Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

Yuuki

Szerintem is csak később fog szerepelni Toriko, azonban nagyon kíváncsi vagyok már rá. Starjun kivételes ellenfél és Toriko is tartogat sok meglepetést a számára. Nem tudom, hogy mennyire lesznek kiegyenlítettek az erőviszonyok, azonban két gigászi karakter harcáról van szó. Izgalmakkal teli csatára számítok

Valóban az érzékszervek is kiemelkedő fontosságúak és még egyedibbé teszik a Négy Mennyei Királyt. Tökéletes összhangban állnak ezek is a képességeikkel és Zebra esetében meg tulajdonképpen ez az ,,érzékelés" ,,adja" a képességét. Valamint tetszik még az is, hogy mindenki bizonyított már és képesek az önfeláldozásra. Még Zebra is, a Mellow Cola Arc-ban még a hangját is kockára tette annak érdekében, hogy megtalálják Komatsu-t. Így ő is egyértelműen nevezhető a többi három mellett pozitív karakternek.

A Tengu-s kép lenyűgöző. Egyértelműen innen ered a koncepció. Buranchi is képes rá, hogy megkedveltesse magát az olvasókkal. Kivételes ereje mellett a határozottsága is megkapó. Szerintem ő is pozitív karakter, a Coocing Festival Arc-ban végig segített Komatsu-nak, amiért rögtön belopta magát a szívembe és azóta is mindenben Toriko-ék segítségére van. Remélem a későőbbi Arc-okban is feltűnik majd.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

Isley

Yuuki

Hihetetlenül izgalmas fejezet volt. Számítottunk rá, hogy most Sunny és Tommyrod fog harcolni és nagyon örülök neki, hogy végül így is lett. Annak meg kiváltképp örültem, hogy az egész fejezetet megkapták.

Sunny elképesztő módon megerősödött, kicsit megijedtem, amikor az az óriásbogár levágta a haját, azonban szerencsére gyorsan regenerálta. Tommyrod is sorozatba gyártja az erősebbnél erősebb szörnyetegeket. Számomra kifejezett élmény volt látni képkockákat Sunny gyermekkorából. Remélem lesznek ilyenek a jövőben is.

,,People bring the small flames of their wishes together... since they don't want to extinguish the small flame... they'll bring that small flame to a bigger fire. A big flame named Griffith. But you know... I didn't bring a flame with me. I think I just stopped by to warm myself by the bonfire."/Guts/

blackronin

Quote from: Isley on 2013-03-07, 11:49:36
Kijött a fejezet!

225

http://www.mangareader.net/toriko/225
Köszi, Isley!  :smile:

Jó volt Tommyrod stílusát újra kiélvezni, nagyon hiányzott már.
Sunny esetében pedig szerencsére nem felejtették el az Intuition képességét, hiszen ennek köszönhetően tudta legyőzni a rovarokat.

Sunny új technikája nagyon érdekes volt, jó látni, hogy az Appetite energy-t másfajta módon is lehet használni.
Míg Toriko esetében ez a Knife és a Fork, addig Sunny-nál ez a Satan Hair.
Bár az igaz, hogy neki még van némi gondja az irányítással.  ^^"

És nem volt túlzás a bolygós hasonlat? Mi az, hogy a bolygón túl is elér az ereje?  :eek:

Isley

Sunny tetszett ebben a részben, főleg, amikor nyársra húzta a bogarakat. A foghasonlat is szemléletes példa volt.

A Sátán haj elég hatásos volt. Sunnyban tényleg óriási fejlődési lehetőségek vannak még. Számolgatva, hogy hány fonala van, a végén még a galaxis elpusztítására is képes lesz... Mit akarhat Tommyrod még? : D

blackronin

226
[spoiler]
Folytatódik a Sunny vs Tommyrod.
Ami brutális, intenzív és epic.
A RAW fejezet már kint van, nagyon hiányoztak Tommyrod kegyetlen arckifejezései.
És szegény megint elveszítette az egyik karját, csak most az előnyére fordította a helyzetet.

Ja és Sunny...
Ilyen durvának és erősnek még nem láttam őt se...
Elképesztő, hogy mennyit fejlődött!
[/spoiler]

Olyan színvonalas lesz a fejezet, hogy remekül ellensúlyozza a Naruto és az OP hiányát is.
Ami nem kis dolog.

Isley

blackronin

226:
Köszi a linket, Isley!  :smile:

A fejezetről csak ugyanazt tudom megismételni, amit a spoiler kapcsán írtam:
A harc remek, kellően brutális és véres, mint amilyen a Toriko vs Tommyrod harc is volt.
Tommyrod fejei telitalálatok, hiányoltam már őket.
Sunny pedig nagyon erős lett, s ennyire királynak rég nem láttam őt.

A harc a következő fejezetben elvileg véget ér, az utolsó oldali megjegyzés szerint, de érdekes módon ez egyáltalán nem zavar.
Talán azért, mert annyira intenzív és kellően ütemezett volt a csata, hogy akár ennyi is elég belőle.
Ugyanis hasonlóan érdekes küzdelem lesz a Grinpatch vs Coco és a Toriko vs Starjun harc is.
Azokat is látni akarom.  :smile:

Isley

Egy rossz szavam sincs a fejezetre! Nagyon kemény volt a harc végig. Érdekesek az új képességek, a Sunnyban rejlő potenciált még inkább megismertük. S így teljesen méltó ellenféllé vált Tommynak.

Engem egy kicsit az zavar talán, hogy vége lesz jövő héten. Elnézném még őket. Iszonyat erősek mindketten! A leszakadt kar és a levágott hajak kontrollálása meglepő is volt.

Blackronin: Tommy arckifejezései tényleg telitalálatok! Eszméletlen pszichopata, Tommy! : D

Mit gondoltok ki fog győzni? Ki kinek drukkol? : D

Yuuki

Tökéletes fejezet volt, egy pillanatra sem felejtett el izgalmas lenni. Elképesztőek voltak a  megjelenő új képességek. Tommyrod egymilliós összetett szemével teljesen egyedülálló, a fizikai erejéről nem is beszélve. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy voltak pillanatok, amikor komolyan aggódtam Sunnyért, azonban azok a fordulatok elégtételként szolgáltak számomra.

Azt szeretném, ha olyan kiegyenlített lenne a küzdelem lezárása is, mint maga a harc. Mivel mindkét karakter szerethető, csak más oldalról. Tommyrod kiváló ellenfél, nagyon örülök neki, hogy most itt van és sor került egy ilyen idegborzoló harcra közte és Sunny között. Természetesen én Sunny-nak szurkolok, azonban remélem, hogy Tommyrod is jól fog kijönni a végén. Valóban hihetetlenek voltak azok a fejek, amiket Tommy vágott valahogy annyira jól áll neki, ezek teszik őt sajátossá.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-03-14, 11:57:08
Mit gondoltok ki fog győzni? Ki kinek drukkol? : D
Tommyrod-nak, de csak egy hajszálnyival.
Vagyis csak a szerencsén múlna, hogy nem veszít.
Ez így még jobban motiválná Sunny-t, valamint Tommyrod-ot is újra láthatnánk, mondjuk a Gourmet World-ben, ahol történne meg az utolsó párbaj közöttük.

És még ezért:
A fejezetben Tommyrod megemlít egy elég durva dolgot:
A leszakadt karja min. 200-as Capture Level-el rendelkezik.  :eek:
Tehát Sunny Four Beast-es korábbi ellenfelénél is erősebb!
Akkor mekkora Capture Level-je lehet Tommyrod-nak?
Ezek alapján még azt érzem, hogy Tommyrod még mindig erősebb, mint Sunny, aki kétségtelenül sokat fejlődött az utóbbi időben.

blackronin

Toriko 227 spoiler
[spoiler]
1. Tommyrod meghal, vagy legalábbis eltűnik Sunny haja alatt
2. Kiderül, hogy nemcsak Kousirou, hanem Kuriboh is áruló!  :zomg:
Szegény Ichiryu mégsem annyira jó emberismerő...  ^^"
3. Zaus megjelenik sértetlenül és még ráadásul tagja is a harmadik frakciónak. Értsd. tuti, hogy ő Joa.
4. Zebra is látható, ahogy éppen nyugodtan üldögél a lelátón.  :P
5. Jövő héten a Buranchi vs Elg harc lesz.
[/spoiler]

Shima nem szórakozik, hozza a remek minőséget újra.   :smile:

edit: azóta történt pár pontosítás

[spoiler]
1. Tommyrod tényleg meghal, maga Shima írta le egy infobox-ban, hogy "Bishokukai Sous Chef Tommyrod is dead"
2. Zaus nem Joa, ugyanis a Neo tagjai (ez a harmadik oldal neve) megemlítik, hogy Joa is majd hamarosan megérkezik.
3. A Neo tagjai magyarázzák, hogy vannak kémeik mind az IGO-ban és mind a Bishokukai-ban. A képi illusztráción pedig árnyékalakként Joejoe (Bishokukai tag, aki a GT robo-ért felelős) és Uumen (a borostás IGO gazdasági igazgató) alakja rajzolódik ki.
4. Zaus, Kousirou, Kuriboh el akarja intézni Setsuno-t, mert túl veszélyesnek tartják. Megemlítik azt is, hogy Setsuno még meg sem erőltette magát eddig.  :zomg:
[/spoiler]

edit2: kijött
http://www.mangareader.net/toriko/227

Yuuki

Az egyik legizgalmasabb rész, amit eddig olvastam. Nagyon tetszett a Tommyrod vs. Sunny harc befejezése. Egyértelműen fényévekkel erősebb lett Sunny az utóbbi időben és olyan technikákat képes használni, amik már egy másik szint előrejelzői. Eddig talán ő látszott a leggyengébbnek a Négy Mennyei Király közül, azonban most bizonyította helytállását.

Tommyrod kiváló ellenfélnek bizonyult és annak ellenére, hogy sajnálom ,,távozását", úgy érzem, hogy ennél jobban nem is végződhetett volna a ,,története". Szomorú lett volna azt látni, hogy a csatát követően lemarad a társaitól, ami hozzájárult volna a karakterének a deformálódásához is.

Az új csoportosulás neve Neo, szerintem eszméletlenül jó. Ebben a mangában még a megnevezéseket is nagyon eltalálják, számomra hasonlóan jól csengő név a Nitro szó is. Nagyon meglepő volt, hogy Kuribou is áruló. Kíváncsi vagyok a további fejleményekre.

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-03-21, 11:12:52
Az egyik legizgalmasabb rész, amit eddig olvastam. Nagyon tetszett a Tommyrod vs. Sunny harc befejezése. Egyértelműen fényévekkel erősebb lett Sunny az utóbbi időben és olyan technikákat képes használni, amik már egy másik szint előrejelzői. Eddig talán ő látszott a leggyengébbnek a Négy Mennyei Király közül, azonban most bizonyította helytállását.

Tommyrod kiváló ellenfélnek bizonyult és annak ellenére, hogy sajnálom ,,távozását", úgy érzem, hogy ennél jobban nem is végződhetett volna a ,,története". Szomorú lett volna azt látni, hogy a csatát követően lemarad a társaitól, ami hozzájárult volna a karakterének a deformálódásához is.

Az új csoportosulás neve Neo, szerintem eszméletlenül jó. Ebben a mangában még a megnevezéseket is nagyon eltalálják, számomra hasonlóan jól csengő név a Nitro szó is. Nagyon meglepő volt, hogy Kuribou is áruló. Kíváncsi vagyok a további fejleményekre.

:tezsvir:

Csak egyetérteni tudok.
Bármennyire is jó karakter Tommyrod, de egy kicsit furcsa volt látni, hogy a 100%-os formája (vagy nevezhetjük Full-Powered Form-nak is) lényegében abból állt, hogy hihetetlenül erős és gyors lett.
Azt reméltem, hogy még előhúz egy aduászt a tarsolyából, de nem volt már neki ilyen.
Így valóban jó, hogy lezárult a Toriko-beli szereplése, mert tényleg lemaradt volna a többiektől ezek után, ha még életben maradt volna. A bogarai igazi veszélyt az Ice Hell arc-ban jelentettek, azóta mindenki túl erős lett, hogy aggódni kelljen holmi rovarok miatt, még ha azok magas szintűek is.

Yuuki

Igazad van, Tommyrod kiváló ellenfél volt és azt kedveltem még vele kapcsolatban, hogy egyedi színt hozott a történetbe. A karaktere, stílusa, beszéde, öltözködése páratlan a mangában. Meg volt benne a potenciál a fejlődésre és lényegesen erősebbé vált legutóbbi csatáját követően. Azonban az is igaz hogy, a többi szereplő túl nagy léptékben fejlődött, amivel ezek után nem tudta volna tartani a versenyt. Így tökéletesként marad meg az olvasók emlékezetében.

Ki mit gondol, a Neo közbelépése, hogyan fogja alakítani az eseményeket?  Valamint én még nagyon aggódom Ume-can miatt. Remélem, nem lesz baja, ő is sajátos ,,aromája" a történetnek.

blackronin

Quote from: Yuuki on 2013-03-21, 12:41:50

Ki mit gondol, a Neo közbelépése, hogyan fogja alakítani az eseményeket?  Valamint én még nagyon aggódom Ume-can miatt. Remélem, nem lesz baja, ő is sajátos ,,aromája" a történetnek.

Ume-chan biztonságban van, de (ahogy korábban említettem) ő a harmadik oldalhoz, vagyis a NEO-hoz fog tartozni, igaz nem önszántából.

A NEO-nak most jól állnak a dolgai, míg az IGO komoly mértékben meggyengült, köszönhetően az árulóknak, a szakácsok elrablásának.
Sajnos Setsuno halála egyre valószínűbb, s igen komoly mértékben fogja befolyásolni a történetet. Elég csak Jirou-ra gondolni.
Durván rendet fog tenni a NEO tagjai között.

Isley

227

Egyetértek azzal, amiket leírtatok. Tommyrod későbbi eljelentéktelenedése sokkal rosszabb lett volna, mint egy utolsó nagy csatában való elhullása. Nem szeretem, amikor más mangákban lemaradnak korábbi nagyok, akkor már inkább zárjuk le történetüket méltósággal. Itt ez megtörtént. Viszlát, Tommyrod! Nagy harcos voltál! Nyugodj békében!

A következő fejezet vélhetőleg ismét ütni fog, mivel Buranchi jön. Úgy tűnik Elg lesz most már tényleg az ellenfele, nem bántam volna, ha széttép néhány gyereket még, de úgy tűnik ez most Zebra kiváltsága lesz.

Blackronin: Setsuno halálára épp semmi esély sincs. Hogy merülhet fel benned ilyen egyáltalán? : D És Jiroura miért kell gondolnunk? Őszintén megmondom, számomra a Neo továbbra sem meggyőző. Távolról sincsenek az IGO és a Bishokukai szintjén. Ume-chan pedig biztosan átkerül Torikoék oldalára, ahogy alkalom nyílik rá.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-03-21, 13:55:43
227
Blackronin: Setsuno halálára épp semmi esély sincs. Hogy merülhet fel benned ilyen egyáltalán? : D És Jiroura miért kell gondolnunk? Őszintén megmondom, számomra a Neo továbbra sem meggyőző. Távolról sincsenek az IGO és a Bishokukai szintjén. Ume-chan pedig biztosan átkerül Torikoék oldalára, ahogy alkalom nyílik rá.
Jirou az egyik legfontosabb tényező.
Ha bármi történik a szeretett Setsuno-jával, meghal vagy komolyan megsebesül, akkor Jirou elintézi az elkövetőt/elkövetőket bárki is legyen az. Biztosan nem tűrné szó nélkül, az erejét pedig gondolom nem kell magyaráznom.
Az még ront a helyzeten jelentősen, hogy a támadók egytől egyig árulók. És ki szereti az árulókat?

Ume-chan persze hogy Toriko-ék oldalán lenne, csak a NEO nem hagyná.
Kedves Kuriboh barátunk rögtön szét akarta lapítani szerencsétlent...  ^^"

A két árulóról még:
Nem értem, hogy miért éri meg nekik az egész.
Ichiryu biztosan megkínálná őket is a GOD-ból, erre szembeszegülnek vele...
Nagyon bölcs döntés mondhatom.  ^^"
Vagy nem ismerik eléggé Ichiryu-t (ami elég fura lenne), s ezért hiszik hogy a NEO-val nagyobb esélyük van megszerezni a GOD-ot VAGY a NEO meg tud adni nekik olyat, amit az IGO nem.
De mégis mi lehetne az? Pénz? IGO a leggazdagabb. Hírnév? Már így is elég híresek. Hatalom? Már így is elég erősek.
Akkor mit akarhatnak? Ez számomra a legnagyobb rejtély.

Isley

Jó, ez adja magát. Jirou akkor beszállna, de keményen. Csak Setsunohoz Zaus kevés. Igazad is van: az árulókat senki sem kedveli. Ezért is fogja elverni a szájukat Setsuno. : D

Az árulókkal kapcsolatban. Én arra gondolok, hogy az IGOnál egyértelmű, hogy ki a vezér. Így GOD megszerzésekor IGO-tagként, nem lehetne övék a végső szó. S valószínűleg úgy okoskodnak, hogy egy új formációban, a Neoban, lehetnek ők a vezérek (legalábbis nem hivatalosan), s így dönthetnek GOD felhasználásáról szabadon.

Bishop

Kérdés az, hogy az IGOnak mire kell a GOD. Mindenük megvan mit akarhatnanak még? Talán NEO tud valamit amit mi nem. Szeretném azt hinni hogy az IGO szándékai se egyértelműek.

blackronin

Most jön egy elég rossz hír:
Jövő héten break, utána való hét pedig Golden Week, így a következő fejezet 3 hét múlva fog kijönni.
A fene vigye el.  :frown:

Isley

228

Elg és Buranchi csatája, ahogy vártuk.

Kínai verzió itt: http://www.ishuhui.com/thread-24302-1-1.html

Angol fordítás pedig itt: http://mangahelpers.com/t/kewl0210/releases/37442

Remélhetőleg, holnap kijön a rendes is!

blackronin

Quote from: Isley on 2013-03-28, 13:27:19
228

Elg és Buranchi csatája, ahogy vártuk.

Kínai verzió itt: http://www.ishuhui.com/thread-24302-1-1.html

Angol fordítás pedig itt: http://mangahelpers.com/t/kewl0210/releases/37442

Remélhetőleg, holnap kijön a rendes is!
Ez lényegében olyan, mintha kijött volna a fejezet...  :P
Mert ugye kewl fordítását használják fel, amikor kiadják a rendes változatot.
Szóval a lényeget tudjuk.

A fejezetről:
A harc érdekes volt, Elg is szerencsére egy elég izgalmas karakter lett végül, van neki stílusa.
Buranchi pedig király, mint mindig.  :smile:
Tengu erős harcos, de egy kicsit aggaszt hogy ettől az elemektől függ lényegében hogy meddig tudja állni a sarat... Csak emiatt érzem azt, hogy nem egyenrangú szereplő a Mennyei Királyokkal.

Isley

blackronin

Quote from: Isley on 2013-03-29, 10:06:57
Kijött a fejezet!

228

http://www.mangareader.net/toriko/228
Köszi, Isley!  :smile:

Persze lényegében tegnap már megtudtuk hogy mi lesz, de azért ebben a formában az igazi.
A fejezet remek volt, simán a legjobb a héten.
Viszont kár a break miatt.  :frown:

Mindegy, addig vigasztalódjunk az anime-vel, s a különleges OP x DragonB x Toriko special résszel.
Két klippet be is raktam az anime topicba, jónak ígérkezik az is.

Isley

Én direkt nem olvastam el tegnap.

Buranchi harcát már nagyon vártam. Hatalmas is volt, a dumája is, meg a képessége is. Gyanítom ezek után, hogy együtt fog fejlődni a Négy Mennyei Királlyal. Az elektromosság erejét tudja fokozni, később még erősebb lesz így. Inazuma Houchou, a villámkés nagyon látványos. Elg tényleg megpusztulhatott volna már. De így ezek szerint kemény ellenfél, várom a folytatást. Úgy hiszem, hogy Buranchi azért fog majd győzni, mert csak Elg testeinek száma és nem az ereje növekedett meg. A dupla oldalas kép mondjuk megkapó.

Ez a 3 hetes szünet a legrosszabbkor jött, most már látom. Végre itt van Buranchi és bamm...egy cliffhangerrel. Már csak az hiányozna, hogy a visszatérő fejezetben ne ő legyen. >_>

Yuuki

Nagyon izgalmas rész volt. Végre jobban megismerhettük Buranchi és Elg képességeit. Buranci iszonyúan erős, nagyon intelligens és leleményes, úgy gondolom, hogy meg fogja találni a fogást Elgen. Valóban a karaktere is hihetetlenül megkapó, nekem is tetszett a szövege. Isley: Szerintem is csak a testeinek a száma növekedett meg, de az ereje az nem. Ezért ezeket könnyebb lesz legyőzni. Jó volt látni most másokat is, remélem, hogy Buranchi idővel többet fog szerepelni, egyre szimpatikusabb.

Tényleg kár a szünetért, én már Toriko-ékra is nagyon kíváncsi vagyok. Remélem, nemsokára feltűnnek ők is legalább egy fejezet erejéig.

Isley

Yuuki: nekem általában semmi problémám nincs azzal, ha több szálon fut a cselekmény. Ha az adott főharc mellett látunk részleteket a többi harcból is. De például az tetszett, hogy a Sunny vs Tommírod csatát semmivel sem akasztották meg. Szóval nem lenne az se rossz, ha Buranchi harca is végig mehetne háborítatlanul.

Buranchival kapcsolatban én is gondolkozok az elemek funkcióján. Pontosan mire is használja? Gondolom nem létszükséglet, hisz nem robot. Valószínűleg a technikáit erősíti fel. Érdekes ez mindenesetre, mert az Ínyenc Világban lakik és épp neki van szüksége ilyen holmikra...Az is egy fontos kérdés, hogy minden technikához szüksége van-e rájuk, vagy csak a legkeményebbek (mint a villámkés) használatához.

blackronin

Quote from: Isley on 2013-03-29, 11:25:47
Buranchival kapcsolatban én is gondolkozok az elemek funkcióján. Pontosan mire is használja? Gondolom nem létszükséglet, hisz nem robot. Valószínűleg a technikáit erősíti fel. Érdekes ez mindenesetre, mert az Ínyenc Világban lakik és épp neki van szüksége ilyen holmikra...Az is egy fontos kérdés, hogy minden technikához szüksége van-e rájuk, vagy csak a legkeményebbek (mint a villámkés) használatához.
Nekem a fordítás alapján az jött le, hogy az elemek nélkül is képes lehet elektromos áram generálására, de az elemekkel az ereje sokkalta nagyobb lesz, s mint pl. a villámkard csak akkor hatásos igazán, ha az elemek erejét is felhasználja.
Én legalábbis így látom.

Isley

Igen. Valamint azt is írta Mitsutoshi, hogy Buranchi minden sejtje "bővítő áramkörré" válik...Szóval az lehet igen, hogy alapvetően képes erre, s ezt erősíti fel az elemekkel. Nos, gondolom az első lépés a fejlődés irányába nála az kellene, hogy legyen, hogy ne függjön az elemektől.

Kicsit hasonló a képessége Zebra Thunder Noise támadására.