Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Yakumo

Quote from: MemberS a buli végetért, amikor berontott a házmester. :rolleyes:
Még ha buli lett volna. És mégha házmester. De egyik sem az volt.
Manu barátunk sejti a lényeget;) :tezsvir:

Pirula

Korrekt jogvédõk megint akcióznak. Hallottatok már errõl?

Lt. Simoan Blarke

Quote from: PirulaKorrekt jogvédõk megint akcióznak. Hallottatok már errõl?
ezen csak röhögni tudok azokon, akik DC++-oznak... elég kellemetlen. mondjuk valószínûtlen, hogy azt a pártízmillió használót mind jól megbüntetik.
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Lythis

Szekálás, és hatalomfitogtatás, mert ténylegesen nem tehetnek semmit a Dc-zõk ellen. Kiváncsi vagyok az olyanokra, mint e-mule, meg torrent cuccok, meg LimeWire mikor másznak rá...
 Nevetséges nagyfelhajtásos szivassunk valakit, mert nincs jobb dolgunk hozzáállásnak tartom. Nem értem, hogy miért kell ez az egész, amikor vannak varez szerverek, amik évek óta zavartalanul mûködnek, és még fizetsz is sms-ben. Ott halomszámra áll a jogvédett cucc, játékok, egyéb progik, zene. Érdekes módon õket nem baxogatják. Szánalmas hozzáálásnak tartom ezt a belerugunk mert megtehetjük dolgot.

Pirula

Nekem is csak az jön le belõle hogy egyrészt baromi tájékozatlanok, plusz ehhez kapcsolódik egy rugalmatlan jogrendszer. Mivel még nem alakult ki hogy ilyen esetekben mit kéne csinálni reflexbõl cselekszenek. Nem tudom mondjuk a félelemkeltésen kívül mit várnak ettõl az akciótól.
Na mindegy.

Kvikveg

A jo edes CENZURA CENZURA anyjukat, meg a CENZURA CENZURA CENZURA!!! Es CENZURA CENZURA CENZURA!!
Vernyomasemelo megvolt.:mad:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: KvikvegA jo edes CENZURA CENZURA anyjukat, meg a CENZURA CENZURA CENZURA!!! Es CENZURA CENZURA CENZURA!!
Vernyomasemelo megvolt.:mad:
szoval Kvikveg DC hubot üzemel :lul:
egyébként az egy dolog, hogy jogrendszer rugalmatlan, de ha egyszer a rendõrök is olyanok, hogy "mi tudjuk mán, hogy minden kijön cédén is, és a vindóz hárompontegy cédére írva az illegális, mink voltunk továbbképzésen is, nem versz át..."
mondjuk az egy dolog, hogy vannak szakértõik, de akik intézkednek, sajnos nagyon keveset tudnak a dologról. meg tényleg érthetetlen, hogy mit várnak, ha egyszer ez teljesen terror-típusú megoldás, ettõl csak a félelem nõ, az illegális file share nem szorul vissza...
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

Pirula

De amióta már az írható cédékre is fizetni kell a szerzõi jogdíjat... tele van az egész ellentmondásokkal.

Lythis

Quote from: PirulaDe amióta már az írható cédékre is fizetni kell a szerzõi jogdíjat... tele van az egész ellentmondásokkal.
Na ez a másik poén.. azokra MINEK??? Teszemaszt veszek egy digitális fényképezõt, fotózok egy rakatot, és cd-re kiírom, akkor is lehúzzák a szerzõi jogdíjat, pedig az ez esetben én volnék... és mégsem látok belõle semmit... érdekes, de biztos van ebnne logika...

Lt. Simoan Blarke

Lythis: ha belegondolsz, akkor ez effektíve az, hogy a szerzõi jogvédelem költségeinek a *lehetõségét* fizettetik ki veled, ami nem tisztességes. de ha maradunk a fényképek problémájánál: ha lejogvéded, neked is kellene megkapnod a jogvédelmi díjat minden eladott cédé után. mégsem kapsz. konklúzió: elcseszték. de az a bibi, hogy valószínûleg ezt õk is tudják, csak éppenséggel se elég szakemberük, se elég pénzük egy nagyobb reformra, meg "egyébként is, minek?" hozzáállás rulez... :mad:

Pirula

Quote from: LythisNa ez a másik poén.. azokra MINEK???
Emlékeim szerint valami olyasmivel indokoltak hogy ugyan törvényellenes kiírni az mp3-akat, de mivel ez nagyon elterjedt jelenség ezért valamennyit csak tesznek rá. Ez olyan mintha a vízipipák árára vetnének ki jövedéki adót, mert ugyan illegális belõle füvet szívni, de mivel sokan csinálják legyen már belõle egy kis pluszhaszon.

Lythis

Quote from: PirulaEmlékeim szerint valami olyasmivel indokoltak hogy ugyan törvényellenes kiírni az mp3-akat, de mivel ez nagyon elterjedt jelenség ezért valamennyit csak tesznek rá. Ez olyan mintha a vízipipák árára vetnének ki jövedéki adót, mert ugyan illegális belõle füvet szívni, de mivel sokan csinálják legyen már belõle egy kis pluszhaszon.
pfft.. hát csókoltatom õket, átkonvertálom mp4-be és azt írom ki, h örüljnek....
 Komolyan ezis csak a lehúzásra megy, meg azért mert megtehetik. Persze mi így is megvesszük a cd-ket, mert kellenek. Lásd kólaprobléma. Ott is csomóan sírnak, h milyen dög globalista cég, meg mennyire nyomul a piacon.. gyakorlatban mégsem kényszerít senki arra, h megvedd.
 Lényegében pofátlanság, és jogilag kérdéses, hogy mennyire korrekt, de nem tudsz mit tenni, tekintettel, hogy csengetne kell, ha szükséged van arra a cd-re.

Ramiz

Quote from: ShiroiJól csináljátok, kergessetek el még több régi usert. :jee:
Beszéljetek, csak beszéljetek, csak beszéljetek ...
Jah... asszem én is csatlakozok Xipe-hez. :)
[SIZE="1"](Kezdelek sajnálni, Fehér fõnök, mert neked valamennyire kötelességbõl razziáznod kell itt néha, mi meg leléphetünk... ^^)[/SIZE]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Áh, jogvédõk.
Még mindig ugyanazon az állásponton vagyok: ha nekem tetszik egy film/zene/program, akkor az alkotót akarom támogatni, nem pedig a kiadót. Ott van a fõ probléma, hogy amit jogdíjként megfizetsz (akár eredeit CD-vel, akár a matricákkal), az valójában a kiadóknak megy, és az eredeti alkotóknak éppen csak dobnak valamit.
Na EZ az, ami nem tisztességes. A kiadók a pénzéhes, telhetetlen dögök.
Ha csak a szükséges haszont tennék rá, akkor semmi baj nem lenne.

És még mindig nem értem, mit várnak a sorozatos szerverbezárásokkal és razziákkal. Ez a lavina egyszer elindult, és a büdös életbe meg nem fogják állítani!

A csacsi legnagyobb szerverét is leállították múlt héten, de úgyis lesz másik, amelyik majd a helyébe lép...

Lythis

Quote from: ShiroiVégre engem is sajnál valaki... :( XD Viccet félretéve :tezsvir:
... de mint tudjuk az internet mindenkié, ott nem lehet ám zárt közösség... Ezért történnek olyanok, mint: egy administrator nullázta az egész oldalát, és azt írta ki, hogy az oldalt megszüntette az ott elburjánzó hülyeség miatt.
Szegény kis fiatal fórumitákat máris rettenetes horrorsztorikkal riogatod? :ejnye:
 És akkor még nem is meséltél nekik a titokzatos postmerge-ekrõl, amiket nem tudni ki követett el... a linkátállításokról.... és a nyílt titokként létezõ összmoderátori közösségrõl, mely az internet teljes felügyelésére törekszik... brrr:D
 És persze épül a következõ generációs Echelon rendszer, ami már a száloptikát is lehallgatja majd... amint ennek az adataihoz hozzáférnek, csak idõ kérdése lesz, h az adatfolyamot KÖZVETLENÜL moderálják, magyarul már akkor belebuherálhatnak majd, MIELÕTT az elküldött postod felkerül a fórumra...

Ramiz

Quote from: ShiroiVégre engem is sajnál valaki... :( XD Viccet félretéve :tezsvir:
... de mint tudjuk az internet mindenkié, ott nem lehet ám zárt közösség... Ezért történnek olyanok, mint: egy administrator nullázta az egész oldalát, és azt írta ki, hogy az oldalt megszüntette az ott elburjánzó hülyeség miatt.
Hát, az talán "kicsit" radikális megoldás lenne esetünkben, de tény, hogy zavaró, amikor néha egy-egy értelmesebbnek szánt felvetésre esély sincs, hogy többen reagáljanak, mert percek alatt eltûnik a párszavas és párvigyoris postok alatt. Na mindegy, ebbõl az offtopik körül zajló vitából tényleg szeretnék kimaradni. ^^ A javaslatomat (gyakran resetelt chat-topik) úgyis mindenki elvetette (illetve meg sem hallotta).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Azzal a topiccal sok lenne a macera szvsz, és a fõoldalon ott a chat opció...igaz, h az nem olyan, mint egy fórumba postolni...
 Egyébként meg ha szeretnéd, hogy legyen egy ilyen, akkor hozd létre:D

Jah, meet-re válasz EL topicban (just for the record - magadtól gondolom nem néznél be oda)

Kvikveg

En is sajnallak. *buksisimogat* :tezsvir: :3x3: :)
Senkit sem tehetsz ignore-ra. Bezzeg en. Nyehehe.
Joejt mindenkinek, agyi teljesitmenyem mostanra nullazodott.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rage

Nem kell cset topik, inkabb irkeljetek. Mondjuk csinaljatok egy szobat irkneten, #usteam-chat es jo lesz. Mas, mint forumra postolni, de sok esetben sokkal celravezetobb.
痛みを感じる方向に、出口がある!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RageNem kell cset topik, inkabb irkeljetek. Mondjuk csinaljatok egy szobat irkneten, #usteam-chat es jo lesz. Mas, mint forumra postolni, de sok esetben sokkal celravezetobb.
a többség nem tudja/akarja használni. elvégre elvileg van usteam irc is... csak az olyan nehéz, hogy bekonfiguráljuk a mircet :ejnye:

Moha

Quote from: Kvikveg*buksisimogat*
Ilyesmire gondolsz?:
Quote from: blarkecsak az olyan nehéz, hogy bekonfiguráljuk a mircet :ejnye:
:rolleyes: Akkor meg ott vannak a webes, java alapú chatek. Azokon nem kell semmit konfigolni (monjuk mIRC-en se kell sokat)

Lt. Simoan Blarke

Quote from: MohaAkkor meg ott vannak a webes, java alapú chatek. Azokon nem kell semmit konfigolni (monjuk mIRC-en se kell sokat)
hát... ezt magyarázd el a többieknek :D (nekem senki nem hitt...)
a smiley meg rulz. csak kicsit paráznék a fej tulajdonosának a helyében :D

RE@L

Hát ezt nem hiszem el. Ilyen nincs! Veszem ki éppen Kagemusha 2. cd-jét a tokból mert tegnap nemtudtam végignézni szaros divXlejátszó nemszerette a második lemezt. Szóval éppen veszem ki, középen benyomom a gombot(dupla slim dvd tok) venném ki erre nem eltörik a CD? meg kellet legyen repedve, ilyen nincs és biztonsági másolatmo nincs a kagemusháról hát ilyen nincs.... :( :comp: :nagyere: :grrr:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Rage

Ha tudja esetleg valaki, hogy mit jelent Ramiz alairasa, az dobjon meg egy PU-vel, mert nem sikerult dekodolnom.
kthx
痛みを感じる方向に、出口がある!

Yakumo

Remélem ez itt sosem történik meg a USTeam-mel! :o Halljátok? Legyetek normálisak;) :D

Kvikveg

Quote from: RageHa tudja esetleg valaki, hogy mit jelent Ramiz alairasa, az dobjon meg egy PU-vel, mert nem sikerult dekodolnom.
kthx
No az engem is erdekelne.
Ramiz! Felszolitas alairas megmagyarazasara! :)

SaiyaGin

Quote from: KvikvegNo az engem is erdekelne.
Ramiz! Felszolitas alairas megmagyarazasara! :)

Már én is gondolkoztam ezen a témán, de még nem jöttem rá a megoldásra. Viszont az boldogít, hogy mások se tudják. :)

Member

Tudja vki, hogy ez az avatár miért olyan népszerû a soha vissza nem térõ Junior Memberek körében? :rolleyes: Amúgy bocsesz Bill, rád nem gondoltam. :D

Ramiz

Quote from: RageHa tudja esetleg valaki, hogy mit jelent Ramiz alairasa, az dobjon meg egy PU-vel, mert nem sikerult dekodolnom. thx
Egész pontosan melyik képet nem érted?
edit: jaaa!!! megnéztem az aláírásom, tényleg, azóta odaírtam a "Pucsö! Bal pévli. Wá de chop lö meló."-t is... :) Nos jó. Holnap este megmondom, hogy honnan szedtem. Addig is, aki {meg/ki}találja, hogy honnan van, az nyer egy üveg Pilsner Urquell-t, egy üveg Martini-t vagy egy tál csokis sütit (ízlés szerint). :D

RE@L

Biztos h szláv szöveg, ezen már gondolkoztam és muszáj az legyen =) nem lehet hogy a zseniális Örökség címû cseh filmre tippelek hogy onann van :) http://www.netpiac.hu/display/index.phtml?do=termek&termek_id=1724

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.