Offtopic - Archive #1 - 2003-09 - 2006-03

Started by Shock12, 2003-09-25, 01:10:44

Previous topic - Next topic

Raggie

Quote from: KvikvegNe hulyeskedj, ebbol lesz matekos polo! Anyaztam neki, hogy f(x) helyett talaljanak mar ki valamit, ha mar en a tobbit megcsinaltam, de nem mozditottak meg magukat. Ugy kell nekik. A masik meg ez.
Elég COOL-ak! :kiraly:

És az Élet értelmének kérdésében tessék inkább megnézni a Monty Python társaság azonos címû filmjét! :D Majd aztán nyilatkozzatok!
De a 42 még akkor is helyes!(Tyrael)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Ok, most jön egy :lame: kérdés:
42?

Darkstar

Quote from: BonciOk, most jön egy :lame: kérdés:
42?

Ezt már én is meg akartam kérdezni.  :)  Szóval?
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Dragon

Nem olvastátok / hallgattátok / láttátok a "Galaxis útikalauz stopposoknak" -ot?
Holnap irány a mozi srácok....  :jee:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Darkstar

Quote from: bpka000Nem olvastátok / hallgattátok / láttátok a "Galaxis útikalauz stopposoknak" -ot?
Holnap irány a mozi srácok....  :jee:

Eddig kimaradt az életembõl, de ha ajánljátok (milyen hülyén hangzik így leírva), akkor megnézem/elolvasom.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Assassin

Quote from: DarkstarEddig kimaradt az életembõl, de ha ajánljátok (milyen hülyén hangzik így leírva), akkor megnézem/elolvasom.

Amit tudni kell:'A könyv az egész galaxisban (kivéve a földön nem) kapható egyik legnagyobb filozófiai mû. Megtudhatjuk, hogy hogyan élhetjük túl egy törülközõvel az univerzum veszélyeit. Valamint, hogy ki csinálja az univerzumban a legjobb sajtos szendvicset, és hogy miért kellett megsemmisülnie a Földnek egy intergalaktikus autópálya miatt. Végsõ soron kiderül mégse vagyunk egyedül a világûrben'--címszavakban hehe :)
" There is no sin to know their sins."

Kvikveg

Quote from: MeskeHehe, ez jó, tetszik! :)
Tele lehetne írni a pólót a pí értékével, nem csak azt a kis négyzetet... :haha:
Nem lenne rossz, de csak ekkorkat tudnak nyomni. (kb A4) Tudtak nyomni az elozoelotti helyen, ahol alapbol megbeszeltuk. Vagy ket eve. Ehhez kepest most keszultek el az elso peldanyok. De azert haladunk. :D Meg persze mindenki toketlenkedett, hogy nem tetszik, stb, de ertekelheto javaslatot alig adtak be paran, pedig azt is bevallaltam, hogy megcsinalom a rajzot, Photoshop, stb-vel. Keszult is par jo, ha fontvannak meg, akkor belinkelem. De az otletek nem voltak eget rengetoek. Hiaba, matekkal poen... Nehez ugy. fizika meg kemia konnyebb tema.
Na itt vannak: csoport, matrix, Shiva. Nekem a csoport tetszett, annak ellenere, hogy kicsit ovis, a matrix elmegy, a Shiva meg eroltetett...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Bonci + Darkstar: A könyvet olvassátok elõbb mindenképpen. Az új filmrõl nincs valami nagy véleményem, a régi BBC-s sorozat viszont jó! :D
Röviden: Az élet értelme = 42.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

Amita nem voltam itt azóta lett 1 oldal post. :eek: Vkinek nincs kedve összefoglalni a lényeget, nincs kedvem mindet elolvasni :haha:

.Attila

Quote from: katzAmita nem voltam itt azóta lett 1 oldal post. :eek: Vkinek nincs kedve összefoglalni a lényeget, nincs kedvem mindet elolvasni :haha:
Szívesen:
blablabla :)
Najó, kicsit bõvebben: élet értelme = 42 :)

katz

Quote from: BonciSzívesen:
blablabla :)
:merci:
Quote from: BonciNajó, kicsit bõvebben: élet értelme = 42 :)
Hö? Ezt már eddig is tudtam, ehhez még szuperszámítógép sem kell. :D

Ramiz

Darkstar: feltétlenül pótold be a Galaxis Útikalauzt! Bõvebb infóért gyere a Külvilág/Douglas Adams, a Mester c. topikba (már a topiknév is milyen áruló...).

Raggie: üdv, Mazsom, visszataláltál? Mijen vót?

Quote from: ShiroiVagyis aki ember létére így gondolkodik, az maga is egy állat. Haverok, buli, fanta. Gratulálok.
Az embereket többféleképpen lehet csoportosítani, de most hadd ragadjak ki csak egyet. Az alapján, hogy mi irányítja õket: tudat (gondolatok), lélek(érzelmek), test(ösztönök). Talán nem kell a szavak jelentését bõvebben magyaráznom. És most mindenki elgondolkodhat, hogy állat-e vagy ember. Külön kérdésre akár példát is írhatok. Sok emberrõl kiderülhet, hogy állat.
Nagyon titokzatosan fogalmazol. Nyugodtan mondd ki. :) Melyik az "emberi"? Mert szerintem a "tudat" és a "lélek" is (ami szerintem alig elválasztható a "test"-tõl) tud olyan lenni, ami miatt szégyellni tudom, hogy ember vagyok.
Az állatnak levést pedig következesen negatív értelemben érzem, hogy használod, amit nem értek (ld. fentebbi véleményem) - mire alapozod?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: Ramizbpka: feltétlenül pótold be a Galaxis Útikalauzt! Bõvebb infóért gyere a Külvilág/Douglas Adams, a Mester c. topikba (már a topiknév is milyen áruló...).
Én úgy vettem ki, hogy már olvasta ;)

Ramiz

Quote from: BonciÉn úgy vettem ki, hogy már olvasta ;)
Elnézést kérek bpka-tól, összecseréltem a nevét Darkstar-éval. Szorri!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Ramiz

Quote from: ShiroiEgyértelmûen a tudat és a lélek. A férfiaknál (FIGYELEM! Nem a hímeknél!) döntõ többségben (mondjuk 95%) a tudat, a nõknél (értelemszerûen itt sem a nõstényekre gondolok) megintcsak kb. ugyanekkora százalékban a lélek a domináns. Vagyishogy kellene hogy legyen.
Ez a 95% meglehetõsen légbõl kapottnak tûnik, és túlzóan általánosító (miért ne lehetne érzelmileg irányított férfi és "hidegen gondolkodó" nõ?). A "kellene" pedig kifejezetten irritálja szabados kis lelkemet. Ki mondja, hogy kellene? Miért kellene?

Quote from: Shiroi:eeek: Igen?! Ezt meg hogy csinálod?
Arra gondolok, hogy le lehet gyõzni a "testet" (éhség, fájdalom, fáradtság stb) erõs akarattal, meditációval, ilyesmi, de nehéz, és kevesen képesek rá. Amúgy pedig a lélek hat a testre (pl: Placebo-hatás), a test a lélekre (betegség => depresszió vagy rosszkedv; jóllakottság => spontán elégedett hangulat, stb).

Quote from: ShiroiPedig kevés ennél egyértelmûbb dolog van. Ember létére állatként viselkedik valaki, és te pedig nem érted, hogy ez miért rossz?
Így, ahogy mondod. De megint kérdezel, holott én nem értelek téged. :)

Quote from: ShiroiSok tucat filozófia könyv, pszichológia diploma, ilyesmi... De ezek nélkül is érthetõ szerintem.
Sajnos nekem nem...

katz

Quote from: RamizEz a 95% meglehetõsen légbõl kapottnak tûnik, és túlzóan általánosító (miért ne lehetne érzelmileg irányított férfi és "hidegen gondolkodó" nõ?).
Ez általánosságban jellemzõ. A férfiakat döntõen a rációk irányítanak, míg a nõket döntõen az érzelem. Ez persze, csak általánosságban igaz, mértéke minden embernél más és más és persze vannak fius lányok és lányos fiuk is, de nem az a jellemzõ.

Djinn

Quote from: katzCsak nem bezárt végre a buzitopic? Remélem nem is lesz többet...
Ez most nem jött be :hehe: :D
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

katz

Quote from: DjinnEz most nem jött be :hehe: :D
Francba!
Nem lehet, vhogy bannolni, h legalább ne lássam? Antisubscribe, v vmi?

Zelgadis

Quote from: katzés persze vannak fius lányok és lányos fiuk is, de nem az a jellemzõ.

Meg az már a Shonen-ai ill. Shojou-ai topicba tartozik :haha:

Maaa, joodan ja, joooodannnn!!  :lul:

Djinn

Quote from: katzFrancba!
Nem lehet, vhogy bannolni, h legalább ne lássam? Antisubscribe, v vmi?
A kedvedért direkt látható helyekre yaoi képeket fogok csempészni   :lazza:  :haha:

Zelgadis

Quote from: DjinnA kedvedért direkt látható helyekre yaoi képeket fogok csempészni   :lazza:  :haha:

Ah, de abban az esetben, sajnos összefogok Katzal, és ketten fogunk vadászni rád  :linsux: ;)

Djinn

Quote from: ZelgadisAh, de abban az esetben, sajnos összefogok Katzal, és ketten fogunk vadászni rád  :linsux: ;)
Nem én kezdtem  :bruhuhu: (vagy mégis?  :rolleyes: )
Egyébként is azt hallottam, hogy ha valakinek pl. pókiszonya van, akkor jó közelrõl meg kell velük ismerkedni/barátkozni és akkor elmúlik... :lul: Én csak segíteni akartam  :angyali:  :p

katz

Quote from: DjinnEgyébként is azt hallottam, hogy ha valakinek pl. pókiszonya van, akkor jó közelrõl meg kell velük ismerkedni/barátkozni és akkor elmúlik... :lul: Én csak segíteni akartam  :angyali:  :p
:grrr: Ez nem volt vicces!!!

Mi a tökömért kellene tolerálnom egy aberrált dolgot???

Tyrael

Quote from: katz:grrr: Ez nem volt vicces!!!

Mi a tökömért kellene tolerálnom egy aberrált dolgot???
hm, torveny nem tiltja :)

Tyrael

katz

Quote from: Tyraelhm, torveny nem tiltja :)
Sajnos

Tyrael

Quote from: katzSajnos
ez most olyan, hogy mi lenne, ha iszlam orszag lennenk, te meg kereszteny, es nem lenne alkotmanyadta jogod a vallasszabadsag.
:S

Tyrael

katz

Quote from: Tyraelez most olyan, hogy mi lenne, ha iszlam orszag lennenk, te meg kereszteny, es nem lenne alkotmanyadta jogod a vallasszabadsag.
:S

Tyrael
Egyszemélyes forradalnmi hadsereg lennék, vagy bombát raknék a kocsimba és felrobbantanék egy mecsetet :P

Dragon

Quote from: katzEgyszemélyes forradalnmi hadsereg lennék, vagy bombát raknék a kocsimba és felrobbantanék egy mecsetet :P
Jó keresztény módjára. Ezt JK mestertõl tanultad?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Rounin

Ah, a keresztényi tolerancia :ejj: Szerintem már tényleg túlzás ez az óriási ellenségeskedés. Nyugi van, ignore.

Majd Isten eldönti mi lesz vele. Ne ítélj, hogy ne ítéltess etc. etc. :ejj:

Állat = rossz?

Elõbb tisztázzuk már, hogy az emberen mit értünk??? Azt a szép, tiszta, nem faji értelmezésû embert? A "paladint"? Akkor sok állat inkább ember mint mi :ejj:

Djinn

Quote from: katz:grrr: Ez nem volt vicces!!!
Szerintem meg vicces. Ha valaki iklyen erõsen tiltakozik, az mindig vicces. :hehe:

Quote from: katzMi a tökömért kellene tolerálnom egy aberrált dolgot???
Pl. azért mert ember vagy nem állat (hogy témánál maradjunk). Tudtommal a tolerancia is olyan dolog, amire csak mi vagyunk (lennénk) képesek.  :rolleyes:
Nekem úgy tûnik te nem igen tolerálsz semmit, ami nincs a te világképedben benne. A nagy vallásosság közepette magadat nevezed ki törvényhozónak. Ez roppant érdekes  :3x3:

Nekem sokszor úgy tûnik, hogy az a sok "plussz", amivel az állatok fölött állunk (állhatnánk) csak arra volt jó, hogy bemocskoljuk magunkat. Nem vagyunjk elég inteligensek, hogy kihasználjuk a lehetõségeinket/ne romboljunk hanem építsünk velük :( (ezt csak úgy általában írtam, mielött félre vagyok értve...)