Main Menu

Claymore manga

Started by Gregory, 2007-06-10, 11:58:58

Previous topic - Next topic

chilip

nu Clare [spoiler]kikelt a tojásból, de valamiért úgy kellett ÖSSZEVARNI  :zomg: és nem volt "seb" se a hasán amit eddig takargattak[/spoiler] többet majd ha lesz fordítás

Junchi

[spoiler]

[/spoiler]

Mondjuk remélem, kapunk egy-két infót, hogy [spoiler]ugyan mi is történt a blobon belül.[/spoiler]

kada

Quote from: chilip on 2012-08-04, 12:30:10
nu Clare [spoiler]kikelt a tojásból, de valamiért úgy kellett ÖSSZEVARNI  :zomg: és nem volt "seb" se a hasán amit eddig takargattak[/spoiler] többet majd ha lesz fordítás
dat bellybutton
[spoiler]És azért nincs, mert aztán mégis van, vagy mi.[/spoiler]

LuckyDingo

Hát ez aztán télleg gusztustalan.. aszittem valami durvább lesz. :D

chilip

azthittem lesz még tovább de nem :( az alapján amit mondtak a végén ez lesz a végső harc

Junchi

Jah, nagyon klimax-gyanús a dolog, főleg így, hogy Klári is megosztott mindent... :/

Btw kár volt ezt a dragon dolgot behozni, a mainlandről már nem is beszélve, szal valsz nem kerülnek már elő... (De ne legyen igazam.)

kada

Hmm...
Azért emlékeztettek hogy ki-kicsoda, hogy átérezzük jó alaposan a halálukat?  ::)

Junchi

Ch131

Nem történt sok minden, viszont ennyi badass-t rég láttam már egy fejezetben. Plusz így, hogy Clare kapott power-upot Rafaelától, már-már demi-god szinten van. :3

Aaamire viszont kíváncsi leszek, hogy a két awa mit akar Rakitól...

kada

Részemről valahogy a badass nem jött át annyira.
Végig az volt az érzésem, hogy kaszálnak, kaszálnak, aztán ki fog derülni hogy nem is így működik az a lény.
Szinte felháborít hogy nem trollkodott az alkotó, és ilyen gyorsan vége lett.  ^^"
Nem is emlékszem ki/mi volt az!  ^^"
Visszamentem hogy kihagytam egy részt? De nem.  ^^"
Másiknál is volt egy cool higher ground, valami misztikus duma, meg kivégzés.

Köv részre persze kiváncsi vagyok most hogy ez a kötelező kis izé ilyen gyorsan le lett tudva, húzták volna arra panaszkodom biztos.  ::)

chilip

hú mi lesz itt majd  :kocc: első fele csak pofázás azt nem értettem, de valaki visszatér ki kedves szívemnek  :lazza:

Isley

132

http://www.mangareader.net/claymore/132

Kiváló fejezet! Roppant érdekes!

Újabb információk Isleyről Chronostól. Chronos szerint Raki lehet az egyik legfontosabb a Priscilla elleni harcban.

Cassandra egyre közelebb. A harcosok már dolgoznak a semlegesítésén, és úgy tűnik visszatér...

[spoiler]Riful.[/spoiler]

Hihetetlen, hogy testének ennyi maradéka is elég, hogy életben maradjon. Chronos nem tudom, mit akart mondani a legvégén ezzel kapcsolatban mondjuk.

LuckyDingo

Roppant érdekes, valóban roppant érdekes!

Majdnem bealudtam rajta.

Raki-Abyssal csávó szöveg - uncsiii
Abyssal csávó - Miria szöveg  - uuuuncsiiii

Mellből kinövő felélesztett nagyon erős izé jön - mikor ér már oda.. UUNNCSIII...!!!

[spoiler]Riful..[/spoiler] meh..

De roppant érdekes volt! ^^ [spoiler] :falba:[/spoiler]

Junchi

Quote from: LuckyDingo on 2012-11-03, 05:29:50
Majdnem bealudtam rajta.

+1

Az Isley-es szövegnek eleve semmi értelme nem volt - csupa olyan dolog hangzott el, amiket mi már rég tudtunk, max csak Rakinak (vagy épp Chronoséknak) voltak újak, de az is csak arra volt jó, hogy nézhessük a reaction face-eket...

A többi ugyancsak meh. Egyedül a vége érdekes... Kíváncsi leszek, mi szerepe lesz még Rifulnak.

kada

Quote from: Isley on 2012-11-02, 22:17:31Újabb információk Isleyről Chronostól. Chronos szerint Raki lehet az egyik legfontosabb a Priscilla elleni harcban.

[spoiler]Riful.[/spoiler]
Hihetetlen, hogy testének ennyi maradéka is elég, hogy életben maradjon. Chronos nem tudom, mit akart mondani a legvégén ezzel kapcsolatban mondjuk.
Első: ugye az emberi énjére csak ő tud hatni kb (meg Claire)...

Második: Én se vágom az mi volt, stay tuned to find out.

Összességében csatlakozom a bealvó társasághoz, egy hétnyi mangát pótoltam be most egyszerre, és ebben volt a legkevesebb újdonság, miközben oldalszámban élvonal-beli.
Azért a duma a csávókkal nem volt rossz, csak bő lére eresztett.

Isley

133

http://www.mangareader.net/claymore/133

A harc megy tovább. Annyi biztos, hogy...

[spoiler]Clare ereje már nem elhanyagolható.[/spoiler]

kada

Quote from: Isley on 2012-12-03, 23:06:59Annyi biztos, hogy...
[spoiler]egyre inkább szódával kéne olvassam, mert már fogalmam sincs hol facsarodik a plot.[/spoiler]

Dreamcleaver

Ez a csávó 130 izé rész alatt nem tanult meg rajzolni? :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Isley

Kijött az új fejezet!

134

http://www.mangareader.net/claymore/134

Az eleje tetszett a Felébredett Lények alakjai miatt. Octavia alakja különösen jó lett.

De a vége nagyon durvának akar tűnni. Jó lenne információt szerezni arról, hogy ki is pontosan ez a Rifulhoz hasonlatos teremtményecske, mielőtt...

[spoiler]...továbbjátszik az értelmetlen gondolattal, hogy megöli a megölhetetlent.[/spoiler]

chilip

az ott Riful és Duff (a suta jobbkeze, ugyanazt köpi mint Duff ez volt a képessége ) fúziója. még mutatták is hogy majdnem abyssal szintű volt a melák, a többi erős awakened nem bírt vele. kérdés hogy a józan esze megvan a lénynek vagy csak mindent be akar falni :P

Isley

Ez így van. Valóban e kettő fúziójának tűnik. De elvileg mindkettő halott.

Dauf a 104. fejezet elején meghalt Priscilla keze által. Rifulból pedig csak a felsőtest maradt meg. A kérdés az inkább, hogy miképp egyesülhettek. Dae lehetett talán... Vagy Riful felsőteste láttán tévesen gondolták Helenék, hogy halott, s később magába olvasztotta Daufot.

Mindenesetre, a lény a 132. fejezet végén látható sétáló lábakból jött ki, s formálódott ilyenné. A lábak a 99. fejezet tanulsága szerint nem lehettek Rifulé, mert azokat már Priscilla elpusztította.

Még ha a szervezet keze benne is lenne a lény létrejöttében, érthetetlen, hogy miképp létezhetne egy Priscillához hasonlítható lény.

Józan ész, mi? Beszélni tud, s az egyetlen célja Priscilla elpusztítása. Más szerintem nem érdekli.

kada

A vége annyira hatékony harc, hogy most szinte csak egy "najó, asszem elkezdelek komolyan venni, összeborzoltad a hajam" jelenetet tudok elképzelni.

Isley

135

http://www.mangareader.net/claymore/135

Durva fejezet. Nem erre számítottam.

[spoiler]Priscilla flashback nekem tetszett. Jó volt meg tudni, hogy pontosan mi is történt. Bár nem sok új információt kaptunk, de oké volt. Dae megjegyzése a végén sejteti, hogy még van más is vele kapcsolatban.[/spoiler]

A másik dologgal kapcsolatban:

[spoiler]Amit kiadott magából Priscilla az Raciela volt? Nem teljesen világos.

Mindenesetre, remélem Prissy-chan tud egy jót szórakozni ezzel az undormánnyal.... : D[/spoiler]

Isley

136

http://www.mangareader.net/claymore/136

Priscilla iszonyat kemény. Lassacskán kiderül az is végre, hogy miért...

[spoiler]...erősebb ennyivel mindenkinél.[/spoiler]

chilip

uccsó oldal FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUuuu

Isley

138

http://www.mangareader.net/claymore/138

Átvezető fejezet.

Europa elveszítette az eszét, úgyhogy lesz némi küzdelem Rabonában, ahol felsorakozott az összes harcos, amit nem értek. Deneve szerint elvileg 20 nap a járás a szervezet főhadiszállásától Rabonáig vagy 10 nap hajón, ezek mégis odaértek... ha még lett volna hajójuk akkor sem érhettek volna oda ennyi idő alatt.

Cassandra most újra erőre kapott. Ezt sem vártam.

Priscilla pedig úgy tűnik hátrányba került. A következő fejezetben tehát be fog keményíteni.

Valakit érdekel egyébként Dae és Rubel beszélgetése? : D

chilip

Quote from: Isley on 2013-04-29, 10:34:03
Valakit érdekel egyébként Dae és Rubel beszélgetése? : D

\o,

bár a szar fordítás miatt nem teljesen értettem, úgyhogy a véleményemmel várok míg rendes kijön :P

Yuuki

Isley, köszi a linket.

Ez egy különösképpen érdekes fejezet volt. Igaz, hogy Dae és Rubel beszélgetése annyira nem keltette fel az érdeklődésemet, azonban Priscilla harca már annál inkább.

Úgy néz ki, hogy most talált végre valakit, aki még számára is élvezetes harcot tud biztosítani, azonban azt nem tudom elképzelni, hogy veszítsen. Annak ellenére, hogy úgy tűnik ellenfele kimeríthetetlen ,,energiakészletekkel" bír, ami egy kiváltképp erős képesség, szerintem Priscilla a következő fejezetben megmutatja óriási erejének eddig szunnyadó ,,szegmenseit". Úgy gondolom és bízom benne, hogy végül le fogja győzni ezt a kreatúrát – hogy majd Clare legyen az, aki bosszút áll végül rajta –

Cassandra feltűnése engem is meglepett. Nagyon szívós és kemény ellenfél, mindazonáltal ő volt az, aki a három ,,feltámasztott" harcos közül a legkevésbé volt szimpatikus számomra. Nem bánnám, ha végre valaki végleg le tudná győzni, azonban most már sokkal nehezebb lesz.

Tetszik a mangába, hogy Galatea végig meg tud maradni tekintélyes erőnek. Valamint, hogy vaksága számára nem hátrányt jelent, hanem kifejezett előnyökkel jár. A harcosok feltűnését én sem tudom mivel magyarázni, remélem, hogy a következő fejezetben kapunk majd rá magyarázatot. Úgy látom, hogy egy mindent eldöntő, véres csata van készülőben Rabona kapuinál.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Yuuki

Ami Rabonában lesz, majdhogynem tekinthető fillernek. Európán kívül, ha nem érkezik senki, nem lesz valami nagy harc. Egyébként is mostanra Miatának egymagának illene egy ilyet levágnia. Szóval én várom, de csak Miata miatt. Amúgy nem hiszem, hogy olyan nagyon szükséges lett volna ez.

Prissy-chanon senki nem áll bosszút! : P De egyetértek - ez a Riful-utánzat eddig szinte végig fölényben volt, de így szokott ez lenni mindig a lekaszabolás előtt. : D

fema

Jó ideje már, hogy megnéztem az animét, de nem tetszett a befejezés, ezért azóta tervezgettem, hogy elolvasom a mangát. Ez most jött el 1-2 hete és nagyon tetszett egészen a végéig, amikor eljutottam egy pontra, ahol elvesztettem a fonalat. Nem is kicsit.

Ha fel tudnátok kicsit világosítani a történésekben, akkor nagyon hálás lennék. Hogy ne csak várjam a sült galambot, leírom, amit tudok és amit nem értek.

[spoiler]
130. fejezet körül 2 helyen folyik a harc, egyiken Miria, Deneve, Helen és Clare harcol Cassandra ellen, a másikon Priscilla a Riful kinézetű dologgal, ami ha jól értem, azok a dolgok, amiket elutasított Priscilla. Előbbit figyeli Dae és Rubel a hegyről.
Látjuk a két férfi Claymoret, akik a Priscilla elé kérült Rifult csodálkozzák meg. A többiek (5-en) elmennek segíteni a Clare-éknek. Mindenki nekiugrik Cassandrának.
Priscilla kihányja a benne lévő szörnyet.
Dae és Rubel is csodálkoznak Priscilláékon. Megtudjuk, hogy minél jobban utálják a youmákat, annál erősebbek lesznek. Itt kezdődik, amit először is nem értek. Dae mondja, hogy "Emlékszek arra a néhai 2.-ra, Priscillára, saját kezével ölte meg a youmát, ami az apja formáját vette fel." ... "Valószínűleg rájött, hogy akit megölt, nem egy youma volt, hanem a saját apja." "Nem tudom, hogy honnan tudta, talán az érzésből, mikor levágta a fejet, vagy a lehulló fejen lévő arckifejezésből... Akárhogy is, meg volt győződve, hogy egyértelműen az apja volt az."
Most akkor rájött, tehát tényleg az apját ölte meg a youma helyett vagy meg volt győződve, mert a youma az apjába volt beleköltözve?

Később (136./20.) feláll Cassandra, elkezd pörögni, Miria kiabál, claymore-jaink megmenekülnek. Erre mit mond valaki: "Miria kiáltására reagált." Ki? "her", tehát egy nő. De senki sincs egyedül, csak Cassandra, ő meg pont hogy nem reagált rá, mivel rá reagált Miria. Nem értem.
Kövi oldal. Clare elkezd "biki"-zni (enrage sfx), mire Miria azt mondja neki: "Nyugi Clare, láthatod, hogy ez már nem a Cassandra, akit ismertél.." Mi?? 1) Clare azért enragelt, mert meglátta a kikelt Priscillát, 2) Clare nem ismeri Cassandrát. Most akkor miről beszél Miria?
Két oldallal később Helen megszólal: "Még mindig él. 7 a 2 ellen." 7? Ki van heten? 5 abyssal van és 4 Claymore és 1 Cassandra. Megint nem értem...... Utána bejön a képbe az eddig teljesen más harcot néző male-more és bedob egy fejet, hogy "it's 3 people". Az előzőből kiindulva ezt sem értem...
Clare üdvözli őket, válaszol a csóka. A másik bemutatja Európát, aki szeret ölni, majd utóbbi átalakul szörnyé. Az eddig claymore-párti male-more baráti csevejbe kezd Európával, majd a végét nem értem, mit mond ("... this personality is the first thing researched"), de már nem is érdekel, annyira zagyva nekem minden, ugyanis megszólal: "figyeljünk oda, ha túl közel mész, te leszel az első, aki elhull." Most akkor ő kivel van?
Miria: "Amíg elintézünk egy ilyen kis senkit, addig másokat épp megesznek." Ki és hol? Priscilla ugyan nem, mert Rifullal harcol, ezért ő se, az abyssalok meg itt vonaglanak szintén... Valamiről lemaradtam megint?
Elkezdődik egy monológ, mivel nincs benyilacskázva a buborék, csak tippelem, hogy male-more mondja, a lényeg, hogy oltja kicsit Európát, majd megtámadja. Akkor ellene van? De ki ellen is? Hogy jött ide Európa amúgy is, ki ő? Folytatja, hogy "Végre kiélhetem maga, remélem, nem lesztek mérgesek, ha mindet bezúzom." Most akkor ki a célpontja?  :_piszka:
Miria megint összezavar: "Csudijó az awakeningjük, már csak 5 van hátra..." Megint miből van 5?
A male-more miután sértegette Európát, megtámadja Cassandrát. Nem értem, mi van.
Dae és Ruben megint. Hablaty. Vulkán meg üzemanyag, wtf. Mindegy. Alapból rohadtul zavar, hogy nem nyilazzák meg, melyik beszél.....  :morci:
A 4 half-awakened Clare-ék? Vagy valakik, akiket még nem ismerünk? Vagy magukra gondol?
Dae furcsán beszél megint: "more than one single warrior has started to awaken" - single digit? vagy single, mint több különálló?
Riful elszipkázza az elvesztett energiáit Priscillától, erre megjegyzi Dae, hogy "with this, she'll be an equal match on those two battle". Melyik két csatában?

Vissza Clare-ékhez. Clare bezúzta Priscillát, visszajött Cassandra. Most a férfi támad valakit, Miria pedig kiabál, hogy már Priscilla irányítja őt (nő). Nem tudom, ki kivel van..

Európa enrage, valaki beszél, felteszem Dae: "Egyre inkább elveszíti (nő) az eszét... Ezek a lányok már nem tudnak mit tenni." Cassandra veszíti el az eszét és Clare-ék nem tudnak mit tenni, igaz?
"Valszeg mondhatom, hogy miután megszerezte ezt az alakot, most éhes lesz. Szimatol és kaját keres." Akkor mégis Európáról beszél? De ő nem lány volt, amikor a fejét bedobták a srácok.  :zomg:
Valamint, Galatea azt mondja, jön egy erős awakened being, aki nagyon erős, meg érez még két hozzá hasonlót. Jön Európa és a két male-more?
[/spoiler]

Kicsit hosszú lett, de nagyon bosszant, hogy nem értem, mi van. Annál meg fontosabb, mint hogy csak azt nézzem meg 4 mp-ben, hogy a fejezetben ki kit csapkod. :(

Ezeket a fejezeteket leszámítva nagyon imádom a Claymore-t. Már majdnem annyira, mint az Übel Blattot, pedig az kedvenc. :D

Isley

140

http://www.mangareader.net/claymore/140

139-140

Egyben olvastam most el ezt a kettőt és megkaptam mindent, amire nagyon rég vártam.

Miata

A felébredett alakja szenzációs. Lenyűgöző. Yagi évek óta nem csinált ilyen jót. Az ereje pedig úgytűnik brutális. Hány éve vártam már rá, hogy Miata megmutassa, hogy mit is tud. Europa nem ellenfél számára, ez kétségtelen.

Priscilla

Nincsenek szavak. Ez az ócska Riful utánzat egyszerűen hihetetlen, hogy azt gondolta az elszívó képességével tényleg legyőzheti őt. Prissy-chanhoz képest tényleg csak egy szánalmas bogár volt.

Priscilla ereje mindenesetre megint nőtt. Elég hosszú lesz még a sorozat, ha a végén Clare tényleg le akarja győzni Prissy-chant. : D

Amire még kíváncsi lennék: Priscilla vs Miata, a két kedvencem harca. Persze, nem életre halálra, mert Miata még később óriásit fejlődhet.