Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Kvikveg

De mostmar legalabb nem szenvedek vele. :comp:

Gost: szintiszta pech.
A szivasok: a) nem volt floppy b) floppy volt, de ghost nem c) midnketto volt, de nem eleg uj ghost d) volt uj ghost, de nem fert ra a bootfloppyra, amit az XPvel csinaltattam e) atmasolta de a GRUBot elszurta... szoval kabare. Ja es ugye rossz floppy, emiatt rossz kovetkeztetesek...
Az vigasztal csak, hogy barmi massal ugyanigy szivtam volna. Leginkabb azert, mert ilyesmit nagyon ritkan csinalok, tehat nem megy rutinszeruen, es valami problema mindig van.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Flaser

Quote from: Kvikveg on 2008-12-04, 00:28:23
De mostmar legalabb nem szenvedek vele. :comp:

Gost: szintiszta pech.
A szivasok: a) nem volt floppy b) floppy volt, de ghost nem c) midnketto volt, de nem eleg uj ghost d) volt uj ghost, de nem fert ra a bootfloppyra, amit az XPvel csinaltattam e) atmasolta de a GRUBot elszurta... szoval kabare. Ja es ugye rossz floppy, emiatt rossz kovetkeztetesek...
Az vigasztal csak, hogy barmi massal ugyanigy szivtam volna. Leginkabb azert, mert ilyesmit nagyon ritkan csinalok, tehat nem megy rutinszeruen, es valami problema mindig van.

...ha az a barmi mas a Clonezilla/GParted, akkor biz nem szívtál volna semmit.
A Ghost-ot én több gépet láttam elbaszni mint ahány esetben segített. (Partition Magic detto - igaz, hogy ezek típikus RTFM esetek).

A Clonezilla/GParted eleve egy live-CD/DVD, azaz csak lehúzod az iso-t, kiírod, és "e örö, e óbottá!".
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

Xzone

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-03, 23:30:12
Kicsit túlszenveded szerintem ezt a Ghostolást... :/

Én gondoltam rá, hogy csinálok egy "Kvikveg postjai az elmúlt 2 héten, amelyekben nem szerepel a "ghostolás" szó."-listát. Nem lett volna hosszú :P

kikuchiyo

<girl voice>You are such a meanie!!!!</girl voice>

BTW csak engem zavar, hogy a postodban nincsenek ki-escapelve az idézőjelek?
Too much programman, i guess...
Failure is the default option

Kvikveg

Quote from: Xzone on 2008-12-04, 19:04:45
Quote from: kikuchiyo on 2008-12-03, 23:30:12
Kicsit túlszenveded szerintem ezt a Ghostolást... :/

Én gondoltam rá, hogy csinálok egy "Kvikveg postjai az elmúlt 2 héten, amelyekben nem szerepel a "ghostolás" szó."-listát. Nem lett volna hosszú :P
:lol:
ghost!

Clonezillan gondolkodtam, de nem ismerem.

Kivanjatok sok sikert holnapra, ismeros XPjenek osszekaparasahoz. Ha sikerul, vegre kialhatom magam.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Moha

Tud valaki ajánlani olyan szoftvert, amivel egyszerűen lehet falinaptárat készíteni? Olyanra gondolok, ami egy oldalra kirakja mind a 12 hónapot +1 képet.

Zsiga

Quote from: Moha on 2008-12-05, 16:47:33
Tud valaki ajánlani olyan szoftvert, amivel egyszerűen lehet falinaptárat készíteni? Olyanra gondolok, ami egy oldalra kirakja mind a 12 hónapot +1 képet.
Microsoft Publisherben (Office része) van vagy százféle naptár-sablon.

Flaser

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-04, 19:58:21
<girl voice>You are such a meanie!!!!</girl voice>

BTW csak engem zavar, hogy a postodban nincsenek ki-escapelve az idézőjelek?
Too much programman, i guess...

JeneyGábor - Hogyan néz ki egy igényes dokumentum?
http://www.mediafire.com/file/bznzwygwjn5/iras_kinezet.pdf
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."

kikuchiyo

Vistát használó kollégák ellenőriznék az alábbi parancsot?

route add 1.2.3.4/240 4.3.2.1

(run as administrator)

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-05, 20:52:44
Vistát használó kollégák ellenőriznék az alábbi parancsot?

route add 1.2.3.4/240 4.3.2.1

(run as administrator)
Működik. (Legalábbis annyit dob válasznak hogy "OK!".)

kikuchiyo

Akkor nem működik, mert elvileg kékhalasztania kéne a rendszert... :D

Zsiga

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-05, 22:03:39
Akkor nem működik, mert elvileg kékhalasztania kéne a rendszert... :D
:D

Próféta

Nem csak akkor hal el, amikor utána kiszeded ezt a sort a routoló táblából? Én így láttam a neten (hupon egész pontosan).
Majd ha lesz kedvem, a hétvégén megnézem Vistából :D

Mondjuk biztonsági veszélyt nem nagyon hordoz magában ez a hiba, de a 240 bites netmaszk akkor is aranyos :).

EDIT:
QuoteThe crash does not always occur instantly after executing the provided sample program; it may take a while until the corrupted memory is accessed, causing the operating system to crash with a blue screen.

Zsiga

Quote from: Próféta on 2008-12-06, 01:15:06
Nem csak akkor hal el, amikor utána kiszeded ezt a sort a routoló táblából? Én így láttam a neten (hupon egész pontosan).
Majd ha lesz kedvem, a hétvégén megnézem Vistából :D

Mondjuk biztonsági veszélyt nem nagyon hordoz magában ez a hiba, de a 240 bites netmaszk akkor is aranyos :).

EDIT:
QuoteThe crash does not always occur instantly after executing the provided sample program; it may take a while until the corrupted memory is accessed, causing the operating system to crash with a blue screen.
Utána rögtön ki is szedtem, de kékhalál még mindig nem volt. :)

NLZ

Hogy lehet XP alatt a legkönnyebbben megnézni, hogy mióta van telepítve a rendszer?
[reserved]

kikuchiyo

c:\System Volume Information létrehozási dátuma?

NLZ

[reserved]

TurboK

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-06, 13:38:43
Nálam ez teljesen más dátum mint a telepités ideje, viszont a c:\windows létrehozási ideje stimmel.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboK on 2008-12-06, 14:15:56
Quote from: kikuchiyo on 2008-12-06, 13:38:43
Nálam ez teljesen más dátum mint a telepités ideje, viszont a c:\windows létrehozási ideje stimmel.
nekem meg az nem stimmel, hanem a sysvolinf, a recycled illetve a docs and settings könyvtár létrehozási ideje a jó, illetve még jók a c gyökérben pár file, mint autoexec.bat, config.sys stb

kikuchiyo

Terminálból: systeminfo

...bár nálam nem az eredeti telepítés idejét mutatja, hanem azt, amikor a helyreállító konzollal kénytelen voltam kijavítani a rendszert.

TurboK

Quote from: kikuchiyo on 2008-12-06, 14:50:43
Terminálból: systeminfo

...bár nálam nem az eredeti telepítés idejét mutatja, hanem azt, amikor a helyreállító konzollal kénytelen voltam kijavítani a rendszert.
Mivelhogy az is rendszertelepitésnek minősül, annyi különbséggel hogy régi beállitásokat megtartja.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Moha

Quote from: NLZ on 2008-12-06, 11:38:07
Hogy lehet XP alatt a legkönnyebbben megnézni, hogy mióta van telepítve a rendszer?
Everest simán megmondja. Nekem a régi rendszerem telepítve lett 2003.08.20 és használtam kb 2008.08.25-ig. :D

Én

Quote from: Moha on 2008-12-06, 15:41:37
Everest simán megmondja.
:tezsvir: Operációs rendszer -> Operációs rendszer -> Operációs rendszer tulajdonságai alatt, Opr. telepítés dátuma.

Kvikveg

AUTOEXEC.BAT  2004.02.04  :eek: :haha:

NLZ

De a könnyű kategóriába nem sorolom be azt, hogy letöltök/telepítek mindenféle felesleges programot, amit aztán úgyis törölnék. :F
[reserved]

Kvikveg

Kene egy olyan DVDlejatszo program, ami nem ijed meg annyira mihelyst felbukkan egy felirat, hogy fekete-feher filmet csinaljon a szinesbol.

edit: a Nero recode es az mplayer csodakra kepes. De azert jo lenne valami user-friendlybb eljaras is.

Cobra

CCCP codec pack? Mplayerc simán lejátszik DVD-t ffdshow-val.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-12-06, 22:30:43
CCCP codec pack? Mplayerc simán lejátszik DVD-t ffdshow-val.
Van, elinditottam, A nagy balhe, kep OK, de a jobb also sarkaban kb mint egy minikep, valami vibral. A menunel most nem mentem tovabb, nincs kedvem gepujrainditashoz. :/

Cobra

Akkor még PowerDVD-t próbáld, ha azzal se jó, akkor valószínűleg videodriver gond lesz.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: Cobra on 2008-12-06, 23:49:10
Akkor még PowerDVD-t próbáld, ha azzal se jó, akkor valószínűleg videodriver gond lesz.
A PowerDVD volt az elso. :(