Vallás, filozófia, ezoteria

Started by noriko, 2004-03-09, 22:07:48

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: Raggie GordonMiért az, hogy Ramiz és katz valaha is kibéküljön az már filozófia nem ?! :D
(na jó fiúk, ezt gyorsan cáfoljátok meg!..)
Miért is kellene kibékülnünki? :confused:
Quote from: Raggie GordonMás: ki mit gondol arról, hogy tudósok(csillagászok) kimutatták már pár éve, hogy Lehet, hogy Isten teremtette a világot, de abban nem volt sok választása, hogy mikor(a forrás: Stephen Hawking egyik könyve, most nem tom fejbõl, de megkeresem legközelebbre). Mivel, visszavezették az univerzum életét, és arra jutottak, hogy jól meghatározható idõpillanatban keletkezett az egész, így Isten csakis akkor teremthette máskor nem...
Keresd meg a köny címét. Majd elolvasom ha lesz idõm...

Shiroi
Damnatusnak kivételesen igaza van. Mondjuk az elkövetkezõ 1 hétben nem nagyon leszek, szal nekem mindegy, h bezárod e, de azt a pár postot ami lement, nyugodtan ki is tudod törölni...

Raggie

Quote from: bpka000Ha tényleg õ teremtette, akkor az idõt is õ teremtette, nem?
Tehát a világnak része az "akkor", ami számunkra kötött, de a világ teremtõje számára nem értelmezett fogalom.
De épp ezaz, hogy azt mutatták ki, hogy nem lehetett akármikor teremteni az univerzumot, hanem csak aban a pillanatban. Lehet, hogy nem értelmezhetõ a teremtõ számára az idõ(mielõtt nem volt megteremtve az univerzum nem is létezett idõ), de akkor is csak akkor teremthette, mert he nem akkor nem jött volna létre. A többi univerzumokról is van szó benne, de az túl bonyolult és már nem emlékszem rá kívülrõl.

Ja és katz: Stephen Hawking: "Az idõ rövid története"(nagyon érdekes könyvajánlom mindenkinek, akit kicsit is érdekel a magasabb csillagászat) és még a "Világegyetem dióhéjban"-ban is ír errõl*.
*: meg még arról is, hogy ha ilyen tendenciával folyik az élet a Földön, akkor 2560-ra kb annyi ember lesz itt, hogy csak egymás mellett vigyázba állva fognal a szárazfökldeken elférni, és a bolygó kérge vörösen fog izzani a hatalmas energiafelhasználástól!!!! :eeek:  szerencse, hogy asszem már nem fogok addigra élni...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Dragon

Quote from: Raggie GordonDe épp ezaz, hogy azt mutatták ki, hogy nem lehetett akármikor teremteni az univerzumot, hanem csak aban a pillanatban. Lehet, hogy nem értelmezhetõ a teremtõ számára az idõ(mielõtt nem volt megteremtve az univerzum nem is létezett idõ), de akkor is csak akkor teremthette, mert he nem akkor nem jött volna létre.
És ha pont úgy lett teremtve, hogy nekünk ennyire kötöttnek tûnjön?
Quote from: Raggie Gordon*: meg még arról is, hogy ha ilyen tendenciával folyik az élet a Földön, akkor 2560-ra kb annyi ember lesz itt, hogy csak egymás mellett vigyázba állva fognal a szárazfökldeken elférni, és a bolygó kérge vörösen fog izzani a hatalmas
energiafelhasználástól!!!! :eeek:  szerencse, hogy asszem már nem fogok addigra élni...
Szerintem lesz egy határ, ami felett annyira megnövekszik az önpusztító tevékenysége az emberiségnek, hogy annál szorosabban nem kerülnek közel egymáshoz az emberek.
Ezt egyfajta hiszterézises szabályozási folyamat szerûen lehetne elképzelni.
A kérdés az, hogy ha egyszer átlépjük ezt a határt, és negatívvá válik a népszaporulat, vajon visszabillen-e valaha, vagy lavinaszerûen 0-ra csökken a népesség.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Nem kell majd vigyázban állni, mert építünk egypár újabb külsõ réteget a Földre, és máris megsokszoroztuk a felületet! És aztán építhetünk újabb és újabb rétegeket (illetve a gépek)... ==> Blame! :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: Raggie Gordonmeg még arról is, hogy ha ilyen tendenciával folyik az élet a Földön, akkor 2560-ra kb annyi ember lesz itt, hogy csak egymás mellett vigyázba állva fognal a szárazfökldeken elférni, és a bolygó kérge vörösen fog izzani a hatalmas energiafelhasználástól!!!! :eeek:  szerencse, hogy asszem már nem fogok addigra élni...
Aligha. Még pár 100 év és ilyen technologia fejlõdési iram mellett és beindul a kirajzás
Quote from: RamizNem kell majd vigyázban állni, mert építünk egypár újabb külsõ réteget a Földre, és máris megsokszoroztuk a felületet! És aztán építhetünk újabb és újabb rétegeket (illetve a gépek)... ==> Blame! :lazza:
...és átnevezzuk a bolygónkat Trantornak

Ramiz

Quote from: katz...és átnevezzuk a bolygónkat Trantornak
Az egy másik lehetséges kifejlet.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: RamizAz egy másik lehetséges kifejlet.
Én inkább a Terminuson laknék...
Quote from: bpka000Szerintem lesz egy határ, ami felett annyira megnövekszik az önpusztító tevékenysége az emberiségnek, hogy annál szorosabban nem kerülnek közel egymáshoz az emberek.
ez most hogy? Mit értesz ezen? minnél többen vagyunk, annál inkább eltávolodunk egymástól?
Quote from: bpka000Ezt egyfajta hiszterézises szabályozási folyamat szerûen lehetne elképzelni.
A kérdés az, hogy ha egyszer átlépjük ezt a határt, és negatívvá válik a népszaporulat, vajon visszabillen-e valaha, vagy lavinaszerûen 0-ra csökken a népesség.
Aligha.

Dragon

Quote from: katzez most hogy? Mit értesz ezen? minnél többen vagyunk, annál inkább eltávolodunk egymástól?
Arról volt szó, hogy annyian leszünk, hogy csak szorosan egymás mellett állva férünk majd el.
Amit írtam azt jelenti, hogy nem leszünk annyian.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Raggie

Hát lehet, de a kirájzás olyan valószerûtlen nekem, még akkor is, ha tudom, hogy be fog valamikor következni...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

Quote from: Raggie GordonHát lehet, de a kirájzás olyan valószerûtlen nekem, még akkor is, ha tudom, hogy be fog valamikor következni...
Miért valószerütlen? Talán ugy gondolod, ha eljutunk addig a szintik, addigra kiirtjuk egymást, vagy jön Isten és jól seggberúg minket?

Raggie

Nem, csak... nem is tudom. Eddig mindíg csak filmeken, meg õrült regényekben tûnt fel és hát tudom, hogy a mi korunk is így lett, régen ezt sem tudták elképzelni, de én is kb ilyen vagyok. Lehet, hogy licsit maradi ilyen értelemben, de nemtom... De mint mondtam, azt is tudam, hogy biztosan el fog következni, mert tényleg elkerülhetetlen, csak mégis. Nna mind1.

Az viszonz biztos nem fog bekövetkezni, hogy a határ átlépése után módszeresen elpuszítjuk magunkat. Mindíg lesz olyan ember, akinek elég pénze van minent túlélni. Persze az lehet, hogy ezt milliók fogják bánni, de akkor is lesznek. Szvsz ennek a legesékyesebb változata a Falloutból(és még sok más helyrõl pl. Dr. Strangelove, stb.) már ismert atomháború, vagy a környezet túlterheltsége miatt bekövetkezõ globális valami(katasztrófa vagy melegedés vagy áradás vagy stb.), amiket ahogyan azt már mondtam nem az elit fog legjobban beszívni... :ejj: sajna ilyen a világ...

Well, do ya, punk?"

Thomasson88

Quote from: katzAligha. Még pár 100 év és ilyen technologia fejlõdési iram mellett és beindul a kirajzás
Nézzétek meg .Európában vagy stagnál a népesség száma vagy csökken. Hasonloóan É-Amerikában is+Ausztráliában. Afrikában nõne de a sok betség miatt hanyagolhato. D-Amerikában és K-Amerikábn valóigaz hogy nõ a népesség de ott már van egy kis fejlettség hogy ne legyen az mnit Indiában meg Kínában. Ott már tulsokan laknak és megindult a kirajzás elsõ folyamata.Ellepik Europát(Magyarországot) Amerikat...
A  kirajzás második folyamata az lesz amikor D-KAmerikába mennek majd Afrikába. És a 3.folyamat -minfenkiezt várná,hogy-az lesz hogy kirepülünk elõször a Holdra majd mesterséges telepeket hoznak létre.. -De nem-.Ugyanis a Marsra fognak kiutazni mert egy urautó  feltérképezése után rájöttek arra hogy a minket körülvevõ bolygok közül jelenlegi állás szerint egyedül a a Marson volt valaha viz. Sós óceánok és tengerek voltak ott.Na msot gondolom hogy a tecnika szintje eléri eddigre azt a szintet hogy a Marson megcsinálják azt a hómérsékletet hogy ujra legyen ott viz.Aztán meg vagy ránk talál egy nálunk fejlettebb kolónia és kihalunk vagy mi lepjük ela világegyetemet :) Ennyi a véleményem aztán elht hogy sík hülyeségeket beszélek:)
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

Raggie

Quote from: Thomasson88Afrikában nõne de a sok betség miatt hanyagolhato.
:eeek: Azért ez kiscit erõs nem?! :D
Quote from: Thomasson88Aztán meg vagy ránk talál egy nálunk fejlettebb kolónia és kihalunk vagy mi lepjük ela világegyetemet :)
Sztem, mivel úgyis az egerek és a delfinek irányítják a Földet és különbenis el fog pusztulni egy intergalaktikus ûrsztráda építésekor az alább feltett dolgoknak nincs sok értelme... ;) (DA rulz)

Komolyra fordítva a szót ez is eléggé félelmetes...(mármint ez az idegen civilizáció)

Well, do ya, punk?"

Thomasson88

Quote from: Raggie Gordon:eeek: Azért ez kiscit erõs nem?! :D

Sztem, mivel úgyis az egerek és a delfinek irányítják a Földet és különbenis el fog pusztulni egy intergalaktikus ûrsztráda építésekor az alább feltett dolgoknak nincs sok értelme... ;) (DA rulz)

Komolyra fordítva a szót ez is eléggé félelmetes...(mármint ez az idegen civilizáció)

Erõsnek erõs de sajnos ez a rideg valóság. Én sem örülök neki , hisz én alapvetõen szeretem az életet és sokan igy vannak vele igy nem örülök annak ha valaki meghal , de Afrikában sajnos még a közellátás kórház védõoltások vagy nincsenek vagy nagyon kevés és azt cask a helyi gazdagabb réteg kapja meg.

roderick

Quote from: Thomasson88Nézzétek meg .Európában vagy stagnál a népesség száma vagy csökken. Hasonloóan É-Amerikában is+Ausztráliában. Afrikában nõne de a sok betség miatt hanyagolhato. D-Amerikában és K-Amerikábn valóigaz hogy nõ a népesség de ott már van egy kis fejlettség hogy ne legyen az mnit Indiában meg Kínában. Ott már tulsokan laknak és megindult a kirajzás elsõ folyamata.Ellepik Europát(Magyarországot) Amerikat...
A  kirajzás második folyamata az lesz amikor D-KAmerikába mennek majd Afrikába. És a 3.folyamat -minfenkiezt várná,hogy-az lesz hogy kirepülünk elõször a Holdra majd mesterséges telepeket hoznak létre.. -De nem-.Ugyanis a Marsra fognak kiutazni mert egy urautó  feltérképezése után rájöttek arra hogy a minket körülvevõ bolygok közül jelenlegi állás szerint egyedül a a Marson volt valaha viz. Sós óceánok és tengerek voltak ott.Na msot gondolom hogy a tecnika szintje eléri eddigre azt a szintet hogy a Marson megcsinálják azt a hómérsékletet hogy ujra legyen ott viz.Aztán meg vagy ránk talál egy nálunk fejlettebb kolónia és kihalunk vagy mi lepjük ela világegyetemet :) Ennyi a véleményem aztán elht hogy sík hülyeségeket beszélek:)

Hát igen, igaz lehetséges perspektíva a cefetül nagy túlnépesedés után a drasztikus visszaesés, de szerintem inkább csak egy út a rengeteg közül. A népességnövekedést elég sok dolog befolyásolja azért, volt egy szociológusbácsi -aki igaz nem írt soha életében könyvet, de pletykás tanárokon keresztül eljutott hozzánk az elmélete- szerint pl. Indiában a gyors népességnövekedésnek az az oka, hogy a vidéki emberek annyi gyereket szülnek, akik biztosan el tudják majd öket tartani öregkorukra (amúgy szerinte pont ilyen viselkedés okozta a tatárjárást is annó :))... nos nyilván a városiasodás, meg az életszinvonal emelkedése vissza tudja majd ezt fogni valamilyen szinten. (Meg szerintem a túlnépesedés legjobb ellenszere a nöi emancipáció, amint fejükbe vesznek a nök olyan dolgokat, mint egyenjogú párkapcsolat, meg karrier máris kevésbe lesz kedvük szülni.)

Amúgy afrikában igenis nö a népesség és ez pont azért szomorú, mert gyorsabb a népességnövekedés, mint a gazdasági, így a "fejlödö országok" kifejezés egy nagy kamu, mert a gazdasági mutatók évröl évre romlanak és a betegségek erre csak rátesznek egy lapáttal... kicsit morbid kijelentés, de magában hordozza ez egész helyzet tragédiáját, hogy az aids, meg az éhezés kellemetlenül sokáig tud tartani. Hisz nemcsak relatíve egyre több ember osztozik ugyanazokon az eröforrásokon, hanem a sok gyerek -ráadásul a beteg gyerekek- egyre növekvö plusz költségeket jelentenek... arról már ne is beszéljünk, hogy valamiért a nemzetközi közösség (khm..khm.. USA) nem akar arról letenni, hogy ezek az országok ne fizessék továbbra is a tartozásaikat és akkor még a politikai helyzetröl nem is esett szó (törzsi háborúk, modern gyarmatosítás stb.stb.)... jajjdemegint elszomorodtam ezen

Persze Clark novellákat mindig is szeretettel olvastam, de azért be kell látni, hogy a más bolygókra való kiköltözés a középjövõben eléggé esélytelen, mert egyáltalán nem érné meg gazdaságilag semmilyen szinten... csakha valami tuti nyersanyagot találnak akkor (lásd. Planetes, hamár anime fórum :) ), de nemhiszem, hogy orbitális pénzösszegeket áldozna valaki is arra, hogy valakik ok nélkül valahol máshol éljenek. Úgyhogy akármennyire is nagy romantikával gondolok arra mekkora jóság lenne a holdon lakni (bazinagyokat lehetne pl. kosarazni:) ), sajna el kell fogadnunk, hogy legalább addig a földi dolgokra kell koncentrálni, amíg egy másik bolygóra való eljutás annyi energiát emészt fel mint pl a köszönés.
(persze nem azt mondom, hogy senki nem fog az ürrel foglalkozni, de inkább kutatás/fejleszésnek, meg felsöbbosztályi túrizmusnak van terepe ott, azmeg azért nem jelentös ha a 6 milliárdhoz viszonyítjuk )
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Thomasson88

De mnodjuk ha a sok út lözül akarunk tovább választani és filmeket veszünk laapul akkor ha esetleg láttátok az Equlibrium cimû filmet az is bekövetkezhet. Ha nem is az egész de egy III.Világhábórú lazán . Az USA agyba fõbe üzenget hadat más államokna. Most a legujabb Irak után Irán. Persze ez is "csak vmi védõ akció,hogy Irán ne atomkísérletezzen". Na persze. Jó duma. mennek az olajért.Undorító hogy mit meg nem tesz az USA. Amugy ennek az ügynek az a szépsége hogy az USA ugy uzent hadat hogy közben Irán tárgyal GB,Fro.No. szal. Szoval ... no comment.
Tehát ha igy folytatjuk a III.VH télleg nem kizárt. A film további részei hogy érzelem nélküli világ ... jön létre. Azt azért erõsen kétlem.

Ramiz

Lassan áttérünk egy "mi lesz a jövõben?" topicba... Ha folytatódik a téma, akkor megkérhetünk egy modit, hogy tegye új topicba, és nem leszünk offok. (Ha leül a téma, akkor felesleges.)
Nekem fogalmam sincs, hogy mit hoz a jövõ. USA-uralom folytatódik és nõ, vagy Kína a nagyhatalmak közé lép és erõs hatással lesz ránk...  ???Embercsoportok szintjén: az elpuhult, elkényelmesedett nyugat-európai és amerikai (USA) emberek száma csökken (kevés gyerek), miközben afrikában sok gyerek születik és csak a legerõsebb él túl (erõs természetes kiválasztódás, ami az elõzõ helyeken nincs), ergo dominánssá válnak... ???
Technikai fejlõdés... ez aztán tényleg ??? (Honnan tudnánk meg egyáltalán, ha már elérnénk a kolonizáló technikai szintet? Az orrunkra kötnék? Vagy megkezdõdne újra az ûrverseny? A gazdasági kimerülés legalább a (hideg)"háború" egy nyugis módja.) ???
Szóval jövõ = ???.

Damnatus

Egy biztos: én eddigi tanulmányaim során azt tanultam meg, hogy csak a kis dolgok változnak: az eszközök fejlõdnek, de az ember ugyan olyan, mint amilyen ezelõtt 5000, 2000, 1000, vagy csak 30 éve volt. Ugyanazok a célok, ugyanazok a vágyak, csak az eszközök fejlõdtek.

roderick

Quote from: RamizEmbercsoportok szintjén: az elpuhult, elkényelmesedett nyugat-európai és amerikai (USA) emberek száma csökken (kevés gyerek), miközben afrikában sok gyerek születik és csak a legerõsebb él túl (erõs természetes kiválasztódás, ami az elõzõ helyeken nincs), ergo dominánssá válnak... ???

Azért valljuk be a természetes kiválasztódás nem évtizedek vagy évszázadok alatt megy végbe... ráadásul az emberre már elég bajos ezt értelmezni

amúgy szerintem annyira nem offolunk, hisz a jövöröl filozofálgatunk:)

(azmár viszont tényleg off lenne, hogyha belemennék abba, hogy az USA vajon miért nem érezi fenyegetésnek Észak-Koreát, miközben mindenféle sivatagi országot igen, akiknek csak annyi atomuk van kb. amit ök maguk adtak nekik régebben :rolleyes: )
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Csinálhatunk egy Világpolitika topicot... mert errõl én is szívesenm beszélgetnék... :rolleyes:  :__devil:

Thomasson88

Quote from: RamizCsinálhatunk egy Világpolitika topicot... mert errõl én is szívesenm beszélgetnék... :rolleyes:  :__devil:

Szerintem is jó ötlet.Én is szeretek a mnidennapi dolgokról beszélgetni.Ugyhogy hajrá Ramiz.csináld meg a topicot.

Raggie

Megtörtént! Keressétek a Külvilág-nál!

Well, do ya, punk?"

Fenrir

Quote from: DamnatusEgy biztos: én eddigi tanulmányaim során azt tanultam meg, hogy csak a kis dolgok változnak: az eszközök fejlõdnek, de az ember ugyan olyan, mint amilyen ezelõtt 5000, 2000, 1000, vagy csak 30 éve volt. Ugyanazok a célok, ugyanazok a vágyak, csak az eszközök fejlõdtek.
Az ember még nagyon fiatal faj. Pár ezer év az egyedfejlõdésben nem több mint egy pillanat...Én inkább amiatt aggódom hogy az elmúlt évszázadban végbement iszonyatos technológiai fejlõdést túl fogjuk-e élni hoszú távon...Az a benyomások hogy sokkal gyorsabban fejlõdünk(technikailag) mint kellene. Kinyírjuk Gaia-t. Olvastad Az ember tragédiáját? A célokat jól ábrázolja...
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Fenrir

Quote from: Thomasson88De mnodjuk ha a sok út lözül akarunk tovább választani és filmeket veszünk laapul akkor ha esetleg láttátok az Equlibrium cimû filmet az is bekövetkezhet. Ha nem is az egész de egy III.Világhábórú lazán . Az USA agyba fõbe üzenget hadat más államokna. Most a legujabb Irak után Irán. Persze ez is "csak vmi védõ akció,hogy Irán ne atomkísérletezzen". Na persze. Jó duma. mennek az olajért.Undorító hogy mit meg nem tesz az USA. Amugy ennek az ügynek az a szépsége hogy az USA ugy uzent hadat hogy közben Irán tárgyal GB,Fro.No. szal. Szoval ... no comment.
Tehát ha igy folytatjuk a III.VH télleg nem kizárt. A film további részei hogy érzelem nélküli világ ... jön létre. Azt azért erõsen kétlem.
Én akkor ilyedtem meg nagyon hogy kitör a harmadik vh, mikor néhány repülõgép beleszállt egy két amerikai épületbe... Nem is tévedtem olyan nagyot...ez a terrorakció kitartott az USA-nak 2-3 kisebb háborúra, és meggyõzõdésem hogy Bush-t ezek miatt a háborúk miatt választották újra( :hogyaza: ) Tudtátok hogy az IQ-ja majdnem a fele Clintonénak?
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Assassin

Quote from: FenrirAz ember még nagyon fiatal faj. Pár ezer év az egyedfejlõdésben nem több mint egy pillanat...Én inkább amiatt aggódom hogy az elmúlt évszázadban végbement iszonyatos technológiai fejlõdést túl fogjuk-e élni hoszú távon...Az a benyomások hogy sokkal gyorsabban fejlõdünk(technikailag) mint kellene. Kinyírjuk Gaia-t. Olvastad Az ember tragédiáját? A célokat jól ábrázolja...

Így van, és utána elmenekülünk máshova, és ott folytajuk tovább, de azt mi már nem fogjuk megérni. Bár lehet, hogy elõbb pusztítjuk el magunkat mielõtt ez bekövetkezne. De ha bármi "csoda" folytán sikerülne optimális megoldást találni, és megakadályozni környezetünk további pusztítását/pusztulását, (ami már szinte lehetetlen, ne is számoljuk bele, hogy bármikor az ûrbõl is kaphatunk "meglepit", amit a szondák, és radarok már csak a "legvégsõ" pillanatban tudnák bemérni az ûrtechnika mostani fejlettségi szintjén, ami persze a jõvõre tekintve változhat, csak lassú folyamat) és az emberiség fennmarad a bolygón. Akkor a Nap pár millió év múlva a "vörös óriás"(csillagpusztulási fázis) stádiumában felperzseli úgyis a Földet, és azt nem lehet megakadályozni!
" There is no sin to know their sins."

syeren

Quote from: FenrirAz ember még nagyon fiatal faj. Pár ezer év az egyedfejlõdésben nem több mint egy pillanat...Én inkább amiatt aggódom hogy az elmúlt évszázadban végbement iszonyatos technológiai fejlõdést túl fogjuk-e élni hoszú távon...Az a benyomások hogy sokkal gyorsabban fejlõdünk(technikailag) mint kellene. Kinyírjuk Gaia-t. Olvastad Az ember tragédiáját? A célokat jól ábrázolja...

Javaslom ezt a filmet, ha még nem láttátok: http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=46131&i_city_id=3372&i_county_id=-1
Nagyon tanulságos a története: az emberi hi-tech civilizáció szinte önmagát pusztította el (a Holdon túl nagy robbantások, letért a pályájáról, a Földre zuhant).Az emberiség 2 fajra szakadt (barlangok+felszín)...

Egy másik elgondolkodtató film a jövõrõl:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=2&i_city_id=3372&i_county_id=-1
Itt egy vírus a tettes...

Damnatus

Az ember megmentheti a világot, de el is pusztítja. Majd kiderül melyik utat választjuk...

Pirula

Quote from: DamnatusAz ember megmentheti a világot, de el is pusztítja. Majd kiderül melyik utat választjuk...
Fenetuggya... inkább eldönthetjük hogy milyen sebességgel fûrészeljük magunk alatt az ágat. Vagy éppen abbahagyjuk az asztalosmunkát.

Raggie

Quote from: PirulaFenetuggya... inkább eldönthetjük hogy milyen sebességgel fûrészeljük magunk alatt az ágat. Vagy éppen abbahagyjuk az asztalosmunkát.
Csak az a baj, hogy még egy asztalosmunka elvégzése is tob fáradságba kerül, mint elpusztítani a világot!!(megnyom valaki egy gombot, aztán ezt megtudja a másik valaki, az egnyom tizenkilenc gombot, aztán......BUMMMmmm...)

Well, do ya, punk?"

Pirula

Quote from: Raggie GordonCsak az a baj, hogy még egy asztalosmunka elvégzése is tob fáradságba kerül, mint elpusztítani a világot!!(megnyom valaki egy gombot, aztán ezt megtudja a másik valaki, az egnyom tizenkilenc gombot, aztán......BUMMMmmm...)
Szerintem meg nem ugyanazt értjük világ alatt. :)