M.A.G.U.S.- In character

Started by Tiaro, 2004-05-26, 11:10:03

Previous topic - Next topic

Tiaro

/* Helló mindenkinek, gondoltam megteszem a kezdő lépéseket, és megnyitom ezt a topicot. Ha valakinek van kedve beszállni, az pls pmben jelezze, ne rodítsuk össze a történetet. Nem tudom, mennyire van ebben a fórumban létjugosultsága, de a Vampire topic mellett tán elfér ez is... (Ugye, moderátorok...?  :merci: ). A kaland egyébként már lejátszott, és a tapasztalatok szerint igen tág lehetőségek állnak benne rendelkezésre, (bár ha valaki olvasta a Karnevált, néhány motívum ismerős lehet benne  :) )
Szóval szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt. Ja, és a pmben küldjetek pár szót a karakterekről is, ide csak azt írjátok, amit mások is láthatnak, úgy jobb a dolog. */
I walk a lonely road / The only one that I have ever known
Don't know were it goes / But it's home to me and I walk alone
I walk this empty street / On the boulevard of broken dreams
Where the city sleeps / And I'm the only one and I walk alone

Tiaro

A tenger nyugodt volt, mintha mindig is ilyen lett volna. Aki még nem látott igazi vihart, az nem is gondolná, mennyire más tud lenni olykor az összkép. A háromárbocos, vén karakka halkan rencsegve, ringatózva szelte a habokat, a vitorlákat egyenletes, lassú szél dagasztotta, a taton virító zöld-arany zászló egykevűen csattogott, a horizonton mintha eleven, fortyogó vérből bukkant volna elő a vakító nap. A sós szél könnyeket csalt a matrózok szemébe, a sirályok víjogva köszöntötték a hajnalt a hajó felett. Az égen egy felső se látszott, halványkéken tekintett le a parányi pontként sikló vitrolásra a szél. A fedélzetre most még a kevésbé bátrak is előmerészkedtek, vándorok, kereskedők, kalandorok serege bámulta az égi jelenést. A kormányos egykedvűen figyelte a távolt, és csak magában mormogott el egy gyors fohászt Anothhoz, hogy jószerencséjük kitartson még egy darabon. Eddig simán ment minden, de messzi még a Narvani part, és tapasztalatból tudta, hogy a tengerek istennője éppolyan szeszélyes, mint a birtokai felett sivító szél...

Tiaro

/* Kis helyreigazítás: Ramiz kollégának akadt egy jó ötlete: mi lenne, ha csak pmben kommunikálnánk, és én írkálnám le ide, mi is történik? Így sejtelmesebb, hangulatosabb, meg minden. Nem tudni, ki-kicsoda, lehet összeesküdni...  :bsd: Szóval ez egy (jó) ötlet, ha mindenkinek tetszik, ennél maradunk.*/

Tiaro

A roppant hajó két hete indult Abasziszból rakományával, és utasaival Narvan hírhedt kikötővárosa felé. A fedélzetén zötykölődő csapatban a világ összes tájának képviselői jelen voltak- nemes, és nemtelen, zsoldos, és szerencsevadász, íródeák, és kalmár... A tatfelépítmény előtt néhány szakadozott ruhájú fegyveres iszogatott röhögve valami azonosíthatlan eredetű italt- előttük egy leterített posztón egy marék réz hevert, a legnagyobb éppen bamba képpel, csalódottan figyelte egy rosszul sikerült gurítás következtében tulajdonost cserélt pénzhalmot. A fedélközi nyílások egyike mellett tiszta, finom ruhájú fiatal férfi állt a tengerben gyönyörködve, észre sem véve a másikat, aki látszólag egykedvűen, piszkálta ujjait egy hosszú acélpengével, közben lapos pillantásokkal méregetve őt. Az orrban sötét, cserzett bőrű alakok vették be magukat, bizalmatlanul kémlelve a többi utast, kezük sosem tévedt messzire széles, görbe kardjaik markolatától. Mintegy ráadásként, éjjel-nappal fegyveresek járőröztek a narvani hercegi hadsereg egyenruhájában. Nem is próbálták titkolni, hogy a vén karakka ezúttal fontosabb rakományt őriz egypár láb drága kelménél. Az utasok nagy részét a híres-hírhedt narvani álarcosbál vonzotta, amit mint minden évben, ezúttal is a hagyományokhoz hűen megtartanak Domvik tiszteletére... Ráadásul idén még a szokásos, egy hetes karneválon kívül egyéb látványosságokban is része lehet az idetévedőnek: nyílt titoknak számított, hogy a bál ideje alatt készül a hercegi pár bejelenteni lányuk eljegyzését is...

Tiaro

A narvani bál egy élő legendává változott az évek során. A világ minden tájáról gyűltek össze utcáin az emberek, hogy megtapasztalják a meséket- és általában nem kelt nagy feltűnést, ha néhányuk örökre eltűnik a vén város csatornáktól szaggatott utcáin. Van, aki a veszélyt keresi, van aki a gyönyört, és akadnak, akik magát a Halált- így, vagy úgy, de rendszereint mindegyikük megtalálja a számítását- bár nem feltétlenül úgy, ahogy azt tervezték. Hogy a korlát mellett támaszkodó alak miért tart Narvanba, talán csak ő tudná megmondani- de a furcsa, szinte közönyös arckifejezés, és az oldalán, nyíltan viselt két déli, olajban edzett hosszú penge mindenkinek elvette a kedvét a kérdezősködéstől. Fekete haja, cserzett, sötétebb bőre nomád származékra vallott, talán a nyugati sztyeppék végeláthatatlan fűrengetegeiből téved ide, talán a messzi délről- egyre megy. Furcsamód még senki se látta eddig az utzás során, sok elhaladó méregette lapos pillantásokkal az alakját, de a mandula-vágású kék szemek tekintetét kevesen állták sokáig. Mint például a vörös köpenyes, aki nemrég érkezett a fedélközi nyíláson át. Furcsa, szinte gyermeki arckifejezéssel szagolt bele a tengeri szélbe, kinyújtóztatta magát. Ahogy tekintete végigsöpört az utasokon, mintha megváltozott volna kissé- a derűs szemekben egy pillanatra másféle szikra lobbant, hogy el is múljon nyomban, amint észrevette a nomádot. Vörös köpenyét maga köré kanyarította a sós permet ellen, és leplezetlen kíváncsisággal méregette a másikat. Még akkorse kapta el a tekintetét, amikor összetalálkozott a korlátnak támaszkodó alakéval.

Tiaro

Sőt- egyszerre furcsa, halvány mosoly tűnt fel az ajkain, és bizalmasan közelebb sétállt a nomádhoz. A lassú, de félreérthetetlen mozdulatot, ahogy a kék szemű jobbját a markolatgombra tette, figyelmen kívül hagyta, és közvetlenül a fegyveres mellé állva támaszkodott a korlátnak. Szétnézett a horizontig húzódó víztömegen, aztán furcsa derűvel a szemeiben nézett az idegenre.
-Tengeribetegség kínoz, barátom?- kérdezte halk, diszkrét hangon- Látom én, jó szemem van az ilyesmihez.
A nomád úgy nézett rá, mint ahogy a torzan születettekre szokás hazájában. Talán azt latolgatta, hányan vennék zokon, ha a vízbe hajítja a segítőkész alakot.
-Tudod.- hajolt még közelebb, szinte már suttogva- Velem is megesik néha. A titok nyitja, hogy én ismerem az ellenszert. Tudod, mi az? -nézett rá elégedett vigyorral.
Az idegen lemondóan ingatta a fejét, szája sarkában morgott valami "nem" félét.
 A vörös köpenyes felemelte az ujját, mintha példázatot akarna tartani.
-Cápauszony-leves.- suttogta olyan nyomatékkal, mintha ezzel a szóval fejtette volna meg egycsapásra az ezeréves kérdéseket.

Tiaro

A furcsa párbeszédtől nem messze egy fekete hajú, kissé megviselt ruházatú kalandor-féle üldögélt, hanyatdőlt az orrárboc tövében, mit sem törődve a mellette makogó dzsadokkal, tarkójára tett kézzel bóbiskolt, mintha valami tisztás kellős közepén lenne, gondtalanul a fűrengetegben. Nem zavarták a nagyobb hullámok, és a sirályok rikoltásai sem... Mellette karnyújtásnyira hosszú kard pihent a deszkákon, északi, egyenes pengéjét látszólag egy kiskölyök is elvehette volna, ám a látszat csalt: a férfi a vadont járók különös, éber álmát aludta éppen...

Tiaro

A tatbástya alatti fedélközben térdelő kámzsás alak azonban korántsem alvással töltötte az idejét. A kajüt közepén, a sarkán üldögélt, körülötte fakó smaragd izzással fénylett ezernyi kisebb-nagyobb jel, a sötét csuklya alól előbukkantó fekete tincseket lágy szélkén ringatták a teste körül kavargó energiák. Előtte zöld fényből gyúrt alakok járták táncukat- előtűntek, szétfolytak, megváltoztak, a vízbe öntött tinta játékát juttaták eszébe. Halkan felnyögött, amint a testének csatornái megnyíltak, és mohón szívta magába a smaragd fényként manifesztálódó energiát. A szférák halk morajlása dübörgéssé vált... aztán elcsitult.
A csuklya alatt mintha halovány mosoly árnyéka tűnt volna fel a fakuló zöld derengésben, aztán tovatűnt ez is a lidércfényekkel együtt.
Kopogtattak.
-Ki az?- mordult fel hátra se nézve.
-A Merice küldött, kegyelmes úr.- hangzott a tétova válasz.- Magához hivat.
A csuklyás felsóhajtott, és hagyta végképp kialudni a fényvirágokat. Amit meg kell tenni, azt meg kell tenni...
-Mondd meg neki, hogy azonnal megyek.

Tiaro

Az árbockosárban üldögélő matróz csak tessék-lássék figyelte a környező vizeket. Nem volt egy nagy élmény a tűző napon gubbasztani fent, az imbolygó árboc tetején, dehát valakinek ezt is meg kellett csinálnia... ráadásul nem kell egész álló nap a kötélzettel bajlódnia, mint a többieknek. Hálát adott az égieknek a tiszta időért- aki élt már meg vihart idefent, az tudja csak igazán értékelni még az izzasztó napsütést is. Éppen ezért szorult el a torka, amikor az északi horizonton észrevette a sötét fellegeket. Tapasztalatból tudta, hogy ebben az évszakban felettéb ritkák a viharok, ám annál jobban meggyötrik a boldogtalan hajósnépet. Kis szerencsével elvonul melletük...
Elnyomott egy újabb ásítást, és mintegy nyújtózásképpen átnézett a túloldalra is. Elsőként azt hitte, csak a szeme káprázik a vizen sötétlő apró pont láttán. Megdörgölte fáradt szemhéjait, és kijjebb hajolt, hogy jobban lásson, ám a pont nem tűnt el- sőt, egyre növekedett, és szépen, lassan egy lélekvesztő körvonalait vette fel. Pár pillanat múlva már a két rajta gubbasztó alakot is észrevette: az egyik valami ronygyot lengetett két kézzel, a másik vadul hajtotta a kis deregjét feléjük.
A matróz letörölte a képéről az izzadtságot, és kieresztette a hangját.
-Ahoj! Csónak előttünk! Emberek a vízben! Szóljatok a kapitánynak! Csónak előttünk!- kiáltozta a feléjük iparkodó ladikot figyelve.
Maga se tudta, miért, de balsejtelem kerítette hatalmába a két alak láttán- mintha ők lennének a jel, ami alaposan megváltoztatja az eddig békésnek induló hajóutat...
Rontás- űző caskát rajzolt a szíve felé, és remélte, hogy ezúttal hamisnak bizonyulnak az előérzetei.

Tiaro

A fedélzeten azonnal nyüzsgés támadt, a kormányos széllel szembe állította a hajót, a legénység a vitorlák bevonásával foglalatoskodott, míg a többiek kötelekkel, és csáklyákkal várták az érkezőket. Az utasok körében is nagy érdeklődést keltett az esemény- legalább történt valami az utóbbi hetek unalma után. A vörös köpenyes, és beszélgetőtársa is felkapta a fejét, az előbbi a furcsa mosollyal szája szegletében köszönt el sietve a nomádtól, és a fedélköz felé vette az útját, míg az utóbbi egykedvűen figyelte a közeledő deregjét, és csak mormogott valamit válaszként. Az orrárboc tövében szunyókáló alak szemhéjai is felpattantak, álmosan nyújtózott egyet, és egy kevésbé forgalmas helyről nézte a sürgölődő alakokat. Hajótöröttek, ilyenkor? Hogy kerülhettek ide?
Lélekben vállat vont- majd lesz ideje kérdezősködn, amint felhúzzák őket a fedélzetre: Arel, add, hogy történjen valami végre ezen az összetákolt lélekvesztőn!
A fekete csuklyás alak is megérezte a változást, de nem érdekelte különöseben a dolog. Baljában egy szépen faragott, hosszú bottal indult az imbolygó folyosó vége, a merice kabinja felé. Útközben megtorpant egy pillanatra, ahogy egy ismerős érzés kerítette hatalmába. Egy mágikus gócpont örvénylett tőle nem messze a belső síkokon: egy varázstudó közeledett, aki még arra se vette a fáradtságot, hogy valamilyen módon leplezni próbálja a hatalmát. A csuklyás a fejét ingatva indult tovább, hisz biztos volt benne, hogy a másik is érzi a jelenlétét. Már eddig is aggasztóan sok beavatott járta a hajót, legalábbis kettőt biztosan érzékelt- a jövevény hatalma azonban tiszta volt, és az övéhez hasonló.
Egy, a magas mágia ismerői közül. Vajon mit keres itt? Amint végez itt, felkeresi őt is- talán egy új szövetségessel, vagy egy új vetélytárssal lehet gazdagabb.
Rekedtesen felkuncogott: szeszélyes az istenek akarata, nem igaz?

Tiaro

/*Csak azért írok, mert még nem fogyott el a lelkesedésem a dologhoz, csak jó ideig nem is tudtam felnézni ide, és két hétre még mindig van két szigorlatom +1 vizsgám, úgyhogy kénytelen leszek most egy kicsit hanyagolni ezt a topicot. Kiderült ugyanis, h sokkal több embert érdekel, mint gondoltam, ami egyáltalán nem baj, sőt- csak éppen kicsit komolyabb munka összehozni a szálakat, amire most sajnos nem tudok időt szakítani, logikátlanságot pedig inkább nem írok. Szóval két hét szünetet kérek, és persze a türelmeteket, aztán reményeim szerint jobban beindul a dolog.
Tisztelettel: Tiaro  (Kis Mészáros) */

Selba

...ez a thread meghalt?

Ramiz

Sajnos igen. :( De ha valaki (hasonló színvonalon) tudja folytatni (vagy újat kezdeni), akkor rögtön jelentkezek ezennel. :D Amilyen sok és lelkes új tagunk van, még az is lehet, hogy nem is férünk egy topikba. *optimista*
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Nna megelõztél épen írni akartam!
Én benne vagyok tista erõbõl!!!! :D
(sõt talán még mesélést is válallnék, ha rendes és mindíg látogató(!) csapat gyûlne össze), mert az rpg.hu-n már volt egy próbálkozásom, de a csapat nagyon ritkán jár fel és ezért élvezhetetlen...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Zelgadis

Én csak most nézem ezt az egészet, de eddig nagyon tetszik :D
Én is mesélek egy partynak (offline, papírok, kockák, minden ^^), és tudom milyen nehéz összeszervezni hogy mindenki ráérjen :D De ha valami lesz itt még, én is szivesen benevezek!

Raggie

Quote from: ZelgadisÉn csak most nézem ezt az egészet, de eddig nagyon tetszik :D
Én is mesélek egy partynak (offline, papírok, kockák, minden ^^), és tudom milyen nehéz összeszervezni hogy mindenki ráérjen :D De ha valami lesz itt még, én is szivesen benevezek!
Nna kezd alakulni a csapat, ha beleszámoljuk Ramizt, akkor már két cs.tagunk is van! Ha lesz még kettõ, aki vállalja a kb-ra nepi felnézést és irogatást(mint játékos) akkor én mesélek egyet közkívánatra... :várakozásteljes szmájli:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Selba

Imádok Mágusozni és ha lessz itt valami én biztos jövök  :ad:

Raggie

Quote from: SelbaImádok Mágusozni és ha lessz itt valami én biztos jövök  :ad:
Oké! Akkor már csak egy ember kell aztán megbeszéljük a részleteket! :D
(ez kircsi lesz ha összejön!!) :kiraly:

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Én mindkét személyiségemmel szívesen játszok. Ígérem nem fogok összejátszani (nem lesz nehéz betartani: utálják egymást).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizÉn mindkét személyiségemmel szívesen játszok. Ígérem nem fogok összejátszani (nem lesz nehéz betartani: utálják egymást).
Nekem 8! Akkor kezdhetjük is a játékot! Majd nyitok egy új topicot.

Elõtte mégegy visszajelzést kérnék: Ki az aki kb-ra napi sznten fogja látogatni a forumot ezáltal folyamatosan részt tud venni a játékban?(írjon nekem egy PM-et aki igen!)

A szabályok a már jól bevált üzengetõs módszer lesz:
senki nem ír a topicba, csak a mesélõ, a többiek neki írnak mindíg PM-eket, hogy mit csinálnak az adott szituációban. Ez azért jó, mert a kaland folyamatos lesz, és úgy olvasható, mint egy regény(lásd ennek a topicnak az elejét).

Nna valami ellenvetés, vagy egyéb javaslat??(bátran)
RPG forever!

Well, do ya, punk?"

Djinn

Én is beszalnek, de neten keresztul még sosem jatszottam  :eeek:
Az hogy mûködik?? Hogy dobunk meg ilyesmi?  :lame:
Valaki mondja el és ha megértem a hülye fejemmel akkor en is szeretnék...  :rolleyes:  Persze csak ha szabad. :)
edit: De ha nemkivánatos személy vagyok, nyugodtan mondjátok meg. Mar nagylányvagyok kibírom  :lazza: :D
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Raggie

Quote from: DjinnÉn is beszalnek, de neten keresztul még sosem jatszottam  :eeek:
Az hogy mûködik?? Hogy dobunk meg ilyesmi?  :lame:
Valaki mondja el és ha megértem a hülye fejemmel akkor en is szeretnék...  :rolleyes:  Persze csak ha szabad. :)
edit: De ha nemkivánatos személy vagyok, nyugodtan mondjátok meg. Mar nagylányvagyok kibírom  :lazza: :D
Eggyáltalán nem! Gyere nyugodtan szeretettel várunk! :eggyetértõ morajlás szmájli:

Az interneten úgy szoktuk(legalábbis Tiaro formabontó próbálkozása óta) játszani, hogy nincsan semmi szám szerû konkrét adata senkinek, nem is dobunk, hanem a KM mindent körülír és érzékelteti a játékosokkal, hogy mi a sztu. Pl: azt mondja, hogy már fogyóban vannak a mágikus energiáid, akkor az azt jelenti, hogy már kezdesz kimerülni(ezt most jól megmondtam :) ). Nna az a lényeg, hogy nem a kockadobás és a mindent teljesen pontosan kiszámolás a lényeg, hanem a játék élvezete. Majd bele fogtok rázódni.

(itt van egy minta, az rpg.hu beli kalandom, ami sajna nem megy már... ezt lentrõl felfelé kell olvasni.)

A kaland úgy megy, hogy a topicba senki nem ír csak a KM, és mindenki elküldi a KM-nek PM-ben, hpgy mit akar csinálni a karakterével az adott szituációban.(lásd ezt a topicot fentebb). Ez azért jó, mert a történetet el lehet elejétõl fogva olvasni, mint egy regényt...... ennyi...

huh.
jáccunknmá, jáccunkmá, jáccunkmá...

Well, do ya, punk?"

Meske

Én is szívesen beszálnék, de mivel élõben is csak egyszer játszottam (a táborban :)), ezért nem nagyon értek hozzá. És lehet, hogy néha nem tudnék feljönni, csak 2 naponta, az úgy jó?

És egy még  :lame:-ebb kérdés: A karaktert én találom ki, és elküldöm PM-ben, hogy mit választottam? Ja, és hogyan választhatok? (Tudom nagyon :lame: vagyok, de hát valakinek ilyennek is kell lennie... :rolleyes: )

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Raggie

Quote from: MeskeÉn is szívesen beszálnék, de mivel élõben is csak egyszer játszottam (a táborban :)), ezért nem nagyon értek hozzá. És lehet, hogy néha nem tudnék feljönni, csak 2 naponta, az úgy jó?

És egy még  :lame:-ebb kérdés: A karaktert én találom ki, és elküldöm PM-ben, hogy mit választottam? Ja, és hogyan választhatok? (Tudom nagyon :lame: vagyok, de hát valakinek ilyennek is kell lennie... :rolleyes: )
Semmi gond de akkor 2 naponta azért gyere fel.
A karaktert a MAGUS elsõ törvénykönyvébõl(alapkönyv) kéne kiválasztanod, és azért jó lenne, ha kb-ra tisztában lennél a szabályokkal is. itt nem alkalmazzuk õket olyan szigorúan, de azért a miheztertás végett jó õket tudni.
Egyébiránt a megadott kasztokból szabadon választhatsz és a képzettségeket is eléggé lazán kezeljük(-em).

Edit: MÁS:Nemtom, hogy akarna-e még valaki játszani, de már kezdünk sokan lenni. Sajna több embert nem tudok vállalni(most vagyunk öten: Zelgadis, Ramiz, Selba, Djinn, Meske). Maximum, ha nagyon nem kar másvalaki is kalandot indítani és csak egy ember akar még akkor még egyvalakit felvehetünk de az már tényleg a max!(sajnálom, de a játékélvezet rovására menne :( )

Well, do ya, punk?"

Djinn

Quote from: Raggie GordonAz interneten úgy szoktuk(legalábbis Tiaro formabontó próbálkozása óta) játszani, hogy nincsan semmi szám szerû konkrét adata senkinek, nem is dobunk, hanem a KM mindent körülír és érzékelteti a játékosokkal, hogy mi a sztu. Pl: azt mondja, hogy már fogyóban vannak a mágikus energiáid, akkor az azt jelenti, hogy már kezdesz kimerülni(ezt most jól megmondtam :) ). Nna az a lényeg, hogy nem a kockadobás és a mindent teljesen pontosan kiszámolás a lényeg, hanem a játék élvezete. Majd bele fogtok rázódni.

(itt van egy minta, az rpg.hu beli kalandom, ami sajna nem megy már... ezt lentrõl felfelé kell olvasni.)

A kaland úgy megy, hogy a topicba senki nem ír csak a KM, és mindenki elküldi a KM-nek PM-ben, hpgy mit akar csinálni a karakterével az adott szituációban.(lásd ezt a topicot fentebb). Ez azért jó, mert a történetet el lehet elejétõl fogva olvasni, mint egy regényt...... ennyi...[/SIZE]
Tudom, hogy az idegeidre megyek, de ha nincs kockadobás, csak úgy érzésre megy a dolog, akkor tulajdonságok sem kellenek? Vagy a képzettségek pl. El nem tudom képzelni, hogy mûködik ez a dolog.  :eeek: Akkor min mulnak a dolgok???
Bevallom van már vagy 5 éve, hogy utoljáraq játszottam. Én a régifajta módit ismerem csak :o
Vagy ez inkábbcsak poénkodás? Komolyan nem fogom.  :lame: vagyok

edit: végülis mindegy kipróbálom, az nem árthat. Ha nagyon nem megy azon könnyen lehet segíteni  :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

ToTo

Quote from: DjinnTudom, hogy az idegeidre megyek, de ha nincs kockadobás, csak úgy érzésre megy a dolog, akkor tulajdonságok sem kellenek? Vagy a képzettségek pl. El nem tudom képzelni, hogy mûködik ez a dolog.  :eeek: Akkor min mulnak a dolgok???
Bevallom van már vagy 5 éve, hogy utoljáraq játszottam. Én a régifajta módit ismerem csak :o
Megnézted azt a kalandot, amit belinkeltem? Kb-ra úgy megy ahogy ott. Eddig mindíg sikerült a KM-nek érzékeltetnie a játékosokkal, hogy mi az amit még meg tudnak csinálni és mi az amit nem. A KM magának nyilvántrtja, hogy ki, mien hol áll pontilag(már van annyi MAGUS-os tapasztalatom, hogy ezt fejben tudom csinálni) és mindenkinek beírja, ha valamilyen határhoz ért(kezdenek elfogyni a Mp-jai, olyan dolgot akar felemelni, amit nem tud, stb...) De ezeket azért sejteni is lehet, pl egy varázsló nem fog nagy cuccokat emelgetni, ezért nem kell ilyesmire figyelmeztetni. Majmeglátjátok! Optimizmus emberek! ;)
Quote from: Djinnvégülis mindegy kipróbálom, az nem árthat. Ha nagyon nem megy azon könnyen lehet segíteni  :rolleyes:
Neeeem! Senkit sem rakunk ki, ha már azt mondtuk, hogy jöhet! Legalábbis én nem! ha õ akarja abbahagyhatja de kirúgni vkit azt p*rasztságnak tartom.
:zen:

Edit: Öööööö... bocs most látom csak, hogy az öcsém felhasználójával jelemtkezett be ez a sz*r! :lame: :D (Raggie voltam és mostmár figyelni fogok!)

Tyrael

Quote from: DjinnTudom, hogy az idegeidre megyek, de ha nincs kockadobás, csak úgy érzésre megy a dolog, akkor tulajdonságok sem kellenek? Vagy a képzettségek pl. El nem tudom képzelni, hogy mûködik ez a dolog.  :eeek: Akkor min mulnak a dolgok???

edit: végülis mindegy kipróbálom, az nem árthat. Ha nagyon nem megy azon könnyen lehet segíteni  :rolleyes:
inkabb helyzetmegoldasrol, meg szerepjatekrol szol (a szo valodi ertelmeben), mint szerencserol (kockadobas) illetve tapolasrol.
itt pl. ha osszeakadsz egy nagyobb csapattal, akkor nem fog megmenteni a tultapolt karid, vagy a szerencses dobas. Ha nem hasznalod az eszed, es dumalod/vagod ki magad a szitubol, akkor meghalsz.
persze ez meselotol fugg, lenyeg az itt jobban ra lehet kenyszeriteni a jatekosokat a szerepjatszasra

Tyrael

Zelgadis

Quote from: DjinnDe ha nemkivánatos személy vagyok, nyugodtan mondjátok meg. Mar nagylányvagyok kibírom  :lazza: :D

MIIIIIIIIiiiIIIiiIiIIiiiII?!?????! (hisztérikus visítás)
Mééghogy... lányokat látunk a legszivesebben! Én eddig csak csupa bûzös kanoknak meséltem, unom már a homogén partyt nagyon :D  :lul:
Egyébként is miért lenne bárki is nemkívánatos? Láv end písz van, szeretjük egymást, ne^^"?

Raggie

Nna mostmár visszajelentkeztem! Csak csatlakozni tudok Tyraelhez! :zen:

Még valami: csak, hogy tisztázzunk egy félreértést: konkrét adatok vannak(tehát küldd el a tulajdonságaid értékét), mivel a KM-nek azért tudnia kell azokat, csak a játék során kevésbé(vagy majd ha belejöttök, vagy annyira jól kijátszátok a karaktereiteket, már egyáltalán nem) használjuk õket. Pontosan azért, hogy inkább a szerepjátékon legyen a hangsúly, ahogyan azt Tyrael kolléga említette!

Well, do ya, punk?"

Zelgadis

Quote from: Raggie Gordoni(most vagyunk öten: Zelgadis, Ramiz, Selba, Djinn, Meske)

És akkor nem számoltad, hogy Ramiz ketten van.

Én is fel tudnék nézni naponta, amúgy is éppen visszaszoktam rá, hogy nézegetem a fórumot :D