Támogatás info

Started by Selmo, 2009-06-20, 15:47:29

Previous topic - Next topic

Selmo

Mint azt a fórumozók többsége jól tudja a szerver anyagi gondokkal küzd, már hosszú ideje. Most azonban eljutott oda, hogy egyszerűen nincs elég pénz a további fenntartásához, ezért is került ki a txt az FTP gyökerébe. Bővebben kifejve itt. A szerver támogatására jelenleg egyetlen módszer él, mégpedig vásárolni lehet tárhelyet. Mi ennek a menete? Kitöltöd a megrendelőlapot az oldalon. :) Ezek után postázzák neked a szerződést, amit te aláírva visszaküldesz és befizeted/átutalod az összeget. A számlák az előfizetésed gyakorisága szerint érkeznek, amíg le nem mondod a szolgáltatást. Igen, tudjuk, hogy zsebpénzes diák nehezen ad ki 3 havonta majd 3K-t. Azonban összeállhattok többen is 1 csomagra, ha 3-an vagytok, akkor pl. havonta 320 Ft. Ezt meg mindenki meg tudja fizetni. A tárhelyet meg használhatjátok közösen is, de nem is kell használnotok, nem extra.hu, hogy ha nem töltesz fel 3 nap alatt tartalmat, akkor törölve vagy.

A támogatás topicban lehet ötletelni, ha valaki tud valami jobb megoldást, akkor ki vele. Ötletek, amik felmerültek már:


  • Emeltdíjas SMS-t küldök. Nem, mert.
  • Átutalok/pénzt fizetek be a számlára. Cégnek nem utalhatsz szolgáltatás nélkül pénzt, mert az APEH csúnyán... Amit meg zsonak utalsz azt max hardverfejlesztésre tudja fordítani, jelenleg pedig nem ez a probléma.
  • Támogatok Paypalen/adó 1%/stb. keresztül. Csak alapítványt lehet támogatni.
  • Váljunk alapítvánnyá! Nem, mert az FTP így is erősen szürkezónában van, úgy pedig feketülne, nem is beszélve arról, hogy mennyire komolyan utánanéznek az alapítványoknak.
  • Előfizetek, utalok, nem akarok szerződéssel szenvedni. Sajnos a magyar jogrend nem tart ott, hogy elfogadja a digitális aláírást.
  • Legyen zárt tracker. Nem lenne kisebb a fenntartási költség, sőt. Nem is beszélve az aránytartás problémájáról.
  • Legyen fizetős az FTP. Amint pénzt kérünk érte, máris szerzői jogot sért. Jelenlegi formájában pedig megtűrt kategória, mégha ezen erősen vitatkoznak is.

Az idő vészesen fogy, ha nem gyűlik össze elég pénz, akkor a hónap végén az FTP lehúzza a rolót. Igen, bezár és mindenki onnan tölt, ahonnan és amit tud.

A tökéletesség unalmas.