntartási költsége kijön a beérkező adományokból, ha mégse, akkor pedig tényleg le kell húzni a rolót, mert senkit se érdedkel annyira az egész, hogy fizessen is érte.
ez egy teljesen korrekt ötletnek tűnik, amennyiben van olyan áldozatkész fórumlakó, aki hajlandó adózni azon kapott pénzek után, illetve egy esetleges vagyonvizsgálat esetén elmagyarázni, hogy az pontosan mi is volt :)

de az ötlet elsőre nekem is tetszett, de az előbb felsoroltak miatt és általános paranoiám engem elriaszt a bevállalásától

Theon

DARN

Erre nem is gondoltam.  :P

Akkor vissza a kamutermék-eladáshoz. Ki szeretne USteam-es csengőhangot?  :D
"Chaos is the score upon which reality is written."
"I don't need a scabbard to sheath my mind."
"One foot in the grave and the other in hell."

Kuroi Tenshi

Quote from: Fazék on 2009-06-15, 20:24:51
ez egy teljesen korrekt ötletnek tűnik, amennyiben van olyan áldozatkész fórumlakó, aki hajlandó adózni azon kapott pénzek után, illetve egy esetleges vagyonvizsgálat esetén elmagyarázni, hogy az pontosan mi is volt :)

Adózni szerencsére nem kell utána, csak az utalási költség van ott,
mint sarc; viszont azt adminisztrálni, hogy ki mennyit tett be vagy
ígért, hogy fog valamikor küldeni és ez meg is érkezik-e, kinek
legyen saját tárhelye, találjon ki nevet és jelszót és ezt írja is meg
nekem, csoportokat úgy beosztani, hogy mindenki örüljön, majd
ezeknek a szerződéseit 3 példányban mind aláírni, majd fél év
múlva nem elfelejteni a határidőt, összeszedni, hogy kiknél melyik
csomag volt és hajlandóak-e újból beszállni, stb. Na EZ a
macerás része, ehhez képest az adó / tranzakciós költség semmi :p

A vagyonvizsgálat része viszont érvényes, nálam tavaly is volt.
Ezért idén már mindenkitől azt kérem, hogy a közlemény rovatba
írja be, hogy "Közös webtárhely".

Selmo

Jut eszembe az sms-ről, mi lenne ha csak email szolgáltatást nyújtanál havi 3-4-500Ft-ért? Ezt lehetne fizetni havonta kispénzűeknek is és teljesen legális. Lehetne valami olyan EULA, hogy ha nem jön be tárgyhó x.-éig a havidíj, akkor automatikusan lemondottnak tekintendő a szolgáltatás, tehát megszűnt, így aztán mindenki annyit támogat, emnnyit tud. Persze ezt webes felületen kellene rendezni, mert valami óriási munka/pénz lenne mondjuk 600 szerződést kinyomtatni és postázni. Csak igazából nem tudom, hogy ez megvalósítható-e a hatályos jog szerint. (Noriko help me!).

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

Quote from: Selmo on 2009-06-15, 23:57:48

Olvassvissza! :angyali:

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-06-10, 21:38:45
Szóval kéne valami egyszerűbb fedőszolgáltatás, pl. email.
Alacsonyabb (mondjuk 300Ft/hó --> 1.8k/félév + FA) díj,
egyszerűbb ügyintézés (vagy átutal vagy csekket felad,
és emailben, pdf-csatolmányként kapja a számlát).

Selmo

:oops: De hogy ez hogy maradt ki? :zomg:

A tökéletesség unalmas.