Main Menu

Casshern Sins

Started by Christian, 2008-10-15, 13:14:14

Previous topic - Next topic

ogre

sztem az ep13ból csomó minden kiderült. ami vicc, hogy volt egy olyan érzésem, hogy ki is ez a nagy csuklyás fazon a sorozat elejéről, és tényleg. azt sem tudtam eldönteni eddig, hogy Ringo csak úgy benne van, vagy van szerepe is. úgy tűnik lesz. :)
a kliséknél meg már az elején elbukott a sorozat, hiszen Casshern tkp amnéziás, és majd jól rájön mindenre, ami korábban történt. az ilyet nem szeretem, mégis nagyon jó a sorozat, de főleg a grafika viszi.

chilip

télleg nagyon jó volt a 13as, új ED is jó. Azért Braiking Boss-t coolabbnak gondoltam volna ennél kinézetre :D

ogre

Quote from: chilip on 2009-01-02, 01:51:08
Azért Braiking Boss-t coolabbnak gondoltam volna ennél kinézetre :D

jobb, mint az ova-ban, meg ugye ő is elkezdett rohadni, a világuralom sem jött össze, jó ez a kinézet neki ;)

Bishop

#33
Nem tudom nézi e még valaki, szerintem nagyon jó anime.  Na de nem is erről van szó  :D

Valaki tudna letöltő linket adni ahoz a számhoz ami angolul megy néhány rész alatt, elsőnek akkor lehetett hallani mikor az éneklős robot volt. Gendoun néztem de minden van csak az nem :S

edit: megvan a címe Nami Miyahara SKY de normális torrentet, vagy más linket sehol sem akar kidobni google bácsi :S

LuckyDingo

ÉN még nézem :D De nálam egy 20 perces rész köbö lemegy 4-5 perc alatt.. unalmas, elnyújtott, értelmetlen, viszont ha valami érdekes van benne, akkor tűrhető.

Cobra

Még nézem, de egyre nehezebben megy. A 19. rész pl teljes katasztrófa volt. Ezt a pár részt már végigszenvedem, kíváncsi vagyok lesz-e valami értékelhető befejezése.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

LuckyDingo

20.

[spoiler]Luna meglett, de egy kegyetlen kiscsaj ez, nem megmentő :D Az epizód végén végre egyszer tudtam azonosulni Casshern haragjával :D [/spoiler]

Bishop

Nekem még mindig tetszik, pont ez a kicsit lassú vontatott elmélkedős része tetszik. Sztem megfelelően van adagolva 1 rész mind akció mind más terén. Az utóbbi részben kicsit zavart hogy Lyuze átment egy karakter leépülésen hogy aztán újra fel lehessen építeni  :_piszka: Meg néhol mostanába van pár quality jelenet de ezeket eltekintve nekem még mindig bejön.

LuckyDingo

Quote from: Bishop on 2009-02-22, 20:47:33
Nekem még mindig tetszik, pont ez a kicsit lassú vontatott elmélkedős része tetszik. Sztem megfelelően van adagolva 1 rész mind akció mind más terén. Az utóbbi részben kicsit zavart hogy Lyuze átment egy karakter leépülésen hogy aztán újra fel lehessen építeni  :_piszka: Meg néhol mostanába van pár quality jelenet de ezeket eltekintve nekem még mindig bejön.
Hát ha szereted 20 percen keresztül a semmi ismétlését nézni, akkor megértem hogy tetszik XD De komolyan :P

ogre


Hát ha szereted 20 percen keresztül a semmi ismétlését nézni, akkor megértem hogy tetszik XD De komolyan :P
[/quote]

asszem akkor nem az angel's egg a kedvenc filmed :D

szvsz a mostani fordulat nagyon kellett. csak azzal, hogy nagyon szép a grafikája a sorozatnak, nem lehet végigvinni, ezt be kell lássuk. Luna keresése pedig nem elég sztorinak. nyitott szál még maga braikingboss, oji jut-e valamire, dio rájön-e, hogy leda csak használja, leda egyáltalán mit akar, és végül ringo. szerintem ő fontos része a sztorinak, talán kulcsszereplő.

LuckyDingo

Hát Ringo fix hogy kulcsszereplő. Szerintem ő lesz a második Luna. EZ amelyik most jelent meg, csak valami olcsó változata lehet az eredetinek.

Quoteazzal, hogy nagyon szép a grafikája a sorozatnak, nem lehet végigvinni, ezt be kell lássuk
EZ így van!

Amúgy Leda szerintem maga sem tudja már mit akar. Lehet ő a legőrültebb a fajtájából. Dio Casshernt akarja, mert félreprogramozták és Gay lett, Casshern meg World Peacet akar, mert ő a főhős és mert világ szépe alkata van XD

Cobra

Hmm, szép grafika? Biztos, hogy egy sorozatot nézünk? :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Prof. William

Quote from: LuckyDingo on 2009-02-23, 06:57:19
Casshern meg World Peacet akar, mert ő a főhős és mert világ szépe alkata van XD

Köhh... köhh.... Suzaku köhh... köhh...  :)

LuckyDingo

Ehh most szanaszét fikázzuk szegény sorozatot :D Pedig csak szerencsétlenül járt ez a baja. nagyon jó akart lenni, nagyon szép meg nagyon nagy, csak erre nem volt elegendő az alapstory.

A grafikára nem azt mondanám, hogy szép, bár egyedi és a háttereket + a tájképeket remeknek rartom, színekkel is jól kombinálnak.. csak a karakterek, akik ebben a gyönyörben élnek, aránytalanul egyszerűek és így nem kelti azt a megszokott szép hatást.

A zenével sincs gond, jól eltalálják mikor mi kell.

Itt a legnagyobb gond a történetvezetéssel van. Epizódonként mindig van egy-egy történet és néha beugrik a főszál, így igazából rohadtul el lehet veszni, meg már az embert nem érdeklik a random mosolykóros halálraítélt robotok. Nem tudom hány rész lesz ez, de 12 simán elég lett volna ehhez a történethez.

ogre

én úgy tudom, 34 részre tervezték.
az elején szerintem teljesen jól adagolták a keresős szálat, meg a főbb szereplők útját. mivel sok köze nincs a régi ovához (csak azt sikerült leszednem), így nem tudom, mi lesz a végkifejlet, főleg a mostani rész után. remélem nem egy kurozuka-féle végtelenítés lesz a vége.
a szereplők rajzolása azért is tetszik, mert az egyik barátom ilyesmi stílusban dolgozik :)
http://www.youtube.com/watch?v=dGHj2MRxjfQ

ogre

wowowow!
elég keményre sikeredett az ep21
ebbe a részbe nem hiszem, hogy érdemes bárhol is belepörgetni ;)
[spoiler] összeveszés, hogy kell-e az örök élet, ezek után Cassherntől: ha nektek nem kell, nekem sem, elmegyek szétveretni magam [/spoiler]

LuckyDingo

A második fele érdekes volt, bár nem értek egyet Casshern döntésével.. mindegy, úgy sem halt meg.. csak félig. Sztem csak érezni akarta, hogy milyen lehet köbö. A szép, jó élethez úgyis Ringo lesz a kulcs XD
Azon gondolkodám, hogy ha Luna vére instant heal és örök élet, akkor Cassherné nem lenne az? :S Mondjuk nem volt erre még utalás se, de hát ő is immortal :S

ogre

Quote from: LuckyDingo on 2009-03-01, 13:01:56
Azon gondolkodám, hogy ha Luna vére instant heal és örök élet, akkor Cassherné nem lenne az? :S Mondjuk nem volt erre még utalás se, de hát ő is immortal :S

utalás pl: kill casshern, devour casshern?
ez végig ott volt. az persze nem egyértelmű, hogy casshern alapból immortal, és vmiért dio meg leda nem, vagy azért lett imm, mert kettécsapta luna-t, és fürdött a vérében.

[spoiler] ami nekem fura volt, hogy ha ringo valóban olyan, mint casshernék, mert se nem ember, se nem robot, és tényleg ő a kulcsa a sztorinak, akkor minek neki örök életet adni? az meg nem derült ki, hogy oji csinált-e még a casshern-dio-leda hármason kívül is überlétformát. mindenesetre ő tudhat valamit (akár hazudhatott is ringóról), meg braiking boss is, különben nem tűnne fel időről időre :D [/spoiler]

bimanc

Szerintem Ringo-ból még hiányzik valami, ami nélkül nem halhatatlan. És az a valami talán Casshern-ben van, aki "elvette" Lunától, mikor megölte. Viszont akkor valahogy talán majd át is kell adnia neki.

Zelda

Nos, én az eddigi részeket 3 nap alatt daráltam be, már rég terveztem, hogy megnézem ezt az anime-t, csak azért vártam, hogy azért valamennyire egybe legyen már mikor belekezdek...
Részemről eddig a több mint 200 közül ez az egyik legjobb anime, amit láttam, de azt nem tudom  megmagyarázni miért, és kérlek ne röhögjetek ki érte... :redface:
Számomra már az első részben egyértelmű volt, hogy Ringo kulcsszereplő, mivel mikor Casshern-nek adta a kagylót és utána átölelte, Casshern valamiképp "felébredt". Akkor még azt sem tudta ki ő, de mikor Ringo átölelte mégis eszébe jutott Luna, ha még csak egy pillanatra is.
És nagyon szeretném, ha O Ji legközelebb bővebben kifejtené ezt a "Luna halált ad" dolgot, mert így most az a kérdés: akkor Casshern vajon mit? Azért nagyon kíváncsi vagyok, hogy Dio mit mond majd Casshern-nek, sztem eléggé meg volt rendülve attól, hogy az ő nagy ellensége, akinek mindig csak a hátát látja, ennyire gyenge lett...

ogre

azért ez a halált ad, szvsz képletes. amit a robotok műveltek abban a sátortáborban, az nem normális. mivel örök életűek, akárhányszor összetörheti magát, kőből gúlát építhet és újrakezdheti végtelenszer. ez így nem élet még a robotoknak sem.

Zelda

#51
Nahát ez a 22. rész...
Ronery: Casshern Sins - 22.avi
Azt hittem megvilágosodik majd a Luna körüli rejtély végre erre meg [spoiler]Nemhogy világosodik, de teljesen érthetetlen! Minél többet isznak a véréből, annál gyorsabb a romlás, plusz Leda egész érdekesen kezdett kinézni a végére.[/spoiler]
Azt hiszem, ezt az egész sorozatot már csak a legvégén értjük meg.
Jah, és ha valakit érdekel, a TokyoTosho-n és a Nyaatorrents-en már fent van a Casshern OST.

ogre

a luna körüli rejtély azért vicces, mert valahogyan nagyon is hasonlít casshernékre.
leda tkp bolond, tehát neki teljesen mindegy, hogy hogy néz ki :D az persze fura volt, amit luna játszott vele, de sztem ez pont arról szólt, hogy leda elgondolkozzon kicsit, hogy ki is a góré...
mindenesetre az elmúlt pár rész igazán jó lett, remélem így is marad a végéig.

Zelda

Hát igen, ezek után egy jó befejezés elvárandó.
Egyébként nincs valakinek ötlete, hogy az eredeti 35 részes animét honnan tudnám letölteni?

ogre

nekem már a 4 részes ova is komoly kihívás volt, de vagy egy hónap alatt lejött torrentről. sajna a minősége nagyon rossz.
kívncsi lennék rá én is, mert az ova-hoz tkp semmi köze nincs a sins-nek azt leszámítva, hogy benne van cassher, luna, friender meg braiking boss.

Zelda

Ova-ról nem tudtam, de azért akkor még rendületlenül keresem tovább a 73-mas anime-t...
Nagy kíváncsi vagyok rá, a legtöbb újradolgozott anime eredetijét megnézem pl a Towards the Terra is egy régi mozi feldolgozása.
Nagyon szeretem a régi animeket :D

ogre

az ova 93as asszem, de rajzilag (már amennyire a pixeles képek látni engedték) még bőven 80as évek. :)

bimanc

Quote from: Zelda on 2009-03-06, 23:39:06
Nahát ez a 22. rész...
Azt hittem megvilágosodik majd a Luna körüli rejtély végre erre meg [spoiler]Nemhogy világosodik, de teljesen érthetetlen! Minél többet isznak a véréből, annál gyorsabb a romlás, plusz Leda egész érdekesen kezdett kinézni a végére.[/spoiler]
Azt hiszem, ezt az egész sorozatot már csak a legvégén értjük meg.

Csak most néztem meg. Szerintem nem annyira érthetetlen, a régi Luna halált adott, azoknak akik megunták az öröklétet, a mostani meg örök életet. Viszont a romlást nem állítja meg, csak nem halnak bele, akik isznak a véréből. Ez a hátulütője a dolognak, hiszen mi értelme van az örök életnek, ha végül egy "zombi" marad csak az illetőből.

LuckyDingo

Azaz így érthető, hogy miért indult el a romlás: Luna vére kifolyt és mint egy baktérium elterjedt a levegőben, vízben olajban mittomén és megfertőzte a robotokat :O De! Casshern miért lett örökéletű és miért nem lett Zombi? Ringo miatt talán visszanyerte az öntudatát az elején? :S

Cobra

Furcsa az egész, mert Luna azt mondta, hogy eddig ölt, de megváltozott, miután Casshern megölte/meg akarta ölni, utána már inkább életet akar adni. Én ezt egyeébként úgy értelmeztem, hogy régen valóban az örök létet biztosította, de rájött, hogy csak akkor él valójában valaki, ha meg tud halni. Tehát a halál biztosításával ad valódi életet mind a robotoknak, mind az embereknek (akikről ugye volt szó, hogy valahogy megoldották az örök életet, gondolom pont Luna nanobotjaival).
Hide and fear, Cobra Commander is here !