Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: cassiehuhh.. én mindent megpróbáltam, de nem sikerül belépnek sehogy.. tudna vki segíteni??? mert próbáltam total commanderrel eg mindenhogy de nem jött ösze :S
Nem tudom, honnan szedted elõ ezt a postot, amire reagáltál, de már régen nem a 2121-es, hanem az alap 21-es porton megy az AHQ, szóval nem csoda, hogy nem engedett be. :) Próbáld meg az alap porton és mennie kell.

Ja, és hasonló kérdéseket legközelebb ebbe a threadbe tedd fel.

Alkyra

Srácok, vettem egy dvd lejátszót s szeretném megkérdezni, hogy ahhoz hogy megnézzek rajta egy dvd filmet, miként, hogyan s mivel kell kiírnom a dvd-t hogy lejátsza?(a lejátszó támogat minden divx-es formátumot s egyéb dolgokat is(mp3, jpg stb...) s tud írt dvdket is lejátszani)
Nem akarok semmit elcseszni(drága az üres dvd nah.:D)

Tudtok segíteni?

**
Elõször kiírom a Chobitot s a Kiddy Grade-t s megnézem rajta.^^
MUHAHAAHAAAA:D. Mostmárcsak kéne egy minõségi nyomtató, ami színes képeket is csinál s onnantól már király a dolog.:whoah: :whoah:
**

Moha

A rendes DVD formátumú filmek általában ISO formában vannak, azokat meg csak simán kiírod Nero-val vagy Alcohol-lal és kész. Amúgy ha nem vagy biztos a dolgodban, elõbb próbáld meg kiírni egyb újraírható lemezre, aztán ha jó, akkor mehet simára is. :)
Ha divx-es akkor meg az animék nagy részét is vinnie kell, bár azok között is lehet, olyan, amivel nem boldogul (pl. a miént egyes Xvid kódolásokat nagyon nem szeret)

Cobra

Az ogm-et és az mkv-t nem fogja szeretni, azokat át kell konvertálnod, de az avi-kat le fogja játszani. Ha a felirat külön van, de ugyanaz a filenév, akkor meg kell, hogy jelenítse.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Alkyra

Köszi srácok.
Majd meglátjuk holnap.:)

Moha

Quote from: CobraAz ogm-et és az mkv-t nem fogja szeretni, azokat át kell konvertálnod, de az avi-kat le fogja játszani. Ha a felirat külön van, de ugyanaz a filenév, akkor meg kell, hogy jelenítse.
A miénken (Orion) nem muszáj, hogy ugyanaz legyen a filenév, hanem a film lejátszása elõtt ki lehet választani hozzá a feliratot.
És amúgy asszem van olyan típus, ami elboldogul az ogm formátummal is (mkv-t nem tudom).

Cobra

Úgy tudom, az ogg hangot tudják a jobb chipesek, de az ogm-et nem biztos, de elképzelhetõ.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Quote from: m46u5Hát én erre sajnos csak azt tudom mondani, hogy :G (pl "Adobe Premiere tutorials"), lévén már nagyon régen szórakoztam ilyennel.
Azért itt van néhány link: 001, 002, 003
De pl a Total Training is nagyon sok tutorialt készített az Adobe termékekhez (is) video formátumban, ilyeneket tudsz tölteni donkey-ról (van sok), de szerintem torrenten is találni.
Célszerû amúgy video tutorialokat keresni, mert akkor csak végig kell nézzni, hogyan kell megoldani az adott szerkesztést.
Bonci uzeni: nala semmilyen p2p program nem megy, tobbek kozott a donkey és a bittorrent sem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Alkyra

#3518
Vlk tudna ajánlani egy NORMÁLIS video converter progit, mely képes xvidet divx-be konvertálni? S vlk megtanítana, hogy miként kell normálisan kiírni egy dvd-t menüvel meg minden egyébbel?
(PowerProducerem van)Vagy tudna egy jobb progit ajánlani?

Elõre is köszi.

Kuroi Tenshi

Nekem is lenne egy rövid, ambár nagyon :lame: kérdésem...
Egy sorozatot akarok kiírni DVD-re, de pont néhány MB-on múlik, hogy nem fér rá az egész - jó :lame: helyzet, nem?
Szóval: milyen progival lehet egyszerûen ogm-fájlokat editálni, megrövidíteni?

Elõre is köszi és bocs a béna kérdésért! :)

Alkyra

Virtual Dub Mod.
Legjobb.Ingyenes. Tökéletes. csak jó gép kell hozzá meg egy kis angol tudás.


m46u5

Quote from: AlkyraVlk tudna ajánlani egy NORMÁLIS video converter progit, mely képes xvidet divx-be konvertálni? S vlk megtanítana, hogy miként kell normálisan kiírni egy dvd-t menüvel meg minden egyébbel?
(PowerProducerem van)Vagy tudna egy jobb progit ajánlani?

Elõre is köszi.
1. Van egy nagyon bonyolult, és nagy tudást igénylõ program, melyet az xvid codec mellé adnak (ha feltelpíted, de általában a codecpak-okban is megtalálható), az a neve, hogy "Nic's Mini AviC FourCC Changer" (menüben csak "FourCC Code Changer"-ként találod.
No ebben a programba betöltötd az xvid-es filmet (ha tényleg xvid-es akkor a felsõ legördülõ menüben xvid jelenik meg), majd a második listából kiválasztod a divx-et, majd katt az Apply gombra. Kilépés, és lám divx-es kódolású lett a filmed (kb 10mp alatt megvan a mûvelet beleértve a program elindítása, és a film megkeresése is :))
2. mACSman oldalán nézz körül.
De ha megmondod mi az "alapanyag" (tehát mit akarsz kiírni - avi, iso, vob, stb...) akkor azt talán itt a fórumon is meg tudja valaki mondani (esetleg én is).
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Alkyra

Kösz öreg.Életet mentettél.

Moha

Quote from: m46u51. Van egy nagyon bonyolult, és nagy tudást igénylõ program, melyet az xvid codec mellé adnak (ha feltelpíted, de általában a codecpak-okban is megtalálható), az a neve, hogy "Nic's Mini AviC FourCC Changer" (menüben csak "FourCC Code Changer"-ként találod.
No ebben a programba betöltötd az xvid-es filmet (ha tényleg xvid-es akkor a felsõ legördülõ menüben xvid jelenik meg), majd a második listából kiválasztod a divx-et, majd katt az Apply gombra. Kilépés, és lám divx-es kódolású lett a filmed (kb 10mp alatt megvan a mûvelet beleértve a program elindítása, és a film megkeresése is :))
Jó leírás! :rotflol:
Amúgy hasznos kis program. Nekem pl. a videoszerkesztõ nem volt hajlandó betölteni az XviD-es avikat. Ezzel a progival átállítottam DivX-re és most már lazán megnyitja. :D
Meghát, mivel a DivX és az XviD is MPEG4 alapú codec, általában kölcsönösen le tudják játszani egymás filejait.

Alkyra

Nekem van egy nagy problémám:
Ugye vettem egy PSP-t. A régi gépemen tökéletesen müködött, semmit nem kellett vele csinálni.
Tudtam downgradelni, játékokat játszani rajta, másolni, filmet nézni stb...
Ám lett egy új gépem. Halvány lila gözõm sincs miért, de egyszerûen itt nem mûködik.
ill. látja, rá tudok csatlakozni a gépre, s fájlokat is tudok rá másolni, de amikor azt mondom, hogy csináljon bele egy könyvtárat, akkor már írás hiba van.(Késletett Írás nem lehetséges. Ezt íjra ki.)
Próbáltam újrarakni a drivereket, formatálni a PSP-t, letölteni a legfrisebb dolgokat hozzá, más usb csatlakozón megnézni(4 db van)
Semmi nem ment.

A vicces az, hogy más számítógépeken, meg tökéletesen megy.(3man próbáltam ki. 1 laptop s két normális gépen.)
Szal most nem tudom mi a hiba. Valszeg a Windows...letöltök egy knopixet, meglássuk, hogy linux alatt megy-e a cucc.(ha igen kidobom az ablakon az erdeti windosomat...)
De ha vlknek van más ötlete akkor kérem szóljon.Elõre is kösznöm.

Moonshiner

Most ide is leírom, mert sürgõs: van végre bittorrentem, megnyitom a torrentfájlt a programmal, de a letöltés nem indul el. Most miért csinálja ezt? Már két hónapja várok erre a mangára!

Alkyra

1. Ajánlott Bittorrent progi: bitcomet(//www.bitcomet.com)
2. Gyõzödj meg róla, hogy Tracker megy s nem utasított vissza.(vagy nem is létezik)
3. Gyõzödj meg róla, hogy van Seeder.(azaz feltöltõ akinek teljesen megvan a fájl)
4. Várni kell egy kicsit, míg a géped csatlakozik a többi számítógéphez.(5-6 perc)
5. Be van-e állítva rendsen a program?(max fel s letöltési sebességed s a port)
6. A tûzfalad nem tiltja le?
7. S a Windows tûzfala?

Egyenlõre ennyi. Ha ezek után se megy, akkor csinálj róla képet, mond meg a fájl nevét s megnézem mit tehetek.

Necrid^

Quote from: MoonshinerMost ide is leírom, mert sürgõs: van végre bittorrentem, megnyitom a torrentfájlt a programmal, de a letöltés nem indul el. Most miért csinálja ezt? Már két hónapja várok erre a mangára!
Mi az hogy nem indul el? milyen progit használsz? seedelik egyetalán a torrentet? kicsit részletesebben.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Quote from: MoonshinerMost sikerült végre installálni a bittorrentet, megnyitottam a torrentfájlt, és erre meg nem tölt. Sürgõs segítségre lenne szükségem, mert már nagyon nagyon meg szeretném nézni azt a mangát. Köszönöm.
egy kicsit jobban írd körül a problémát légyszíves. :)
tûzfalad van pl? vagy router? esetleg egyetemi hálózatot használsz? stb :)

szerk: ajánlott bittorrent progi: µTorrent :D

Moonshiner

Már várok egy jó órája. A programot BitTorrent-4.0.4.exe néven töltöttem le. És csak annyit csináltam, hogy a file/ open torrent file-ban kikerestem a dolgot. Maximum upload-nál olyan 34kb-n van, alatta pedig: uefuzufz.rar van. done: 0.0% ?remaining.
Az upload és a download is 0kb/sec.
És iskolai hálózaton van. Most könyörögtem ki a rendszergazdától, hogy installálja már.
A porthoz gõzöm sincs, h. mit kell írni de ez van benne: 6881 (0-65535)
a tûzfalakhoz meg sajnos nem értek. :(

Fazék

#3531
Tudnátok mondani valami olyan programot, ami megbízhatóan emulál neten keresztül hálózatot? A probléma:

Baldur's Gate-et játszanánk Feldinnel, de ahogy nézem a multiplayer lehetõségek között TCP/IP, IPX, Modem (ez nem választható ugyebár, mert nincs :)) és Direct Connect lehetõségek vannak. Már nagyon belelovalltuk magunkat, hogy játszani fogunk, szóval hálásak lennénk, ha valaki elõállna vmi javaslattal :)
Elõre is köszi! :)

szerk: hirtelen ezt a Hamachi nevû izét találtam :) lehet hogy beválik :)

Moha

Quote from: MoonshinerMár várok egy jó órája. A programot BitTorrent-4.0.4.exe néven töltöttem le.
Alap BitTorrent progi eléggé fapados, de attól függetlenül mennie kellene, ha minden jól van beállítva. Gyanítom, hogy valami tûzfal program (pl Winfos beépített tûzfala) blokkolja a kapcsolódást. Jobb programok ilyenkor kiírnak valami hibaüzenetet, amibõl látod, hogy pl nem tudott a trackerre kapcsolódni. Nézd meg másik bittorrent klienssel, hátha megy.
Amúgy lehet, hogy vicces kedvében volt a rendszergazdátok, és felrakta ugyan a programot, de a hálózatról meg letiltotta. :hehe: Szóval ha nem tudsz szabadon kapcsolódni a netre, csak pl. bizonyos portokon, akkor semmilyen p2p rendszer nem fog menni, se bittorrent, se más.
No és ha kívülrõl nincs forwardolva a figyelt portod, akkor sokkal lassabb lesz a letöltés (mundjuk attól még el kellene indulnia)

Fazék

#3533
Elképzelhetõ, hogy egy Intel T440BX-es alaplap fölismer és normálisan kezel Windows XP-vel, egy 200GB-os winchester-t, de nála kb fél-1 évvel újabb Silicon Graphics gép (4-5 éves), Win2000 server edition-nel nem vágja? Pontosabban, mikor beleraktuk, 200GB-osnak látta, de a könyvtárak felébe nem lehetett belépni, szinte nem is lehetett másolni róla. Szóval inkább gyorsan ki is vettük a gépbõl, mert rendszerindításkor konzisztencia-ellenõrzést is végre akart hajtani a vinyón, amit inkább gyorsan átugrottunk. Most elhoztam Nakedape vinyóját és külsõ usb-s rack-be rakva 100%-osan mûködik. Létezik valami megoldás rá, hogy a SG gépen Win2000 alatt is normálisan mûködjön a 200GB-os winchester? Amennyiben az oprdsz nem lehet hibás és vszleg az IDE vezérlõje kevés hozzá a gépnek, akkor esetleg egy PCI-os IDE vezérlõkártya vétele elképzelhetõ, hogy megoldja a helyzetet? Elõre is köszi a segítséget

Moha

Tudtommal win2000 nem kezeli rendesen a 200GB-os vinyót. Asszem winxp sp1 kell minimum a 160-as és afölötti hdd-hez, de errõl kérdezz meg egy okosabbat is, mert nem vagyok benne biztos. :)

Mattanja

Quote from: MohaTudtommal win2000 nem kezeli rendesen a 200GB-os vinyót. Asszem winxp sp1 kell minimum a 160-as és afölötti hdd-hez, de errõl kérdezz meg egy okosabbat is, mert nem vagyok benne biztos. :)
Én úgy tudom, hogy sp2. Nálam legalábbis az kellett, anélkül csak kb. 130 gigát ismert fel.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Fazék

Köszi a segítséget, ez egész egyértelmûen megmagyarázza az eseményeket. Sajnos :(

Most tehetünk föl arra a gépre is egy XP-t? nem kicsit lesz szenvedés azt hiszem... már az elõzõ szerver gépben lévõ scsi vinyókkal is szenvedtünk XP alatt :(

m46u5

Quote from: FazékKöszi a segítséget, ez egész egyértelmûen megmagyarázza az eseményeket. Sajnos :(

Most tehetünk föl arra a gépre is egy XP-t? nem kicsit lesz szenvedés azt hiszem... már az elõzõ szerver gépben lévõ scsi vinyókkal is szenvedtünk XP alatt :(
Nekem egész idáig SCSI-n volt (ill. még most is van) az oprendszerem (WinXPEngSp2), és sosem volt gond még a telepítésnél sem.
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

Fazék

Quote from: m46u5Nekem egész idáig SCSI-n volt (ill. még most is van) az oprendszerem (WinXPEngSp2), és sosem volt gond még a telepítésnél sem.
oké, nálunk vszleg az lehetett a gond, hogy a kérdéses scsi vinyókon raid-ben halott win2000 server rendszer volt, amibe sehogy se tudtunk életet lehelni :) naívan gondoltuk, hogy majd xp-bõl kimentjük róla az adatokat, hisz az úgyis látja az ntfs vinyókat. de nem jött be a számításunk :o
max formázni tudnánk a scsi vinyókat, de használni csak így nem engedi :(

m46u5

Quote from: Fazékoké, nálunk vszleg az lehetett a gond, hogy a kérdéses scsi vinyókon raid-ben halott win2000 server rendszer volt, amibe sehogy se tudtunk életet lehelni :) naívan gondoltuk, hogy majd xp-bõl kimentjük róla az adatokat, hisz az úgyis látja az ntfs vinyókat. de nem jött be a számításunk :o
max formázni tudnánk a scsi vinyókat, de használni csak így nem engedi :(
Konvertáld át az ntfs-t fat32-vé és minden adathoz hozzáférsz.
(pl progi: PartitionMagic)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."