Darker Than Black /Spoiler!/

Started by Solid Snake, 2007-04-15, 14:28:50

Previous topic - Next topic

KeLa

Quote from: Chronus on 2007-08-12, 01:47:04
Elvileg hány részesre tervezik ezt? Csak mert az eddigi tendenciák szerint egy huszonvalahány részes Anime számára nem csinálnak csak 1 OP-ot... És a sztori sem tűnik kifejezetten kiforrottnak még
25 részesnek van írva...

noriko

Quote from: KeLa on 2007-08-12, 01:57:55
25 részesnek van írva...
igaz, de eddig mindegyik rész párban volt, és akkor páratlan lenne... +a hivatalos oldalon, a DVD infónál azt írják, hogy 9 dvd-n fogják kiadni, az elsőn 2 rész van, a többin 3 lesz. Ez így 26 :)
"I wish I could, but I don't want to."

Cobra

Lehet itt is dupla hosszúságú lesz az utolsó rész.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Solid Snake

13.-14. rész

Kicsit el vagyok maradva vele, beismerem, de most, hogy vége a nyári munkának, végre kezdem utolérni magam (Seirei no Moribito + Higurashi no Naku Koro ni Kai már up-to-date státuszban van :)).

Tehát DTB. Yin a középpontban. Első percekben máris WTF. Yin vak:eek: Mindig is gyanús volt, hogy ennyire meredt maga elé...
A múltja éppen annyira lett bemutatva, amennyire kell, mindenféle felesleges sallang nélkül. A csúcspont egyértelműen a mosolygási kísérletei, valamint a 14. rész megoldása volt (a Megfigyelőket magába szívó Szerződőről ordít, hogy a készítők Shang Tsung-fanok -- még az elintézésekor is egyből a Mortal Kombat odavágó jelenete ugrott be  :D).

Hei jó fiú, tetszettek a mondatai, hogy egyenlő félként kezeli a lelkileg (és bizonyos mértékben fizikailag is) nyomorék lányt. Huang-nak headshot járna, bár az dícséretes, hogy a végkifejletnél előjöttek az emberi érzései is (ahhoz képest, hogy az anime során eddig nekem végig ellenszenves volt).

Kurasawa Gai továbbra is büntet.  :Kiraly: Remélem, viszontlátom még. Ennek az animének nem tesz rosszat egy ilyen Clouseau-féle ügyefogyott, mégis némi nyomozói intutícióval rendelkező hiperaktív alak.

Chronus

Quote from: Solid Snake on 2007-08-17, 22:48:08
hogy a végkifejletnél előjöttek az emberi érzései is (ahhoz képest, hogy az anime során eddig nekem végig ellenszenves volt)
Miből gondolod hogy contractor? :P Egyszer se mondták még :P

Solid Snake

Quote from: Chronus on 2007-08-18, 00:22:50
hogy a végkifejletnél előjöttek az emberi érzései is (ahhoz képest, hogy az anime során eddig nekem végig ellenszenves volt)

Egy szóval nem mondtam, hogy Huang egy Szerződő. Ő csupán egy ellenszenves ember, aki az utolsó pillanatban mégsem húzta meg a ravaszt, mert észrevette, hogy Yin nem egy átlagos Báb.

Chronus

Quote from: Solid Snake on 2007-08-18, 13:34:52
Quote from: Chronus on 2007-08-18, 00:22:50

Egy szóval nem mondtam, hogy Huang egy Szerződő. Ő csupán egy ellenszenves ember, aki az utolsó pillanatban mégsem húzta meg a ravaszt, mert észrevette, hogy Yin nem egy átlagos Báb.
Oh.. bocs.. én értettem félre. Csupán abból következtettem erre ahogy fogalmaztál, "emberi érzései" :) De ok, my bad :P
Amúgy ez érdekes téma, mert semmi sem bizonyítja hogy a báboknak nincsenek érzelmeik, ez is csupán feltételezik azokból a reakciókból amiket leadnak... később is lesz úgymond "kivételes eset" bábokkal... a sztoriban ezeknek a lényeknek a mibenléte még nem lett teljesen tisztázva...

Solid Snake

Quote from: Chronus on 2007-08-18, 15:37:41
a sztoriban ezeknek a lényeknek a mibenléte még nem lett teljesen tisztázva...

A Megfigyelőknek sem teljes mértékben. Hogy most ezek tudatuktól szétválasztott, gépre kötött emberek (ala Mátrix), vagy pedig látnoki képességekkel megáldott egyének (ala Minority Report), még nem tisztázódott (legalábbis 14. résszel bezárólag még nem :)).

Venom

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Chronus

19-20:

Őőőh. Megkedveltem Huang karakterét. Nem contractor, ember. Hei pedig erősen hajlik affelé, hogy átáll Amberékhez. Kezd egyre jobban tetszeni az irány amerre ez a sorozat halad, bár még mindig nem tudom, hogy hogy oldják meg ezt 25 részben. Spoilerezni nem akarok, nézze meg mindenki, megéri.

Amúgy 21. rész előzetes: Elf fülű barátunk visszatér. Juppijáé :jee:

Cobra

Solid Snake

19.-20. rész

Szerkezetileg tökéletes. Tartalmilag...hát.

[spoiler]
Azt nem értettem, hogy a vallásszekta vezetőjét miért is kellett likvidálni, ha már úgyis elhalálozott volna magától igen rövid időn belül (ami ugye be is következett). Más értelmét nem láttam ennek a szálnak, a cél a Szerződő-ember párhuzam levezetése volt, de gyakorlatilag Alma halála ezzel le is lett zárva.

Huang múltja viszont imponált, az meg pláne, hogy pont egy ellenséges Szerződő kémnőbe szeretett bele. Így már teljesen érthető az anime első 18 részében bemutatott hatalmas ellenszenve a Szerződők iránt.  :morci:
[/spoiler]

A 16. rész vége már előrevetítette a várható fejleményeket (Hei csak akkor találkozhat Pai-al, hogyha felrobban egész Tokió), szóval én egy valódi darkos (darker than blackes  :haha:) lezárásra számítok.  :hopp:

minuszmiki

No, pótoltam a lemaradásomat.

Ep. 17-18.: Kicsit a CB Waltz for Venus c. epizódjára emlékeztetett ez a kettő, elég jók voltak. Érdekes, hogy nem szerepletek bennük más contractorok Hei-ék csapatán kívül.

Ep. 19-20.: Huang nekem is szimpatikus lett utána. A darkos lezárás pedig biztosan bekövetkezik, hiszen vagy Tokió robban fel, vagy Hei nem találkozik Paival, az se lenne túl vidám.
[spoiler]A küldetés célja az volt, hogy Huang meg a nő közül valamelyiket vagy mindkettőt eltüntessék, ez a 20. rész végén el is hangzik.[/spoiler]

Lokids

Quote from: Solid Snake on 2007-08-21, 19:11:39
(Hei csak akkor találkozhat Pai-al, hogyha felrobban egész Tokió),

Heh? Valami felett akkor nagyon átsiklottam...

Solid Snake

Quote from: Lokids on 2007-08-23, 23:48:16

16. rész második fele. Amber párbeszéde Hei-el a szentélynél.

Szerk: Biztonság kedvéért még egyszer átnéztem. Abban igazad van, hogy robbanásról szó nincs, azonban Amber kérdéséből ("De mit tennél, ha csak ennek a városnak a föláldozásával tudnál vele ismét találkozni?") elég nyilvánvaló, hogy a város elpusztulásával (vagyis felrobbanásával) történhet meg a találkozás.

Chronus

Quote from: Solid Snake on 2007-08-24, 01:22:39
Quote from: Lokids on 2007-08-23, 23:48:16

16. rész második fele. Amber párbeszéde Hei-el a szentélynél.

Szerk: Biztonság kedvéért még egyszer átnéztem. Abban igazad van, hogy robbanásról szó nincs, azonban Amber kérdéséből ("De mit tennél, ha csak ennek a városnak a föláldozásával tudnál vele ismét találkozni?") elég nyilvánvaló, hogy a város elpusztulásával (vagyis felrobbanásával) történhet meg a találkozás.

Az én subolt verzióban egyszerűen csak "what if this city would sink into darkness during the process?"
Szó sincs semmi robbantásról meg elpusztításról. Egyszerű figure of speech. Kb annyit tesz, hogy a contractorok átvennék a hatalmat és elnyomnák az embereket. Vagy kiterjesztenék a hells's Gate-et az egész városra. Darkness nem pusztulás csupán negítív körülmény, eg.: terraformáció, vagy elnyomó diktatúra, éhínség, etc.

minuszmiki

Vagy felrobbanna a kapu a fél kontinenssel együtt. A 16.-ban elég egyértelműen előrejelzi ezt a gépekre kötött öregasszony.

kikuchiyo

úgy néz ki, ma nem volt új rész.
Failure is the default option

Solid Snake

Quote from: kikuchiyo on 2007-08-24, 02:01:00
úgy néz ki, ma nem volt új rész.

Bizony, 2 hetes szünet van, így a 21. rész csak 31-én jön majd ki.

Gregory

Quote from: minuszmiki on 2007-08-23, 20:08:46
No, pótoltam a lemaradásomat.
Same here, bár én a 9. résztől indultam.

Az új OP tetszik, az ED annyira nem, a rajzolás pedig még mindig nagyon tetszik.
9.-10. rész elsősorban Misaki Kirihara jelenléte matt tetszett meg, 11.-12. rész viszont nem tetszett, elég nyomasztó hangulatot teremtett az "enyhén" szigorú biztonsági rendszer.
13.-14. részhez csak ennyit fűznék hozzá:
[spoiler=kép]

[/spoiler]
17.-18. rész: szerintem valamennyire eltért az eddigi részektől, bírtam a srácot(Kenji), a bevásárlásról nem is beszélve, bár sztem ennek köszönhetően Kirihara felfigyelt Li/Lee és a BK-201 közötti hasonlóságra.
19.-20. rész: végre megismerhettük Huang történetét is. Eddig is ellenszenves volt, ezután is az lesz, legalábbis számomra. Mindenesetre mostmár tudjuk, hogy hogyan jutott el oda, ahol most tart, mind "munkaügyileg", mind személyiséget tekintve, bár ahogy láttam a róla kialakított kép nem sokat változott egy kívülálló szemében a fordulópont leforgása után. Egyébként asszem már korábban is lehetett rá következtetni, h nem contractor, egy Heinek intézett megjegyzéséből, ahol kívülállóként beszélt a contractorok egyik negatív jellemzőjét ecsetelve.

Nagyon bírom Hei személyiségét, ahogy egyik pillanatban még játsza az ártatlan, kissé esetlen Li/Lee Shenshun-t, a következő pillanatban pedig kiül az arcára egy BK-201-hez méltó arckifejezés. Egyre inkább kezd elpártolni a Syndicate-től(bár azt nem mondanám, h feltétlen Amberékhez akarna csatlakozni [a személyes ellentétek miatt], sztem elsősorban inkább a Syndicate elhagyását tervezi), néhányszor azt hittem, h lelép (pl. mikor Yin-en akart segíteni), de eddig mindig közbejött valamilyen befolyásoló tényező, ami miatt mégis maradhattak.
Azért Amberék feltünésénél néztem egy kicsit, elég táposnak tűnnek, mind a kisgyerek, aki vele volt, mind pedig Amber... Kíváncsi vagyok mi a szerződés feltétele. Remélem nem valami kis kellemetlenség, ha már ilyen powája van.

Chronus

Quote from: Gregory on 2007-08-26, 19:00:15
Kíváncsi vagyok mi a szerződés feltétele. Remélem nem valami kis kellemetlenség, ha már ilyen powája van.

Nos ezt senki se tudja, de egy pletyka szerint fiatalodik tőlle mégpedig rendesen. Vörös hajú ürge szerint vigyáznia kell mert nem tudja a kis trükköt végtelenszer elsütni. Egy idő után egyszerűen úgy megfiatalodna hogy képtelenné válna a vezetésre, vagy az erejének az irányítására.

Amúgy bizonyítékként egy viszaemlékezésben ahol Hei meg Amber Amerikában voltak bevetésen Amber sokkal öregebbnek tűnt. Ez alátámaszthatja, de ez szerintem egyelőre nem derül ki. Mint ahogy Hei büntije sem.

smash++

Most a doll-ok emberek?Végülis ugyanolyanok mint a contractorok csak nem különleges képességet kaptak hanem mediumok lettek és ezért ilyen "cyborg" szerűek?Vagy egyszerűen az emberek alakítják át a kiszemelteket dolloká?Elméletileg nekik sincsenek érzelmeik,de mint már kiderült igen is vannak.

Solid Snake

Quote from: Chronus on 2007-08-28, 21:03:16
Quote from: Gregory on 2007-08-26, 19:00:15
Kíváncsi vagyok mi a szerződés feltétele. Remélem nem valami kis kellemetlenség, ha már ilyen powája van.

Nos ezt senki se tudja, de egy pletyka szerint fiatalodik tőlle mégpedig rendesen. Vörös hajú ürge szerint vigyáznia kell mert nem tudja a kis trükköt végtelenszer elsütni. Egy idő után egyszerűen úgy megfiatalodna hogy képtelenné válna a vezetésre, vagy az erejének az irányítására.

Amúgy bizonyítékként egy viszaemlékezésben ahol Hei meg Amber Amerikában voltak bevetésen Amber sokkal öregebbnek tűnt. Ez alátámaszthatja, de ez szerintem egyelőre nem derül ki. Mint ahogy Hei büntije sem.

Igen, ez valóban érdekes teória.  :jee:

Hei büntetése pedig már az elején kiderült: a mértéktelen zabálás.  :Kiraly:

Cobra

A Dollok szerintem félresikerült Contractorok. Igazából azt se tudjuk, hogy a Contractorok akarták-e az átalakulásukat vagy nem, ezért gondolom, hogy a Dollok is Contractorok lennének, ha minden rendben lett volna az átalakuláskor.

Liquid Snake

Hát ez a 20.-ik rész nagyon felidegesített. Mikor megy már Hei és csinálja ki az egész szindikátust?  :morci:

minuszmiki

Solid Snake

Quote from: minuszmiki on 2007-08-31, 17:29:32
Quote from: AnonymousThis will be our last release since the wonderful people over at sudo have caught up.

És ha majd megint lemaradnak?  :D

minuszmiki

Akkor ajánlom nekik, hogy ne sokat késlekedjenek. :)

Solid Snake

21. rész

A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. A három oldalról (Rendőrség/Szindikátus/Evening Primrose) emberek állnak át, kerülnek rendőri őrízet alá vagy küzdenek élet-halál harcot (igen, az a bizonyos verekedés a rész csúcspontja). Mission: Impossible-féle kémbehatolás kipipálva, csavaros események kipipálva, teleportáló képességekkel rendelkező meztelen EPR nő kipipálva ( :redface:). Klassz rész volt, várom a következőt.  :jee: