Main Menu

Claymore manga

Started by Gregory, 2007-06-10, 11:58:58

Previous topic - Next topic

Dreamcleaver

Quote from: LuckyDingo on 2009-09-06, 15:51:53
Quote from: Dreamcleaver on 2009-09-06, 14:48:38
Elvárni elvártam volna, mert nincs semmilyen kőbevésett törvény arra, hogy egy nőnemű iznék kötelezően csöcsszörnyeket kell spawnolnia.

Az más kérdés, hogy természetesen én is előre láttam, hogy a Claymore alkotójától többre szinte biztosan nem fog telni.
De most az hol logikus, hogy Egy gigantikus "csöcsszörnyből" valami egészen mások jöjjenek ki? :D Ember sem szül gyíkot.. jobb esetben XD

Valóban, de az ember sem szüli a maga kicsinyített klónjait.

Amúgy meg ezeket nem szülte a néni. Ezek a parazita izék inkább egy képesség, mint utódok sztem.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Junchi

Ch97

Priscilla = BADASS, Alicia és Riful harca voz ószom és... ARGH, épp, mikor kinyírhatták volna Dauffkát... >____>

Btw az egyik két oldalas kép elég randa lett...

LuckyDingo

Az egész chapter nagy shit volt imho ^^ Nem értem, hogy wattafak van, de igazából engem most nem érdekel se Priscilla, sem Riful.. XD

LuckyDingo

Nah.. szép cover, jó kis Prisci imbulás volt az új chapterben. Nagyjából ennyi. :D

chilip

:eek: mi le nem vágott... de legalább riful megmenekült :D remélhetőleg

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2009-12-02, 23:25:56
:eek: mi le nem vágott... de legalább riful megmenekült :D remélhetőleg
Nem biztos. Lehet hogy ő lesz a következő :D

Junchi

Hát, azért többet vártam volna ettől a ch-tól... Szal most MEHH, megint egy hónap, mire megtudjuk, hogy Prisci hogyan gyalázza szét Beth-et. :D

Higasino Isley

Priscilla ebben a fejezetben még a legvadabb reményeimet is felülmúlta: egy könnyed mozdulattal képes volt letépni annak a harcosnak a fejét, aki már 14 éve a Szervezet első harcosa. Beth ellen pedig újra azt a technikát (a csigavonalban mozgó romboló kezeket ;P) használta, amivel Isley-t is könnyedén elintézte.

http://www.onemanga.com/Claymore/98/27-28/

Ilyen képet meg maximum a Berserkben lehet látni...

Érdekes lesz nyomon követni, hogy meddig fogja még érezni a vágyat Priscilla, hogy folytassa a vérfürdőt, elvégre hét éve várt már erre a napra...

Quote from: Junchi on 2009-12-03, 20:22:00
Hát, azért többet vártam volna ettől a ch-tól... Szal most MEHH, megint egy hónap, mire megtudjuk, hogy Prisci hogyan gyalázza szét Beth-et. :D

Legyél kicsit derűlátóbb, véleményem szerint már a színes Priscilla képért érdemes volt egy hónapot várni. =D

Bishop

Lehet az én memóriám kopott, de mitől is ilyen imba Prisci? mert anno az egyik egyeskét aki a legimbább volt hátba támadta és awakened lett? Ettől még egy kis noname Claymore volt akkor is. No mind1, Kicsit kezd ez az egész manga érthetetlen lenni. Mióta Clairék felbukkantak csak az megy hogy sorra hullanak a potenciális ellenfelek, megtudjuk hogy van egy másik világ majd ezt is hagytuk a francba, és megint nem megy más mint sorra halnak az ellenfelek, de a logika is teljesen elveszett, Isely aki az egyik legjobb karakter volt meghalt a csöcsszörnyek által, majd Rifult alázzák a csöcsszörnyek, de megjelennek az ikrek majd ők imbulnak, de az egész esélytelen mert a sziámi ikrek még imbábak, de az egész megint le van szarva mert itt van Prisci és ő még imbább :zomg:

LuckyDingo

Prisci azért lett imba, mert inkább ahhoz volt Talentje, hogy szörnnyé változva imba legyen :D Ne keresd az okát.. már Isley ellen is iszonyat erős volt a visszaemlékezésben. Azóta meg X év eltelt, szóval még tanulhatott is hozzá ezt-azt.. bár nem volt rá szüksége szerintem.

De ennyi erővel miért lett pont Isley vagy pont Riful nagyon kemény? :D Ok, mondjuk ha jól tudom, azért ők rangban keményebbek voltak, de az awakening után valszeg borulnak ezek az erőviszonyok is. Clair is imba állat lenne, ha felébredt volna teljesen. Pedig ő is csak last place claymore volt. :D Ez egy olyan erő, ami csak a főhősnek és a főellenségnek adatik meg. :)

Higasino Isley

Priscilla mindenféleképp erősebb lett azóta, amióta Teresát megölte és legyőzte Isley-t.

Néhányan ezt a kijelentést nem tartják elfogadhatónak, és továbbra is azt mondják, hogy nincs bizonyíték arra, hogy Priscilla több, mint kétszer erősebb lenne egy Abyssalnál, ezt azt is jelentené, hogy az elmúlt 14 évben nem fejlődött semmit. AnimeSuki fórumán olvastam erről most a 98. fejezet topicjában.
Erről mit gondolnak itt a fórumozók?

Véleményen szerint Priscilla mint fizikálisan és mint mentálisan erősebb illetve stabilabbá vált. Valószínűleg technikailag is.

Mentálisan most teljesen kiegyensúlyozottnak tűnik, ezt valószínűleg Isleynek és Rakinak is köszönheti. Mikor Isleyvel küzdött, akkor úgy tűnt, hogy a gyermekkori emlékek hirtelen előtörése ingataggá és végső soron védtelenné tették, de ilyen indokolatlan regresszió vele kapcsolatban már rég nem volt tapasztalható.

Fizikailag, hogy erősebb lett-e, erre nincs bizonyíték, nem tény, viszont az tény, hogy most képes volt (eredményesen) használni emberi testben azt a technikát, ami elég volt Isley legyőzésére, viszont akkor csak Felébredettként volt minderre képes.

http://www.onemanga.com/Claymore/73.3/27/
http://www.onemanga.com/Claymore/98/18/

Szemmel láthatólag ugyanaz a technika, de nem tudni, hogy akkor emberi testben tudta volna-e sikeresen használni ezt Isley ellen.

Az én konklúzióm az, hogy Priscilla mentálisan bizonyítottan, és nagy valószínűséggel fizikailag is erősebb lett, a technikai fejlődés pedig nem bizonított, mert nem írta sehol Yagi, hogy Isley ellen tudott volna-e emberi testben is harcolni ezekkel a technikákkal.

Az, hogy ilyen erőssé tudott válni az azzal indokolható, hogy példátlan Yokival rendelkezik, és a regeneráló képessége párját ritkítja. Bár az továbbra is kérdéses, hogy az elmúlt 14 évben mennyi ideje volt gyakorolni.

Bishop

Ez a "addig sok idelye volt fejlődni" szöveg addig állja a helyét míg a mangaba mindenkire igaz ez, de akkor Easly meg Riful sokkal több xp-vel kéne hogy rendelkezzen.

Higasino Isley

Quote from: Bishop on 2009-12-04, 22:14:42
Ez a "addig sok idelye volt fejlődni" szöveg addig állja a helyét míg a mangaba mindenkire igaz ez, de akkor Easly meg Riful sokkal több xp-vel kéne hogy rendelkezzen.

Riful és Isley rossz példa, ők pont azért Abyssal-ok (mélység lakói), mert az elmúlt száz évben szinte semmi kapcsolatot nem tartottak a külvilággal, és teljesen visszavonultak, mígnem az utolsó pár évben mobilizálták magukat. Nem fejlődtek, mert szinte semmit nem csináltak...

Nemcsak Priscilla fejlődött az elmúlt időszakban, Miria és Claire már majdnem Abyssal-szint, illetve a többi öt bajtársuk is legalább kétszer erősebb lett az utóbbi 7 évben. Nem mondta senki, hogy csak Priscilla fejlődött látványosan. Elég megnézni Deneve regeneráló képességét, vagy Miria új fantom mozgását.

Bishop

Azért Isley fent tartott egy kisebb awakened csapatot, és nem hiszem hogy mind azért csatlakozott hozzá mert Isley olyan jó fej. Rigald(nem tudom már hogy hívják pontosan ^^ ) is elég erős hogy csak úgy engedjen Isleynek, biztos voltak összetűzések.
Mind1 nem kötekedek már ez ügyben tovább, shounen manga végül is nem kell értelmet találni. Ettől még viszont az elmúlt idők cselekményei elég egyhangúak.

chilip

hát nem sok minden történik mostanság. 32 oldal kellett ahhoz hogy megtudjuk: Priscilla felmossa a padlót a number 1 és number 2-val egyszerre, bekötött szemmel, hátrakötött kézzel....

Higasino Isley

Quote from: Bishop on 2009-12-04, 22:49:32
Azért Isley fent tartott egy kisebb awakened csapatot, és nem hiszem hogy mind azért csatlakozott hozzá mert Isley olyan jó fej. Rigald(nem tudom már hogy hívják pontosan ^^ ) is elég erős hogy csak úgy engedjen Isleynek, biztos voltak összetűzések.
Mind1 nem kötekedek már ez ügyben tovább, shounen manga végül is nem kell értelmet találni. Ettől még viszont az elmúlt idők cselekményei elég egyhangúak.

Fenntartott valóban, és elfoglalta a déli földeket, meghódította az addig ismert világ csaknem felét. De ezért neki személyesen csupán egyszer kellett harcolnia, mikor megmérkőzött és végül le is győzte Lucielát, a déli Abyssalt.

Fenntartotta a 31 Felébredettből álló hadseregét, akik leöltek Piétánál 17 Claymore-t, a szervezetet és Rifult lefoglalták, időt nyerve Isleynek, akit fedeztek, míg ő elfoglalta Luciela legyőzésével a déli földeket.

Isley volt, aki elindította a változást, de személy szerint sokat nem kellett tennie, a jó vezérek általában ilyenek.

Rigardo félte, mert egyszer Isley legyőzte, s mint a többi Felébredett, örök hűséget fogadott neki.
Rigardo tudta, hogy sohasem győzhetné le Isleyt.
http://www.onemanga.com/Claymore/73.3/05/

LuckyDingo

Új chapter szinte olyan, mint a múltkori, [spoiler]csak most Priscilla Rifulkékat intézi el.. ami kész röhej. És a végén meg megy Clairékhez. Jövő hónapban őket is elintézi és vége lesz a mangának XD[/spoiler]

Junchi

Azért jól összejött a dolog, hogy így, a 99. ch-ban [spoiler]találkozik Clare és Prisci újra. Lehet, hogy valami EPIC dologra készül Yagi papa a 100. ch alkalmával? I hope so. :D[/spoiler]

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2009-12-28, 11:38:50
Azért jól összejött a dolog, hogy így, a 99. ch-ban [spoiler]találkozik Clare és Prisci újra. Lehet, hogy valami EPIC dologra készül Yagi papa a 100. ch alkalmával? I hope so. :D[/spoiler]
[spoiler]THE END?[/spoiler]  :angyali:

Junchi

Quote from: LuckyDingo on 2009-12-28, 13:47:16
Quote from: Junchi on 2009-12-28, 11:38:50
[spoiler]THE END?[/spoiler]  :angyali:

NEEEEM!  :P

Btw egyre több helyen olvasom/hallom, hogy a 108. ch lesz az utolsó. o_O Nem to'om, ebből mennyi igaz, de végülis lehet benne reláció, szal már elég régóta fut a cucc + innen már nem nagyon lehet mit kihozni a sztoriból, szal nem is tudom így hirtelen, hogy maradt e egyáltalán plot hole. Esetleg a kontinensen kívüli világról nem esett elég szó/volt elég hint, de... nah... Lehet, hogy közel a vég.

Dreamcleaver

Effektíve az egész eddigi sztori fel lehet fogni prológusként.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

chilip

álá WIN-land Saga :D most magyarázzák meg hogy a fősztori a kontinensen hogy fajult idáig :D

chilip

errr, mi is volt most? miért lett semmissé Clare awaken-je?  :confused: remélem ezt tisztázzák a kövi chapterben

LuckyDingo

Quote from: chilip on 2010-02-03, 01:04:19
errr, mi is volt most? miért lett semmissé Clare awaken-je?  :confused: remélem ezt tisztázzák a kövi chapterben
A válasz egyszerű.. azért, mert Priscilla ellen akart harcolni O.o
A mangában meg majd biztos valami olyat fognak kitalálni, hogy Priscilla a Monsták királynője és hatalma van a felettük.. vagy valami ilyet. :D

Junchi

Na igen, pontosan valami ilyesmit képzeltem el a 100. fejezetre. Clare-Prisci pároson volt végig a hangsúly, nem volt benne felesleges időhúzás se, badass színes cover, tetszetős harc scene-ek és a végén egy bazi kérdőjel, hogy akkor most mi is van Clare awakenjével. Good job, Yagi papa! :3

Btw most akkor tényleg csak áprilisban lesz új ch? o_O

chilip

Quote from: Junchi on 2010-02-03, 10:07:33

wut? O_o

Junchi

Quote from: chilip on 2010-02-03, 11:27:18
Quote from: Junchi on 2010-02-03, 10:07:33

wut? O_o

Hát, az van az utolsó oldal aljára írva, hogy folytatódik az áprilisi számban... :/

LuckyDingo

Ami ugye márciusban jelenik meg XDDD Ez náluk így szokás ha jól tudom :D
Egyébként a Cover nem tetszett annyira.. A cselekmény sem volt annyira hűdejó.. valaki fordíthatná már, mert érdekel, hogy a szövegben van-e valami epic, vagy tényleg csak egy átlag Prisci gyakós chapter lett. :D

Zen

Quote from: LuckyDingo on 2010-02-03, 13:22:06
Ami ugye márciusban jelenik meg XDDD Ez náluk így szokás ha jól tudom :D
Egyébként a Cover nem tetszett annyira.. A cselekmény sem volt annyira hűdejó.. valaki fordíthatná már, mert érdekel, hogy a szövegben van-e valami epic, vagy tényleg csak egy átlag Prisci gyakós chapter lett. :D
?
http://www.onemanga.com/Claymore/100/01-02/
http://read.homeunix.com/onlinereading/?image=Claymore/Claymore%20c100/Claymore_100_00.JPG&server=nas.html
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

LuckyDingo

Ezek után azt mondom, hogy gagyi chapter volt :P És szinte biztos, hogy a következőben sem kapunk semmi magyarázatot..