Konkrét esetekben a manga vagy az anime a jobb?

Started by Ramiz, 2004-04-07, 18:10:29

Previous topic - Next topic

Gab3c

OFFtopic: Tulzas hogy nem okoz gondot, de javareszt ertem es van szotaram is :) A mangak szovege nem cizellalt irodalmi stilus :D
Tanulni nem reg tanulok, iden megyek "kozepfoku"ra.
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

Meske

Quote from: White SeeDromatikus jelenetek
Romatikus jelenet? :rolleyes: Biztos érdekes lehet, de én még nem láttam ilyet egy animében sem... :hehe:

Romantikusokat annál inkább! :p

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Rounin

Quote from: White SeeDRészletesebben kidolgozotabbak.

Hááát... Ez max. nagyon nagy általánosságban lehet igaz. Én nem így tapasztaltam :rolleyes:

Rounin

Quote from: White SeeDAz animokban pedig sokkal jobbak a harci/romatikus jelenetek. Részletesebben kidolgozotabbak.

Ennek ellenére a Love Hina és a Berserk is magasan veri a romantikus jelenetek minõségében az animokat (egyéni ízlésem szerint) Hát ez van :)

Gab3c

Igy legalabb osszegyulnek a velemenyek, szoval jo munka volt WhiteSeed :jee:

Szerintem a manga minden teren jobb az animenel, az anime egyetlen elonye hogy a mozgasok folytonosak. De szerintem sok esetben erre nincs is szukseg egy tortenetben. Es eppen e hianya miatt lesz olyan jo suru a manga (az animehoz kepest meg plane) es ezert tobb dolgot mesel el nekunk.
/megj. azert bizonyos shoujo mangak tomenysege mar az erthetoseg rovasara megy, ez mar a lo tuloldalara valo eses, szvsz :)/

Persze en elfogult vagyok :D
Kimi Ga DVDk angol felirattal itt: http://www.hongfire.com/forum/showthread.php?t=14037
Many thx to ae101kai

zolan43

Szerintem a manga jobb.

Fazék

Quote from: zolan43Szerintem a manga jobb.
én csak pár pillantást vetettem a mangára és egyszerûen az anime után nem jött be a rajzstílus.. szóval ugyan nem teljesen jogos vélemény, de eddig én az anime mellett tenném le a voksomat Trigun-t illetõen. majd egyszer a mangát is elolvasom... tényleg, hány kötet van eddig belõle?

zolan43

Az alap Trigun 3 kötetes. kb 150 MB

A Trigun Maximum-hoz még nem volt szerencsém.

Rhyagelle

Battle Angel Alita: sokkal jobb a manga. (+ az anime kb az elõzményt dolgozza fel)
Berserk: szintén a manga viszi a pálmát szerintem (amedig az animét megcsinálták addig biztosan)
Gto: Jobb a manga...
Gantz: ----------"-----------
Love Hina: 100x ----------"-----------

Nem azt mondom, hogy manga MINDEN, mert sokminden hiányzik a mangákból, (OST, a kiváló hangszínészek, színek :), mozgás), így nem helyettesítheti az animét. De nekem álltalában jobban lejön a világ, és a történet hangulata. Meg ami pozitívum a mangában a saját tempódban haladsz, míg az animében ha elhúznak v elsietnek egy jelenetet (jó az utóbbi nem vsz), azzal nem lehet mit kezdeni. És vannak olyan apró poénok, amik elvesznek amiatt mert mondjuk egyidõben történnek a fõ cselekménnyel. Pld valamelyik szereplõ mormogása, amit a mangában szépen kiírnak apróbetûvel és lehet rajta derülni.
Jah és arra is vigyázok, hogy csak a jó mangákat olvassam végig (jó ==  >5-7 volume).

Mindezen szövegelésem ellenére sokkal kevesebb mangát olvastam, mint animét néztem..... :D
May the eternal fire of the Heaven burn your soul!

Ramiz

Quote from: Fazékén csak pár pillantást vetettem a mangára és egyszerûen az anime után nem jött be a rajzstílus...
Csatlakozom. Mangában teljesen máshogy, és ráadásul össze-vissza néznek ki a szereplõk.

Gantz: mangában is vacak. :D

Love Hina: animében vontatott és unalmas. Lehet, hogy mangában kéne megpróbálnom?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Aidan

nem tudom figyelte már e itt valaki, de pl. az inuyasha mangákban sesshomaru annyit dumál az anime-beli karakteréhez képest, hogy az valami elképesztõ...az animeban egy sokkal misztikusabb valaki...bár mielõtt elveszti a karját az anime-ben is többet beszél...
ok, ennyi
He, who hopes not to win, has already lost.

I believe in karma, do good things and good things happen.

shiri

Sokan mondják, a FMA anime jobb mint a manga... sztem fordítva van... sztetek???

zolan43

Quote from: shiriSokan mondják, a FMA anime jobb mint a manga... sztem fordítva van... sztetek???

Manga jobb!
A legutolsó fejezet (ch50) amit kiadtak brutális...

Necrid^

Quote from: zolan43Manga jobb!
A legutolsó fejezet (ch50) amit kiadtak brutális...
Egyetértek. én is maradok a Mangánál.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

zolan43

Az anime jobb, mert pont idõben hagyták abba...

Nimlot

Emberek szerintetek mangában vagy animében jobb a Chobits, ill a Midori no Hibi?
"Being too kind is also... cruel!"

thely

Chobits nekem mangaban jobban teccet. Midorit nem volt erom vegignezni elso 3 resz utan, mangajaval meg nem talalkoztam, igaz, downloadanime.org-on fentvan az elso 2(3?) volume online olvasnivalokent. Persze angolul.
Do you Believe in your Dreams ?  :)
--------------------------------------

zolan43

Quote from: NimlotEmberek szerintetek mangában vagy animében jobb a Chobits, ill a Midori no Hibi?

Szerintem a Midori no Hibi esetében a manga egyértelmûen jobb: az anime kissé rövidke azzal a 13 résszel.

Ha nem idegenkedsz a másodfordításoktól, akkor a MANGAzin-on fönt van mindkét manga teljesen magyarra lefordítva.

Ramiz

Elkezdtem a Ghost in the Shell mangát.
Nem merem összehasonlítani semelyik animével, mert a GitS eleve olyan, hogy mindegyik interpretáció más (roderick kedvenc témája :D ). Mindenesetre Batou még nyomeszebbül néz ki, Aramaki tényleg majomnak tûnik (és úgy is "becézik" :D ), Motoko meg néhol baromi jól. :3x3: :D A sztori (nem hosszútávon, hanem rövid történéseket tekintve) a SAC-szel vetekedik bonyolultságban, néhol csak harmadszorra értettem meg, hogy mi történik, néha még akkor sem. :D Dacára a rengeteg lábjegyzetnek. De hogy pontosan hogy mûködik a ghost-hack (milyen csatornákon keresztül, mi dönti el, hogy ki nyer stb), még mindig nem értem. :lame:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

zolan43

Quote from: RamizDe hogy pontosan hogy mûködik a ghost-hack (milyen csatornákon keresztül, mi dönti el, hogy ki nyer stb), még mindig nem értem. :lame:

Szerintem azon múlik a ghost-hack sikeressége, hogy a célszemély, vagy a környezete idõben észleli-e a törõprogram által a hálózaton keresztül küldött "adatcsomagokat".

roderick

#50
Quote from: RamizDe hogy pontosan hogy mûködik a ghost-hack (milyen csatornákon keresztül, mi dönti el, hogy ki nyer stb), még mindig nem értem. :lame:

Ghosthack a "hálozaton" keresztül megy, mert minden cyberbrain hozzá van kötve ehhez, habár ezt inkább a SAC-ban fejtegetik állandóan, mert ugye standalone mód az amikor megszünteti az agy a kapcsolatot a hálóval, vagylegalábbis így vettem ki. Amúgy meg szimpla programozáson múlik a dolog felteszem, olyasmi lehet mint a Cyberpunkban/Shadowrunban, hogy gondolattal írja a programot, nem kell bepötyögni.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Squazee2005

Hm... hát lássuk csak:

Kamikaze Kaito Jeanne: Elõször animében láttam és nagyon tetszett. Aztán elolvastam a mangáját és hát az milliószor jobb volt! Teljesen máshogy volt a történet alakulása, jóval részletesebb volt a manga. Az anime és a manga egy teljesen más világ számomra.

Midori no Hibi: A manga. Egyértelmûen. Az animét az elsõ részek után abbahagytam.

Detective Conan: Az anime egyetlen negatívuma, hogy néha olyan rondán rajzolják meg a szereplõket, hogy az már nekem fáj. lehet, hogy én vagyok túl kényes az ilyen dolgokra, de a guta tud megütni egyes részek rajzolásán. Itt fõleg az elsõ 100 részen belüli részekre gondolok. Talán itt is jobb a manga, bár el kell ismerni, az anime is remekül sikerült.
Furcsa, mert az animébe általában beletömörítik a manga lényegét, itt pedig pont fordítva volt a helyzet, nagyon kitömörítették.:)

Ranma 1/2: Itt nekem döntetlen, mindkettõ egyformán tetszett.

Inuyasha: Hm... az anime tetszett jobban, hogy konrétan miért azt nem igazán tudom. ^^"

Maron

Quote from: Squazee2005Detective Conan: Az anime egyetlen negatívuma, hogy néha olyan rondán rajzolják meg a szereplõket, hogy az már nekem fáj. lehet, hogy én vagyok túl kényes az ilyen dolgokra, de a guta tud megütni egyes részek rajzolásán. Itt fõleg az elsõ 100 részen belüli részekre gondolok. Talán itt is jobb a manga, bár el kell ismerni, az anime is remekül sikerült.
Furcsa, mert az animébe általában beletömörítik a manga lényegét, itt pedig pont fordítva volt a helyzet, nagyon kitömörítették.:)

Megvédem az elsõ 100 részt^^;; Azért ott azt is fegyelembe kell venni, hogy nem mai darabok, '96-97-es cuccról van szó, ma már összehasonlíthatatlanul jobbak a rajzok.  És azért a manga rajzstílusa is rengetegett változott, az indulás óta^^; Jó, idõnként becsúszik egy-egy rondábban megrajzolt rész, de evvan^^; Egy 400+ részes sorozat esetén én ezt még megbocsáthatónak érzem.

Ha már Conan, akkor leírom a véleményem én is. Én mind a mangát, mind az animét nagyon szeretem, de ha már választanom kell, inkább a manga. Mert az anime iszonyat hosszú, amivel csak annyi a bajom, hogy tele van anime originallal, ami nem lenne gond önmagában, mert vannak köztük jók (pl Inuyashát nem láttam végig, de ami láttam anime originalt, az tetszett, sõt az utolsó, 418. rész egy nagyon jól sikerült darab szvsz), csak általában ezekben a részekben az unalomig szerepeltik a Detective Boys-t, és nagyon sokan unják már õket. Mielõtt úgy istenigazából nekiültem volna a mangának elolvasni, én sem bírtam õket túlzottan, de a manga után viszont megszerettem õket. Pont annyit szerepelnek, amennyit kell. És én megértem, hogy kellenek az anime originalok, mert így is kb 50 fejezettel jár elõrébb a manga, és húzni kell az idõt, de ezek a részek sokszor nem túl jók. Szerintem legalábbis. Mondom, vannak jó részek (pl 418), de többnyire ez van sajnos. De attól még nagyon szeretem az animét, mert mozognak a figurák, és a seiyuuk egytõl egyig nagyon jól hozzák a figurájukat :)

OFF: ha már Conan, akkor örüljünk, mert jövõre 10. évforduló (az animéé, a mangáé tavaly volt), és az új op alapján ígéretes lesz a karácsonyi vagy újévi special =) És a10. movie-t nagyon várom, kíváncsi vagyok, mirõl szól majd (és most hová rakják xD Tengeralattjáró és ûrhajó még tuti nem volt benne xD)

Squazee2005

#53
Hehe... mondtam, én az ilyenre érzékeny vagyok, de kárpótol érte a manga rajzolása, ami egyszerűen fantasztikusan kifejező és gyönyörű. *Squazee a túlzások tengerén*
OFF én is: Bizony, alig várjuk az ünnepeket és azt a special-t. :lazza:  Én az űrre szavazok. XXD Egyébként kíváncsi lennék, milyen filmet dobnak összet. Remélem a 9-esnél jobbat. *sóhajt* Bár az se volt rossz. ^^ *DC mániákus*

Ehem... a One Piecet kihagytam. Nekem tetszik mangában és animében is. A mangából megtudtam, miért van Luffy arcán vágás, meg ilyenek, az animében meg nagyon jól megrajzolták a jeleneteket...szóval újabb döntetlen. ^__^ :jee:

katedralis

[COLOR="RoyalBlue"][/COLOR] Én a mangát olvasom el elõször legtöbbször és utána nézek animét, ha van. Ezek alapján a mangát részesítem elõnybe.

Andi

Szerintem....

Akira - a manga jobb
Gunnm - szintén
Berserk - anime
Wolf's Rain - az 1 olvasott kötet alapján nem tudom eldönteni ^^"
Hellsing - manga

Ramiz

Quote from: AndiAkira - a manga jobb
Hellsing - manga

Berserk - anime
Elsõ kettõvel mélységesen egyetértek, de Berserk? Miért?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pagan

Quote from: RamizElső kettővel mélységesen egyetértek, de Berserk? Miért?
Igazság szerint nekem is jobban bejön az anime, de ez lehet betudható a frusztráltságomnak, mert a manga jó ideje nem halad sehova, az egész átcsapott kis túlzással céltalan mészárlásba, mintha az alkotónak nem lenne semmi elképzelése, mit is kezdjen a történettel. Az anime kiragadta a manga legértékesebb részét, és egy viszonylag kerek történetet gyúrt belőle. Az igaz, hogy hogy a manga jobban meg van rajzolva, és az erőszak is hangsúlyosabb benne, de szerintem ezek másodlagos dolgok, az anime nagyon jól áthozza a történet lényeget (azt, hogy a túlzott ambíció hova is vezethet).

roderick

Quote from: PaganIgazság szerint nekem is jobban bejön az anime, de ez lehet betudható a frusztráltságomnak, mert a manga jó ideje nem halad sehova...
Nos igen, ez elég általános vélekedés ahogy kiveszem, szerintem amiatt van mert legtöbben a mangát az anime után kezdik el (pont ez a reklám volt az anime célja :)) éshát az anime az még a "standardabb" fantasy részét dolgozza fel az eredeti történetnek...
Amúgy nekem is elsöre a manga elég visszásnak tünt, annyira barbár, eröszakos volt az aninméhez képest (amit szintén nem a gyerekmese kategóriába szokás sorolni:)), de azért mostanában már nem nagyon tudom megérteni az olyanokat akik szenvednek, hogy unalmas, meg sehova se vezet. Most nem akarok belemenni olyanba, hogy megpróbáljam rátokeröltetni a véleményem, hogy valójában miröl is szól a Berserk szerintem (de NEM az anime története az ami dominál benne, ezt leszögezném), másrészt legoptimistább becslések szerint is 40 kötetesre tervezik az egészet és azért, ha tetszik, ha nem egy nagy konfliktust szépen be illik vezetni. (éshát amint a mangaka is nyilatkozta, igazából még csak most kezdödik a Berserk:))
Volt ennél sokkal értelmetlenebb mészárlás is a történetben, a mostani részek már határozottan mutatnak egy irányban, igaz talán nehezebb elvilselni a filleresebb részeket, ha lassan jön ki, mintha egybe kap az ember 20 kötetnyi tömör barbár gyönyört:)
(hehe, és van Roderick nevü szereplö is, habár általában Rodrick-nak fordítják :))
Spoiler:
[COLOR="White"]Énazt mondom, amit túljutunk a soksok Kushian lemészárlásán, utánna lesz nemulass, ha végre találkoznak Griffith új cimborái és Gattsék[/COLOR]
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Sztem is egyre jobb a Berserk manga. Végre az utolsó jópár chapter-ben, már történnek is komolyabb dolgok, tény hogy egy kicsit sok volt a mészárlós jelenet, de vszleg csak azért érezte így az ember, mert tényleg sokkal kisebb adagokban kapjuk, eddig is voltak ilyen részek, csak utána hamar jött tartalom is ezért megtévesztõ a mostani történethiány, ahogy roderick is írta helyesen. :)