NyaCon 2007

Started by Solid Snake, 2007-06-19, 23:07:34

Previous topic - Next topic

Pr3d4k1ng

Egyetlen egy gond, hogy messze van.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Solid Snake

#31
Jelentem: egyben és egészségben hazaértünk Gmer kollégával a conról!  :smile:

A vélemény:  :cool: :hopp: :appl:

Mivel ez volt az első conom, így meghatározó eseményként könyvelendő el "animés pályafutásom" során. A főiskola megválasztása jó ötlet volt, az aula kellően hatalmas és jó akusztikájú helyszín volt (a vetítés egy bizonyos Dragon Half című eléggé...öhm...beteg :muhahah: animét takart, amit azonban egy órányi időtartam erejéig vetítettek mindösszesen [két részes OVA-ról van szó]). Bár a szervezés néhol techinkai okok miatt nem történt zökkenőmentesen (a karaoke verseny 40 perces késéssel indult el, ráadásul hiába vártam az NGE-s versenyzőre, PONT nem volt ott, nekünk meg már menni kellett helyet foglalni a cosplayre...  :ejj:), mégis a jó légkör és a változatos programok pozitív mértékben egyensúlyozták a rendezvényt. A cosplay most is ötletes előadásokat szolgáltatott és remek jelmezek garmadáját vonultatta fel (hát persze, hogy a küzdősportos akrobata Son Gohan lett a 2., a Dance Evolution ötletet felhasználó táncos ninja pedig a nyertes :rolleyes:).

A pultok sokszínűségéről nem igazán tudok nyilatkozni, ugyanis kapunyitás után a nép egyenesen TÓDULT a pultokhoz, jómagam pedig Yakumoék pultjához mentem bevásárolni ^^ (Yakumo-nak ezúton is hálásan köszönöm a GITS posztert és a lehetőséget, hogy nála vásárolhattam meg azokat a bizonyos fantasztikus dolgokat  :tezsvir:).

Konzol és DDR-ről sem tudok nyilatkozni, Gmer kolléga ugyanis nem volt hajlandó géppuskalábát feláldozni a táncpadon, valamint konzol geek-ekkel teli teremben fighting game-t játszani (sebaj, egyszer úgyis kihívlak!).

Szereztem jó pár hasznos tapasztalatot, amik a jövőbeli conlátogatásaim során majd hasznosnak bizonyulhatnak (legfontosabb: szabad karaoke-n minél hamarabb kell "lehetőséget" szerezni és feliratkozni. Mikor vetítés után 16-kor mentünk Gmerrel a karaoke terembe, a szervező csajnak oldalnyi hosszúságú listája volt a delikvensek neveivel és a kért számok címeivel  :eek: :haha:).

Örültem, hogy részt vehettem egy ilyen eseményen és bepillantást nyerhettem egy fejlődő animetársadalom egynapi életébe.  :appl: :jee:

Draconire

Jahm, jó volt, jobb mint a miskolci.  :smile:
Holnap írok bővebben is, meg felrakom azt a pár képet amit csináltam, addig is: Tessa = :Kiraly:

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-07-15, 00:22:33
Tessa = :Kiraly:

:Kiraly:

Azt a Rei-es figurát megnyerő kissrácot meg elkapom, úgy éljek...  :__devil: :lazza:

Moha

Nos, én is megjártam a cont. Sajnos eredeti terveimmel ellentétben csak húgommal... Habár, ez talán várható volt.
Ahogy sejtettem, itt nem voltak annyian (szerencsére) mint a budapestin, bár az árusok felhozatala is szegényesebb volt.
Most kivételesen végignéztem a cosplayt is, voltak igencsak jó jelmezek (és előadások). Speciel nekem a DearS jött be, meg Raya-chan DiGi Charat jelmeze. :D
Gazdagabb lettem egy rei figurával (most jobbat nem láttam) és 3 kötet mangával. Vettem volna többet is, ha nem másra kéne a pénz (sajnos :( )
Amit viszont nagyon nem értek: mi a frászért nem mondták/írták ki, hogy a karszalag sorszáma a tombola???
Én is (és szerintem még nagyon sokan) utólag tudtam meg, hogy menni kellett volna, mert lehet, hogy nyerek.
Én erről mit sem tudva, épp a közeli étteremben (ami mellesleg iszonyat olcsó volt) csillapítottam éhemet...

Összességében azért jó volt, bár az afterpartyra nem maradtunk. Meske akart volna menni, de tekintve, hogy csütörtök-péntek éjszaka melóztam (8 órás éjszakai műszak) és nem sokat tudtam aludni még péntek este sem, elég hulla voltam, elég volt hazavezetni még azt az 50 km-t is, nemhogy bulizni is maradjak... :P

Az őszire nem tudom, hogy megyek-e, mert megint pont az itteni nagyvásár idejére tették, én meg arra is ki akarok menni, mert szoktak jó cuccok lenni. Lehet, hogy azért az egyik napra majd felmegyek.

Azt sajnálom, hogy most megint nem volt AMV verseny, pedig jó lett volna. Na majd az AMV arts-os. :)

motifator

Te vetted meg a Tessa bábut? A Kanamés párját nagyon nézegettem, de 6000 pénz az nekem túl sok volt.
Amúgy nekem is az első conom volt. Sejtettem, hogy mire számíthatok, de azért egy kicsit így is besokkolt a dolog. A cosplay szép meg jó, de valahogy olyan infantilis dolog az egész. Tényleg nem akarok senkit megbántani, a résztvevők biztos nagyon sokat dolgoztak a ruháikon, meg minden, de nekem még mindig illúzióromboló hatású megnézni egy cosplayest (tisztelet a kivételnek, bár a kivétel valami hihetetlenül csekély mennyiség). Bocsánat, biztos az én készülékemben van a hiba, tényleg nem akarok bántani senkit.
A karaoke versenyből 3 lányt láttam, az egyik nem tudom mit énekelt, viszonylag tiszta volt, csak az a tipikus fahang, a másik a Paradise Kiss openinget énekelte, ami nem volt rossz, de a legjobb az utolsó versenyző volt, aki végül meg is nyerte a versenyt. Ő tényleg hihetetlenül jól énekelt, remélem énekel valami zenekarban/van valami szólóprojektje, mert ott a helye a zeneiparban. Tényleg, nagyon jól énekelt.
A DDR és konzolverseny nem igazán érdekelt. És ennyi. A programok végére is jutottunk. Szerintem ez így nem sok, de mindegy.
A cosplay végefelé vettem észre, hogy a hangosítást egy ezeréves jóbarátom csinálja. Egy kicsit gondolkoztam, hogy odamenjek-e hozzá, vagy inkább bújjak el, nehogy híre menjen nyíregyházi zenész körökben, hogy Pista a Lincolnból azoknak a perverz japán meséknek a megszállottja, de végül odamentem hozzá. Eléggé meglepődött, neki már kezdék az idegei felmondani a szolgálatot, az első találkozója az anime fanokkal kicsit sokkolóra sikerült. Kicsit lenyugtattam, aztán megmondtam neki, hogy én vagy most rögtön hazamegyek(kb. másfél órával az érkezésem után), vagy vele töltöm el az időt 6-ig, ugyanis egyedül mentem(amúgy valszeg ez volt a legnagyobb hiba, de nem ismerek olyan embert Nyíregyházán, aki akkora anime fan lenne, hogy jól érezné magát egy ilyen eseményen). Végül maradtam vele, így a Dragon Halfot már előről néztem a laptopon. A DH amúgy nagyon tetszett, még a haveromnak is, akinek szerintem ez volt élete első animéje, és annak ellenére, hogy már amúgy is utálta az egész animés bagázst, jókat röhögött egy-egy poénon. Az Interstella alatt leléptünk egy kicsit, meg én elmentem kajálni, a végére értünk csak vissza. Az eredményhírdetést/tombolát még megnéztük, aztán vége.
Ambivalens érzésekket indultam haza, de elhatároztam, hogy elmegyek az afterpartyba, ilyet úgyse látok a környéken egy jó darabig. Szerencsére egy srácot ismertem, vele eldumálgattam egy darabig, majd miután ő lelépett, én is leléptem. Másik kocsmában iszogattam haverokkal. Még visszamentem 1-2szer az afterpartyra, de ugyanúgy nem ismertem senkit, és az FMA-nak is ugyanazt a 12. részét vetítették újra és újra, így végül hazamentem.

Asszem én voltam az a srác, aki ku**ára szerette volna jól érezni magát aznap, de nem ment neki. Gáz, de ez van.
Nothing amazing happens here, and you get used to that: used to a world where everything is ordinary.
Every day we spend here is like a whole lifetime of dying slowly.

.Attila

Quote from: motifator on 2007-07-15, 14:14:40
Bocsánat, biztos az én készülékemben van a hiba, tényleg nem akarok bántani senkit.

Nem hinném. A túlnyomó többségnek nem áll jól a cosplay, meg itthon még nem is művelik olyan szinten, mint Japánban, ami persze érthető.

Draconire

#37
Quote from: motifator on 2007-07-15, 14:14:40
Te vetted meg a Tessa bábut? A Kanamés párját nagyon nézegettem, de 6000 pénz az nekem túl sok volt.
Yup, többek közt azért is, mert a kettőt eredetileg csak egyszerre lehet megvenni, de nekem Kaname nem kell.^^

Quote from: Moha on 2007-07-15, 13:20:38
Gazdagabb lettem egy rei figurával (most jobbat nem láttam) és 3 kötet mangával. Vettem volna többet is, ha nem másra kéne a pénz (sajnos :( )
Amit viszont nagyon nem értek: mi a frászért nem mondták/írták ki, hogy a karszalag sorszáma a tombola???
Nekem szóltak amikor felrakták a szalagot, de az igaz, hogy kiírva nem nagyon láttam, és elég sokan nem voltak ott a sorsolásnál.

Őszintén szólva engem maga a vásár érdekelt a legjobban, gazdagabb is lettem a fentebb linkelt figurákkal, és egy GitS DVD-vel. Cosplayt sose tudtam komolyan venni, és szokásomhoz híven most se szavaztam, de azért a kis "fellépések" jók voltak.
Dragon Half viszont poén volt, le is töltöm magamnak. :D
Találkoztam Yakumo-val is, igaz bemutatkozni nem mutatkoztam be, hogy hű maradjak antiszociális énemhez.  :D (én voltam az aki a Rozen Maiden figuráról kérdezett^^)

Hála annak, hogy túlbecsültem a fényképezőmet a cosplay versenyen készült képek mehettek a kukába, de később még csináltam párat kint, eredményét innen le lehet tölteni, egyéb ott készült képek társaságában.(akit érdekel, hogy Excelék mit osztogattak, annak klikk ide)

Moha

Excelék az itteni meetesek voltak, én - mondhatni - ismerem őket... Most ez egész jó szám volt, még szerencse, hogy nem Naruto-t nyomtak. :)
De hogy ennek a papírnak mi értelme volt, azt nem tudom... kötve hiszem, hogy olyan sokan mennének erre a cosplay táborra. Én speciel - hiába vagyok debreceni - biztos nem megyek.

Yakumo

Quote from: Gmer on 2007-07-15, 17:07:08
Találkoztam Yakumo-val is, igaz bemutatkozni nem mutatkoztam be, hogy hű maradjak antiszociális énemhez.  :D (én voltam az aki a Rozen Maiden figuráról kérdezett^^)

AHHAAAA!!! :D Olyan gyorsan elhúztál, hogy valóban megőrizted az incognitódat, ugyanis nem BÍROM felidézni az arcodat, bárhogy erőlködöm. XD
(sajnos a Rozen figu tényleg félre volt téve, jöttek is érte jól^^)

Solid Snake: Mi is köszönjük!  :tezsvir:

Moha

Quote from: Yakumo on 2007-07-16, 22:56:00
(sajnos a Rozen figu tényleg félre volt téve, jöttek is érte jól^^)
Azt amúgy én csak nem láttam, vagy már azelőtt elvitték, hogy én megjelentem volna? Képed van róla?

Yakumo

Quote from: Moha on 2007-07-16, 23:50:49
Quote from: Yakumo on 2007-07-16, 22:56:00
(sajnos a Rozen figu tényleg félre volt téve, jöttek is érte jól^^)
Azt amúgy én csak nem láttam, vagy már azelőtt elvitték, hogy én megjelentem volna? Képed van róla?

Az már Con elején félre volt téve mögénk, mert valakinek vittem:) De szemfüles és "Játékos" :D barátunk így is kiszúrta mögöttünk. XD
Kép róla? Uh, most nincs, de "Rozen figura ül egy bazikereszten" figura volt. :D

Solid Snake

#42
Quote from: Yakumo on 2007-07-17, 20:16:23
Kép róla? Uh, most nincs, de "Rozen figura ül egy bazikereszten" figura volt. :D

a.k.a. Suigintou  :whoah:

Quote from: Yakumo on 2007-07-16, 22:56:00
Quote from: Gmer on 2007-07-15, 17:07:08
Találkoztam Yakumo-val is, igaz bemutatkozni nem mutatkoztam be, hogy hű maradjak antiszociális énemhez.  :D (én voltam az aki a Rozen Maiden figuráról kérdezett^^)
AHHAAAA!!! :D Olyan gyorsan elhúztál, hogy valóban megőrizted az incognitódat, ugyanis nem BÍROM felidézni az arcodat, bárhogy erőlködöm. XD

[spoiler=Egy kis segítség ;)]Legfelső sor bal széle  :smile:[/spoiler]

.Attila

Japánban láttam limited edition figurákat, darabja 40ezer yen volt azt hiszem.
Talán ez volt az:



szerk.: btw. ez volt az?


Yakumo

#44
Bonci: Jaja, ez volt.

A 40 000 Yen-es meg nem rossz (sőt!^^), de 70-80 000Ft-ot aki kiad érte, az már igen elvetemült gyűjtő lehet vagy nem tudja hova pakolni a pénzét. XD

Solid: Kösz a képet, Incognito Failed! :D

Draconire

Quote from: Solid Snake on 2007-07-17, 20:49:03
[spoiler=Egy kis segítség ;)]Legfelső sor bal széle  :smile:[/spoiler]
And who gave you permission to post this?!
You're gonna regret this...  :morci:

Solid Snake

Quote from: Gmer on 2007-07-20, 12:20:51
And who gave you permission to post this?!
You're gonna regret this...  :morci:

Then punish me...if you can.  :__devil: :hehe:

Eberinu

#47
Na eljutottam odáig, hogy véleményt nyilvánítsak a nyári conról....Hát tömören, ez nagyon tré volt.
Elöször is a szervezés teljesen lagymatag volt, semmi nem volt rendesen megszervezve. A programok pedig unalmasak voltak, és egyáltalán alig voltak...egyedül a Dragon Half vetítés volt jó...ja a tombola húzás, volt a csúcspont XDD Röhej volt....Már alig várom az őszit, mert végre újra Pesten lesz...de komolyan, ezért 4 órát oda vissza és ennyi pénzt kidobni rá tényleg nem érte meg...soha többet vidékre! Nagyjából ennyi^^ itt egy pár kép amugy, ott vunk mi is,mint Soifon Grimmjow és "raszta" Hollow Ichigo XDD http://hana.atw.hu/nyacon_ism.html