Main Menu

Fanart

Started by SlEePwAlKeR, 2003-12-10, 16:34:12

Previous topic - Next topic

Member

Quote from: yaone on 2007-07-08, 23:43:13
túl kifejezéstelen arcokat rajzolok. mondjuk tok róla, de eddig kényelmes volt  :smile: :redface:
Sokat fejlődtél, pár hónappal ezelőtt bökte a csőrömet, most már nem tűnt fel.

Én szinte csak fejet tanultam meg firkálni, sajnos túlzottan is leköt, hogy "mit tegyek még a pofijával, hogy már mondania se keljen, 'Letépem a fejedet'?", így ha egy kép nagyobb, akkor nem mindig veszem észre, hogy a testükön vmi nincs rendben. Ezért is akarok a Xer15 előtt "megtanulni rajzolni".
Állatokkal fajspecifikusan vagyok, pl. lovakat egyáltalán nem tudok (kb. a 8-9 évesek szintén van :/), de madarakat meg ízeltlábúakat igen.

yaone

Quote from: Member on 2007-07-09, 09:37:16
így ha egy kép nagyobb, akkor nem mindig veszem észre, hogy a testükön vmi nincs rendben. Ezért is akarok a Xer15 előtt "megtanulni rajzolni".
ez nálam is probléma, mivel az asztal vízszintes, nem látom be az egész rajzot ( képregényrajzolók döntött asztalon rajzolnak, a hátnak is úgy jó meg látja a teljes rajzot szemből ), vagy fogsz egy nagy rajztáblát és támasztod az asztalnak, vagy mikor kész a vázlat, akkor tükörben megnézed, egyből látni fogod az összes hibáját

Member

Általában kimegyek 5-10 percre, lefoglalom magam vmi egészen mással és az az esetek döntő részében megvilágosít, de még így is rengeteg marad benne.
A színekről meg ne is beszéljünk, kissé színtévesztő vagyok (abban a tévhitben éltem, hogy a 3 árnyalat, amit a vízhez használtam, 3 eltérő kék, erre Araki közölte, hogy a legsötétebb lila :()).

pet

Quote from: yaone on 2007-07-09, 11:08:57
Quote from: Member on 2007-07-09, 09:37:16
így ha egy kép nagyobb, akkor nem mindig veszem észre, hogy a testükön vmi nincs rendben. Ezért is akarok a Xer15 előtt "megtanulni rajzolni".
ez nálam is probléma, mivel az asztal vízszintes, nem látom be az egész rajzot ( képregényrajzolók döntött asztalon rajzolnak, a hátnak is úgy jó meg látja a teljes rajzot szemből ), vagy fogsz egy nagy rajztáblát és támasztod az asztalnak, vagy mikor kész a vázlat, akkor tükörben megnézed, egyből látni fogod az összes hibáját

én úgy szoktam hogy megrajzolom és fejjel lefelé is megnézem xD amúgy jobban szeretek sima egyenes asztalon rajzolni, igaz rágörnyedek meg 2 centiröl nézem a rajzot, (pedig a látásom tökéletes xD) de ezt valahogy megszoktam, döltömn nem tudnám a kezemet annyira betámasztani :P

Quote from: Member on 2007-07-09, 12:01:18
Általában kimegyek 5-10 percre, lefoglalom magam vmi egészen mással és az az esetek döntő részében megvilágosít, de még így is rengeteg marad benne.
A színekről meg ne is beszéljünk, kissé színtévesztő vagyok (abban a tévhitben éltem, hogy a 3 árnyalat, amit a vízhez használtam, 3 eltérő kék, erre Araki közölte, hogy a legsötétebb lila :()).
nekem is van színtévesztésem xD (egyszer info órán látom zöld a szöveg, és elkezdtem írni, és a végén mire leírtam felfogtam, mivel az volt odaírva: ezt a szöveget most piros betükkel írtuk, én meg nézem, jah tényleg!:D)

yaone

Quote from: pet on 2007-07-09, 16:17:48
Quote from: Member on 2007-07-09, 12:01:18
nekem is van színtévesztésem xD (egyszer info órán látom zöld a szöveg, és elkezdtem írni, és a végén mire leírtam felfogtam, mivel az volt odaírva: ezt a szöveget most piros betükkel írtuk, én meg nézem, jah tényleg!:D)
kék-lilát keverni nem színtévesztés, viszont az igazi színtévesztők a pirosat és a zöldet keverik (közlekedési lámpa rulz)

ismerős küldött egy képet a honlapról amit éppen készített, hogy véleményezzem. mondtam neki h nem lesz jó, mert a menüpontok zöld halak, és a háttér is zöld,  nagyon egybeolvad. erre egy órán keresztül győzködött h az barna és tuti h rossz a számítógépem . vagy ő színtévesztő  :redface:

pet

hát ja... az orvosok is mondták hogy színtévesztek :) de azért még a lámpát simán látom ;D

Solid Snake

Úristen, srácok, ti ilyen művészi szinten szoktatok alkotni?  :D
Minden elismerésem.  :smile:

Én mindösszesen a kezembe veszek egy ceruzát, kiválasztok egy szép rajzot netről, majd az arányokat nagyjából betartva lerajzolom egy papírra.  :hehe:

Member

A lámpát én is látom, sztem az a true színvakokon kívül senkinek nem okoz problémát (szürkelátás kemény lehet). A lila vízre meg ráfogom, hogy szürrealista vonás. :rolleyes:
Amin most változtatni szeretnék, az főként a vonalvezetésem meg a kéz/lábfej; alkar/vádli ábrázolásom, ugyanis baromira nem tetszik. :)

LuckyDingo

Uhha.. jó sok érdekes dolog van itt :O
Durva, de miután törölték az összes színezésemet a Deviantartról, úgy döntöttem, hogy adok még egy esélyt magamnak, hogy fanartokat rajzoljak. Mondjuk rendesen el vagyok maradva sztem a legtöbb embertől aki valamilyen szinten ért a dolgokhoz :S Pölö az arányok nálam nem emberiek: /rövid alsótest, hosszú felsőtest nagy fej, ferde száj, kéz rajzolása nuku.. szal nem kis hibák/ Próbálom javítgatni a tudásomat azér ^^" a Fejekkel nem mindig van azért bajom, de ha már el kell mozdítani valamilyen irányba akkor általában az esetek 80%ban rosszul sül el.. És az a gáz, hogy nem tudom, hogy lehetne ezeket rendesen begyakorolni :S
Amúgy a fentebb bemutatott devart címeken már nem fanartot lehet látni.. azok egytől egyig művészi alkotások /legalább is sértőnek érzem a fanart szót rájuk/

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Member

Egyetlen dolgot fogtam fel belőle: Hogy szereted a lilát. :)

Solid Snake

Quote from: yaone on 2007-07-11, 16:09:16
kész kép : http://www.deviantart.com/deviation/59557630/

Üt, vág, aláz, gyaláz, szigor, büntet.  :eek:

Gratulálok!  :appl: :appl: :jee:

minuszmiki

Bishop

ESZMÉLETLEN! (de nehéz a döbenetemet kifejezni,ti már a legtöbbet leírtátok  :rotfl: )
Most már csak a szponzorodat mond meg ahonnan szerzed a eszközeidet. :D Én csak a 2Bs ceruzát és a rotlingot használom  :muhahah: . Ez az indigós ötlett tetszik,nem tudom hányszor rontottam el egy képet a foltok és a radirnyomok miatt.

yaone

Quote from: Member on 2007-07-11, 16:48:46
Hogy szereted a lilát. :)
:D nincs lila színű szmájli ...  :ejnye:

carfanatic: sok cuccom van részletezzem ?  :D
a filc amit használtam a képnél, egy nagyon olcsó cora-s filc, a papír is onnan van, a tempera is :D cora-tesco jó hely, papírrészlegen nem mindig tudják h mi értéke van annak amit árulnak. vettem már tescoban 600 ft-ért aquarell-papírtömböt, 400 ft-ért sokszínű herlitz ceruzát, 200 ft volt a kartonta nyomott alapozott vászon .. :D
a tűfilc az elég drága dolog, de azt a stabilos mangaversenyen nyertem, szóval így nekem ingyen volt, az ecsetollakat  apránként szerzem be, meg a vízfestéket is , ami komolyabb és saját pénzemből van az ez a kettő, többit vagy nyertem vagy kaptam
egyébként művészellátóban szoktam vásárolni, és főleg pesten ha éppen arra járok , mert vidéki boltok meglehetősen szegényesek, +ritkán tudják h miről beszélek épp, ha keresek valamit

Bishop

Hát tőlem Pest kicsit messze van. Az hagyán hogy megtalálnám Tesco-ba de általába én nem nagyon tudom hogy egyes eszkoznek milyen funkciója van a rajz végkimenetelében,na de ez én vagyok. Egyenlőre tanuljak meg rajzolni aztán jöhet a szinezés.

pet

Quote from: yaone on 2007-07-14, 17:09:38
Quote from: carfanatic on 2007-07-13, 14:03:38
Hát tőlem Pest kicsit messze van
tőlem is sajna =(

friss: http://www.deviantart.com/deviation/59777298/
tegnapi : http://www.deviantart.com/deviation/59719880/

jó, nagyon jó, de arra lennék kíváncsi, hogy te hogy tanultál meg hajat rajzolni?:D ha anime/manga szerü dolgokat rajzolok elakadok a hajnál :D

edit: mondjuk kéne másolnom valami képet, csak így monitort nézni és úgy... az nekem nem olyan jó, és estefelé rájövök hogy miért nem nyomtattam ki vmi képet.. hmm.. de nap közben meg nem akarok, furcsa O.o

Member

Az elf tetszik. :)

yaone

Quote from: pet on 2007-07-14, 17:37:34
jó, nagyon jó, de arra lennék kíváncsi, hogy te hogy tanultál meg hajat rajzolni?:D ha anime/manga szerü dolgokat rajzolok elakadok a hajnál :D
hát, ez egy meglepő kérdés
nem igazán így működik, hogy konkrétan megtanulok valamit megrajzolni
rengeteget kell gyakorolni, utánaolvasni, böngészni, megvenni az eszközöket és kipróbálni (és nem elsősorban mangát, mert abból nem tanul meg senki rajzolni )
idővel formálódik az ember személete, rálátása, észreveszed a lényeget, és minél többet fejlődsz annál inkább látod h nem vagy még sehol
szóval nem tudom hogy tanultam meg konkrétan hajat rajzolni. sokat próbálkoztam

Selmo

A tökéletesség unalmas.

Member

14. Hátsó Borító
Szokásosan előre dolgoztam és valszeg hosszú ideig ez lesz a hasonló jellegű képem, ugyanis visszavonulok majd gyakorolni, mert nem lesz ez így jó. :redface:
(A kiscsaj arányait sohasem tudom emberire kihozni pl.)
A versszakokat gépen operáltam rá, mert az ocsmány írásommal még ennél is nehezebb lenne kiolvasni, hogy mi van odahányva. Remélem, hogy van pár ember, akinek sikerül kihámoznia a fenti címet, bár szerepel a szövegben is. :)

pet

Quote from: Member on 2007-07-15, 20:15:09
14. Hátsó Borító
Szokásosan előre dolgoztam és valszeg hosszú ideig ez lesz a hasonló jellegű képem, ugyanis visszavonulok majd gyakorolni, mert nem lesz ez így jó. :redface:
(A kiscsaj arányait sohasem tudom emberire kihozni pl.)
A versszakokat gépen operáltam rá, mert az ocsmány írásommal még ennél is nehezebb lenne kiolvasni, hogy mi van odahányva. Remélem, hogy van pár ember, akinek sikerül kihámoznia a fenti címet, bár szerepel a szövegben is. :)

a feje kicsit nagy, a többibe meg idövel könnyedén belejössz
amúgy én nem tudtam kiolvasni O.o
nahm holnap lesz egy köteg papírom és végre tudok rajzolni, mert kb 1 hónapja a már tele rajzolt lapokra próbálok
Meg is van mi lesz az elsö rajzom
fate/stay night, archer :D

Member

Quote from: pet on 2007-07-16, 21:57:55
Nem értem, szinte minden karinak normális fejmérete lett az utóbbi időben, neki vhogy sohasem megy. :/
A szöveget talán jobb is, ha nem tudtad kiolvasni. :D
[spoiler=Amúgy itt van]Cseresznyevirág

Elhalt...
Mi hitt benned, most szárad, rohad,
Mi hallgatta szavad, feladta, vége.
Bíztam, mint diáklány, rózsaszín szirmokban,
Hittem, hogy szeretsz, hogy megmutatod arcodat,
de virágot nem láttam, szemem előtt kéreg.

Hazudik...
Ki sírról tép virágot, hogy valljon szerelmet,
Ki üvösséget ígér, kínokért cserébe.
Feküdj a földre, csúszómászók völgyébe,
Felejtsd el gondjaid, csukd be a szemedet,
várd, míg ezer szirom szép lassan eltemet.

Hullik...
A szirom a fáról, fújja a szél, akár az álom,
A szirom csak hulla, mint keresztről vércseppek,
Van, ki meghalt értünk, nevét imádba foglalod,
de jegyet mennybe nem kaptál, csak a helyet foglalod,
mint a szirom, semmivé foszlik sivár üres lelked.

Cseresznyevirág...
Termékenyítse üde illatod eme meddő világot,
vagy csak a holtak rettentő szagát nyomja el.
Rám hajtsd lágy fátylad, míg szívem dobog,
nem tudom kivárni, míg az életet eldobom.
Mézédes szellőben, a Fényhordozó így jön el.[/spoiler]
Pár részen változtatnék, de most vhogy nem vagyok abban az életellenes hangulatban. :)
Quotenahm holnap lesz egy köteg papírom és végre tudok rajzolni, mert kb 1 hónapja a már tele rajzolt lapokra próbálok
Várom, bár nem ismerem a karaktert. :)

pet

Quote from: Member on 2007-07-16, 22:06:03
Quote from: pet on 2007-07-16, 21:57:55
Nem értem, szinte minden karinak normális fejmérete lett az utóbbi időben, neki vhogy sohasem megy. :/
A szöveget talán jobb is, ha nem tudtad kiolvasni. :D
[spoiler=Amúgy itt van]Cseresznyevirág

Elhalt...
Mi hitt benned, most szárad, rohad,
Mi hallgatta szavad, feladta, vége.
Bíztam, mint diáklány, rózsaszín szirmokban,
Hittem, hogy szeretsz, hogy megmutatod arcodat,
de virágot nem láttam, szemem előtt kéreg.

Hazudik...
Ki sírról tép virágot, hogy valljon szerelmet,
Ki üvösséget ígér, kínokért cserébe.
Feküdj a földre, csúszómászók völgyébe,
Felejtsd el gondjaid, csukd be a szemedet,
várd, míg ezer szirom szép lassan eltemet.

Hullik...
A szirom a fáról, fújja a szél, akár az álom,
A szirom csak hulla, mint keresztről vércseppek,
Van, ki meghalt értünk, nevét imádba foglalod,
de jegyet mennybe nem kaptál, csak a helyet foglalod,
mint a szirom, semmivé foszlik sivár üres lelked.

Cseresznyevirág...
Termékenyítse üde illatod eme meddő világot,
vagy csak a holtak rettentő szagát nyomja el.
Rám hajtsd lágy fátylad, míg szívem dobog,
nem tudom kivárni, míg az életet eldobom.
Mézédes szellőben, a Fényhordozó így jön el.[/spoiler]
Pár részen változtatnék, de most vhogy nem vagyok abban az életellenes hangulatban. :)
Quotenahm holnap lesz egy köteg papírom és végre tudok rajzolni, mert kb 1 hónapja a már tele rajzolt lapokra próbálok
Várom, bár nem ismerem a karaktert. :)

jó vers :D
btw, még nem láttad fate/stay nightet? abban olyan karakterek vannak hogy már már várják hogy lerajzold :D

Solid Snake

Quote from: pet on 2007-07-16, 23:07:01
btw, még nem láttad fate/stay nightet? abban olyan karakterek vannak hogy már már várják hogy lerajzold :D

IMMA CHARGIN' MAH SABER & SAKURA  :lazza:

Member

Ó, fejlődtél már megint, vazze. :) Vagy csak nagy volt az idő-rés a megtekintett képeid között. :D

Solid Snake

Quote from: Member on 2007-07-17, 13:24:49
Ó, fejlődtél már megint, vazze. :) Vagy csak nagy volt az idő-rés a megtekintett képeid között. :D

Ezeket még régebben rajzoltam (tavaly decemberben). Azóta csak néha-néha rajzolok le egy képet, ha nagyon megtetszik (eddigi legjobb alkotásom az Air-ból Misuzu -- (forráskép) azóta már be is kereteztem és itt van a falon a gép fölött  :redface:).

Member

Másét kiteszem, ha odaadja keretben, de a sajátomat sohasem lennék hajlandó. :)
Egy pillanatra az hittem, hogy az a rajz, kicsit meglepődtem. :rolleyes: