Main Menu

Code Geass /Spoiler!/

Started by nephotep, 2007-02-07, 04:04:18

Previous topic - Next topic

ultimecia

A JAPAN IS SUPERIOR! melyik animeben nincsen benne? Mindegyikben ott van, már csak azért is mert minden külföldi tud japánúl, hiszen az világbnyelv :D
Mindenesetre nem ezen van a hangsúly, mint ahogy sokan sírnak miatta, hanem hogy Zero is superior.  :angyali:
A mai világban meg mi nem szól a pénzszerzésről?

Lythis

Bocsi gyerekek, hogy félbeszakítom a rabid fanboykodást, meg a csodás NGE párhuzamokat, de ez az animu tényleg szaglik a "JAPAN IS SUPERIOR!!11" hozzáállástól. Mert sosem adjuk fel, mert szamuráj mintára vezetjük a régi ellenállást, mert minden második mondat (enyhe túlzás) abból áll, hogy "JAPÁNOK VAGYUNK, nem 11-esek!" És persze a fél világot magába foglaló brit birodalomból egyedül a JAPÁNOKnál van érdemleges felkelés. Ez pláne az után totál jó, hogy a brit birodalom részét képezik a szabadságbuzi amcsik, és a második vh után láttunk egy csodásan superior japánt, akik nagyon tudták, hogy hogyan kell lerázni az amcsikat... Persze ez egy fiktív történet, szóval ne húzzunk már párhuzamokat a valósággal.
Ennek ellenére nem volt több egy mechás, szuperképességgel megtoldott nacionalista pizzahut reklámnál.
Persze valahol át lehet érezni azt is, hogy ilyenekkel játszanak. A kollektív kultúrális identitástudatuk nyílván nem képes feldolgozni azt az ellentmondást, hogy jött egy rakat gaijin, még le is atomozták őket, aztán odatelepedtek páran, és ezekután a superior népük önként nyalta a seggüket. (ahogy teszi a mai napig is egyébként...).

Alkyra

Én csak nanoha fanboy vagyok.XD (ezt jól mutatja az is, hogy kb fél évvel az utolsó rész megjelenése után néztem meg a befejezést)
egyb. Lythis mi van, harapsz mint egy veszett kutya. OO nem tök mind1 h kinek tetszett az anime s kinek nem vagy hogy milyen volt?XD
nem kell itt győzködni a másik felett arról hogy milyen jó/rossz az anime.akinek bejött az nézi a second seasont is, akinek meg nem az meg keres vlm mást.

továbbá mondj egy animet amiben nincs benne a "JAPAN IS SUPERIOR!!11"  valamilyen szinten.

chilip

Quote from: Alkyra on 2008-01-20, 14:08:34
Én csak nanoha fanboy vagyok.XD (ezt jól mutatja az is, hogy kb fél évvel az utolsó rész megjelenése után néztem meg a befejezést)
egyb. Lythis mi van, harapsz mint egy veszett kutya. OO nem tök mind1 h kinek tetszett az anime s kinek nem vagy hogy milyen volt?XD
nem kell itt győzködni a másik felett arról hogy milyen jó/rossz az anime.akinek bejött az nézi a second seasont is, akinek meg nem az meg keres vlm mást.

továbbá mondj egy animet amiben nincs benne a "JAPAN IS SUPERIOR!!11"  valamilyen szinten.

Le Chevalier Deon, Eureka 7, Vandread, Heroic Age... minden ami nem a földön játszódik teljes egészében és/vagy nincs benne a következő szavak: Tokyo, Japan, Edo

Lythis

tl;dr : rinya
Ti magyaráztátok, hogy mekkora istencsászárság, szóval szerintem pont rólunk nem mondható el, hogy győzködtünk volna bárkit is...
egyébként lásd chilip postját...

Alkyra

Quote from: Lythis on 2008-01-20, 14:43:18

tl;dr : rinya
Ti magyaráztátok, hogy mekkora istencsászárság, szóval szerintem pont rólunk nem mondható el, hogy győzködtünk volna bárkit is...
egyébként lásd chilip postját...

én nem győzködtem, hanem a saját véleményem mondtam.(rage azt kérdezte szal arra válaszoltam) ott is leírtam h nem tartom az évszázad anime-jenek.
egyb. erről a "JAPAN IS SUPERIOR!!11"  dologról:

igaz, tényleg nincs benne minden anime-ben.(nekem is eszembe jutott most pár)

White SeeD

Érdekes, én pont a "Japan is superior" szöveget tartom rinyának. Az említett 3 szó meg benne van az animeok minimum 70%-ában valamilyen módon.
De ha mindenáron ragaszkodnak egyesek ehhez a jelmondathoz akkor elárulom, hogy a Death Noteban jobbaj érvényesűl ez az elv. :smile:
Az meg nem igaz, hogy csak a Japánoknál van érdemleges felkelés. A világ többi pontjáról is van bőven, csak Cornelia utazgat a szperior egységeivel és lenyomja őket pl közelkelet. Az EU-val is harcban állnak. De kétlem hogy lenne egy olyan leigázott nép, amely beletörődne az alsóbbrendű létbe.
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Lythis

japán a második vh után például mintapéldája volt ennek...

A Death Note-nak is megvannak a hibái egyébként, nemtudom most miért pont azt emelted ki, de meg sem kérdezem, mert megint ott lyukadunk ki, hogy arról magyarázol, hogy az NGE mennyire király...

Én

Death Note egyébként miért is? Mert a főszereplő vágottszemű?
(BTW hogy on is legyek: én annak idején 1 részt bírtam a gustustalan grafika miatt... de nagyon mondják, hogy zomgpwnage, ezért egyszer tuti nekiállok, mondjuk ha meglesz a normális sebességű netem)

Rage

Quote from: Lythis on 2008-01-20, 11:32:15
Ennek ellenére nem volt több egy mechás, szuperképességgel megtoldott nacionalista pizzahut reklámnál.
:tezsvir:
Ennél szebben magam sem tudtam volna összefoglalni.

Alkyra: A pénzcsinálással kapcsolatban csak annyit mondok: Sunrise. Tessék megnézni, ezidáig milyen CUCCokhoz volt közük.
痛みを感じる方向に、出口がある!

White SeeD

Miért a DN?
Mert az alapszituáció egy az egyben ugyanaz?
Adott egy ember, aki hatalmat kap, oldalán egy különleges lénnyel. Céljuk a világ megváltoztatása, a saját igazságuk szemléletében.
Mindketten mindent megtesznek céljuk elérsében, felhasználnak  tárgyat vagy embert, lényegtelen.
Persze ezt csak azok tudják akik végignézték, és nem csak ennyit láttak blőle: "Ennek ellenére nem volt több egy mechás, szuperképességgel megtoldott nacionalista pizzahut reklámnál."  :lazza:
De mind1, sokaknak tetszett és sokaknak nem. Minden animenál így van :smile:

Edit: Igen, addig még nem jutottam el. De valóban arra gondoltam :D

Én

Ezek szerint félreértettelek, úgy értettem, miért a DN-ben érvényesül jobban a JAPAN IS SUPERIOR!!!!'11oneone!1! elv. Ha nem erre gondoltál, akkor my bad. Ha meg igen, akkor nem válaszoltál... :P

Lythis

disregard that, I fap to NGE.

Egyébként meg igen, ezekhez végig kell nézni... mert annyira diszkréten van a storyba ágyazva mind a két esetben, hogy végülis csak beletolják a képedbe az első max 2 rész alatt... (ok, C.C. csak később költözik be, de a hülye is tudja, hogy főszereplő, már az első résztől, még úgy is, hogy nincs tekintettel arra, hogy az OP-ben is túl sokat szerepel ahhoz képest, hogy statiszta legyen.)
Komolyan, meg vagyok lepve, hogy mennyire frappáns visszavágás volt... evvel az erővel a Pokemonhoz is hasonlíthattad volna...

White SeeD

Hát még ez milyen frapppáns volt. Próbálom visszacsatolni valahogy a témához, de sajna nem tudok /b/tardul...
Well, látom a fórum egyes tagjai semmit nem változtak mióta elmentem és még mindíg igen nehéz értelmes vitát lefojtatni bármiről. :rolleyes:

Lythis

Igen, mi is örültünk, hogy nem folyton azt kell olvasnunk, hogy lekésted a buszt.
mesélj még, hogy mennyit láttam belőle, KÉRLEK! :rolleyes:

Alkyra

A topichoz nem tartozó postokat kérem töröljék/moderálják. Ha veszekedni akarsz Lythis kérlek menj máshova.Itt csak vitatkozni lehet.

Manitu

Quote from: White SeeD on 2008-01-20, 15:40:52
Érdekes, én pont a "Japan is superior" szöveget tartom rinyának. Az említett 3 szó meg benne van az animeok minimum 70%-ában valamilyen módon.
De ha mindenáron ragaszkodnak egyesek ehhez a jelmondathoz akkor elárulom, hogy a Death Noteban jobbaj érvényesűl ez az elv. :smile:
Lehet. De ezzel még mindíg nem cáfoltál rá arra, hogy a Geass is tömve van naconalizmussal.

Alkyra

Quote from: Manitu on 2008-01-20, 23:58:15
Quote from: White SeeD on 2008-01-20, 15:40:52
Lehet. De ezzel még mindíg nem cáfoltál rá arra, hogy a Geass is tömve van naconalizmussal.

Nem is akarja senki megcáfolni. tényleg meg van tömve rendesen, de hogy őszinte legyek engem ez nem is zavart. az amerikaiak, németek stb is ilyenek.(legalábbis a németek is ilyenek voltak a 2vh idején gondolom nem kell senkinek elmondanom, hogy azóta mi van azt konkrétan nem tudom)

egy kicsit el is tértünk már a tárgytól. attól egy anime lehet még jó szerintem, hogy túlteng benne a nacionalitás.
ha meg nem szereted a japánokat, akkor meg mit keresel itt??(jó, én se imádom őket, de nincs is semmi bajom velük)

C.C. seggét meg szeressük.XD punktum. :hopp:

Lythis

Moderáld. És kérlek fogd be :) Nemhiszem, hogy ez veszekedés, csak nem bírom WS szentebb-s-hozzáértőbb-tenálad hozzáállását.

btw: az hogy a németek anno csinálták egy dolog, az, hogy a japánok most is csinálják egy másik. Szerintem nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt, és nem csak az időbeni távlat miatt. Igen, tudjuk, hogy sokak szerint mennyire rettenetes, amit a németek műveltek anno, de szerintem evvel példálózni eléggé ésszerűtlen, ha azt akarod bizonyítani, hogy más nemzetek is nacionalisták, mivel nem tekinthető általános példának a szélsőséges volta miatt.

Lehet jó egyébként, persze, csak szerintem elég zavaró, és egy ilyen anime-ben, mint ez is, nem lehet eltekinteni tőle, mert erről - is - szól.

Alkyra

Quote from: Lythis on 2008-01-21, 00:19:52
Moderáld. És kérlek fogd be :) Nemhiszem, hogy ez veszekedés, csak nem bírom WS szentebb-s-hozzáértőbb-tenálad hozzáállását.

btw: az hogy a németek anno csinálták egy dolog, az, hogy a japánok most is csinálják egy másik. Szerintem nem igazán lehet összehasonlítani a kettőt, és nem csak az időbeni távlat miatt. Igen, tudjuk, hogy sokak szerint mennyire rettenetes, amit a németek műveltek anno, de szerintem evvel példálózni eléggé ésszerűtlen, ha azt akarod bizonyítani, hogy más nemzetek is nacionalisták, mivel nem tekinthető általános ténynek.

Lehet jó egyébként, persze, csak szerintem elég zavaró, és egy ilyen anime-ben, mint ez is, nem lehet eltekinteni tőle, mert erről - is - szól.

ha Neked zavaró volt, akkor ne nézd meg a második seasont.ennyi. elmondtad a véleményedet s mi elolvastuk. attól mert még másnak különbözik a vélemenye nem kell rögtön letámadni.
(s ez mindenkire vonatkozik)

Manitu

Nem csak a németek, ott vannak az amerikaiak, bár náluk legerősebben a képregényekben jelentkezik. Elég belelapozni valamelyik szuperhősös képregénybe, hogy képenvágjon az amerikai felsőbbrendűséget hirdető ideológia. Nem mondom, hogy ez rossz, végülis ezért szeretjük őket :)
Ami a németeket illeti, náluk most pont az ellenkezője van, és még lesz is egy jódarabig. Kínos precizitással kerülnek mindent, amire ezt a jelzőt kicsit is rá lehet fogni.

A Geassban sem mondom, hogy baj, csak WS (és még egy páran) olyan vehemensen próbálja tagadni/elbújtatni, mintha ez valami irtózatosan negatív jelző lenne. Pedig én még emlékszem egy olyan postjára tavalyról, ahol ő maga is elismerte, hogy a japánokat felsőbbrendűnek tartja. :rolleyes:

Alkyra

Quote from: Manitu on 2008-01-21, 00:39:33
Nem csak a németek, ott vannak az amerikaiak, bár náluk legerősebben a képregényekben jelentkezik. Elég belelapozni valamelyik szuperhősös képregénybe, hogy képenvágjon az amerikai felsőbbrendűséget hirdető ideológia. Nem mondom, hogy ez rossz, végülis ezért szeretjük őket :)
Ami a németeket illeti, náluk most pont az ellenkezője van, és még lesz is egy jódarabig. Kínos precizitással kerülnek mindent, amire ezt a jelzőt kicsit is rá lehet fogni.

A Geassban sem mondom, hogy baj, csak WS (és még egy páran) olyan vehemensen próbálja tagadni/elbújtatni, mintha ez valami irtózatosan negatív jelző lenne. Pedig én még emlékszem egy olyan postjára tavalyról, ahol ő maga is elismerte, hogy a japánokat felsőbbrendűnek tartja. :rolleyes:

All hail Bri...oh, ezt nem ide.. :muhahah: Nippon Ban....őőő ezt se...uhmm.... :lul:

Lythis

figy, ha annyira zavar, hogy nem bírom, akkor az elsőt sem nézem végig, nem?
Bár most, hogy mondod, nekem teljesen új távlatokat nyit, hogy nem vagyok köteles megnézni a második szezont...
Indokolatlannak tartom az ajnározását, mert szerintem egyáltalán nem olyan kiemelkedő alkotás, mint amilyennek egyesek tartják. pont. Az, hogy ugyanezek megpróbálják bemagyarázni azt is, hogy ez nem a pénzszerzésről és a fanservice-ről szól, meg egyenesen röhejes - pláne hogy pár posttal lejjebb ugyanazok magyarázzák, hogy ok, végülis minden erről szól, de nem mindegy, hogy milyen a tálalás.
Manitunak meg köszönet, hogy megfogalmazta, amit én is mondani szerettem volna.

Vagyunk páran, akiknek nem tetszett annyira. puff. leszakad az ég, és nem lesz holnap...

Dreamcleaver

Nekem kevés volt a fanservice...

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Alkyra

Quote from: Dreamcleaver on 2008-01-21, 00:47:33
Nekem kevés volt a fanservice...

A most végetért Sky Girlsbe sokkal több van. Kukkants bele.XD
Lythis szavaival élve ez is ilyen mechás, nacionalista fanservice csak ebben nincs pizza hut reklám. :lul:

Egyb. Lythis, én kifejetten örülök, hogy vannak más vélemények is s nem is zavar.(engem az zavart, hogy WSel itt veszekedtetek. legalábbis nekem úgytűnt)
Azért adtam neki magas értékelést, mert tetszett az anime s amíg nem mondtátok addig fel se tűnt/nem vettem figyelembe ezt a nacionalizmust ami az animeben benne van.
Nálam a lényeget elérte: jót szórakoztam rajta.

edit: egyb. remélem nem gond h a régi avádat használom?(anno is megkérdeztem, de ismét rákérdezek, mert nemrég majdnem összetévesztettek veled XD)
szépen tartogattam a vinyón míg meg nem feledkeztem róla s most ismét rátaláltam.:P

Lythis

Ha nem szórakoztat valamilyen szinten, akkor nyílván én sem néztem volna meg. Nekem sincs bajom avval, ha valakinek más a véleménye, maximum nem értünk egyet.  :tezsvir:
viszont az elfogult japánrajongó védőbeszédektől valahogy futkos a hátamon a hideg. Igen, van benne nacionalizmus. Igen, vannak közülünk, akiknek ez szemet szúr. Miért kell megpróbálni megmagyarázni, hogy nincs ott, ha egyszer ottvan? Az EL-ben meg nincs vér, a Rosario + Vampire anime-ben egyetlen kivillanó bugyi sincs, a második VH-ban meg nem voltak nácik...

Ava cucc: itt látom először, hogy megkérdezed, szóval ha előbb is, akkor elkerülte a figyelmemet, bocsi. Az igazat megvallva velem is volt, hogy néztem, hogy mit postoltam, aztán leesett, h nem én voltam. Kicsit fura, de majdcsak megszokom asszem..
Végülis örülhetek, hogy nem csak nekem tetszett :D Nekem úgysem az van most kinn, szal használd nyugodtan :) (legközelebb, ha ilyen van, lehetőleg előre szólj, és akkor nem kapok kvázi sokkot, hogy hogyan kerül az avám a fórumra, amikor nem is postoltam semmit :D)

White SeeD

Quote from: Manitu on 2008-01-21, 00:39:33

:wtf: Nagyon rosszúl emlékszel valamire :szemuveges:

Lythis

És a legfurább, hogy nincs egyedül az emlékeivel.... :rolleyes:

smash++

Én most fejeztem be.
Az anime számomra nem nyújtott túl nagy elmélkedést :) .Van egy hatalom aki leigázott pár országot,van egy ország aki nem fogadja el ez ugyebár tiszta véletlenül japán  :D lol
Most ez,hogy is van? A sorozatban akik a suliban voltak mind eredti Britannianok voltak?Magyarul az anime azt mondta,hogy aki eredeti japán az nem jutott tovább a szegény negyedtől és a hot-dog árusi melótól?
Nézzétek el nekem,de megszakítva néztem és más animet is néztem közötte.
Nekem az jött le,hogy végülis aki akarta csatlakozhatott a Britannian Empire-höz.De közben ugybeár pl csak vérbeli lehetett elméletileg Knight.
A rajzolás miatt nem lehet megkülönböztetni ki volt japán ki nem :).
Szóval nekem nem világos minden. Az öreg szinte meg se jelent.
Lelouch karija tetszett és szinte miatta néztem az animet. Viszont az anime végére átesett a ló túloldalára. Most biztos nem fog tetszeni amit mondok,de én arra lettem volna inkább kíváncsi,hogy mi lesz akkor ha Euphie és Lelouch csatlakozik.

Alapvetően Suzuka-val értek egyet.Lelouch amit elakart érni szinte lehetetlen, és nem tartom szükségesnek-> így is boldogan éltek a hugával és ha ügyes lett volna talán még az öreget is megöli idővel.Természetesen hozzá kell tenni,hogy Suzuka egy szaros kis harmad katona marad ha nincs Lelouch és a felkelés és Zero.
Alapvetően feleslegesnek érzem az elmélkedést ezen az animen.Én úgy érzem van benne butaság bőven és olyan hogy is mondják plot jutsu...
Egyszerűen mecha+akció+nyomozós ügyeskedős megspékelve azzal,hogy szinte mindenki meghal :) 
Végére nekem kicsit átment eszement semmibe, eddig is tudtam milyen az emberi természet...  8/10

White SeeD

Quote from: smash++ on 2008-01-21, 20:49:24
mi lesz akkor ha Euphie és Lelouch csatlakozik.

Ezt most elképzeltem.. hmm, igen jó kis hentai lehetne beélőle :D

De félretéve a hentai-t, ha Zero és a kis akciói nincsenek akkor nem történt volna meg semmi. Pl Suzaku marad a gagyikatona szintjén. Euphie marad a pupett princess.
Euphienek és Suzakunak az elképzelése igen naív. Csak mert 1 ember bejelenti, hogy mostantól nem tartjuk kutyának és alsóbbrendűnek az őslakosságot, kétlem hogy a népesség megítélése csak úgy hipp hopp megváltozna. Főleg a Briteknél, akik stílusát ismerhetjük.
Arról nem beszélve hogy ugyanúgy eltakarították volna az útból mint Lulu anyját.
Ez az éljünk békében de alsóbbrendűként meg pont nálunk hangzik el? Nálunk akiknek egész történelme tökig van szabadságharcokkal?!?!
ZOMG, ennyire megártott a 17 évnyi demokrácia :wtf
Suzakut és Zerot nem hasonlítanám össze ennyire mészárlás céljából.
Suzaku emberszeretőnek meg béketeremtőnek képzeli magát, de résztvesz a gettóírtásokban, és az elejétől fogva a saját népét szivatja, a béke és egyéb hülye jelszavakat lobogtatva maga előtt, mikor erre semmi esély, mivel Japánok nem nyugszanak bele, a Britek meg úgy bánnak velük ahogy, a "nincsen egyenlőség mi felsőbbrendűek vagyunk" jelszavakat skandálva.
Meg amúgy is, kíváncsi lennék ki örül ha "békében" lakhat egy lepukkant gettoban amit bármikor felszámolhatnak, miközben a már említett helyzetek vannak.
Zero csak bosszút akar, és egy olyan helyet ahol Nunnali békében élhet. Az emberek csak sakkbábúk. A semmire nemjó Japán ellenállást meg én is csak csalinak használtam volna, mivel csak az utamba lettek volna a későbbiekben :__devil:

A 2 seasonban meg lesznek újj szereplők, és valószínű hogy geass titkai fognak előrébb kerűlni. (Remélem CC-t már a season elején kihalásszák.)

Talán egy nem trap trailer

+Egy bónuszkép. Kíváncsi vagyok hogy az anime elfajul-e idáig. Nagoyn rmeélem hogy igen :D
(Valahonnan be kéne szereznem a mangát, néha látok 1-1képet a 4chanon, és igen érdekesen alakúlnak benne a dolgok.)