Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Moha

#15060
Quote from: sirtomiLinuxból én még nem láttam felhasználóbarát példányt.
Hát nem tudom, szerintem aki ért a windowshoz, annak a Linux max. szokatlan, és csak bele kell tanulni. A Mandrake meg pl. kimondottan könnyen telepíthető. Én - gyakorlatilag nulla Linuxos tudással - beállítottam egy gépet routernek, igaz, a netről töltött doksik sokat segítettek. Egyedül azzal volt gondom, hogy a gép induláskor rendesen kapcsolódjon fel a netre magától, minden más elég egyszerű volt.
Grafikus felület meg mostanság minden Linux disztróban van, általában Gnome vagy KDE, de ha nem lenne, akkor is lehet telepíteni egyet utólag.
Quote from: NightshadowHI!
Tudja vki , hogy itt a képgaléria/flash alatt található "nanaca crash" játék melyik anime alapján készült? vagy csak kitalálták az egészet?
Nem anime az alapja. A "Chross Channel" nevű PlayStation-ös (H) játék alapján készült. Ha jól tudom, más platformra nem jött ki, és PS-re is csak japán nyelven.

Moha

Quote from: NightshadowHI!
Tudja vki , hogy itt a képgaléria/flash alatt található "nanaca crash" játék melyik anime alapján készült? vagy csak kitalálták az egészet?
Nem anime az alapja. A "Chross Channel" nevû PlayStation-ös (H) játék alapján készült. Ha jól tudom, más platformra nem jött ki, és PS-re is csak japán nyelven.

Fazék

Quote from: XipeSzerintem a Logan's Run a vilag egyik legjobb filmje.
hmm. hát ha maga is ezt mondja, akkor lehet hogy a következõ leadásának kezdetén ott leszek a tv elõtt, hátha sikerül elkapnom...

Kuroi Tenshi

Eddig asszem 2.5szer láttam.
Én is ajánlom megnézésre. Jobb mint a mai szutykok nagyrésze.
Bár mondjuk hogy láttál belõle részletket, az sok poént lelõhet.

Mattanja

Quote from: Fazékhmm. hát ha maga is ezt mondja, akkor lehet hogy a következõ leadásának kezdetén ott leszek a tv elõtt, hátha sikerül elkapnom...
Vagy ha nem sikerül, akkor megdobunk egy koronggal (.avi), hátha azt elkapod. :)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Fazék

Quote from: Kuro_TenshiEddig asszem 2.5szer láttam.
Én is ajánlom megnézésre. Jobb mint a mai szutykok nagyrésze.
Bár mondjuk hogy láttál belőle részletket, az sok poént lelőhet.
ha ez megnyugtat összes emlékem a filmről, hogy mintha lenne benne félmeztelen nő (bocsánat :D) illetve hogy jump-suitban járkálnak :) meg mintha víz is lett volna benne, meg talán épületek is :haha:

szóval megnézem és alternatív lehetőségként lehet hogy a korongot is elkapom, már ha majd visszakaptam a gépemet a szervízből :)

Rounin

Quote from: Fazékha ez megnyugtat összes emlékem a filmrõl, hogy mintha lenne benne félmeztelen nõ (bocsánat :D) illetve hogy jump-suitban járkálnak :) meg mintha víz is lett volna benne, meg talán épületek is :haha:

Bah.. ezt Ramiztól még simán elvártam volna, na de exMax :ejnye: :D

Ramiz

Quote from: ShiroiVagy ha nem sikerül, akkor megdobunk egy koronggal (.avi), hátha azt elkapod. :)
Nekem is! Nekem is! :)

Quote from: Fazékha ez megnyugtat összes emlékem a filmrõl, hogy mintha lenne benne félmeztelen nõ (bocsánat :D)
Semmi baj. Petienciául mondj el egy Miatyánkot és nézz meg 100 teljesen meztelen nõt. :D

Quote from: RouninBah.. ezt Ramiztól még simán elvártam volna, na de exMax :ejnye: :D
Nem kell ez az álerkölcsösség. Tudjuk, hogy a sárkányoknak van a legnagyobb farka a világon... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: MohaHát nem tudom, szerintem aki ért a windowshoz, annak a Linux max. szokatlan, és csak bele kell tanulni. A Mandrake meg pl. kimondottan könnyen telepíthetõ. Én - gyakorlatilag nulla Linuxos tudással - beállítottam egy gépet routernek, igaz, a netrõl töltött doksik sokat segítettek. Egyedül azzal volt gondom, hogy a gép induláskor rendesen kapcsolódjon fel a netre magától, minden más elég egyszerû volt.
Grafikus felület meg mostanság minden Linux disztróban van, általában Gnome vagy KDE, de ha nem lenne, akkor is lehet telepíteni egyet utólag.
Maga a Mandrake telepítése szerintem is egyszerû volt, de egyes dolgok beállítása nekem baromi bonyolultnak tûnt, meg sokszor elõfordult hogy beállítottam valamit grafikával stb.-vel kapcsolatban és következõ indításnál újra be kellett állítanom. Ez valószínûleg kezdõ mivoltomból fakad és én bénáztam valamit, de egyszerûbben is megcsinálhatták volna :)
Meg a programok telepítésével volt sok gondom.

Rounin

Quote from: RamizNem kell ez az álerkölcsösség. Tudjuk, hogy a sárkányoknak van a legnagyobb farka a világon... :__devil:

:lazza: Imádlak Ramiz-béjbe.

Fazék

Quote from: RamizSemmi baj. Petienciául mondj el egy Miatyánkot és nézz meg 100 teljesen meztelen nõt. :D
ha tudtam volna, hogy ilyen bûntetések járnak, gyakrabban jártam volna gyónni :D

Ramiz

Quote from: Rounin:lazza: Imádlak Ramiz-béjbe.
:eeek: Én viszont ezentúl háromrétegû titánium acélötvözetbõl készült erényövet fogok hordani. :D :__devil:

Quote from: Fazékha tudtam volna, hogy ilyen büntetések járnak, gyakrabban jártam volna gyónni :D
No azért attól is függ, hogy kihez mész gyónni és mi a vétked. Például ha éjszaka titokban leosonsz, bekapcsolod és lehalkítod a tévét, hogy fel ne keltsd a többieket a lakásban, és perverziód kéjes örömmel kiélve [COLOR="LemonChiffon"]politikai vitamûsorokat[/COLOR] nézel, ahol különféle szõrös [COLOR="LemonChiffon"](szakállas), szemüveges rémes értelmiségi (alkoholista) alakok unott orrhangon arról beszélgetnek valami lepukkant stúdióban, hogy van-e Magyarországon antiszemitizmus és anti-antiszemitizmus, meg hogy szûz-e még Anettka[/COLOR]... na azért például rettentõ büntetés járna (egyheti anime- és fórummegvonás!), nem ilyen enyhe. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: Ramiz:eeek: Én viszont ezentúl háromrétegû titánium acélötvözetbõl készült erényövet fogok hordani. :D :__devil:

Egyem a zúzád, arany bögyörõm :ejnye: Csak nem vetted komolyan? ;)

[SIZE="1"]Arrrrrgh blehh pfúújjj megyek kimosom a szám :D[/SIZE]

Ramiz

Quote from: LythisJah, galádul megölték (megint igazam volt...).
Hozd létre újra, ha szerinted tényleg arról fogtok beszélgetni. Nekem is megjött közben az étvágyam. De ne az én lelkemen száradjon még egy káosz-topik...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Szakadjon meg a mocsok XP! :grrr:

Lekapcsol a rackben a winyó hirtelen menet közben (érintkezési probléma), a rendszer persze elszáll, 30 mp fagyott állapot, majd 4-5 mp-ig mûködik, utána megint megfagy... Ha egyszer nem a rendszer hdd állt le, mi a frászért nem tudja offline módba tenni és tovább dolgozni???
Gép kikapcs, HDD a rackben megigazít, restart... sérült fileok a C:-n. Na és mi sérül meg? Természetesen a DC++ config XML file és a böngészõ bookmarkjai. :hogyaza:
Áldom az elõrelátásomat, hogy idõnként csináltam róluk backupot így most nem kellett mindent úja beállítani, ill. csak azok a bookmarkok tûntek el, amiket a backup (aug 29) óta raktam be (talán nem túl sok lényeges)
És persze megsérült a levelezõ program accountja is, de azzal nem volt nagy gond. Ezért szeretem a The Bat!-et! Sem a leveleim, sem a postafiók beállításai nem vesztek el, mindössze azt felejtette el, hogy legutóbb melyik levélen álltam, ill. hogy volt rendezve a lista. Nomeg újra kellett indexelnie a leveleket.
Marha jó azért, hogy egy nem rendszer HDD leállása ennyire halálba taszítja a rendszert és tönkretesz olyan dolgokat, ami tõle független. (pl. böngészõbõl nagy nehezen kiléptem, mielõtt lekapcsoltam a gépet). Asszem megõrültem volna, :mad: ha minden bookmark eltûnt volna.

Tanulság: a fontos beállítási fileokról tényleg érdemes backupot csinálni!

Pr3d4k1ng

1: A gép megtalálta a kereset DLL fájlokat.
2: A gép törili a kereset DLL fájlokat
3: a Rebootol.
4(rebootnal): A gép nemtudja betölteni a OP rendzert mert nincsenek meg a keresett DLL fáljlok.

Csak ennyit tok hozzáfüzni.

,,Egy férfi sok jó ügyért harcolhat: az országáért, az elveiért, a barátaiért, egy bájos gyermek orcáján megcsillanó könnycseppért. Ami engem illet, egy rakás pénzért, egy gyönyörű óráért, és némi szaftos francia pornóért a saját anyámat is eladnám."

Kvikveg

Quote from: Kuro_TenshiJobb ötletem van! Rendezzünk egy nagy showmûsort, ahol azt mondjuk nekik, hogy majd megújítjuk õket, nyugodjanak meg, és lebegjenek szépen, míg egy bazi nagy lézer le nem szedi õket :lazza:

[SIZE="1"]Bár gondolom rajtam kívûl nem sokan láttátok a Logan's run-t...[/SIZE]
Jelentem, 2,5-szor, szerintem mind a 2,5 angol volt a tcm-en. Bocs, akkor meg tnt volt...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lythis

Legalább 3 szor sztem, egyszer mintha magyaron is tolták volna, de akkor nem néztem végig. Jónak jó film, legalábbis érdekes, de én azokon a kristályokon a fazonok tenyerében rendesen ki voltam bukva kiskoromban...

Lythis

Quote from: RamizHozd létre újra, ha szerinted tényleg arról fogtok beszélgetni. Nekem is megjött közben az étvágyam. De ne az én lelkemen száradjon még egy káosz-topik...
Végülis lehetne gyártani egy újabb mizantrópia topicot, de nemtom, hogy mennyire lenne életképes. Lehetne helyette általános kibukás, vagy "éppen mit utálok, és miért" topic.

Rounin

Quote from: LythisVégülis lehetne gyártani egy újabb mizantrópia topicot, de nemtom, hogy mennyire lenne életképes. Lehetne helyette általános kibukás, vagy "éppen mit utálok, és miért" topic.

Mit útálok és miért? Hm-hm. Könnyebben emészthetõ, mint a "mizantrópia". És egyértelmûbb, mi mehet oda. :haha:

sirtomi

Frankó ez a szombati munkanap. Úgy elaludtam ahogy kell :)
Fél kilencre járok melózni és 9:45 -kor ébredtem :) Volt 10 percem, hogy összekapjam magam és elérjem a következõ buszom, és még kb 40 perc míg beérek. 10:35 -re ide is értem :D

Karma XXL

#15081
Quote from: sirtomiFrankó ez a szombati munkanap. Úgy elaludtam ahogy kell :)
Fél kilencre járok melózni és 9:45 -kor ébredtem :) Volt 10 percem, hogy összekapjam magam és elérjem a következő buszom, és még kb 40 perc míg beérek. 10:35 -re ide is értem :D

Nekem is nagyon tetszik... Épp szoftverlaboron ülök :p

Labor után kocogok át digitális technika órára, aztán 1 óra szünet, és megyek a Budai Várba próbálni a ma esti gólyabál nyitókeringőjét. Vissza meg már nem tudok jönni, úgyhogy 3-tól kifulladásig a várban pusztulok... Biztos fun lesz... Csak meghalok addigra :__devil:



BTW, ismeritek a ReGenesis sorozatot?
Én tegnap kezdtem el nézni, a 4. résznél tartok, de nagyon tetszik.
Kanadai sci-fi. Mostanában nagyon rá vagyok kattanva, ld. még Andromeda, Charlie Jade (istenkirály szerintem, kár hogy nem igazán beszerezhető :( ), meg néha még X csapatot is néztem... Mostanában elég jó cuccokat csinálnak.

Whatever, ajánlom, hogy nézzetek bele :)

sirtomi

Quote from: Karma XXLNekem is nagyon tetszik... Épp szoftverlaboron ülök :p

Labor után kocogok át digitális technika órára, aztán 1 óra szünet, és megyek a Budai Várba próbálni a ma esti gólyabál nyitókeringõjét. Vissza meg már nem tudok jönni, úgyhogy 3-tól kifulladásig a várban pusztulok... Biztos fun lesz... Csak meghalok addigra :__devil:
Este én is gólyabálra megyek :D
Csak én már nem vagyok egyetemista, pedig de jó lenne :rolleyes:

kikuchiyo

Moha: szerintem adj hálát Szent Izidornak, a számítógépek védõszentjének, hogy ez a kis elszállás nem tette teljesen tönkre a rendszeredet.
Elbarmolhatta volna a registry-t, az MFT-t...

És ha a szóban forgó rack a szokásos vacak mûanyag, akkor fontold meg, hogy veszel egy jobb minõségût. Már csak a melegedés szempontjából is jobb lenne.
Failure is the default option

kisvirag

ehehe...
nekem anno azt tetszett legjobban, mikor ismerosok hatására ráersztettem gépre egy spykeresõt, az talált valami ötszázakárhányat, szépen leirtottam õket, és onnantól kezdve az ICQ, az MSN, és a Skype ugy gondolta, hogy nem mûködik.... de asszem a IE is szarakodott h valami nem jó :haha:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Ramiz

A gépnek lelke van. Ezt a mérnök nagyanyám mondja mindig. Nekem meg az ugrik róla be, amikor vezetni tanultam, és az otthoni öreg (de nem vén ^^) Yugot nem tudtam rükvercbe tenni, hiába rángattam. Mire a bátyám, aki melletem ült, feddõn rám szólt: "Nem úgy kell! A gépnek lelke van! Szép lassan!" - és megfogta a sebváltót, és szépen, lassan, (akkor hatalmasnak tûnõ) recsegés közepette rükvercbe tolta. Na azon nagyot röhögtem :D De a számitógépes adatvesztést veszettül gyûlölöm (akár csak 10 percnyi munka/játék elvesztését is). Én sem kiméltem volna Kintarót a Golden Boy idevágó jelenetében... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

A gépnek lelke van. Ezt a mérnök nagyanyám mondja mindig. Nekem meg az ugrik róla be, amikor vezetni tanultam, és az otthoni öreg (de nem vén ^^) Yugot nem tudtam rükvercbe tenni, hiába rángattam. Mire a bátyám, aki melletem ült, feddõn rám szólt: "Nem úgy kell! A gépnek lelke van! Szép lassan!" - és megfogta a sebváltót, és szépen, lassan, (akkor hatalmasnak tûnõ) recsegés közepette rükvercbe tolta. Na azon nagyot röhögtem :D De a számitógépes adatvesztést veszettül gyûlölöm (akár csak 10 percnyi munka/játék elvesztését is). Én sem kiméltem volna Kintarót a Golden Boy idevágó jelenetében... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Tényleg lelke van a gépnek, csak sajnos engem egyik sem bír.

De legalább mindig van munkám informatikusként :jee:

Ramiz

Quote from: sirtomiTényleg lelke van a gépnek, csak sajnos engem egyik sem bír.

De legalább mindig van munkám informatikusként :jee:
Orvosok vágya: több egészség és több munka. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Djinn

Hehe! :haha:

Ramiz mindent kétszer küld el.
Ramiz mindent kétszer küld el.
[SIZE="1"]
vagy csak nálam van így? :3x3: [/SIZE]
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"