Cukor NÉlkÜl!!!!!!

Started by TurboK, 2003-12-08, 00:20:47

Previous topic - Next topic

Rounin

Pedig tudom, hogy öcsémmel örömködtünk, hogy végre egy rajzfilm, ahol meg is halnak néhányan a sikongató civilek közül. Tuti Swat macskák voltak  :wtf:

Freyja

Helló!
Na eljutottam odáig, hogy ide is benézzek :D
Visszatérve az Elsüllyedt világokra: Igen, megvan 1 rész: Tada és a szent jelvények :)
Annak idején én is imádtam, mindig néztük Pandórával (annak ellenére, hogy õ nem annyira emlészik rá :D) Most újra visszanézve kicsit vontatottnak tûnt...a mai gyerekeket biztos hogy nem kötné le. De a zenéje tényleg nagyon jó :)

Quote from: DamnatusAz ûrhajót szintén Spartacusnak hívták, élt és beszélt, és kicsit olyan volt, mintha "lófeje" lenne.
Az ûrhajót Sagsagnak hívták (legalábbis fonetikusan  :rolleyes: )

Karma XXL

Quote from: FreyjaHelló!
Na eljutottam odáig, hogy ide is benézzek :D
Visszatérve az Elsüllyedt világokra: Igen, megvan 1 rész: Tada és a szent jelvények :)
Annak idején én is imádtam, mindig néztük Pandórával (annak ellenére, hogy õ nem annyira emlészik rá :D) Most újra visszanézve kicsit vontatottnak tûnt...a mai gyerekeket biztos hogy nem kötné le. De a zenéje tényleg nagyon jó :)

Az ûrhajót Sagsagnak hívták (legalábbis fonetikusan  :rolleyes: )

Én meg a 12. részt szedtem le :P "Shagshag megbolondul"

Nekem a szinkron tûnik elég erõltetettnek. A történetet amblock nem ismerem, csak úgy a böngészés közben láttam annyi elvontságot, hogy érdekelne az egész. Csakhát az nem úgy megy  :rolleyes: Franciául megszerezhetõ mind az 52 rész, franciául...

Apropó mai gyerek, az öcsém nagyon begerjedt rá (12 éves) :)

Freyja

Quote from: SysOP XXLNekem a szinkron tûnik elég erõltetettnek. A történetet amblock nem ismerem, csak úgy a böngészés közben láttam annyi elvontságot, hogy érdekelne az egész. Csakhát az nem úgy megy  :rolleyes: Franciául megszerezhetõ mind az 52 rész, franciául...
Hát a franciával én sem megyek messzire  :( Azt a részt a fentebb közzé tett honlapról szedted? Most nézegettem meg, nem rossz hely :D
A történetre én sem emlékszem már, pontosabban annak idején nem is értettem belõle túl sokat :rolleyes: Csak a szereplõk maradtak meg, meg a hangulata. Most, ahogy újra megnéztem és az elején a narrátor összefoglalta a lényegét, megvilágosodtam :D És el is csodálkoztam, hogy milyen komoly témájú. Mostanában nem tudok hasonló hangvételû mesékrõl.

Meske

Quote from: SysOP XXLfranciául
Hehe, hát igen, aki tud, az tud... Mármint franciául, na jó azt nem mondanám, hogy tudok, de tanulok... :hehe:

Francia rlz! :D

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Karma XXL

Quote from: FreyjaMost, ahogy újra megnéztem és az elején a narrátor összefoglalta a lényegét, megvilágosodtam :D És el is csodálkoztam, hogy milyen komoly témájú. Mostanában nem tudok hasonló hangvételû mesékrõl.

Én se. Legalábbis nyugatról nem.  :rolleyes: Mondjuk a keleti az meg nem mese  :rolleyes: hanem anime :D

Olvasgattam egy-két fórumot, látszólag volt törekvés a francia-->magyar fansubra, meg a képanyag összeillesztésére a valahogy átmenekített hanggal. De végeredmény sajnos nem nagyon volt...

Moha

Quote from: SysOP XXLMondjuk a keleti az meg nem mese  :rolleyes: hanem anime :D
:tezsvir:  Igen! Falra tudok mászni, mikor az animét mese néven emlegetik (olyantól is hallottam, aki egyébként anime fan).
Sõt, igazából az én szótáramban a mese = könyvben leírt, vagy szóban elmondott történet. Amit a TV-ben nézünk, az pedig rajzfilm.

Marfy

Quote from: Moha:tezsvir:  Igen! Falra tudok mászni, mikor az animét mese néven emlegetik (olyantól is hallottam, aki egyébként anime fan).
Sõt, igazából az én szótáramban a mese = könyvben leírt, vagy szóban elmondott történet. Amit a TV-ben nézünk, az pedig rajzfilm.
Detto
Engem mondjuk azzal húztak fel kedden hogy jövünk a filmvetítésrõl és találkoztunk ismerõsökkel megkérdezték hol voltunk mondom filmvetítésen erre a kérdés mit néztetek mondom japán rajzfilmet erre az egyik "dugós manga " mondom  :wtf:  azután felvilágosítottam õket. Dugós manga  :lol: .Ha esetleg valakinek lenne hozzászólása azt az offtopicba lécci tegye mert így is levágják a fejem.

Hogy on is legyek igaz ez nem magyar de én régen nagyon szerettem a Kis vakondot emléxik még rá valaki talán még a mesekönyveim megvannak valahol róla.

.Attila

Quote from: MohaSõt, igazából az én szótáramban a mese = könyvben leírt, vagy szóban elmondott történet.
Na azért nem hinném, hogy mondjuk a Háború és béke, sõt, a Biblia a mese kategóriába sorolható ;)

.Attila

Quote from: NokiHa esetleg valakinek lenne hozzászólása azt az offtopicba lécci tegye mert így is levágják a fejem.
Akkor te biztos tudod, mi számít itt offtopicnak. Felhomályosítanál? Nekem a "Cukor NÉlkÜl!!!!!!" nem mond semmit. :)

Moha

Quote from: NokiDugós manga  :lol: .Ha esetleg valakinek lenne hozzászólása azt az offtopicba lécci tegye mert így is levágják a fejem.
Ha jól t'om, akkor ez a thread amolyan "offtopic nr 2"-ként funkcionál, szóval nem gond.
Dugós manga? Hát ez aztán a kifejezés! :ejj:

TurboK

Quote from: TriviNa azért nem hinném, hogy mondjuk a Háború és béke, sõt, a Biblia a mese kategóriába sorolható ;)
az elõbbi inkább "történet" vagy "regény", de a biblia az biza mese.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Akkor hadd pontosítsak. Nem minden könyv mese! Én úgy értettem, hogy a mese szvsz nem rajzfilm, hanem csak egy történet (pl anno by Nagymama - vagy hasonló :) )

Szóval "Minden mese történet, de nem minden történet mese" - bocs a hülye megfogalmazásért.

Bruce

Quote from: MohaHa jól t'om, akkor ez a thread amolyan "offtopic nr 2"-ként funkcionál, szóval nem gond.
Hmm... számomra úgy tûnik, hogy télleg úgy indult, de a legutóbbi jónéhány hozzászólást elnézve ez inkább amolyan "Nem japán rajzfilmek"-ké nõtte ki magát.  :jee:
DE! Egész addig, amíg valamelyik moderátorunk nem dönt úgy, hogy ezt a topic címében is közzéteszi, addig biza itt minden ontopic, lévén az a cím, hogy Cukor NÉlkÜl!!!!!! - hát az télleg egy "offtopic nr 2"-t rejt magában :hehe:

Egyébként meg az, hogy valami mese, vagy nem, azt nem az dönti el, hogy könyv vagy rajzfilm, hanem a történet. Hogy kinek, melyik korosztálynak szól.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

TurboK

Quote from: Shiroi:wtf: Ez azért hovatartozástól függetlenül erõs volt, nem gondolod?
hovatartozástól természetesen független, józan észtõl függ. Asszem van elég példa arra hogy az egyház hogyan használja fel az emberi hülyeséget haszonszerzés céljából, és a biblia is csak ennek egy kelléke. És ez nem csak a kereszténységre érvényes hanem a világvallásoktól az Elvis Presley szektásokig minden vallásra.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Kvikveg

Quote from: Noki..."dugós manga "...
En az ilyenektol mindig ugy zavarba jovok.
Aztan gyozzem meggyozni oket.  :eeek:  :beken:  :grrr:
Ilyenkor persze kozlik, hogy 'persze, persze', es kozben kepzeletben a homlokukat kopogtatjak es besorolnak a perverz kategoriaba. Raadasul lany vagyok...   :o
Komolyan egyik ismerosomnek halal mindegy mit mondok.Megneztuk a Chihirot, es utana elkezdte fikazni. A nyitottsagi indexe 0 ugylatszik.
Viszont a tobbiek kozul a nyitottabbakat valoszinuleg jovo heten teritem...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Damnatus

Hali!

Freyja
Idõközben én is észrevettem, csak lusta voltam javítani (most sem teszem meg :( )

kisvakond is alapmû

Quote from: TurboKhovatartozástól természetesen független, józan észtõl függ. Asszem van elég példa arra hogy az egyház hogyan használja fel az emberi hülyeséget haszonszerzés céljából, és a biblia is csak ennek egy kelléke. És ez nem csak a kereszténységre érvényes hanem a világvallásoktól az Elvis Presley szektásokig minden vallásra.

Bármilyen eszme, gondolat, szó stb. kifordítható kiforgatható. Lemesézni azt, amiben legalább 1 milliárd ember hisz, nem helyes. Nem kell vele egyetérteni, de nem kell minõsíteni sem.

TurboK

már bocs de attól hogy 1 milliárd ember hisz benne attól a mese mese marad.

A Dream Theater "Name of God" c. zenéje (album: Train of Thought, utolsó track) pont idevág. ajánlom meghallgatásra mert isteni (hülye szóvicc, tudom) jó zene.

Marfy

Quote from: TriviAkkor te biztos tudod, mi számít itt offtopicnak. Felhomályosítanál? Nekem a "Cukor NÉlkÜl!!!!!!" nem mond semmit. :)

Csak azért gondoltam hogy Off mert mindenki a magyar rajzfilmekkel kapcsoltaban írt ide dolgokat azért gondoltam.
De ha ez az Offtopic 2 akkor nem szóltam  :) .
Elõször "Cukor Nélkül" -re azt hittem valami fõzõ Thread.

.Attila

Én sem hiszek a Biblia történéseiben, habár nem is tagadom õket (ugyanis nem tudják bebizonyítani sem azt, hogy valóban megtörtént, sem azt, hogy nem). De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy a Biblia, mégha tényleg nem is valós esetekrõl szól, messze nem mese. A Biblia ugyanis egy etikai kódex gyakorlatilag. Történeteken, parancsolatokon keresztül elmondja, hogy kell élni, bizonyos esetekben hogyan kell viselkedni (ez az etikai kódex).
Egy etikai kódexet meg még én sem neveznék mesének (pedig én aztán nagyon nem szeretem a nagy filozófiákat, fõleg az egyháziakat).

.Attila

Quote from: ShiroiKi gondolta, hogy a Kimi ga... után még egyet fogok veled érteni...  :)
Tessék? Ugye ezzel nem a Kimi Ga-t akarod bántani? :morci:

Kvikveg

Na ezek utan mar megkeresem Kimi Ga-t, barmi is legyen az.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

.Attila

No offense :tezsvir:
De tessék békénhagyni a Kimi Ga-t :_piszka: ;)

Damnatus

Hali!

TurboK, menjünk át a vallás.. threadbe!

Pandóra

Helló!

Most nagyon  :_off: leszek, de már rég elvesztettem a fonalat: ha jók az információim, a közeljövõben a Cult (vagy Kult? ...affene tudja, az a szem nélküli nyuszival reklámozott brutális) TV le fogja adni a teljes Dragon Ball-sorozatot.
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Karma XXL

Quote from: PandóraHelló!

Most nagyon  :_off: leszek, de már rég elvesztettem a fonalat: ha jók az információim, a közeljövõben a Cult (vagy Kult? ...affene tudja, az a szem nélküli nyuszival reklámozott brutális) TV le fogja adni a teljes Dragon Ball-sorozatot.

CoolTV. Egész este azt néztem  :lol:  :uzi:  :uzi:  :uzi:

Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre... De a mûsorokat ítélve teljesen reális feltevés  :rolleyes:

Pandóra

Quote from: SysOP XXLCoolTV. Egész este azt néztem  :lol:  :uzi:  :uzi:  :uzi:

Sajnos nem tudok válaszolni a kérdésedre... De a mûsorokat ítélve teljesen reális feltevés  :rolleyes:
Ez valami kábel TV-s dolog, ugye?
"Ever wonder why I never really truly connect
Although my eyes are open
I can hold your gaze
But I am never connected
Never connected"
(D. Hayes: Darkness)

Karma XXL

Quote from: PandóraEz valami kábel TV-s dolog, ugye?

Igen. Ma hangoltam be, az angol MTVvel együtt. Azaz a fibernet beújított :) (Itt Kecskeméten legalábbis)

Moha

Quote from: PandóraEz valami kábel TV-s dolog, ugye?
Igen, a UPC hálózatán a volt Humor1 helyén fogható.