Main Menu

Tegami bachi

Started by Zelda, 2011-01-25, 12:07:09

Previous topic - Next topic

Zelda

Körülnéztem, és úgy láttam, erről az anime-ről még nincs topic, gondoltam nyitok egyet.
Az anime-ről:
Az anime a Letter Bee-k (levélkézbesítő méhek), egy postás társaság működéséről szól, ami már önmagában is egyedi, a mostanában slágerként felhozott animék között. Főszereplőnk Lag Seeing, akit az első részben (ekkor még csak 7 éves) Gauche Suede egy Bee levélként vesz föl, a kisfiú leégett háza mellől. Amberland (vagyis borostyánföld) három nagy, egymástól elszigetelt részből áll: Yodaka (a legszélső, szegénynegyed), Yuusari (a középső), és Akatsuki a főváros. Ezt a világot egy emberek által létrehozott mesterséges nap világítja be, mely a főváros felett lebeg, így a legszélső körzetek, állandó sötétségben vannak. Na de visszatérve a kezdetekhez...
Gauche elindul Lag-gal Yodaka felé Campbell Litusba, oda kell ugyanis kézbesítenie a kisfiút. Út közben Lag akarva akaratlanul megismeri a Bee-k cseppet sem egyszerű munkáját, mely nem csak a levelek kihordásáról szól, hiszen a városok közti utak tele vannak veszélyekkel. Út közben többször is megtámadják őket a Gaichuu-k (páncélos bogarak), de végül elérkeznek Campbell-be, ahol Gauche, aki eddig csak a munkája részeként kezelte Lag-ot, végre elismeri, hogy a kisfiú sorsa megérintette a szívét, és végül barátként válnak el egymástól.
5 évvel később pedig Lag is útnak indul, hogy példaképe Gauche nyomán ő is Letter Bee-vé váljon...

Az anime első évadja (25 rész) még novemberben véget ért, a második évad eredetileg 13 rész, később 25-re bővült, jelenleg 16 rész érhető el belőle. Az azonos című manga adaptációja melyet Asada Hiroyuki írt és illusztrált, jelenleg 44 fejezet jelent meg belőle. Mivel az anime a 2. évad 15. részével beérte a mangát, így a folytatásban el fog térni a mangától, bár mivel a történet eléggé előrehaladott, úgy gondolom, hogy nem lesz extrém változás a végkifejletben.

Több mint 200 végignézett anime után, kezdtem úgy gondolni, hogy már nem nagyon van olyan mű, amely még újdonságokat tartogathat számomra, ebben a darabban azonban kellemesen csalódtam, hiszen mind a világkép, mind a történet egyedinek számít az én szememben. Összességében semmihez nem tudtam hasonlítani az első pár rész után, ami nekem nagyon tetszett.
Várom tehát a véleményeket :D

Member

Teljes mértékben egyetértek. Személy szerint a karakterekbe egyáltalán nem zúgtam bele, mert pár mondattal leírhatóak, de az a világ, amit az alkotó teremtett, az valóban páratlan. Remélem, hogy a Reverse nem lesz elszúrva és nem csak a világ sötétségbe fordítása az egyetlen céljuk.

Zelda

Hát az anime-ben Gauche-t pár árnyalattal gonoszabbnak állítják be... Bár nem igazán zaklatott fel a dolog, azért nem szeretném, ha túl nagy dráma lenne a vége. Az biztos, hogy a harag jogos, hiszen Akatsukiba jól elintézik az embereket (és állatokat) lásd Roda...
Részemről, most megértem a sötét oldalt, ha lehet a Reverse-t egyáltalán annak tekinteni. A Bee-ket meg nagyvonalúan a sötétben hagyták, információ terén. El tudok képzelni egy Reverse és Bee Hive összefogást végjátéknak.

Zelda

Előre is sorry a dupla postért...
Ez a 17. rész megnyugtatott, hogy jó irányba halad az anime, és nem a mangától orbitálisan eltérő totális baromság lesz a végeredmény. Szépen kikerekítették a történetet, és ezekhez a szentimentális hullámokhoz is kezdek már hozzászokni :)
Jiggy-t nagyon bírtam, mikor aszondta, hogy ő a levél  :rotfl:
Összességében szerintem király ez az anime.