Japán (élőszereplős) sorozatok

Started by noriko, 2010-09-06, 18:49:45

Previous topic - Next topic

noriko

Quote from: Andicilin on 2010-11-15, 20:06:47
A másik film, amit keresek szintén tv-film, de max egy órás, talán annyi se. Nekem a fél óra rémlik. Van egy gyorsétteremben dolgozó csúnya srác, aki egyszer találkozik az ovis szerelmével, de eltakarja az arcát. Aztán valakitől szerez pár (talán 3) varázsitalt, amik egyenként 24 órára megszépítik. Ilyenkor úgy néz ki, mint a helyi sztár. Amikor szép, akkor találkozik a csajjal, illetve pár napot egy másik étterembe helyezik át, ahol a kollégák is az hiszik, hogy szép. Persze az igazság az, hogy végig csúnya marad, csak magát látja másnak, a többieknek ugyanolyan marad és a jóságát szeretik benne. Valahogy úgy derül ki, hogy randizni mennek a csajjal valami vidámparkba (vagy akvárium?) és ott fotóznak. Aztán összejön a csajjal, akinek az apja a gyorsétterem hálózat tulajdonosa, így minden szép és jó.
Cinderella ni Naritai!  ^^
"I wish I could, but I don't want to."

Andicilin

noriko: ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! Ezer köszi! Nem gondoltam, hogy valaki tudni fogja a választ. Már legalább egy éve keresem a címet. Köszi-köszi! :merci:
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

noriko

A GTO nekem nagyon tetszett (Onizuka sensei! :redface:), tudom ajánlani, de csak olyanoknak, akik már hozzászoktak a japán élőszereplős sorozatok *kmh* stílusához.
Rémlik ugyanis, hogy belenéztem a GTO-ba még réges rég, animézős korszakomban, és akkor teljesen kiakadtam rajta, hogy mennyire gagyi.
Mondjuk kiskoromban a rizst sem szerettem. Változik az ember... :haha:

Most a Lucky Seven sorozatot kezdtem nézni. Komolytalan detektíves. A verekedős jelenetek egész profin meg vannak csinálva, de a történet nem valami kiemelkedő eddig.
"I wish I could, but I don't want to."

Andicilin

Először is bekopizom ide, amit már máshova is megtettem, noha nem japán, hanem koreai sorozatokról van szó:

Idén két új dél-koreai sorozat várható az M1 műsorán, a történelmi (kosztümös) 76 részes I San/Lee San/Yi San* és a modern kori 20 részes Pasta. Nyáron és/vagy ősszel várhatóak.

K-POP Fesztivál: https://www.facebook.com/KPOPFesztival

*Átírástól függ. Leggyakrabban az utolsó néven lehet megtalálni.



A Lucky Sevenen nekem is megakadt a szemem a múltkor, pláne, hogy a főbb szereplőkből többet is ismerek már korábbi sorozatokból. A nyomozósdit meg minden formában szeretem.  :szemuveges: Egyébként a héten néztem meg a Hana Yori Dango koreai változatát. Meglep, hogy milyen sokan szeretik, de nyilván azért, mert nem látták a japánt, ami sokkal jobb. A koreai egyszerűen szétesik.
"Csúcs ez az érzés, de csak annak, aki az, ami!"

noriko

welcome back to the topic! olyan magányos voltam itt nélküled :D

Lucky Seven végül nem jött be nekem. A bunyók, a korláton átlendülések és Eita karaktere jók voltak, de más nem igazán.
Ami mostanában tetszett az a koreai City Hunter volt. Romantikus akciós. Pont az van benne aki a koreai Hanadan-ban. :) Gondolkoztam is, hogy én is megnézem ez utóbbit, de most kicsit elbizonytalanítottál.
Eddig két olyat láttam, amit a koreaiak és a japánok is megcsináltak: a Kimi wa Petto-t és a You are Beautiful-t (Ikemen desune).
A Kimi wa Petto koreai változata elég borzalmas lett szerintem...
Az Ikemen desune-t előbb láttam mint a koreait és nekem tetszett. Utána megnéztem a koreait és megállapítottam, hogy a szereplők sokkal jobbak, de a történet túl vontatott. A japán változatban gördülékenyebb volt valahogy az egész. A kettő keverékével kiegyeznék. :D

A híreket köszi!
"I wish I could, but I don't want to."

Cheesy

Ezekhez az élőszereplős sorozatokhoz is készülnek feliratok valamilyen szinten? Legalább angol...

noriko

Persze :) Én is angol felirattal nézem. A nyitó hozzászólásban adott linkekről is feliratosan éred el őket. Elvileg magyar feliratok is vannak valahol, de azokat nem ismerem. dorama néven esetleg fellelhetők egy keresés során.

Más: most a Kagi no Kakatta heya-t nézem és egész érdekes, epizódikus gyilkosság megoldós. :)
"I wish I could, but I don't want to."

noriko

Annyira magas rating-eket kapott Japánban a Hanzawa Naoki, hogy végül én is megnéztem. Egyszer már belekezdtem korábban, de akkor az első 10 perc után már kapcsoltam is ki, mert annyira túljátszották a szereplők a szerepüket, hogy nem bírtam nézni. Második nekiveselkedésre már végigvittem, és végül egész szórakoztató lett a történet és hozzá lehetett szokni a rossz színészkedéshez is. :) Akiknek a színészi játéka sem zavart, az Naoki haverja Tomari volt, és az ellenlábas Owada. Bankárokról szól a sorozat és bedőlő hitelekről, valamint a bank és az adóhatóság párbajáról, ahogy az adócsaló adósok pénze után futnak... :D Na jó, lehet, hogy a téma miatt én kicsit jobban élveztem, mint más élvezné. :D

Picit korábban néztem meg és egész jó volt a Kazoku Game. Egy eléggé szétesett de kívülről tökéletesnek tűnő családról és az egész család életét durván felforgató őrült és drasztikus módszerekkel dolgozó korrepetáló tanárról szól.
"I wish I could, but I don't want to."

noriko

Date / 恋とはどんなものかしら Ez nagyon jó kis sorozat lett! :) Egy Asperger-gyanús nő és egy hikikomori férfi vakrandijáról és annak további alakulásáról szól. Szórakoztató, érdekes karakterek. Tetszett! Ajánlom! :)
"I wish I could, but I don't want to."