Main Menu

Toriko

Started by blackronin, 2012-06-04, 15:39:40

Previous topic - Next topic

blackronin

Kijött az új fejezet!
http://www.mangapanda.com/toriko/260

Bevallom, hogy ez a fejezet kellett volna inkább múlt héten és a magyarázós dolgot későbbre is eltolhatták volna.

Isley

Jirou és Toriko beszélgetése hangulatos volt. Remélem, Toriko ennek hatására lassan rendbe jön és segít Cocoéknak az éhínség csillapításában a világon.

Starjunék kíváncsi vagyok, mit fognak majd csinálni ezután. Grinparch is jó lenne, ha kapna egy fejezetet majd, hogy lássuk mi van vele.

Isley

Már kijöhetne a fejezet, mindenesetre képek már vannak!

http://juinjutsuteam.forumcommunity.net/?t=55598233

blackronin

Kijött a fejezet:
http://www.mangapanda.com/toriko/261

Nem volt rossz fejezet, hiszen volt mondanivalója, csak az a gond, hogy személy szerint nem érdekel Ootake karaktere...  ^^"
Persze ő is része Komatsu életének, szóval azért kihagyni se lehetett teljesen ezt.

Quote from: Isley on 2013-12-08, 21:11:26
Starjunék kíváncsi vagyok, mit fognak majd csinálni ezután. Grinparch is jó lenne, ha kapna egy fejezetet majd, hogy lássuk mi van vele.
Engem inkább ezek érdekelnének Ootake backstory-ja helyett.

Isley

261

Engem sem érdekelt annyira Ootake eddig, de ez annyiban mindenképp jó volt, hogy láthattuk, hogy nem vált azzá a csak magával foglalkozó, felületes karakterré, akinek eddig hihettük. Ez így oké, de a lényeg, hogy a Tigris visszatért. ;)

Isley

Bishop

:facepalm: Vagy ahelyett hogy vár rá, most visszamehetett volna hozzá ::)

Isley

Igen, ez nekem is kicsit furcsa volt. Bár lehet, hogy ezzel azt akarja elérni Mitsutoshi, hogy Toriko nem harcolni megy majd a Bishokukaihoz legközelebb. Komatsuért már nem kell megvívni, és egyébként is a NEO megjelenésével nem hiszem, hogy olyan engesztelhetetlen ellenfelek lesznek a továbbiakban az IGO és a Bishokukai. A két szervezet nagy rivális, ellenfelek, de talán egy idő után már nem ellenségek.

Alfaro gondolatai érdekesek voltak, mert ez azt jelenti, hogy elképzelhető, hogy bőven kevesebb az áruló, mint azt előzetesen gondoltuk.

Az is érdekes, hogy mi történt pontosan Grinparch-csal? Ő is manipulálni próbálták, mint ahogy azt megtették a többivel, akik "árulók" lettek, de Grinparch túl nagy falatnak bizonyult. Egyáltalán mikor volt lehetőségük őt manipulálni, amikor ő és Coco szinte a legelején "elvonultak".

Akárhogy is legyen, Midora ellen fordulni nem épp életgarancia, és ha Grinparch ellen tudott állni nekik, akik ha nem is árulók, akkor pedig gyengék, és ilyenekre semmi szüksége Midorának.

Azt hiszem ez volt az első olyan fejezet is eddig, amelyben Midora-sama és Starjun egymással beszéltek. Starjun igen tisztelettudó és alázatos volt vele. Ilyennek még nem is láthattuk eddig.

Ez az egész dolog, ahogy Komatsu főztje lenyűgözte Midorát és Midora el is engedte volna, igazán jó. Csak nem vall Midorára. Ha végre valaki finomat készít neki, miért engedné el? : D

Chilip, egészségedre. Blackronin majd leírja a lényeget is, ha jön. Mindenki leírja, amit le tud. : D

blackronin

Quote from: chilip on 2013-12-19, 11:25:29
Quote from: chilip on 2013-11-28, 14:44:58
Quote from: blackronin on 2013-11-21, 20:54:35
Köszi, Isley!  :smile:
Látom, hogy nagyon megerőltetted magad a heti fejezet kapcsán...  :P
Még kész szerencse, hogy elbírta a fórum.  :D

edit:
A fejezetről:
Először is kicsit furcsálottam azt, hogy Shima megváltoztatta Komatsu art-ját, egészen pontosan az orrát.
A jellegzetes krumpliorra helyett kaptunk valami átlagost.
Be kell vallanom, hogy a régebbi jobban illett hozzá.

De menjünk is tovább...

A fejezet egész jó volt, kétségtelenül izgalmasabb, mint a múlt heti.
Kiderült, hogy a Bishokukai tagok valószínűleg "Taste Change"-n estek át, ami egyfelől jó hír (Kuromado, Dores és Niceny miatt), de azért ne az legyen a végén, hogy az egész NEO banda csak "agymosott"...  ^^"
Grinpach pedig szerintem nem a NEO által, hanem Coco mérgein keresztül van manipulálva. De ez csak egy tipp.

Midora viselkedése pedig a fejezetben szokatlan, de nem hihetetlen.
Az Ichiryu elleni harc óta tudjuk, hogy ő több a szokásos "gonosz vagyok és pusztuljon mindenki" féle ellenfeleknél.
Komatsu kapcsán pedig nem csak azért lepődött meg, mert olyan jó volt az általa elkészített étel, hanem azért is, mert ráismert benne Frohze és Ichiryu személyiségére ("együnk közösen, mert akkor jobban ízlik az étel").
Mondjuk azt én is kicsit érdekesnek tartom, hogy önként marad Midora-val, értem hogy bízik Toriko-ban meg minden, de ahogy Isley írta

Quote from: Isley on 2013-12-19, 18:34:33
Ha végre valaki finomat készít neki, miért engedné el? : D

blackronin

Hírek röviden:
- A fejezet kijön a héten.
- Érdekes lesz a fejezet
- Ez a Human World arc utolsó fejezete
- Következő fejezetben kezdődök a Gourmet World Saga
- A legfontosabb hír:
Toriko 4 hetes szünetre megy, az új fejezet leghamarabb január végén, február elején jön

edit: kijött
http://www.mangareader.net/toriko/263

A fejezet epikus volt, méltó lezárása a Human World saga-nak!  :whoah:

Isley

263

Fantasztikus lezárása volt a teljes manga első nagy egységének. Torikora úgy tekintenek, mint a kor legnagyobb héroszára és Toriko visszaszerezte harci kedvét. Meghatóak voltak ezek a személyes történetek is, a világ sokat köszönhet Torikonak.  :smile:

A vadállatok pedig eszméletlen látványosak voltak. A Harci Farkas elejtési szintje enyhén szólva durva volt. Terry jövője így nézve nagyon fényesnek látszik. Neki, úgy mint Torikonak és Komatsunak nincsenek határok.

Nehéz lesz kivárni a szünetet, de ez tényleg minden szempontból tökéletes zárás volt.

blackronin

Toriko manga vol. 28

blackronin

Jó hír:
Jövő héten a Toriko visszatér, color page-el!  :whoah:
Gyorsan lement ez a 4 hetes break...

edit: 236 spoilers röviden
[spoiler]
Timeskip.
[/spoiler]

Valamint nem csak a mostani héten, hanem jövő héten is color page-el jön a Toriko!  :whoah:

edit2:
Láttam a RAW képeket...  :eek: :eek: :eek:
Mégis mi a fene történt az eltelt idő alatt?  :zomg:

Isley

264. fejezet

http://www.mangareader.net/toriko/264

Hatalmas visszatérés volt ez! Szenzációsan kezdődött az Act 2! Még a színes képek is tetszettek! Huh, nagyon hiányzott már Toriko.

Egyáltalán nem gondoltam rá, hogy Mitsutoshi ennyire komolyan el fogja választani a manga két nagy egységét. Kb. 1,5 év választja el egymástól a 263. és 264. fejezetet egymástól.

Toriko csak kicsit vált eszméletlen keménnyé. Jó, hogy ugyanúgy fog külsőre is kinézni, mint korábban, de ez a kissé vademberes, borotválatlan, hosszú hajas stílus is jól állt neki. Toriko tisztára olyan volt ebben a fejezetben mint Goku eleinte.

Az Ínyenc Világ újabb részeinek bemutatása is nagyon hangulatos volt. Kíváncsi vagyok azóta, mennyire tért magához az Ember Világ.

Megyek eszek is valamit a király visszatérésére.

blackronin

Köszi, Isley a linket!  :smile:

Hangulatos volt a fejezet az igaz, de azért maradt bennem egy kis fura mellékíz:
Tényleg szükség volt a timeskip-re?
Hiszen elméletileg 6 hónap múlva lett volna a Gourmet Eclipse, erre eltelt 1,5 év...
Fura így elsőre megemészteni ezt.
Komatsu is már Toriko-val van.
Egy flashback keretében tudjuk majd meg, hogy miként menekült meg a Bishokukai-tól?
Toriko első igazi kihívásaira is kíváncsi lettem volna a Gourmet World-ben, erre kiderül hogy már ilyen otthonosan mozog itt.

Szóval egyelőre nagyon vegyes érzelmeket váltott ki belőlem a fejezet, kell hozzá a jövő hét hogy jobban megítélhessem ezt az egész időugrás dolgot...

A lényeg azonban:
Toriko végre visszatért!  :whoah:

Isley

Lehet, hogy késik, vagy nem soká következik be csak az esemény.

Komatsut pedig lényegében elengedte Midora, tehát nem volt egy nagy menekülés, flashback bőven elég.

Torikot az teszi ilyen menővé, hogy sohasem bénázik, minden összejön neki, győztes típus. Képzelem, hogy eleinte neki sem volt egyszerű alkalmazkodni az Ínyenc Világhoz, de most már hozzászokott. Jobb lesz Torikot így látni.

Egyébként, biztos vagyok benne, hogy sok flashback lesz majd, remélem a többi Mennyei Király tartogat néhány meglepetést.

blackronin

Kijött!
http://readms.com/r/toriko/265/2241/1?t=1

Hát igen...
Örülök, hogy Shima bemutatta az emberi lélek legalját is.
Hiszen amikor véget ér a nagy "zabálás" és pocsékolás, akkor derül ki hogy milyen jó dolguk volt az embereknek a Gourmet Age alatt.
Midora haragja tényleg alapjaiban változtatta meg az emberek világát.

Mansam mint IGO főnök?
Elég valószínű volt, de azért örülök hogy végül ez is kiderült.
Reméljük, hogy jövő héten láthatjuk a többi Királyt is és indulhatunk vissza a Gourmet World-be!
Bármennyire is érdekes volt a Huma World, már mást akarok látni innentől kezdve.

Isley

265

Nincs ebben semmi furcsaság. Zebra is megmondta, hogy ez jön majd, elvégre állatok.

Mansam kb. éppúgy néz ki, mint Ichiryuu és átvette a helyét, jó utód lesz ő.

Várom a többi Mennyei Királyt is! Jövő héten, remélhetőleg jönnek is!

blackronin

Kis elmélkedés:
Remélem, hogy jövő héten (miután persze találkoztunk a többi Királlyal) hamar egyértelmű lesz, hogy mit kell még tenni a Human World-ben az állapotok javítása érdekében.
Gondolom Ichiryu full-course menu-jének aktiválása lesz a cél, de még az se elegendő szerintem a régi Gourmet Age visszahozására.
Az maximum akkor fog bekövetkezni, amikor Toriko megszerzi a GOD-ot.
Ichi menüje azért kellhet, hogy ne tablettákat egyenek az emberek, mert ugye Toriko és a Királyok nem jöhetnek vissza állandóan kajával a Gourmet World-ből...  ^^"

Meg egyébként is csak egy rövid Human World kalandot akarok.
A Gourmet World hatalmas, így a további késlekedés inkább idegesítő lenne számomra.

A timeskip kapcsán felmerült bennem a következő is:
NAGYON remélem, hogy Jirou nem ült a fenekén és hagyta hogy Teppei továbbra is NEO tag maradjon.
Mert ha ez lesz, akkor az Shima részéről röhejes, sőt szánalmas.
Jirou-t nem olyan embernek ismertük meg, aki nem törődne a családjával.
Midora vonala is érdekel, hasonló okok miatt.
Megint nagyon furcsálnám, ha Midora nem tett volna semmit az elmúlt másfél évben, hogy visszaszerezze vagy elintézze az árulókat.
És ott a 0. Biotop is. Velük mi van? Remélem, hogy csináltak valami hasznosat is, míg kint voltak a Gourmet World-ben...

A mondandóm lényege az röviden, hogy szép és jó a timeskip, de Shima könnyen nevetségessé teheti magát azzal, ha nem megfelelően mutatja be az eseményeket vagy pedig a főszereplőket leszámítva mindenki csak pihent.  ^^"

blackronin

Hát ez gyors volt!
http://readms.com/r/toriko/266/2253/1

A fejezet egyik fénypontja...
[spoiler]Toriko feleségül veszi Rin-t...  :eek:
A fejek és a reakciók.  :P

Hát igen... innentől kezdve Goku és Toriko is ugyanabban a vízben eveznek már.  :D[/spoiler]

A másik pedig...
[spoiler]A vén Nitro a végén.[/spoiler]

Remek fejezet volt, igazi Toriko hangulattal.  :smile:

Isley

266

Én is ugyanezt a két dolgot emelném ki.

Vicces volt, hogy Toriko nem csinált ebből az egész házasság dologból valami nagy ügyet. : D Remélem, minél hamarabb jön az esküvő! :)

Ez volt az első fejezet, amikor úgy éreztem, hogy kezdenek lemaradni a többiek Torikotól.

blackronin

267
http://www.batoto.net/read/_/225253/toriko_ch267_by_hi-wa-mata-noboru

Aranyos fejezet volt, a szokásos Toriko hangulattal.
Ha így haladunk, akkor pár héten belül mehetünk vissza a Gourmet World-be.

chilip

hát sztem retardált ötlet ez a billion bird :/

Isley

Nagyon jó ötlet volt ez a madár. Bizonyította, hogy Ichiryuu előrelátó ember volt: halála után is képes az emberiség megmentésében segédkezni. Ezzel meg is oldódhat minden probléma és átevezhetünk a veszélyesebb vizekre.

chilip

Quote from: Isley on 2014-02-20, 22:45:33
Nagyon jó ötlet volt ez a madár. Bizonyította, hogy Ichiryuu előrelátó ember volt: halála után is képes az emberiség megmentésében segédkezni. Ezzel meg is oldódhat minden probléma és átevezhetünk a veszélyesebb vizekre.

veszélyes vizekre evezhetünk ha itt van egy baj az egész emberiség ellen és 3 chapter alatt meg is oldódik csak mert egy madár végtelen számú tojást tojik.... sztem nevetséges, és nem azért mert van megoldás amivel lehet etetni az embereket, hanem az hogy egy madár a megoldás, ami a testtömegének a billiószorosánál is nagyobb össztömegű tojást fog kitermelni az embereknek a semmiért cserébe, csakmert icsirijúúúúú jófej volt és otthagyta nekik... amúgy vicces hogy ichiryuu full course-ának az íze rossz :P nevezzük ezentúl "a mártír ebédje"-nek

amúgy meg komatsu is kezd ellenszenves lenni, pont azért mert tökéletes. ő jézus krisztus csak nem így hívják :P mindenkivel együtt érez, mindenkiben bízik. a tökéletes szakács aki szemétből is ötcsillagos ételt csinál víz és só hozzáadásával.

nem bántana amúgy ez ennyire ha itt nem lenne ennyire sztárolva ez a manga, nagyon messze áll a tökéletestől (bár azt elismerem hogy nagyon is szórakoztató legtöbbször) és a one piece-t sztem meg se közelíti :)
[spoiler]most meg leszek kövezve  :__devil: NYE BÁNYTSATÓÓÓÓK!!!!1!![/spoiler]

blackronin

Quote from: chilip on 2014-02-20, 23:09:58
[spoiler]most meg leszek kövezve  :__devil: NYE BÁNYTSATÓÓÓÓK!!!!1!![/spoiler]
Sajnálom, de magadra haragítottad a jónépet, nesze!
[spoiler]
Most képzeld azt, hogy te vagy a gyíkember és érezd át a fájdalmát!  :P
[/spoiler]

Komolyra:
nem bántana amúgy ez ennyire ha itt nem lenne ennyire sztárolva ez a manga, nagyon messze áll a tökéletestől
Én nem sztárolom itt a mangát annyira, tudom hogy vannak hibái (pl. a Komatsu-s résszel nagyjából én is egyetértek, valóban kicsit túl tökéletes kezd lenni Komatsu), de mint ahogy te is írtad
(bár azt elismerem hogy nagyon is szórakoztató legtöbbször)
Számomra ez a lényeg, hogy szórakoztató.
Hogy örömmel ülök le olvasni minden héten.
Ez a dolog veszett ki a Naruto-ból és a Bleach-ből, valamint ezért is dobtam őket.

a one piece-t sztem meg se közelíti :)
Az OP pedig kétségtelen komplexebb és jobb manga még mindig a Toriko-nál (ezt soha nem is fogom tagadni, hiszen elvégre ez az örök kedvenc számomra), de a Toriko hangulatában és élvezhetőségében ott lohol nyomában!  :smile:
Azt azért ne felejtsük el, hogy az OP 738-ik fejezetnél tart, míg a Toriko csak a 267-es fejezetnél...
Oda egy "kicsit" előnyben van még a történet tekintetében.  :P

chilip

túlságosan kapkod a toriko, nemtom. túl gyorsan vált drasztikusan néha átvezető nélkül mostanában :P olyan kapkodósnak érzem most a tempóját

[spoiler]és joejoe és szerepel semmit ;_; nemtom miért de ő a kedvencem közbe semmit nem szerepelt és nagy esélyjel hótgyenge  :__devil: :D[/spoiler]

blackronin

Quote from: chilip on 2014-02-21, 13:57:01
túlságosan kapkod a toriko, nemtom. túl gyorsan vált drasztikusan néha átvezető nélkül mostanában :P olyan kapkodósnak érzem most a tempóját
Ezt is le akartam írni az előző hozzászólásomban, mint hibát, de köszönöm hogy megtetted helyettem.
Valóban, Shima kapkodik egy kicsit mostanában.
Főleg a Cooking Fest arc idején éreztem a rohamtempót, lásd pl. Tengu Branchi visszamegy a GW-be, 0. Biotop tagok veresége és hatásai, Elődöntők átugrása, Mansam vs Shige harc, Coco vs Grinpatch harc, stb.

Szerintem a timeskip se kellett volna annyira, de már megtörtént.
A lényeg az, hogy szeretném ha már egy normális tempóra állna be a manga innentől kezdve.

A felsoroltak ellenére élvezetes a manga, de a hibákról vagy furcsaságokról én sem feledkezek meg ám...

Isley

nem bántana amúgy ez ennyire ha itt nem lenne ennyire sztárolva ez a manga, [...]

Blackronin, ezen gondolom azért te is fogtad a fejed, nem? : D Szegény chilipet bántja, hogy az embereknek tetszik egy manga és még jól is érzik magukat miközben olvassák. Ő, mint a rosszkedv fenntartásának éber őre, ezt nem engedheti és egyből beír valamit.

Mert ugye, ha baromság lenne a madár, akkor baromság lett volna Tommyrod is a több ezernyi bogárral a szájában, vagy a Food Immersion is, vagy minden más. Chilipnek csak az a lényeg, hogy siránkozhasson valamin. Hogy a manga minősége vagy az itteniek - saját megítélése szerint - túl jó kedve miatt teszi-e azt, az már neki tökmindegy.