Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

bimanc

Ez mondjuk így van, de ha mégse menne, a http://www.realkana.com/ egy egész jó oldal a tanuláshoz.

Xzone

Azért szerintem a kanát nem egy nagy was ist das megtanulni... Tanuld meg a tollvonások sorrendjét, és menni fog.

Member

A kanji-nál meg azt a rakás gyököt, az lesz ám az igazi. :D
De ez amúgy hol szoftver/hardver?

TurboK

Találtam olcson egy Sapphire 4670-et, teljesitménye kb 3-4x annyi mint a régi 3650-es kártyámnak. Jo tudni hogy végre megint vannak minoségi kozopkategoriás kártyák mint anno a radeon 9600.

A venti kontrollálhato a catalyst control centerben, csak annyi a baj hogy még 3% porgésen is eléggé sziszeg, valami ultra-apro futyulo van rajta. Ezt egyébként automata légszabályzáson muveli, manuálisan nem lehet 20% alá szedni (100%on már nem lehet tőle hallani egy porszívot).

Viszont ha nem dolgozott a gpu akkor még ugy se melegedett fel ha lefogtam a ventit (50c korul maradt, csak az Aero volt aktiv). Megvárom amig az Ati Tray Tools támogatja a kártya ventiszabályzoját, és beállitom hogy 55 fok alatt ne menjen a venti.
Ha ez nem fog menni akkor veszek egy kulon vga coolert, szerintem elég sokáig nem fogom cserélni ezt a kártyát.

Quote from: Member on 2008-11-01, 00:29:49
A kanji-nál meg azt a rakás gyököt, az lesz ám az igazi. :D
Mert gondolta hogyha MSN profilba teszi be akkor gyorsabban megtanulja, csak az MSN nem szerette.

Kanát percek alatt meg lehet tanulni, a trukk csak az hogy naponta gyakorold hogy reflexbol menjen.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

NLZ

Próbáld ki a Rivatunert a ventiszabályozásra, de asszem ez se tökéletes, mert kis léptékeket nem kezel jól, vagy mi. Egyesek arra esküsznek, hogy a bios moddolás a tökéletes, csak ugye azzal óvatosan kell bánni, és ha jól tudom, garivesztést is okozhat (ha észreveszik). :)
[reserved]

Moha

Quote from: Member on 2008-11-01, 00:29:49
Azért, mert ebben a fórummotorban nem lehet postokat áttenni másik board meglévő topicjába...

Darkstar

Lehet, de elég hülyén.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

NLZ

Gondolom azért írta ide, mert igazából az msn-nel kapcsolatban szólt a segítségkérés. :F
[reserved]

Fazék

Van arra mód, hogy overlay-el kimenjen a felirat is tv-re?
Csak mert ugyebár a videójel gyönyörűen kimegy, de pl media player classic-ban nem igazán találtam olyan beállítást, hogy kikerüljön a felirat a tv-re is :(
persze meg lehetett oldani, hogy simán klónoztam a szgép monitort, és ekkor feliratostul ment a videó a tv-n, de ugyebár ilyenkor semmi egyebet nem lehet csinálni a gépen, mert az látszana a tv-n is és a képarány beállítás se tökéletes ilyenkor a tv-n, míg overlay-ben tökéletesen tudott alkalmazkodni.

NLZ

MPC beépített feliratozóját próbáltad csak? DirectVobSub-ot nézted? Vagy ffdshow-ot?
[reserved]

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-11-03, 00:39:31
Csak mert ugyebár a videójel gyönyörűen kimegy, de pl media player classic-ban nem igazán találtam olyan beállítást, hogy kikerüljön a felirat a tv-re is :(
persze meg lehetett oldani, hogy simán klónoztam a szgép monitort, és ekkor feliratostul ment a videó a tv-n, de ugyebár ilyenkor semmi egyebet nem lehet csinálni a gépen, mert az látszana a tv-n is és a képarány beállítás se tökéletes ilyenkor a tv-n, míg overlay-ben tökéletesen tudott alkalmazkodni.
Klónozás helyett asztal kiterjesztése?

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-11-03, 06:48:27
Quote from: Fazék on 2008-11-03, 00:39:31
Klónozás helyett asztal kiterjesztése?
az sem volt az igazi. amennyiben az asztal is szerepet játszott a megjelenítésben máris volt egy kis gond a képaránnyal. bármelyik opciót választottuk, vagy egy kicsit lelógott a kép (nagyon kicsit, szóval mondjuk kép felső részéből 2% mondjuk), vagy kisebb volt a kép, nem ment ki ameddig tehette volna a panel széléig. overlay-ben viszont tökéletesen érzékelte a tv a megjelenítéshez szükséges arányt, magától is. ezért lenne szimpatikusabb az a megoldás.
majd teszünk egy próbát directvobsub, ffdshow megoldásokkal, hátha az segít

Zsiga

Quote from: Fazék on 2008-11-03, 09:50:48
az sem volt az igazi. amennyiben az asztal is szerepet játszott a megjelenítésben máris volt egy kis gond a képaránnyal. bármelyik opciót választottuk, vagy egy kicsit lelógott a kép (nagyon kicsit, szóval mondjuk kép felső részéből 2% mondjuk), vagy kisebb volt a kép, nem ment ki ameddig tehette volna a panel széléig. overlay-ben viszont tökéletesen érzékelte a tv a megjelenítéshez szükséges arányt, magától is. ezért lenne szimpatikusabb az a megoldás.
majd teszünk egy próbát directvobsub, ffdshow megoldásokkal, hátha az segít
Ugye MediaPlayerClassic? A numerikus billentyűzet a barátod. ;)

Fazék

Quote from: Zsiga on 2008-11-03, 10:45:11A numerikus billentyűzet a barátod. ;)
köszönöm, de sajnos fogalmam sincs, hogy ez mit takar, majd otthon megnézem. életemben nem használtam még mpc-ben a numerikus padot

NLZ

Nincs rajta tápcsati? o,0 Tuti kell, hogy legyen, nem lehet, hogy csak bújkál a hűtés alatt?
Az alaplap elvileg adja a PCIe szabvány által előírt feszt, azon sokat nem lehet variálni.
[reserved]

Kuroi Tenshi

Quote from: Ymir on 2008-11-05, 19:20:04
Végülis meglett az új videokártya: BFG Tech 9600GT OC2 512MB PCI-E.

A videokártyán nincsen külön csatlakozó tápkábelnek, tehát azt kapja, amit az alaplap ad neki.

Ilyen:3x3:
Remélem nem ennyit fizettél érte, mert egy ilyen kártya alig erősebb,
mint egy 3870-es, ami 24-25k között van, a náluk kicsit gyengébb
3850 és 4670 pedig itt-ott már 17-19k... Majdnem annyi pénzért
(36-38k) már 4850-est kapni, ami még a 9800GTX+-t is alázza...
Ilyen ár a <===3 RAEP kategória...
legközelebb javaslom hallgass a jótanácsokra :)

Van rajta hátul PCI-e tápcsati (2×3 pines) - ld a képek itt.

NLZ

Az nVidia kártyái (úgy ahogy) jók, ha az ember lecseréli őket úgy 1 éven belül.  Aki hosszútávra tervez, annak mindenképp ati 3/48x0 ajánlott.
[reserved]

TurboK

Quote from: Fazék on 2008-11-03, 11:25:42
Quote from: Zsiga on 2008-11-03, 10:45:11A numerikus billentyűzet a barátod. ;)
köszönöm, de sajnos fogalmam sincs, hogy ez mit takar, majd otthon megnézem. életemben nem használtam még mpc-ben a numerikus padot

pannol/nyujtja a képet. 5ös resetel.
Mivel vezeted ki a tvre a képet, tvout vagy dvi/hdmi? Ha tvout akkor driverekben lehet nyujtani/összenyomni a képet, mint crt monitorbeállitásnál.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboK on 2008-11-06, 00:17:33
pannol/nyujtja a képet. 5ös resetel.
Mivel vezeted ki a tvre a képet, tvout vagy dvi/hdmi? Ha tvout akkor driverekben lehet nyujtani/összenyomni a képet, mint crt monitorbeállitásnál.
tvout, azon belül az s-video kimenetet használva, és rca-ba átalakítja a kábel és úgy megyen bele a tv-be bele.

majd kipróbáljuk, thx. (annyi a gond, hogy egy barátnál van ez a szituáció, szóval remélem megérti a megoldást, mert nem fogok egyhamar újra megfordulni nála.)

TurboK

tipp: videokártyákon nem szabvány svideo van hanem egy 7pines túró megkevert pinekkel - csak az a konverter működik amit hozzá adnak (ha nem forrasztasz magadnak egyet).

Ha sime kompozit kimenet van, akkor videokártya driverben BIZTOS lehet szabályozni a kép magasságát/szélességét. Én legalábbis meg tudtam csinálni (radeonnal és Ati Tray Toolsal, de ugy rémlik az nvidia kártyám is tudott ilyet).

Fazék

Quote from: TurboK on 2008-11-06, 14:52:14
tipp: videokártyákon nem szabvány svideo van hanem egy 7pines túró megkevert pinekkel - csak az a konverter működik amit hozzá adnak (ha nem forrasztasz magadnak egyet).
ezt tudom jól, természetesen azt használtuk, fölöslegesnek is tartottam a megemlítését :)
Quote from: TurboK on 2008-11-06, 14:52:14Ha sime kompozit kimenet van, akkor videokártya driverben BIZTOS lehet szabályozni a kép magasságát/szélességét. Én legalábbis meg tudtam csinálni (radeonnal és Ati Tray Toolsal, de ugy rémlik az nvidia kártyám is tudott ilyet).
ok, majd szólok a jóembernek, hogy ott nézzen körül. thx :)

Cobra

Nekem a R9500 és most az X1950 is megy sima bolti Svideo kábellel. Az X800 csak azért nem, mert az Vivo-s volt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Zsiga

Quote from: Ymir on 2008-11-07, 10:53:07
Ééés hurrá, nem tudok windowst telepíteni IRQL NOT LESS OR EQUAL hibaüzenettel megszakad a telepítés, ahogyan korábban is tette.  :bruhuhu: Tényleg nem úszom meg anélkül, hogy beadjam szervízbe az alaplapot?
Mostanában néha nekem is ezzel a hibával száll el a gépem, lassan neki kéne állnom kivizsgálni... :)

Cobra

IRQL NOT LESS OR EQUAL
90% ramhiba, 5% tuningolt rendszer, 4% hibás lemez/olvasó, 1% egyéb (pl alaplap haldoklik).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Darkstar

Quote from: Cobra on 2008-11-07, 21:32:31
IRQL NOT LESS OR EQUAL
90% ramhiba, 5% tuningolt rendszer, 4% hibás lemez/olvasó, 1% egyéb (pl alaplap haldoklik).
Nálam a hálókártya drivere is okozott régen ilyen hibával kékhalálokat.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Kuroi Tenshi

Quote from: Cobra on 2008-11-07, 21:32:31
IRQL NOT LESS OR EQUAL

pluszba még lehet irq-akadás vagy videókártya-driver (Zsigánál)

ram: memtest86; modul kiszedése és újra-berakása, esetleg
másik foglalatba.
irq: biosban megnézni, hogy ki van-e osztva több alkatrésznek
is ugyanaz az irq sorszám, és ha igen, átállítani. PCI vagy IRQ
settings néven szokott futni a biosban.
videó-driver: csökkentett módban eltávolítani a drivert, majd a
legfrissebb stabil drivert felrakni.

Ennyi tippem van most.

kikuchiyo

A testvérem laptopja (az, amelyik a lanpartyt is megtisztelte a jelenlétével) nem ad képet. Ma délután még állítólag jó volt. Megnéztük a DVI kimenetén is, az is süket (pontosabban néma).
Külön videokártya van benne, nem alaplapi.

Mi lehet a hibája? Javítható egyáltalán? Na és menniyért?

Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Nem hangzik túl jól... sőt... Ha még van gari rá,
irány a szervíz.
nV videokártya volt benne? azoknál fél éve
áll a bál, hogy néhány chip a gyenge tokozás
miatt behal, főleg laptopoknál.

kikuchiyo

Régóta nem garis.

Valamilyen Nvidia GO 5xxx van (volt?) benne.
Failure is the default option

Kuroi Tenshi

Ha szabványos mxm modul a vidkari, akkor ki lehet cserélni
"viszonylag könnyen", bár mxm modult még most sem egyszerű
szerezni. Ha mégsem lenne az, a Go5xxx széria korából ítélve a
javítás többe kerülne, mint amennyit a gép ér...