Általános kérdések

Started by belldandy, 2003-10-18, 17:10:20

Previous topic - Next topic

Member

Zsiga linkjéről beszéltem, ott csak az első van 7k alatt. ;)
Amúgy ezt néztem ki, sajna elég ronda.
Eddig 512-esem volt, de totál széttört az érintkezés (életem legnagyobb rejtélye, hogy mitől), ameddig működött, néha problémát okozott, hogy melyik albumokat dobjam fel rá, mert úgyis lesz 3, amit hallgatni akarok (szinte minden 192 kbit/s, mielőtt vki 320ra gondol :)).

Cobra

Ha lehet is még kapni, akkor se vegyél szerintem 256Mb-osat, mert nem fér rá még 2 CD-nyi zene sem.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Bishop

Röviden,sz*r a gépem és most nem rég újra lett rakva a windows. Fel lett telepítve minden és működött is normálisan de aztán elb*szódott a memória és mire nagy nehezen újraindítottam elromlott a hang. Minden zene működik csak a szöveg olyan mint ha a szomszéd zuhany alól szólna. Megnéztem a beállításokat és minden rendben van még újra is telepítettem de még mindig rosz. Nem tudjátok mi lehet? C-Media Wave Device-t használok.

Próféta

Quote from: Bishop on 2007-09-02, 00:36:47de aztán elb*szódott a memória
Ez mit takar? Tönkrement valamelyik RAM?

Csak a szöveg rossz, a zene alatta hibátlan?  :3x3: Equalizer nincs elállítva? (Lejátszóban, hangkártyához adott szoftverben, akárhol). A hangkártyához adott szoftver esetleg tud valami vicces effektet, pl. barlang-visszhang, az ilyeneket kapcsold ki.
Másik tipp: ha a hiba előtti időre megkísérelsz egy rendszervisszaállítást, az segít?
Egyébként minden telepített kodek eltávolítását javasolnám. Ha ez megoldja, akkor óvatosan visszatelepítgetheted a feltétlenül szükségeseket, vigyázva, hogy a bűnös ne térjen vissza. Nekem egyszer 100 éve volt fönt valami nem túl jó audio decoder, amitől zörgött az mp3 lejátszás.

Zsiga

Így leírva olyan mintha be lenne kapcsolva valamilyen EAX effekt, a hangkártya szoftverét érdemes nézegetni.

Bishop

Quote from: Zsiga on 2007-09-02, 01:21:26
Így leírva olyan mintha be lenne kapcsolva valamilyen EAX effekt, a hangkártya szoftverét érdemes nézegetni.
Én is erre gondoltam,de nincs, főleg hogy most lett újra téve a windows.pár alap driver és codec-en kívűl amit máskor is hasznáálok semmi sincs fent.Ilyen hogy AC3 Filter, CCCP, Iv5, MMD3, meg Xvid.

Memória elb*aszódott alatt azt értem hogy amikor újra lett rakva minden jó volt csak vlaahogy a 128-ast érzékelte egyedül és még van egy 512-es is. Amikor kikapcsoltam hogy megnézem hátha elmozdult(nem mozdúlt el) és vissza akartam kapcsolni nem jött be a monitoron semmi. Gondolom ez memória miatt van. Próbáltam ki venni és megnézni melyik a rosz de semelyik variáció nem volt jó. Most visszatettem ahogy volt és vagy 100x ha nem többször megpróbáltam bekapcsolni és sikerül. most úgytünik látja mindkettőt de a hang elromlott.

Kuroi Tenshi

Hát nem tudom, hogy hoztad a memória- újraindulás- és hanghibát össze a
hanggal, ez sztem inkább az alaplap hibájára utalna.
Memórai ellenőrzésére memtest86, memetest86+ vagy van egy windowsos
program is, ha nem mered újraindítani.
Hang alaplapi vagy kártya? Driverét feltetted? Nem kontaktos esetleg egy
csatlakozó, vagy törött egy vezeték?

Bishop

windowsos, ezt kipróbálom majd

A hang integrált kártya,driver fel van téve kétszeris megpróbáltam. Nem hiszem.

Kuroi Tenshi

Alaplapi integrált vagy különálló kártya van, integrált kártya nincs...

Kicsit jobban körülírhatnád a hangot, mert így elég furán hangzik.

Bishop

Bocs nem vagyok a témában othon nagyon. Akkor alaplapi integrált.

Selmo

Talán hülyén hangzik, de kipróbáltad fejhallgatóval is, hogy tényleg a hangkártya a bűnös?

A tökéletesség unalmas.

Bishop

Nincs fejhallgatóm  :redface:

Selmo

Akármi más, amivel kipróbálhatnád, hogy nem a hangszóró hibája?

A tökéletesség unalmas.

Bishop

Nincs legalább is ma már biztos nem.

Manitu

Púpos kondik az alaplapon? A hangkártyákon elég sok szűrőkondi szokott lenni, ha az egyik elpukkan, akkor csinálhat ilyeneket.

Bishop

Úgytűnik a csatlakozóval volt baj mert forgattam egy picit rajta és most jó.

noriko

Budapesten hol lehet venni "együtteses" (ami nem metál) pólókat?
"I wish I could, but I don't want to."

Zsiga

Quote from: noriko on 2007-09-06, 00:34:15
Budapesten hol lehet venni "együtteses" (ami nem metál) pólókat?
Headbanger. Punk cuccok is vannak, nem csak metal. :D

noriko

ja igen, azt lehagytam a kivételek közül :D
azért köszi :)

hmm...asszem marad majd a saját megrendelés
"I wish I could, but I don't want to."

Member

4 Tigris Piac. Ott elég sok (hamis) cucc van.

Soldier

van a megaupload, ugye kiirja hogy m.o.-ra nincs szabad slot, illetve ha felteszem a toolbart akkor nem kell várom ! szvl ha leszedem ,pl felrakom egy olyan böngészö allá amit nem hasznalok(expl) akkor nem kell várnom és nem rak fell mindenféle olyan szutykot is ami nem kell ?!

kikuchiyo

Semmiképpen ne rakd fel a toolbart.

Használd ezt a firefox kiegészítőt: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3843
Failure is the default option

Soldier

Quote from: kikuchiyo on 2007-09-10, 15:23:34
Semmiképpen ne rakd fel a toolbart.

Használd ezt a firefox kiegészítőt: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3843

köszi,

ez nagyon jo  :jee:

Selmo

A ghoster szót le tudja nekem valaki fordítani? A legtöbb szótár semmit sem dob ki rá, az akadémiai szerint meg könnyű nagy orrvitorla, ami biztos igaz, de nem nyerő a szövegkörnyezetből. Valami szellem bigyó lenne? :confused:

A tökéletesség unalmas.

Draconire

Quote from: Selmo on 2007-09-13, 19:49:52
A ghoster szót le tudja nekem valaki fordítani? A legtöbb szótár semmit sem dob ki rá, az akadémiai szerint meg könnyű nagy orrvitorla, ami biztos igaz, de nem nyerő a szövegkörnyezetből. Valami szellem bigyó lenne? :confused:
http://encyclopedia.tfd.com/Ghosting+(identity+theft)  -talán ez?

Kuroi Tenshi

Egy kis szövegkörnyezet nem ártana hozzá, mert így még evvel a szóval
nem találkoztam.

Selmo

Quote from: Gmer on 2007-09-13, 19:52:29
Quote from: Selmo on 2007-09-13, 19:49:52
http://encyclopedia.tfd.com/Ghosting+(identity+theft)  -talán ez?
Yupp, ez az. :merci:
Quote from: Kuroi Tenshi on 2007-09-13, 19:58:58
Egy kis szövegkörnyezet nem ártana hozzá, mert így még evvel a szóval
nem találkoztam.
Név.
Few Horrors are as insidious as the Ghoster. In their native form, they are barely-visible, floating spheres of transparent protoplasm about three feet in diameter.

A tökéletesség unalmas.

Kuroi Tenshi

szerepjátékos kitalált szavakat hiába is keresel szótárban :)
Kísértő?

Selmo

A ghostból gondoltam, hogy valami usa szleng lehet, különben nem problémáztam volna vele. Amúgy szépen belebújik egy hullába, felzabálja az agyát és újraéleszti, az összes emlékével és tudásával egyetemben. Még keresem a megfelelő nevet. Másolat, testtolvaj, duplikáció... fene tudja mi lesz.

A tökéletesség unalmas.

Bishop

Röveden,azt ajánlották nekem hogy húzzam fel a virtuális memóriát 128-ról 1024-re csak éppen arra nem jövök rá hogy kell. Ha lehetséges akkor valaki megtudná mondani?