Main Menu

Claymore manga

Started by Gregory, 2007-06-10, 11:58:58

Previous topic - Next topic

Yuuki

Én is most olvastam egyben a 139 és 140. fejezetet. Szenzációs volt.

Isley:

Miata felébredett formája bámulatosan gyönyörű és szemet gyönyörködtető. Mindezek mellett pedig abszolút erőt képvisel. Szerintem a csata további alakulásának szempontjából meghatározó és döntő lesz az ereje. Valamint tetszett még az is, hogy Clarice is fontossá és hasznossá tudott válni. Valamint, hogy az Aliciáék által megkezdett úton haladnak. Szerintem Miata ereje olyan hatalmas lett, hogy talán még Priscillának is meggyűlne vele a baja.

Priscilla meg páratlan. Én is alaposan gondolkodóba estem, hogy hogyan is fogja Clare felvenni vele a versenyt, mert Priscilla per pillanat tényleg nagyon legyőzhetetlennek tűnik. Ez a Riful klón nekem eddig eléggé meggyőzőnek tűnt, azonban Priscilla végre megmutatta, hogy valójában mennyivel is erősebb. Egy Miata Priscilla megmérettetésre mindenesetre nagyon kíváncsi lennék.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Miata alakjával kapcsolatban teljesen egyetértek. Elég sokáig váratott minket Yagi, de szerencsére nem kellett csalódnunk. :)

Persze, csak egy edzőmeccsre gondoltam. : D Miatának ugyanúgy semmi esélye nem lenne egy valós küzdelemben Prissy-chan ellen mint a többieknek. De Miata jó úton halad afelé, hogy Abyssal-szinten legyen, ami fölött van úgy pár ezer szinttel Priscilla. : D

Nekem azért tetszett nagyon a harc vége, mert az elejétől kezdve arra számítottam, hogy Priscilla egyszerűen fog nyerni. Miközben a harc kiegyenlítettnek tűnt és Dae valamint Rubel is arról beszélt, hogy egy szinten vannak, valahol éreztem, hogy Priscilla egyszerűen csak arra sem veszi a fáradtságot, hogy komolyan vegye. És így is volt.

Hogyan tovább? Mindenki, aki megmaradt ráugrik Priscillára? : D Mit fognak tenni az idős felébredettek?

Fazék

nem akarok túl sokat olvasgatni, és ezzel spoiler-ekbe futni, szóval ha most végeztem az anime-vel, akkor megtehetem, hogy csak x ponton lépek be a mangába? ha igen, akkor hol van ez az x pont? thx.

NLZ

Quote from: Fazék on 2013-07-21, 00:27:31
nem akarok túl sokat olvasgatni, és ezzel spoiler-ekbe futni, szóval ha most végeztem az anime-vel, akkor megtehetem, hogy csak x ponton lépek be a mangába? ha igen, akkor hol van ez az x pont? thx.
Ha többet nem mondanak, akkor mangaupdates alapján:
Ends at Vol 11, Chap 59 (Alternate Ending)
[reserved]

chilip

ja az anime vége nagyon gáz volt

Fazék

Quote from: NLZ on 2013-07-21, 00:30:03
Ha többet nem mondanak, akkor mangaupdates alapján:
Ends at Vol 11, Chap 59 (Alternate Ending)
dank.

Junchi

Behozván a lemaradást, igazából csak két (+1) dolgot emelnék ki:

[spoiler]1) Felébredt Miata tényleg baromi jól néz ki,
2) Bár Prisci engem nagyon nem érdekel, de ezt az ál-Rifult még jobban untam, úgyhogy örvendetes, hogy végre vette a fáradságot és kicsinálta,
+1) Anastasia még mindig nyami. :3[/spoiler]

Fazék

még darálva is nagyon időzabáló ez a manga olvasás :(
"szerencsére" most a mangareader.net oldal kicsit haldoklik nálam, szóval kényszerszünet.

NLZ

Quote from: Fazék on 2013-07-21, 14:07:10
"szerencsére" most a mangareader.net oldal kicsit haldoklik nálam, szóval kényszerszünet.
Jaj, hát ezen ne múljék:
http://www.batoto.net/read/_/7268/claymore_v11_ch62_by_10sigh
:D
[reserved]

Fazék

Quote from: NLZ on 2013-07-21, 17:04:30
Quote from: Fazék on 2013-07-21, 14:07:10
Jaj, hát ezen ne múljék:
http://www.batoto.net/read/_/7268/claymore_v11_ch62_by_10sigh
:D
azóta megjavult, ch115-nél tartok.
nem különösebben jó, de mégis olvastatja magát ez a rohadt Claymore :)

sorozat vége meg tényleg vicc volt.
így a mangát olvasva sok értelmetlen az elérni kívánt vége miatt kiváltott sorozatbeli lépés/eltérés magyarázatot kapott :)

Fazék

nem a ch140 az utolsó fordított olvasható?
[spoiler]csak mert ha már felzárkóztam, akkor gondoltam belenézek a spoiler-ekbe, amiket írtatok, és eléggé kész ténynek veszitek, hogy ál-Miata vagy miafenének ezzel ennyi.
persze nem kizárt, de annyira össze-vissza over9000 erőváltozások történnek folyamatosan, hogy én még nem temetném.[/spoiler]

Junchi

Quote from: Fazék on 2013-07-23, 01:05:20
[spoiler]csak mert ha már felzárkóztam, akkor gondoltam belenézek a spoiler-ekbe, amiket írtatok, és eléggé kész ténynek veszitek, hogy ál-Miata vagy miafenének ezzel ennyi.[/spoiler]

More like szeretnénk ezt hinni. :3 Aztán majd kiderül.

Isley

148

http://www.mangareader.net/claymore/148

Azért nem semmi, hogy még korábban az anime kapcsán mennyi mém készült arról, hogy ő leghasznavehetetlenebb karakter, most meg...

[spoiler]...Raki az, akivel együtt Clare Priscilla legyőzésére tör.

Engem meglepett, hogy egy ekkora csapásra voltak képesek Priscilla ellen, bár ez inkább olyan volt, ahogy Chronos is megjegyezte, mint Isley utolsó csapása. Mindenesetre, jó, hogy Raki is hasznos lett. Viszont Clare elég rossz helyzetbe került, teljesen ki van merülve, Raki innentől nem vethető be, gondolom most a többieken a sor.[/spoiler]

LuckyDingo

Na de télleg, [spoiler]Teresa[/spoiler]? Nem gondoltam volna, hogy még valaha viszontlátjuk.. :D Mindenesetre örülök neki :D

Isley

150

Ez egy nagy hülyeségnek tűnik nekem. Nemcsak azért, mert most már tényleg minden megtörténhet, hanem főként azért, amit ez elmond Clare-ről. Itt volt neki több mint egy teljes évtized, hogy megerősödjön és hogy bosszút álljon. Nos, ebből nem lett semmi, s a mentorának kell visszatérnie, aki egyből lehunyt szemmel és puszta kézzel szakítja le Cassandra fejét, és majd legközelebb ilyen simán veri le Priscillát is, közben elmondva, hogy mennyire gyengévé és csúnyává is vált az... Fantasztikus... Hőseink pedig nézik... Ez igen. Kicsit se megcsúfolása ez a Claymore harcosoknak és a teljes mangának.

Egyébként sem értem, hogy hogy képzeli Yagi? Teresa szépen levágja az összes ellenséget, akit a Claymore-ok nem tudtak, aztán szépen eltűnik, s Clare visszajöhet. Tehát, Teresa bosszút áll... saját magáért. Aztán mi lesz? : D

Az a vicces, hogy más helyeken is utánaolvastam, hogy mit gondolnak az emberek, s a legtöbb embernek tetszik. : D Jó, Teresa végül is a legnépszerűbb karakter volt...

chilip

teljesen egyet értek veled és mégis tetszik ami történt, mert hát teresa... :D úgy vagyok vele hogy +1 / -1 és ugyanott vagyunk. amúgy is kicsit fura lett a manga, a timeskip előtt godlike manga volt sztem, nagyon jól összerakták. sajnos timeskip után valami kiveszett belőle de még mindig jó, nem úgy mint a khmm khmm naruto khmm

LuckyDingo

Hosszú idő óta ez volt a legjobb Claymore chapter.. mondjon bárki bármit, Teresa fightját jó nézni, szóval én nem bánom, hogy visszajött.. :D

Isley

151: Teresa jól legyőz mindenkit, a csipet csapat meg nézi. Ezért volt az évtizedes kőkemény munka, hogy egy rég kihűlt hullát nézzünk a mozi első sorából, mintha semmit sem fejlődtek volna a hetek. Bravó!

LuckyDingo

Quote from: Isley on 2014-06-02, 11:21:08
151: Teresa jól legyőz mindenkit, a csipet csapat meg nézi. Ezért volt az évtizedes kőkemény munka, hogy egy rég kihűlt hullát nézzünk a mozi első sorából, mintha semmit sem fejlődtek volna a hetek. Bravó!

Mit vártál? Hogy sima Warriorok képesek lesznek legyőzni ex nr1-2 átváltozott warriorokat? :D Ha most nekem a small fry elkezdett volna asspull trükkökkel levágni legendákat, ott hagyom abba az egészet. Maradjunk annyiban, hogy a mangaka nem felejtette el az erőviszonyokat. Ok elég gáz, hogy előhozta Teresát(bár én még mindig örülök neki.. talán Priscillán kívül az egyik legérdekesebb karakter), de pölö az, ahogy Teresa hatott az Awakened-ek becsületére a szövegével tetszett. Maga a harc is jó, mert végre nem azt látjuk, hogy a hőseink nem azzal foglalatoskodnak éppen, hogy visszaragasszák a kezeiket-lábukat, miután elverték őket. EZ van, nekik nincs szerepük ebben a meccsben, deal with it..

Isley

Most erre írhatnám, hogy Priscilla pedig levágta Teresa fejét, deal with it. De hiába mondanám, mert úgy tűnik, Yagi elfelejtette, hogy Teresa elveszítette a fejét. : D

Egyébként nem is arra gondoltam, hogy szeretném látni, hogy valami asspull technikával leverik Prissyt a hetek. Én csak azt szeretném végignézni, hogy mindegyik harcos bemutatja, amit csak tud, aztán Prissy szépen mindegyiket levágja. Yagi létrehozott egy olyan világot, ahol egy harcos kiemelkedik, s az összes többi együtt sem jelent semmi fenyegetést számára. Ez eddig nem jelentett gondot. Most, hogy itt az utolsó csata, el kéne döntenie mit akar: továbbra is megmarad emellett a következetesen felépített erőegyensúly(talanság) mellett, vagy legyőzi a főhőseinkkel valahogy Prissyt.

Előbbi seinenben fordul elő és az egyetlen elképzelhető realisztikus befejezése egy olyan sorozatnak, ahol Prissy nyomasztó erőfölénye évtizedes közhely. Vagy utóbbi mellett dönt, behódolva a shounen klisének és értelmet szolgáltatva a főszereplő, Clare életének.

Vagy Prissy nyer, vagy Clare. Vagy normális lesz a vége a sorozatnak, vagy nagy baromság. De ez? Egy hulla csapkod le mindenkit össze-vissza. Na ezt nem vártam.

Engem teljesen hidegen hagy Clare, a sorozat elejétől elejétől kezdve Priscilla a kedvencem, de Clare nem érdemli meg ezt, amit Yagi csinál vele. Pitizik Teresának a felnőtt Clare, mintha továbbra is egy kislány lenne. Clare a főhős, viselkedjen akkor úgy. Ez ami most van, egyszerűen méltatlan Clare-hez.

Junchi

Van vagy 8 chapternyi lemaradásom, de egyáltalán nem tetszik, amit írtok (már ami a fejleményeket illeti, ofc). Ez az egyetlen shounen manga, amit még mindig olvasok, szal nagyon nem csípném, ha ezt is taccsra vágná az alkotója...

LuckyDingo

Quote from: Junchi on 2014-06-03, 17:46:05
Van vagy 8 chapternyi lemaradásom, de egyáltalán nem tetszik, amit írtok (már ami a fejleményeket illeti, ofc). Ez az egyetlen shounen manga, amit még mindig olvasok, szal nagyon nem csípném, ha ezt is taccsra vágná az alkotója...

Asszem akkor feladhatod :D Lassan beáll a többi shounen mögé a sorba. :D

QuoteMost erre írhatnám, hogy Priscilla pedig levágta Teresa fejét, deal with it. De hiába mondanám, mert úgy tűnik, Yagi elfelejtette, hogy Teresa elveszítette a fejét. : D
Ez egy dolog, de aztán Teresa húsa-lénye ezek szerint tovább élt Claire-ben, szal meg van magyarázva.

A többi harcos meg már bemutatta, hogy mit tud. És még örülhetnek, hogy nem lettek végleg szétcsapva. Esélyük nincs Prisci ellen, nem is lesz. Ha nem hozták volna be Teresát megint, akkor max az az esélyük lehetett volna győztesként kijönni ebből a szituból, ha egy eddig ismeretlen és még imbább character jelenik meg, aki legyőzi Priscillát.

Ez már így alakult.. legalább Teresa most bosszút állhat magáért.. ha másra nem is nagyon volt ez jó.

Isley

Junchi, azért annyira nem gáz. Objektíven szemlélve szerintem nem lett semmivel sem rosszabb mint volt. Itt egyetlen dolgon vagyok/vagyunk fennakadva. Bár elég lényeges dolgon, ami meghatározza majd nagyban, hogy hogy gondolunk vissza erre a mangára.

Quote from: LuckyDingo on 2014-06-03, 21:32:01
QuoteMost erre írhatnám, hogy Priscilla pedig levágta Teresa fejét, deal with it. De hiába mondanám, mert úgy tűnik, Yagi elfelejtette, hogy Teresa elveszítette a fejét. : D
Ez egy dolog, de aztán Teresa húsa-lénye ezek szerint tovább élt Claire-ben, szal meg van magyarázva.

Meg. Engem innentől az érdekel, hogy ha vége a harcnak, akkor mi lesz Teresával? Visszaalakul Clare-ré? : D Mert akkor olyasmi lesz már Clare-ben Teresa mint Narutoban Kurama, Torikoban a belső démonja, Ichigoban annak idején Shirosaki, hogy ha jól szétverik, egyszer csak előjön és minden rendben. De azért mégsem ugyanolyan. Végül is nem lenne ez olyan furcsa, hisz Clare-ben ott van valóban húsa és vére, csak akkor miért nemcsak az alakjával és képességeivel rendelkezik Clare Teresának. Mert úgy tűnik rendelkezik az emlékeivel, plusz úgy is beszél mint Teresa. Na mindegy. Zavaros.

Quote from: LuckyDingo on 2014-06-03, 21:32:01A többi harcos meg már bemutatta, hogy mit tud. És még örülhetnek, hogy nem lettek végleg szétcsapva. Esélyük nincs Prisci ellen, nem is lesz. Ha nem hozták volna be Teresát megint, akkor max az az esélyük lehetett volna győztesként kijönni ebből a szituból, ha egy eddig ismeretlen és még imbább character jelenik meg, aki legyőzi Priscillát.

Ez már így alakult.. legalább Teresa most bosszút állhat magáért.. ha másra nem is nagyon volt ez jó.

Volt is egy ilyen imba karakter. Az a Riful-hasonmás. De végül kiderült, hogy csak ideig volt imba.

A másik problémám meg az, hogy szerintem a múlt legyen a múlté. Prissy nem erővel, csak csellel, de legyőzte Teresát. Pont. Itt van Clare most, álljon bosszút, ha annyira akar. De valahol az egész Claymore manga mondanivalója veszik el, ha Teresa teszi ezt meg helyette. Jó, az igaz, ha az lenne, hogy Prissy levág minket és Yagi bezárja a boltot, az sem lenne a legtartalmasabb zárás. : D

chilip

Quote from: Isley on 2014-06-03, 23:01:26

Meg. Engem innentől az érdekel, hogy ha vége a harcnak, akkor mi lesz Teresával? Visszaalakul Clare-ré? : D Mert akkor olyasmi lesz már Clare-ben Teresa mint Narutoban Kurama, Torikoban a belső démonja, Ichigoban annak idején Shirosaki, hogy ha jól szétverik, egyszer csak előjön és minden rendben. De azért mégsem ugyanolyan. Végül is nem lenne ez olyan furcsa, hisz Clare-ben ott van valóban húsa és vére, csak akkor miért nemcsak az alakjával és képességeivel rendelkezik Clare Teresának. Mert úgy tűnik rendelkezik az emlékeivel, plusz úgy is beszél mint Teresa. Na mindegy. Zavaros.

Teresának a fejét rakták Clare-be, lehet hogy az agyát vagdalták bele a testébe :P mint egy levesbe, dúdolva egy konyhakéssel a Clare-edénybe :D rá lehet mondani hogy az emlékeit rakták bele... távolról vodkával hunyorítva

Isley

152

Az art valami irgalmatlanul jó volt. Odatette magát keményen Yagi, az egyszer biztos. A történettel továbbra sem vagyok megelégedve, nem ennek kellett volna lennie a végső csatának. Zavar Teresa fölényeskedése, mert ilyen Priscilla szokott lenni, aki most... dühös. Nagyon. De ez van.

Junchi

Behoztam a lemaradásomat és igazából így élesben annyira nem rossz ez a "bring back Teresa" fordulat, már legalábbis ennél sokkal rosszabb fan-cateringeket szoktam látni sáunen mangákban. Persze nem repdesek az örömtől sem, de imho egész jól kijött Yagi ebből, legalábbis eddig, bár az, ha Clare tényleg nem tesz hozzá a final cut-hoz végül semmit sem, akkor morc leszek. (Btw annak örülök, hogy Cassandra kinyuvadt; kezdett már nagyon unalmas lenni a karaktere.)

Predikció: Prisci 2-3 fejezet múlva végleg kihullik és akkor vagy vége lesz a mangának most már tényleg, vagy lesz egy utolsó arc az ismeretlen kontinensről. Annyi bizonyos, hogy a kurrens arc így is tízszer olyan jó, mint az az előző moslék a szervezet főhadiszállásán.

fema

Én bízok benne, hogy láthatjuk a másik kontinenst. Várom már, mióta szóba került. Ez a Cassandra és priscilla dolog kb 2x tovább tart, mint kellene, inkább haladhatnánk..  ^^

Isley

153

http://www.mangareader.net/claymore/153

Kezd már elegem lenni Teresából. Úgy vagdossa Priscillát, hogy az már vicc. Priscilla mozgását a többiek már szemmel sem tudják követni, de Teresa persze ekkor sem hibázik egy vágással sem. És a végén...

[spoiler]Teresa felébred és persze gyönyörű mint egy angyal. :)[/spoiler]

Azt vártam, hogy a manga vége egy bámulatos Priscilla-Clare csata lesz, amelyben mindketten megmutatják, hogy milyen erősek. Plusz érzelmi reakciókat váltanak ki egymásból. Itt most az van, hogy a végén a főhősünk leült a kispadra, becseréltek helyére egy rég hallott hullát, akit aztán annyira hat meg a világ eddig legerősebbnek tartott teremtményének támadásai, hogy majdnem elalszik rajtuk. Kár, hogy Yagi így döntött. Se Raki, se Clare a végén. Kicsit nevetséges.

Junchi

Én spec rühellem Priscit, szal annyira nem zavar, hogy darabolják, az már sokkal inkább, hogy nem Clare teszi ezt.

Teresa awa viszont egész jó, a maga egyszerűségével.

LuckyDingo

Jó ez így. Ha Clare darabolna, az lenne nevetséges.. Priscilla túl erős lett és ez az egész manga nem Clare-ről szólt, hanem Priscilla vs Teresa-ról meg a Claymoreokről. Szóval ha ezzel zárja, teljesen oké lesz.