Main Menu

Nana

Started by Yakumo, 2008-05-25, 08:58:37

Previous topic - Next topic

Yakumo

Ezt a topic-ot én egy idézet idézetével kezdeném, aztán meglátjuk hányan olvassátok ezt a mangát. :)
Idézet az animebazar.hu-ról:
___________________________________________________

A hónap és talán az idei év idézete:
Forrás: 576 Konzol Magazin, 2008. áprilisi szám, Anime Rovat
Cikkíró: Oldern

" (.....) - egyszerűen csak előhúzta a képzeletbeli lantot és mesélt. Nőkről, lélekről: Nem feltétlenül csak nőknek. Sorozata több közvélemény kutatás szerint is a legnépszerűbbek közé tartozik, és eme szöveg írója erősen bízik abban, hogy kicsiny hazánkban valaki nagyot lép, és nekilát majd a manga kiadásának: ezzel nem csak mi, animéket és mangákat kedvelő rajongók járnánk jól, de azok a fiatalok is, akiket jelenleg korunk erősen butító és erkölcstelenségre nevelő "leleplező" és "trendi" műsorai tartanak fogságban. (Ámen, legyen így. Én megvettem az 50 részes, 7 lemezes DVD-t. Martin)"

-Részünkről annyit hozzá: Mint mára már sokan tudjuk, úgy esett, aki "nagyot lépett" az a Mangafan kiadó lett. Mi ezúton is köszönjük nekik! Oldern és Martin szavaihoz pedig nem tudunk sokat hozzáfűzni, talán annyit, hogy részünkről is megy egy Ámen.

Annyit megjegyeznénk még: ugyan a mangát "lánymangaként" adták ki hazánkban (is), de mi ugyanúgy ajánlanánk fiúknak, mint lányoknak - mindenkinek.

AnimeBazár Team
___________________________________________________

motifator

Pénteken jön a fizu, aztán manga-nagybevásárlás. Utána szerintem én is rendszeres látogatója leszek a topiknak  :jee:

Az animét láttam, és tetszett. Eleinte azért kezdtem el, mert zenész anime, de asszem pont a NANA nézése közben jöttem rá igazán, hogy fiú létemre szeretem a shoujo-t (néhányan azt mondják a NANA josei, de mindegy, azt mégjobban szeretem :))

Csak azt remélem, hogy nem fogtok spoilerezni a japánban kiadott új chapterekből, mert akkor kénytelen leszek messze elkerülni a topikot.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Junchi

A NANA az Josei stuff. Pont. :D Rengeteg helyen shoujo-nak van emlegetve, holott nem az. A kettő között van különbség nem is kevés.

Amúgy a magyar verzsön nekem is kell, már egy ideje fenem a fogam rá. Btw, nagy riszpekt a Mangafannak ezért a lépéséért.

motifator

Tudom, hogy mi általában véve a különbség shoujo és josei között, de azért nincsen ott annyira éles határvonal. Nem lehet annyival elintézni, hogy minden ami már kicsit komolyabban veszi magát, mint a Sailor Moon az már josei, és tilos shoujonak nevezni.
A Nana a Cookieban jelent meg először, ami shoujo magazin, a Shueisha honlapján is a shoujo kategóriában van. A Nana shoujo kategóriában kapta meg a Shogakukan manga díjat, igaz, ott nincs külön josei kategória, talán nem véletlenül.
Szerintem eelég elmosódott az átmenet shoujo és josei között, szal nem kéne senkit lefejezni azért, mert egy alapvetően lányoknak szóló mangát shoujonak nevez. A Nana elsődleges célközönsége kb. 14 év és max, de nagyon max 25 év közötti lányok, ez még elég messze áll a tipikus office-lady közönségre belőtt joseitől. Nevezhetnénk akár mature shoujonak is.
Szal ne erőltessük ezt a nyugati otaku-elitista kategorizálást szerintem ;)

De ne csináljunk általános műfajvitát a topik első postjaiban, ha esetleg folytatni akarod, akkor menjünk máshová.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

Kraivan

Amúgy mit takar a két faj definíciója?

Ez lányoknak anime/manga?

Akkor vagy elcseszett személy vagyok, vagy a világ nagyon sztereotipizált. :P

Tudom hogy ez a manga témája, remélem nem leszek megkövezve:
Az anime eddigi feliratai.
És szívesen csinálom tovább... ^_^ (29. rész folyamatban)

A mangát nem tudom mennyire fogom venni amúgy.
A magyar mangákkal az a bajom hogy horribilis pénzösszegeket tudnak elkérni.
Bár nem csak manga. Az amerikai képregényekért is.

Tudom hogy mibe kerül a dolog, számolgattam, meg kicsit jártas vagyok a témában.
De ekkora pénzösszeg mellett inkább regényt veszek amit órákig/napokig lehet olvasni, nem pedig képregényt és mangákat amiért 1000ftokat elkérnek és 5-10 perc alatt átszaladok rajtuk.

Szóval jó hogy kezd ez a szubkultúra felszínre törni, de dolgozó ember létemre 5x végiggondolom még hogy költsek-e ebbe az irányba is.

motifator

Egyszerűen fogalmazva a shoujo fiatalabb, a josei idősebb lányoknak szól. Esetleg megnézheted itt, bár az alapján, amit ott írnak, a Nana inkább josei, de én akkor is tartom magam a véleményemhez :)

A 2000 forint meg tényleg nem lenne olyan halálosan sok, tekintve az alacsony példányszámot, sokkal inkább mi keresünk keveset  :bruhuhu: De amíg csak magamnak keresem a pénzt, néhány manga még belefér havonta, a Nana is bele fog férni, az biztos :)
Az mondjuk engem is zavar, hogy ennyi pénzért gyakorlatilag max. másfél-két óra szórakozást vásárolok, dehát ez van.

Update:
Most fejeztem be az első kötetet. Az első rész még csak előzmény, a 2 Nana még nem is találkozott. Az animében kicsit másként rémlik, de így is nagyon jó. Csak egy baj van vele, hogy még nincs kint a második kötet!
Ami érdekes, hogy csodálom, hogy még annyi sincs kiírva a honlapra, hogy 14 éven felülieknek ajánlott. Mert a Nana nem igazán gyerekmese. A nyelvezete is elég durva, mondjuk nekem nagyon tetszik, de tényleg meglepődtem, amikor ilyeneket olvastam benne, hogy "Agyfaszt kapok tőled!". De tényleg nagyon stílusos lett a magyar szöveg, gratula a fordítónak.
Szal vegyétek, olvassátok. Talán eddig a legjobb magyarul kiadott manga a Nana.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.