Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

kisvirag

1. Ki állitotta, hogy a kenyeret én sütöttem?
2. Ki állitotta, hogy cserepesvirág vagyok? :eeek: :3x3:
3. Ki állította, hogyha esetleg mégis cserepes lennék, nem esetleg futónövény? [SIZE="1"](az szépen letud ám mászni a padlóra :hehe: )[/SIZE]
4. Ki állította, hogy bármivel is szándékomban áll magam éjszaka takargatni?
5. Ki állította, hogy ... [SIZE="1"](ja, nincs több? :rolleyes: :haha: )[/SIZE]
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Rounin

Quote from: kisvirag4. Ki állította, hogy bármivel is szándékomban áll magam éjszaka takargatni?

Semmivel? Azért csak van valami [SIZE="1"](apróbetűs zárójeles igazán ne is figyeljetek rá megjegyzés: vagy valaki)[/SIZE], amivel védekeznél a hideg ellen (nem, nem rakunk több fát a tűzre :mad: )...?

[SIZE="1"]végülis költői kérdés :D[/SIZE]

Eh.. késleltetett hatást szőttem volna a hatalomszóba, hogy most alszik mindenki? :3x3: Egye veréb, megyek én is :rolleyes:

[size="1"]Ez a W40K letehetetlen olvasmány :([/size]

kisvirag

Quote from: RouninSemmivel? Azért csak van valami [SIZE="1"](apróbetûs zárójeles igazán ne is figyeljetek rá megjegyzés: vagy valaki)[/SIZE], amivel védekeznél a hideg ellen (nem, nem rakunk több fát a tûzre :mad: )...?

[SIZE="1"]végülis költõi kérdés :D[/SIZE]

[size="1"]Ez a W40K letehetetlen olvasmány :([/size]

hümm... úgy tünik nem vagy teljesen tisztában a vámpirok anatómiájával.... :hehe:

Rounin

Quote from: kisviraghümm... úgy tünik nem vagy teljesen tisztában a vámpirok anatómiájával.... :hehe:

A tisztavérû (tudom, hülye kifejezés) vámpírokéval igen. Épp eleget láttam hamuvá porladni :hehe:  De az ilyen mutáns, keverék fajtáéval.. elismerem, nem.

kikuchiyo

Failure is the default option

Rounin

Quote from: kikuchiyoA magyar fájlmegosztók kiáltványa :jee: :appl:

:lul: Ez remekmû, különösen a 3. és utolsó pont ragadta meg tetszésem. :appl:

Kuroi Tenshi

Mint zenész, tutira egyetértek.

Hunter S. Thompson után:
The music business is a cruel and shallow money trench, a long plastic hallway where thieves and pimps run free, and good men die like dogs. There's also a negative side.

sirtomi

Quote from: Rounin:lul: Ez remekmű, különösen a 3. és utolsó pont ragadta meg tetszésem. :appl:
Az utolsó pont nekem is nagyon tetszik :)

Edit: Végig néztem a csatlakozott zenészek listáját és meglepődtem páron.

Moha

Egyetértek! Ha jó egy zene én az elõadót és nem a lemezkiadót akarom támogatni!
A kiadók azt hiszik, az ember nem lát át rajtuk? Hatalmas haszonkulccsal dolgoznak, az elõadóknak épp csak valami keveset adva, és még van pofájuk siránkozni a bevételkiesések miatt!
Könyörgöm egy CD elõállítási költsége kb 1000-1200 Ft körül van, gyártással, szállítással, jogdíjakkal mindennel együtt. Ezzel szemben a boltban kerül 4-5ezer forintba. Hol itt a tisztesség kéremszépen? :grrr:
Bárcsak minden elõadótól közvetlenül lehetne tölteni a számokat, kikerülve a hiéna kiadókat!

sirtomi

Quote from: MohaEgyetértek! Ha jó egy zene én az elõadót és nem a lemezkiadót akarom támogatni!
A kiadók azt hiszik, az ember nem lát át rajtuk? Hatalmas haszonkulccsal dolgoznak, az elõadóknak épp csak valami keveset adva, és még van pofájuk siránkozni a bevételkiesések miatt!
Könyörgöm egy CD elõállítási költsége kb 1000-1200 Ft körül van, gyártással, szállítással, jogdíjakkal mindennel együtt. Ezzel szemben a boltban kerül 4-5ezer forintba. Hol itt a tisztesség kéremszépen? :grrr:
Bárcsak minden elõadótól közvetlenül lehetne tölteni a számokat, kikerülve a hiéna kiadókat!
Azon gondolkodom, hogy a zenészek miért nem tesznek ez ellen és miért csatlakoznak inkább ilyen marhaságokhoz?
Én szívesen megvenném jópár elõadó lemezeit, ha nem kerülne 4-5eFt-ba. A másik meg hogy a lemezboltokban sem lehet megbízni túlzottan egyre több helyrõl hallom, hogy lemezboltban vett valaki rossz minõségû, esetleg hamis cd-t dvd-t.

Kvikveg

Quote from: sirtomiAz utolsó pont nekem is nagyon tetszik :)

Edit: Végig néztem a csatlakozott zenészek listáját és meglepõdtem páron.
Lista? Hol? A link ( //www.egyuttazeneert.hu ) nem arra a listara mutatott.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: KvikvegLista? Hol? A link ( //www.egyuttazeneert.hu ) nem arra a listara mutatott.
tessék szépen az előadók gombra kattintani :)

[SIZE="1"]más: történt már veletek olyan, hogy véletlenül visszakaptatok egy kölcsönadott újraírható lemezt? elmondom, leírhatatlan érzés :) - eddig kb vettem 6-8 DVD+RW lemezt és 10-15 CD-RW-t, találjátok ki mennyi áll ezekből a polcomon... az egyik DVD+RW-nek a tokja és 2 CD-RW... :ejj:[/SIZE]

Kvikveg

Quote from: Fazéktessék szépen az előadók gombra kattintani :)

[SIZE="1"]más: történt már veletek olyan, hogy véletlenül visszakaptatok egy kölcsönadott újraírható lemezt? elmondom, leírhatatlan érzés :) - eddig kb vettem 6-8 DVD+RW lemezt és 10-15 CD-RW-t, találjátok ki mennyi áll ezekből a polcomon... az egyik DVD+RW-nek a tokja és 2 CD-RW... :ejj:[/SIZE]
Igen, az nem az a lista szerintem.
En az 500 000 bol keresem a zeneszeket.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: KvikvegIgen, az nem az a lista szerintem.
pedig én azt tippeltem volna, bocsi, akkor nemtom :o

Rounin

Quote from: KvikvegIgen, az nem az a lista szerintem.
En az 500 000 bol keresem a zeneszeket.

Szerintem félreérthetõ volt a fogalmazás. Az a lista nem az ötszázezres lista, hanem a tiltakozók :D Elõször én is azt hittem, hogy az 500ezrekrõl beszél/ír, de be kellett látnom, hogy talán mégsem ^^

Kvikveg

Nem olvastok eleg figyelmesen, ejnyebejnye! :D

Ramiz

Szerintem mindkét félnek van igazsága, de a zenekiadóknak kell elõször lépniük, mert nyilvánvaló, hogyha esetleg sikerülne rávenni nagy tömegeket, hogy menjenek el a boltba és vegyenek cd-ket 4-5000 forintért, akkor a cd-k árát egyik lemezkiadó sem vinné lejjebb. Õk akkor sem járnának nagyon rosszul, ha lejjebb adnának, de inkább ilyen kezdeményezéssel próbálnak sikert elérni, ami szerintem nem fog menni. Az internetet nagyon nehéz így irányítani, az okokat kell keresni! Bezárhatnak egy szervert, megnyílik egy másik, max az fizetõs lesz. Valaminek a nagyon erélyes tiltásából csak a szervezett bûnözés nyer bármit is (ld. alkoholtilalom), jelen esetben a fizetõs oldalak. Vigyázó szemeiket inkább nyugatra kéne vetniük, ahol majdnem minden drágább, mint itt, de a cd-k annyival olcsóbbak, hogy az ember szívesen jön haza onnan bolti cd-vel. Én sem vennék itthon soha 5000 forintokért cd-t, pláne, hogy nem tudom, milyen (és a filecserélés erre is jó, belehallgatni), márpedig a magyar elõadók különösen nem a szuper igényes munkájukról híresek, meg arról, hogy sok energiát feccölnének bármilyen lemezbe, amit kevéssel is le lehet nyomni a divatslágerekkel a legtöbb rádió által hülyére tömött nyájas vásárlókkal... de Berlinben 2 cd-t is vettem, pedig nem sok pénzbõl éltem, mindkettõt 2000 forintért(!) (Roots, Fugees), és még végig is tudtam õket hallgatni a boltban! És ez nekem nagy csoda volt, pedig tök természetes. És a könyvesboltokban is lehet nyugodtan könyvet olvasni, nem szól érte senki, mint nálunk. Ha már drága a könyv, ugye, és kevés könyvtár van, ott is kevés könyv és lopják, akkor legalább tudni szeretné az ember, hogy mit vesz meg...
De ezzel az egésszel nem is mi szívjuk a legnagyobbat (egyelõre), nem is a lemezgyárak, hanem a zenészek...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizVigyázó szemeiket inkább nyugatra kéne vetniük, ahol majdnem minden drágább, mint itt
Nem akarlak elkeseríteni, de sokminden éppenhogy itt drágább... :3x3: :rolleyes:
Alap-élelmiszereket olcsóbban kapsz pl Franciaországban is, miközben az ottani minimálbér 1200 € (bocs, hogy megint evvel a példával jövök, de innen vannak pontos adataim, meg ebbõl nyelvvizsgázom ^^")
A többivel viszont egyetértek.

Moha

Quote from: RamizÕk akkor sem járnának nagyon rosszul, ha lejjebb adnának, de inkább ilyen kezdeményezéssel próbálnak sikert elérni, ami szerintem nem fog menni. Az internetet nagyon nehéz így irányítani, az okokat kell keresni!
Hát igen, csak erre még õk nem jöttek rá. :rolleyes: Szép pénzeket fektetnek az "anti-filesharing" kampányaikba, amivel bebizonyítják, hogy bõven van mit a tejbe aprítaniuk - ahelyett, hogy elgondolkodnának az okokon, amiért az egész filecserélés megy...
Quotemárpedig a magyar elõadók különösen nem a szuper igényes munkájukról híresek, meg arról, hogy sok energiát feccölnének bármilyen lemezbe, amit kevéssel is le lehet nyomni a divatslágerekkel a legtöbb rádió által hülyére tömött nyájas vásárlókkal...
Na ez a másik: a zene színvonala! Pl. baromi szokszor elõfordul, hogy van 1 jó szám a lemezen, a többi pedig igénytelen vacak, vagy simán valami töltelék (pl. mint Subb Bass lemezén: 20 percnyi vízcsobogás), csak, hogy ne legyen üres a CD fele... :ejj:

Danhibiki

Ez nagyon komoly, kicsit cinikus, de tetszik:jee: :appl:
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

sirtomi

Újabb T-Com szemétség! Klikk

kisvirag

Quote from: sirtomiÚjabb T-Com szemétség! Klikk

ez így elsõ körben no comment...
még jó, hogy Inviteles környéken lakunk...

Ramiz

Hatalmas pofátlanság, de nem meglepő. Előbb-utóbb talán a nagyáruházakkal is ez lesz. Pl: belépőt kell fizetni a T*scoba, ha nincs a homlokodon a T*sco-tetkó, ha van, akkor meg kedvezményeket kapsz. Add el a lelked nyugodtan, úgysem lehetsz a magad ura! :ejj:

Quote"A kiesésmentes szolgáltatóváltás továbbra is az előfizetők rendelkezésére áll, hogy az esetleges ügyfélvándorlás szolgáltatáskiesés nélkül megtörténhessen, ezáltal is növelve az előfizetők elégedettségét az ADSL-szolgáltatásokkal kapcsolatban" -- áll a T-Com állásfoglalásában.
Ezért viszont már vizes kötél jár a szárazföldi patkányoknak, har! :b+:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xipe

Quote from: kisviragez így elsõ körben no comment...
még jó, hogy Inviteles környéken lakunk...

mostansag mar nem is szidom annyira a chellot.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Kvikveg

Mivan, mindenkit megevett kisvirag?

Ramiz

Quote from: KvikvegMivan, mindenkit megevett kisvirag?
röff

Kuroi Tenshi

nem is tudom, talán jobb lett volna, mint a számvitel szeminárium, dupla nemzetközi politikai gazdaságtan és dupla közösségi gazdaságtan elõadás...
Mire számítottál munkanap négykor? :rolleyes:

kisvirag

azért ne akarj mindent rám fogni :hehe:
különben is, még épp nem ment le a nap, ilyenkor még egy teljesen ártatlan, aprócska virágszál vagyok :D

Kvikveg

Quote from: kisviragazért ne akarj mindent rám fogni :hehe:
különben is, még épp nem ment le a nap, ilyenkor még egy teljesen ártatlan, aprócska virágszál vagyok :D
Oooo. lattad mar a Remsegek kicsiny boltjat? :hehe: