Darker Than Black /Spoiler!/

Started by Solid Snake, 2007-04-15, 14:28:50

Previous topic - Next topic

Chronus

Quote from: Solid Snake on 2007-10-01, 21:17:37
Quote from: Chronus on 2007-10-01, 19:59:44
Persze még mindig jobb, mint egy Evangelion-effektus...

NGE 25.-26. nálam totálisan telibetalált, szóval... :ejnye:
(Igaz, hogyha nem lett volna az End of Evangelion, akkor lehetséges, hogy önmagában valóban csak  :wtf:-hatás érvényesült volna)

Számomra End of Evangelion adta meg a korrekt WTF hatást. És azon kívül, hogy volt benne egy jól animált trancs fight, számomra egy élvezhetetlen sz*r volt. Félre ne értsd, de egyszerűen rühellem, mikor valamit amit egyszerűen és frappánsan le lehetne zárni megtekernek még 2x, leöntik citrommal, fejbevágják egy téglával és egy kórházas-önkielégítős jelenettel ,és a végén ezután betolnak egy komplett armageddont a háttérben egy gigantikus süllyedő hentai hullával.

Ezek után - legyen akármilyen jó a plot - azon se lepődtem volna meg, ha posztapokalipszis romjai közül előmászik a Kész Átverés show stábja, és átnyújtanak Shinjinek kölyökpezsgőt... rotfl. Kb lenullázta az egész sorozatot nállam. Persze ez SZVSZ. De a WC-n ülve is kitaláltam volna valamit amiben kevesebb a plot-hole van...

Másnap megkérdeztem 3 embert akik Evangeliont ajánlották, hogy ennek mi volt az elemi lényege, a válasz egybehangzóan az lett, hogy "Fingom sincs, de azért jó volt."... hirtelenjében eszembejutott egy szar film, aminek a címe valami olysami volt, hogy Donnie...

...de már mindenki tudja hogy mit fogok mondani...

Rage

Topic sajnos tl;dr, viszont lenne egy buta kérdésem: jó ez a sorozat? Csak mert látom Solid Snake kolléga ismertetőjét, hogy 10/10, de azért gondoltam, a többiek véleményét is kikérem. :D
痛みを感じる方向に、出口がある!

minuszmiki

Tényleg jó, amiket leír benne, helyesek. Kicsit volt néha olyan érzésem, hogy a történet nem halad előre, de a stílus, a látvány meg Yoko Kanno egészen kiváló zenéje olyankor is simán elvitte a hátán a sorozatot.

Gregory

Nah végre, én is letöltöttem a befejező részeket, sőt, meg is néztem őket, nekem bejöttek.

Quote from: Chronus on 2007-09-30, 18:30:59
Furcsa... nekem Mistaki részéről nem kifejezetten jött le a "sayonara"-érzés, sokkal inkább valami olysami, hogy "szívesen beszélnék vele, de mindig eltűnik a f*szba"...
Annál a résznél Misakinak kellett eltűnnie, nem pedig Heinek. Egyébként nekem is a "sayonara" fíling jött le, az, h ennyire kiemelnek egy kézfogást(mert sztem egy átlagkézfogáshoz képest igenis ki volt emelve), már lehetett sejteni, h ez volt az utolsó komolyabb/hosszabb találkozásuk.
Btw: sztem is nagyon jó volt a kettejük időtöltése. Misaki pedig az egyik kedvenc női karakterem lett, kár, h kevésszer láthattuk a hivatalos öltözékétől eltérő ruházatban.

Quote from: Chronus on 2007-09-30, 18:30:59az utolsó amit látsz az, hogy Misaki rohan utánna, Hei meg eltűnik... így egy merő feszültséggel lett lezárva az egész, ami irritáló...
Szerintem nem volt irritáló, az említett feszültséget én nem érzékeltem. Sztem jó lezárás lett, sokat már úgysem tudtak volna beszélni egymással, vagy csak ismételték volna a korábban elhangzottakat, ami szvsz unalmas lett volna, én legalábbis nem akartam volna újból végighallgatni(vagy inkább olvasni) azt, amiről az utolsó néhány részben szó volt. Egy esetleges újabb bóklászós részt pedig hülyeség lenne berakni az utolsó rész utolsó fél percébe, mert úgysem tudják úgy megoldani ennyi idővel, h olyan legyen, mint az első volt, így ez is teljesen fölösleges lenne. Nem tudom, h mi mást várhatnánk egy újabb találkozástól, szal szerintem már csak ezért sem volt rossz ez a befejezés.

Quote from: Chronus on 2007-09-30, 18:30:59
Az 1.részben feltűnt contractor kergetése (vagy hasonlóé) is inkább úgy tűnt, hogy "na rakjunk be pár - már kész - framet, mert már mindenki fáradt, és ugyis tökmindegy, és akkor kész is van" -célt szolgált, mint tényleges sztoribeli célja lett volna.
Az első részben szőke haja volt a contractornak. Also itt a 25. részben elkapták, míg az 1.-ben megszökött. Ezzel sztem azt akarták érzékeltetni, h mennyit fejlődött a rendőrség a tapasztalatoknak köszönhetően. Ez azt szeretné mutatni, h Misaki - aki a nehezebb utat választotta - is képes felvenni a harcot. Sztem.

A grafika sztem nagyon jó lett, nekem legalábbis nagyon tetszett. Zene úgyszintén, legtöbbször nem tűnt fel, ami annyit tesz, h jól illik az adott részekhez, néha azonban meg is jegyeztem magamban, h "igen, ez jól illet ide", ami elég sokat jelent, révén, h ilyen téren elég botfülem van. Nálam is 4. helyre lépett, 10/10

Cobra

Nekem nagyon nem tetszett az utolsó rész, véleményem szerint abszolút nem illett ehhez a sorozathoz egy ilyen NGE szerű befejezés.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

minuszmiki

Pedig jól elő volt készítve, igazság szerint másmilyet nem is nagyon tudnék elképzelni a végére. Bár mondjuk nekem nem juttatta eszembe az NGE-t.

Solid Snake

Quote from: Gregory on 2007-10-03, 17:44:08
Btw: sztem is nagyon jó volt a kettejük időtöltése. Misaki pedig az egyik kedvenc női karakterem lett, kár, h kevésszer láthattuk a hivatalos öltözékétől eltérő ruházatban.

Qipao-s Misaki:  :redface:
Annyira kellene egy olyan wp, amin abban a ruhában van.  :hehe:

Quote from: Cobra on 2007-10-03, 19:41:49
Nekem nagyon nem tetszett az utolsó rész, véleményem szerint abszolút nem illett ehhez a sorozathoz egy ilyen NGE szerű befejezés.
Quote from: minuszmiki on 2007-10-03, 19:53:06
Bár mondjuk nekem nem juttatta eszembe az NGE-t.

Nekem sem.  :confused:
Pontosan mire gondolsz NGE szerű befejezésen?
Itt tudtommal a végén elkerülték a "Third Impact"-et.  :ejnye:

Cobra

[spoiler]az volt nekem NGE-s, hogy csak szövegelnek a tudatukban, meg hogy megjelennek a halottak és bíztatják Hei-t[/spoiler]

Alkyra

Ez jó sozozat volt.^^ eléggé lekötött h egymás után nézem meg a részeket s végigkísérjem a történetet ahogy az szépen lassan, ámde meglehetősen csavarosan fedi fel magát.
[spoiler] Hei tulajdonképpen akkor ember volt, viszont egy Contractor képesseségeivel bírt(pontosabban Pai képességeivel) s így neki nem volt "ára" amit meg kellett fizetni a képesség használatért? Azt viszont sajnálom, hogy a fele csoport meghalt.:( Egyedül Yin s Hei élte túl az egészet meg asszem Mao.
[/spoiler]

Mindent összevetve megérte végignézni a sorozatot.Kellemes grafika, jó zenék(abingdon boys op  :cool:) s érdekes karakterek voltak benne.
Megérdemli a maximális pontszámot.

Végértékelés: 10/10

KeLa

Quote from: Alkyra on 2007-10-18, 12:49:45
[spoiler]meg asszem Mao.[/spoiler]
[spoiler]Nem ,sajnos ő sem :frown:[/spoiler]

Solid Snake

Quote from: KeLa on 2007-10-18, 13:41:48
[spoiler]meg asszem Mao.[/spoiler]
[spoiler]Nem ,sajnos ő sem :frown:[/spoiler]
[spoiler]Így igaz, Mao is meghalt.  :frown:[/spoiler]

Hei tulajdonképpen akkor ember volt, viszont egy Contractor képesseségeivel bírt(pontosabban Pai képességeivel) s így neki nem volt "ára" amit meg kellett fizetni a képesség használatért?

Nem, Hei fizetsége egyértelműen a mértéktelen evés volt.

KeLa

Quote from: Solid Snake on 2007-10-19, 23:31:44
Hei tulajdonképpen akkor ember volt, viszont egy Contractor képesseségeivel bírt(pontosabban Pai képességeivel) s így neki nem volt "ára" amit meg kellett fizetni a képesség használatért?
Nem, Hei fizetsége egyértelműen a mértéktelen evés volt.
Tudom h a wikipedia nem mindig pontos, de az ott leírtak szerint lehet h Alkyra gondolja jól... :confused:

Quote from: wikipediaHei has no remuneration, as he wasn't originally a Contractor. Huang has noted several times that Hei's behaviour is strange for the likes of a Contractor, whose mentality shouldn't be affected by normal feelings of compassion or sorrow. Hei acts upon these emotions regardless, making him somewhat enigmatic to Mao and Huang.

Solid Snake

Akkor ezek szerint tényleg csak azért evett annyit, mert pókhasú?  :D

Ryxus

Érdeklődni szeretnék, hogy tudna valaki mondani egy oldalt, ahol normális minőségbe le tudnám szedni a részeket (direct download jó lenne). Mert a baka-updates torrentjeinek többsége halott és ahol az első három részt le tudtam tölteni ott már nincs fenn a 4. plz help!
Fullmetal Alchemist and Bleach 4ever

"If you get close to the sun you just get yourself burnt" - Edward Elric

"Under the mask there is another mask" - Hatake Kakashi

"All of your opinions are rejected!" - Kurosaki Ichigo

Cobra

Sajnos nem találtam egyik csapattól se komplett torrentet, szóval ha nem kerül fel ide, akkor esélytelen szerintem.

smash++

Quote from: Ryxus on 2007-11-18, 10:20:56
Érdeklődni szeretnék,[spoiler] hogy tudna valaki mondani egy oldalt, ahol normális minőségbe le tudnám szedni a részeket (direct download jó lenne). Mert a baka-updates torrentjeinek többsége halott és ahol az első három részt le tudtam tölteni ott már nincs fenn a 4. plz help![/spoiler]
A befejezett sorozatok torrentjei című topicban ott van a Sudo 1-25ig.Jó minőség és biztos van seed-er...

Ryxus

Fullmetal Alchemist and Bleach 4ever

"If you get close to the sun you just get yourself burnt" - Edward Elric

"Under the mask there is another mask" - Hatake Kakashi

"All of your opinions are rejected!" - Kurosaki Ichigo

White SeeD

Picit többet vártam a sorozattól. Főleg a beharangozók alapján.
Végül is nem volt rosz. Viszont szegény CC-ből loli lett :ejj: Pedig milyen szép kifejlett példány volt :lazza:
Picit összecsapottnak éreztem a végét, és (számomra)hirtelen ért véget.
[spoiler]Well, végűl is világmegmentés megvolt, de túl gyorsan és könnyen ment :szemuveges:[/spoiler]
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Solid Snake

Quote from: Ymir on 2008-01-24, 13:18:15
Nektek mi volt a legtalálóbb, -ütősebb, -poénosabb, -kedvencebb jelenetetek a sorozatban?

Legtalálóbb: A Szerződők különféle képességei és a fizetségük. A készítők itt nagyon kreatívak voltak.  :jee:
Legütősebb: A Huang történetét bemutató duál-rész. Annyira kesernyés, noir-os hangulat, fordulatos esemény aligha akad a sorozat többi részében.
Legpoénosabb: Kurosawa Gai a.k.a. Matsukichi -- egyértelmű  :Kiraly:
Legkedvencebb: Huang történeti duál rész lezárása -- a pince jelenet. Az mindent visz.  :hopp: :cool:

Quote from: Ymir on 2008-01-24, 13:18:15
Btw: a mangában folytatódnak még az események?

Van belőle manga?  :eek:

Lythis

Most komolyan: szerinted?
ha megnézted azokat a részeket, akkor tudod, hogy Havoc-nak nem kis hírneve van/volt.... sőt, még a renumerációja is kellően sokkoló volt...

Zen

Hja, de a visszaszerzése volt a feladata, h végrehajthassák az expedíciót.
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis

visszaszerzés != lelövés :D

Zen

Quote from: Lythis on 2008-02-29, 19:09:48
Ha valaha elrabolnak engem, és valaki mentőakciót szervez, NAGYON remélem h nem te fogod vezetni őket. :P :D
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

Lythis

Quote from: Zen on 2008-02-29, 19:48:37
Ha valaha elrabolnak engem, és valaki mentőakciót szervez, NAGYON remélem h nem te fogod vezetni őket. :P :D
jobbszeretnél valakit, aki le is lő? :D

Zen

Quote from: Lythis on 2008-02-29, 22:28:53
Te pont ezt tennéd, ez a bajom. :D :P
&fmt=1

Lythis

Quote from: Zen on 2008-02-29, 22:36:10
Quote from: Lythis on 2008-02-29, 22:28:53
Te pont ezt tennéd, ez a bajom. :D :P
kezdünk offtopicba átmenni, de azért megkérdezném: ezt honnan szeded? :D

Zen

Quote from: Lythis on 2008-02-29, 22:41:49
kezdünk offtopicba átmenni, de azért megkérdezném: ezt honnan szeded? :D

Innen. :D
&fmt=1

Lythis

aztjelenti, hogy nem egyenlő... :rolleyes:

Zen

Quote from: Lythis on 2008-02-29, 22:44:53
aztjelenti, hogy nem egyenlő... :rolleyes:
:oops:
escape plan, escape plan...megvan:
Sry, nem beszélni madzsar.. :D
&fmt=1

Chronus

Darker than Black 26. (Bonus Episode): http://tracker.anirena.com/download.php?id=5344
Őőhh.. hát. lol.  ^^" Nem gondoltam volna hogy ilyet is megérünk....